Kocsis Lilla és Nagy Zoltán évekig Londonban dolgozott bártenderként, majd itthon megalapították a LAB mixeriskolát és megnyitották Budapest legexkluzívabb koktélbárját, a neo-speakeasy stílusú Boutiq’Bart, amely az elmaradott hazai kevert ital kultúrát hivatott felzárkóztatni. A művelődésszervezés mindenesetre egészen jól megy nekik, aminek ékes példája, hogy Paul Wootton segítségével a The Sunday Times nemrég beválasztotta a helyet a világ 50 legjobb bárja közé, ráadásul még az aktuális koktélvilágbajnokot, Onufer Gábort is a soraikban tudhatják. A népművelő szerepet olyannyira komolyan gondolják, hogy itallapjukról tudatosan kihagyták a legsnasszabb kevert piákat, hogy még véletlenül se érezzen valaki kísértést egy Tequila Sunrisera vagy Sex On The Beachre. A rendkívül kifinomult választék ékkövét egy Daiquiri 15 nevű koktél jelenti.

daiquiri 15 receptúra boutiq bar havana club rum

A 28 500 forintba kerülő ital természetesen a legkülönlegesebb, legkiválóbb összetevőkből készül: 15 éves Havana Club rumból, madagaszkári vanília babból a ház eljárása alapján nyert vaníliából és brazil lime levéből. Persze az elkészítés és a szervírozás módja sem mindennapi: Weserbergland tájáról származó barlangvízből előállított speciális jéggel együtt egy 1905-ből származó Lehmann Brothers shakerben készül a Daiquiri 15, amit egy 1920-as kristálypohárba szűrnek, kiegészítve egy ezüstből készült díszítőpálcikával, mely köré a lime twist is kerül.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!