A régió legdrágább koktélján, a Daiquiri 15-ön felbuzdulva akár otthon is készíthetünk vaníliás Daiquirit, csak éppen puritánabb és olcsóbb összetevőkkel, eszközökkel, ami nyilván nem ad annyit, mint a nagy testvér, de még így is egészen jó élményt lehet összerakni.

vanilla daiquiri receptúra bacardi bols rum

Példának okáért alapszesznek megteszi a szimpla fehér rum, a vanília íz eléréséhez megfelelő egy egyszerű likőr is, koktéljégnek jó a benzinkúton kapható és a shakernek vagy a pohárnak sem kell feltétlenül 100 évesnek lennie. Persze a minőségre azért így is oda kell figyelnünk, ha remek piát akarunk csinálni, a lenti példánál a fehér rum esetében a Bacardi Superiorra került a választás, a vanílialikőrt illetően pedig a Bols Vanilla volt a nyerő, de előbbinél használhatunk például Ron Varaderót vagy Havana Clubot, utóbbinál pedig Vedrenne Vanillát is. Az italmárkákhoz hasonlóan az alábbiakban megadott mennyiségeken is lehet variálni, de talán ennél az aránynál a legideálisabb az összhatás: nem tolakszik túlzottan a rum, nem gejl a vanília és kellően frissítő a lime savanyúsága.

A vaníliás Daiqurit egyébiránt számos módon is szokták még készíteni, lehet vaníliás cukorral és vanília babbal, de vanília ízesítésű rummal is.

ÖSSSZETEVŐK:
5 cl Bacardi Superior
2 cl Bols Vanilla
2 cl friss limelé

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket shakerben összerázzuk és duplaszűréssel behűtött nagy Y pohárba töltjük.

DÍSZÍTÉSE:
Limekarika

FAJTÁJA:
Before Dinner Cocktail


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!