Miután a Jӓgermeister leglelkesebb fogyasztói között vagyunk mi magyarok, érdemes lehet felhasználni az ételek elkészítésénél is, például a desszerteknél (mivel mégiscsak egy digestif, vagyis étkezés utáni bitterről van szó). Íme tehát a Jӓger Brownie receptje.

Fotó: Koktél Blog


ÖSSZETEVŐK:
140 g fehér liszt
½ teáskanálnyi sütőpor
1 csipet só
250 g étcsokoládé (60-70% kakaótartalmú)
3 db tojás
150 g vaj
1 evőkanálnyi kakaópor
280 g fehér cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl Jӓgermeister

ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokra. Vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit (vagy tegyünk bele sütőpapírt) és szórjuk bele a kakaóport.
Szitáljuk le a lisztet, majd keverjük hozzá a sütőport és a sót.
Olvasszunk meg 180 g étcsokoládét és keverjük simára a vajjal együtt. Miután levettük a tűzről, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és habverővel keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a cukrot, a Jӓgermeistert és a vaníliás cukrot, majd habverővel keverjük simára. Ezek után öntsük a masszához a liszt-sütőpor-só keveréket és habverővel ismét keverjük össze. Törjük össze apró darabokra a megmaradt étcsokit és keverjük össze a masszával.
Öntsük a masszát a tepsibe és süssük kb. 45-55 percig (akkor lesz kész, ha már megkérgesedett a teteje és a beleszúrt fogpiszkálóra nem tapad rá a massza).
Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk apró kockákra és tálaljuk kedvenc házi lekvárunkkal, valamint jéghideg Jӓgermeisterrel.



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!