Igaz, hogy az idei Gourmet Fesztiválon a hal- és a vadételeké lesz a főszerep, de a Kreinbacher Birtoknak köszönhetően a borokból és pezsgőkből, a Blue Fox The Bar révén pedig a koktélokból sem lesz hiány.

gourmet fesztivál kreinbacher blue fox the bar felhősi attila

 


A Kreinbacher egyrészt nagy somlói visszatérőkkel készül, hiszen borászuk, Várszegi György szerint a terroir az idő évjáratok boraiban még kifejezőbb, ezért ritkaságokat, közel tíz éves fehérborokat is felvonultatnak. Másrészt a Birtok legjobb pezsgője, a Prestige Brut 2011 Magnum most először kóstolható fesztiválon (ráadásul az Arany Kaviár tápióka ropogósával és a mangóval kínált kaviárjával együtt is kipróbálható). Harmadrészt pedig a Nagy-Somlói, a Furmint és az Öreg Tőkék Bora is érkezik a 2013-as évjárattal, míg a Rozéból természetesen a legfrissebb, 2015-ös évjáratot lehet megkóstolni. Mindezek mellett a Kreinbacher standjánál összesen tízféle champagne-t is poharaznak majd a Piper-Heidsiecktől, a Charles Heidsiecktől, a Pol Rogertől és Paul Barától. 

gourmet fesztivál kreinbacher blue fox the bar felhősi attila

A  Kreinbacher Extra Dry tradicionális pezsgő is kóstolható lesz a Gourmet Fesztiválon (Fotó: Kreinbbacher)


 

Idén először mutatkozik be a Gourmet Fesztiválon a Blue Fox The Bar és Felhősi Attila head bartender vezetésével mindjárt kétfajta, külön az alkalomra megálmodott koktéllal készülnek. A hűvös fenyőerdőket idéző Taste of the Pine Foresthez fenyőtüskelikőrt, eukaliptusz- és cédrusszirupot, valamint barna rumot használnak, az elektromosság ihlette és villanykörte alakú pohárban szervírozott Taste of Electrichez pedig parazsázsával infuzált furmintot, vodkát, grapefruitot és napraforgómézet adnak.

gourmet fesztivál kreinbacher blue fox the bar felhősi attila

Taste of the Pine Forest (Fotó: Blue Fox The Bar)


 

gourmet fesztivál kreinbacher blue fox the bar felhősi attila

Taste of the Electric (Fotó: Blue Fox the Bar)


 

OTP Bank Gourmet Fesztivál
2016. május 12. – 2016. május 15.
Budapest, Millenáris Park
Bővebb információk a rendezvény honlapján és a facebook eventben 

Kreinbacher Birtok és Champagne Pop-Up a Gourmet Fesztiválon

Blue Fox The Bar a Gourmet Fesztiválon


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!