A Hadik átalakítása már javában zajlik, hogy elkészüljön a szeptemberi megnyitóra. A kultikus hely nemcsak külsőben, étel- és itallapjában, hanem programkínálatában is megújul. A design egyszerre tartja majd a lépést az aktuális trendekkel és őrzi meg a hely irodalmi szellemiségéhez illő környezetet, közben pedig művészek és művészetek találkozóhelye marad.

hadik

 

Féltékenységi drámáktól, botrányoktól, szócsatáktól volt hangos Kosztolányi Dezső és Karinthy  Frigyes idejében a Hadik. A kultikus helyre alkotni és szórakozni jártak a század nagyjai, igazi bohém találkozóhely volt. Itt vettek fel Bőhm Aranka barátnői először nadrágot a szoknya helyett és itt tartották beöltözős vagy épp vetkőzős farsangjaikat is a húszas évek hírességei.
 
Botrányos híre mellett a Hadik mindig is a művészek ihletője és az irodalmi alkotások megszületésének helyszíne volt. Itt írta Karinthy a Tanár úr, kérem c. művét, sőt, Nemes Jeles László is az Oscar-díjas Saul Fia forgatókönyvét. A szeptemberben újranyitó Hadik célja, hogy ezt az inspiratív alkotói szellemiséget továbbörökítse, miközben követi az aktuális trendeket és a vendégek igényeit. 
 
A Vadászszezon  nevű slam poetry bajnokság fordulói mellett ezentúl minden hétfőre jazzkoncerteket szerveznek, szombatonként pedig népszerű kortárs írókkal beszélgetnek majd az Irodalmi brunch-on. Az új étlapon minőségi alapanyagokból készült különlegességek lesznek  Apor Bálint jóvoltából. A fiatal séfet egyenesen a Gundel Étteremből sikerült a Hadikba csábítani, ahol például Lángert (lángosba csomagolt burgert), és egy Hadikra specializált Kacsatriót készít majd. Az étlap mellett az italkínálat is átalakul: csapolnak majd kézműves söröket és lesznek irodalmi koktélok is.

hadik

Hadik, 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.
 
Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!