A hazai molekuláris mixológia úttörője, Keresztes Ferenc a Tokio Budapestben készített el két ehető koktélt nőnap alkalmából. Uborkás vodkakapszula és tiramisuhab fagyasztott rózsával.

Uborkás vodkakapszula

Összetevők:
8 cl Finlandia vodka
8 dkg kígyóuborka
1 cl epres balzsamecet
1 cl cukor
1 cl facsart citromlé
por állagú alga
fekete bors (a díszítéshez)

Elkészítése:
A kígyóuborkát leturmixoljuk, majd leszűrjük. Epres balzsamecetet, cukrot és citromlevet öntünk hozzá, majd fele-fele arányban összekeverjük vodkával. Hozzáadjuk a vízben feloldott algát, és kalcium fürdőbe helyezzük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat, majd fekete borssal szórjuk meg.



Tiramisuhab fagyasztott rózsával

Összetevők:
8 cl Finlandia Cranberry vodka
10 cl amaretto likőr
8 cl espresso
10 dkg mascarpone
hideg espuma habkötő
16 db babapiskóta
egy szál rózsa (a díszítéshez)

Elkészítése:
Az alkotókat összeturmixoljuk és habszifonba szűrjük. A babapiskóták közepét csónak formájúra faragjuk, és a habot beletöltjük. A piskótákat folyékony nitrogénben – 192 ºC fokra fagyasztott rózsával díszítjük (ez fokozott körültekintést igényel).



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!