Egy magára valamit is adó bárban mindig frissen facsart citrom- és limelevet használnak a koktélok elkészítéséhez. Na, de mi történik a rengeteg citrom- és lime héjával? Egy részük ugyebár funkcionálhat díszítésként, másik részük viszont jobb híján a szemétben landol. Pedig létezik egy sokkal jobb módszer, amivel pénzt spórolhatunk és még a környezetet is védhetjük. Erről a 42BELOW márkanagykövete, Sean Forsyth nyilatkozott az Australian Bartender oldalnak.

 edukáció környezetvédelem citrom lime

Fotó: healthyfoodhouse.com

 

„Ha a felhasznált citrom és lime héját két hétig ecetben áztatjuk, akkor létrehozunk egy kiváló, környezetbarát, citrus alapú tisztítószert, amivel tisztán tarthatjuk a bárunkat.” – mondta Sean Forsyth.

A környezettudatosság mellett ráadásul pénzügyi előnyökhöz is jutathatunk: 5 liter ebből a természetes tisztítószerből ugyanannyiba kerül, mint 0,5 liter a kereskedelemben kapható tisztítószerekből.

Valahol itt kezdődik egy fenntartható bár koncepciója…


 

További környezetvédelmi témákkal foglalkozik majd a 2016. október 6-i Közös jövőnk konferencia.


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!