A hazai koktélkultúra klasszikus vonala az elmúlt években kétségkívül fejlődésnek indult (erről a témáról ebben a posztban esett szó korábban), idén pedig úgy néz ki, hogy valami megmozdult a flaires oldalon is. Egy nagyon színvonalas magyar bajnokságot követően nemrég elsőként került megrendezésre a Kolor Flair Open a szakmai körökben jól ismert ukrán Denny Bakiev vendégszereplésével, most pedig hamarosan itt a IV. DMS flair verseny, ahol a hazai elit mellett jónéhány külföldi versenyző is tiszteletét teszi.



A Magyar Bármixer Unió, a Flair Mojito és a Miami Cocktail Bar égisze alatt nemzetközivé vált debreceni versenyen a lengyel Adam Branczyk és Marcin Cebula számít majd a legismertebbnek, de részt vesz még a 2014-es magyar bajnok Deák Olivér, aki külföldi megmérettetéseken is egyre többször bizonyít és ősszel a fokvárosi világbajnokságon fogja hazánkat képviselni vagy Gergely Péter, aki szerintem a mezőny egyik legkreatívabb, leginnovatívabb tagja (nem mellesleg az idei magyar bajnokság második helyezettje) illetve Varga Ferenc, a DMS jelenlegi címvédője. Külön öröm, hogy Buda Julianna személyében egy hölgy is indul majd, aki amúgy a Loca Chicas nevű táncos-flaires formáció tagja, akrobatikus képességei pedig ennek megfelelően igazán lenyűgözőek. Ja és persze ne feledkezzünk meg a két nagyszerű Kovácsról, mindenki Pistikéjéről és Gyurikájáról, akik már régóta aktív és sikeres résztvevői a különböző versenyeknek (a fent említett Kolor Openen pl. mind a ketten a dobogón végeztek, Buda Julcsival egyetemben).

Annyi bizonyos, hogy nagyon kellett a hazai flair szcénának ez az előrelépés, óriási szükség van szereplési lehetőségekre, éles helyzetekre, mert az itthoni arcok nem kevésbé tehetségesek, mint a nagynevű külföldi társaik, csupán az igazi tapasztalatszerzés lehetősége hiányzott eddig. Ráadásul most már a példaképek is házhoz jönnek.


Adam Branczyk (fotó: facebook)




Marcin Cebula (fotó: Alkoteka)




Buda Julianna (fotó: Roadhouse Flair)




A 2014-es magyar bajnok: Deák Olivér (fotó: Roadhouse Flair)




A DMS jelenlegi címvédője: Varga Ferenc (fotó: facebook)




Gergely Péter (fotó: facebook)




Kovács György (fotó: facebook)




Kovács István (fotó: facebook)



A IV. DMS flair verseny indulói:
Adam Branczyk
Bohus Péter
Buda Julianna
Dawid Kawlatow
Deák Olivér
Fodor Viktor
Gergely Bence
Gergely Péter
Kaszás Béla
Kovács György
Kovács István
Lukács Ádám
Marcin Cebula
Przemek Syslo
Radoslaw Sikora
Ruskó Róbert
Simon Róbert
Suga Dávid
Toray Ádám
Tősér Attila
Varga Ferenc

Helyszín: Debrecen, Hal köz, a Miami Cocktail Bar terasza
Kezdés: 2014. június 11., 12 óra

UPDATE: időközben néhány változás állt be a versenyzők névsorában, friss információk itt.



Még több flaires hírért, videóért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!