Őfelsége titkosügynökének klasszikus italát, a Vesper Martinit anno részletesen bemutattam itt a Koktél Blogon, most viszont közeledik az új Bond-film bemutatója, így érdemes körüljárni, miben is változott azóta a 007-es ízlése. A Vesperhez képest jelentős módosulás, hogy az alappárlat(ok)ból a Gordon’s gin kiesett és kizárólag vodka, mégpedig Belvedere dolgozik a 007-es martiniben.  Az eredmény egy klasszikus Vodka Martini (a Vesperből persze a citrom twist megmaradt). A Spectre címet viselő új film kedvéért a Belvedere megalkotott egy twistet is, aminek különlegességét a szicíliai zöld olívabogyó sós leve adja. Természetesen rázva, nem keverve.

Stephanie Sigman

Az új Bond-lány, Stephanie Sigman és a Belvedere 007 Martini (Fotó: Belvedere Vodka)

 


 

BELVEDERE 007 SPECTRE MARTINI
Összetevők:
60 ml Belvedere vodka,
10 ml száraz vermut,
1 db szicíliai zöld olívabogyó,
5 ml szicíliai zöld olívabogyó sós leve.

Pohár:
Martinis.

Elkészítése:
Muddlerrel (törőfával) egy keverőpohárban nyomkodjuk meg az olívabogyót, majd a többi összetevővel és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben. Duplaszűréssel töltsük egy előhűtött martinis pohárba.

Díszítése:
Szicíliai zöld olívabogyó.


 

Belvedere 007 Martini

A limitált Belvedere 007-es vodka és a Belvedere 007 Martini (Fotó: Belvedere Vodka)


 

BELVEDERE 007 MARTINI
Összetevők:
60 ml Belvedere vodka,
10 ml száraz vermut.

Pohár:
Martinis.

Elkészítése:
    Rázva, nem keverve.    

Díszítése:
Citrom twist.


 


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!