„…ez egy út, ahol mindig előrébb jutunk és folyamatosan tanulunk és minden állomás hozzátesz valamit az egészhez.”

A fenti sorokat Csatlós Máté, a The Kenilworth Boutique Hotel & Cocktail Lounge bártendere és menedzser asszisztense válaszolta nekem, arra a kérdésre, hogy mégis mit emelne ki a fiatal kora ellenére is látványos szakmai életútjából. Rövid levélváltásunkból az is kiderült, hogy emberünk az ambíciói mellett nem felejtette el a kellő alázatot sem szakmája iránt, ráadásul most némi népművelésre adta a fejét és hazalátogat egy előadás erejéig a Bols Mixer Akadémia szervezésének köszönhetően. A részvételre bátran buzdítok minden szakmabelit és műkedvelőt, hiszen a Koktél Blog is elkötelezett híve a magyar bár- és italkultúra fejlesztésének.



Máté eddig igen komoly helyeken dolgozott (a Boutique mellett volt már dolga pl. a londoni Dorchester Hotel világhírű China Tang bárjával is), de emellett kellő versenyszellemmel is bír, hiszen a magyar és brit bajnokságok mellett interkontinentális megmérettetéseken is szép eredményeket ért el (részletes lista itt olvasható).

Előadásának témája elsősorban a likőrök köré fog összpontosulni: körbejárja, hogy milyen szerepet töltenek be és hogyan is kell használni ezeket az italokat a koktélok keverése során, de szót ejt majd napjaink koktélkultúrájának trendjeiről, híres bárokról és a vendégek különféle igényeiről. Na meg persze bemutat hét kevert piát: lesz pl. magyarosított Savoy koktél, de kiderül, hogy milyen az angolos tiki irányzat bodzásan vagy hogyan működik a Bols Vanilla a tejkaramellás Horchatával.



Akinek a fentiek felkeltették az érdeklődését, az bővebben tájékozódhat az eseményről a facebookon. A lényeg: 2014. április 28., 17 óra, Bols Mixer Akadémia.



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!