Brazília nemzeti kevert italáról és annak különféle variációiról már többször is szó esett itt a Koktél Blogon, azonban a sütőtökös változattal eddig még valószínűleg keveseknek volt dolga. Pumpkin Caipirinha.

receptúra pumpkin caipirinha cachaca

Fotó: liquor.com


ÖSSZETEVŐK:
45 ml cachaça
15 ml agávé nektár
15 ml sütőtök püré (a megsütött tök összeturmixolva)
1 kiskanálnyi reszelt gyömbér
½ lime

POHÁR:
Old fashioned.

ELKÉSZÍTÉS:
A cikkekre vágott zöldcitromot a gyömbérrel és az agávé nektárral együtt nyomkodjuk meg muddlerrel (törőfával) egy old fashioned pohárban, majd tegyük tele zúzott jéggel. Töltsük rá az alapszeszt és a pürét, majd keverjük meg bárkanállal.

DÍSZÍTÉS:
Opcionálisan fahéjrúd, narancs, őrölt szerecsendió, menta.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!