Ahogyan arról már tavasszal beszámoltam, az International Bartenders Association (IBA) szófiai világbajnokságára a magyar bajnok Malomhegyi Anett jutott ki hazánkat képviselve. Az októberi világeseményen végül nagyszerű sikert ért el, hiszen saját kategóriájában ezüstérmet szerzett. A hazai bajnoksághoz hasonlóan Anettnek ezúttal is pezsgő koktélt kellett készítenie: a remekül keverhető genevert választotta alappárlatnak, az édes-savanyú tengelyt a rebarbara-passion fruit-bodza-grapefruit biztosította, a buborékok pedig prosecco formájában kerültek az italba. A poharat illetően egy gyönyörű Libbey coupe-ra esett Anett választása, míg a díszítésnél most is a szépen kitalált zöldséges-gyümölcsöt vonalat követte. Az ezüstérem értékét tovább növeli, hogy a szabályok idén szigorodtak: a technikailag, megjelenésben, illatban és ízben megfelelően elkészített koktélról már szóban prezentálni is kellett a zsűrinek. Anett és Sophie Szófiában.

receptúra bols genever malomhegyi anett de kuyper fabbri cinzano prosecco

A pezsgő kategória világbajnoki ezüstérmese, Malomhegyi Anett és az IBA elnöke, Ron Busman

 

BEAUTIFUL SOPHIE 

Összetevők:
2 cl Bols Genever,
1 cl De Kuyper Sour Rhubarb,
1,5 cl Routin 1883 Red Passion Fruit,
1 cl Fabbri 1905 Elderflower,
4 cl friss pink grapefruitlé,
8 cl Cinzano Prosecco D.O.C.

Elkészítés:
keverőpohárban.

Pohár: 
Libbey Perception Coupe No.3055

Díszítés:
grapefruit, pak choi, répa, lila burgonya. 

receptúra bols genever malomhegyi anett de kuyper fabbri cinzano proseccoBeautiful Sophie

Fotók: IBA
 


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!