Korábban a sourokat már részletesen körbejártuk itt a Koktél Blogon, a januárra való tekintettel most következzen egy téli fűszerezésű változat (twist), méghozzá gin alapszesszel.



ÖSSZETEVŐK:
60 ml gin
25 ml frissen facsart citromlé
25 ml Winter Spice cukorszirup*
2 öntet orange bitters

POHÁR:
Coupette.

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd szűrjük egy előhűtött pohárba.

DÍSZÍTÉSE:
Fahéjrúd, narancshéj.



*Winter Spice cukorszirup: 2,5 dl vizet, 2,5 dkg nádcukrot, 3-5 db egész szegfűszeget, 3 db kardamomot és 1 fahéjrudat lassú tűzön melegítsünk össze kb. 20 percig (közben kavargassuk), majd hagyjuk kihűlni és szűrjük le. Az arányok betartásával természetesen bármekkora mennyiség készíthető.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!