A múltkor már szó esett itt a Koktél Blogon arról, hogy vendégként milyen rossz magatartásformákat illik elkerülni egy bárban, most pedig a Liquor.com egy bártenderekre vonatkozó illemkódexet rakott össze.

Fotó: liquor.com



NE ÉRJ A POHÁR SZÁJÁHOZ!

Egy poharat mindig csak a talpánál vagy a száránál illik megfogni, a szájához semmiképpen se szabad hozzáérni, még díszítéskor sem!



NE HASZNÁLD A TELEFONODAT!

Hiába terjedtek el az okostelefonok, még ezeket sem illik nyomkodni egy húzós műszak közben, ahogyan más munkahelyeken sem!



NE TARTS TÚL SOK CIGISZÜNETET!

Természetesen mindenkinek szüksége van egy kis pihenőre a munkaidő alatt, viszont túlzásba sem túl szerencsés vinni és főként ne hagyjuk felügyelet nélkül a bárt!



NE MONDD, HOGY NEM TUDOD ELKÉSZÍTENI!

A vendégek néha egészen lehetetlen vagy homályos receptúrájú italokat kérnek. Próbáljuk meg dekódolni a kívánságot és elkészíteni, ha rendelkezésre állnak az összetevők, ellenkező esetben pedig ajánljunk egy hasonlót!



NE IGYÁL MUNKA KÖZBEN!

Előfordulhat, hogy a bártender egy-egy korty alkoholt iszik munka közben, főként, ha az elkészült koktélok előkóstolására gondolunk, de azért fontos a józanság fenntartása!



NE BESZÉLGESS ÁLLANDÓAN A KOLLÉGÁIDDAL!

Amikor üres a bár, akkor természetesen nem szükséges folyamatosan vigyázban állni, de nagy forgalom esetén a vendégekre és az italok készítésére kell koncentrálni!



NE HASZNÁLJ POHARAT JÉGLAPÁTKÉNT!

Amellett, hogy nem elegáns, még veszélyes is üvegpoharat használni jéglapát helyett, ugyanis egy esetleges törés esetén a szilánkokkal együtt az összes jeget is kidobhatjuk!



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!