A Royal vodka két szürke betonfelületet tett színessé a Színes Város szervezésében, a Boráros téren és a Petőfi-híd pesti lábazatánál. A következő projekt, a Kazinczy utcánál található tűzfal design-ját pedig három terv közül, a közönség szavazata alapján fogják kiválasztani.


színes város royal vodka

A Petőfi-híd pesti lábazata (Fotó: Farkas András)

 

A beérkezett pályamunkák közül már kiválasztották a három legjobbat, most ezekre lehet szavazni, hogy szeptember végén megkezdődhessen a Kazinczy utca egyik tűzfalának festése. A helyszín kiválasztása sem a véletlennek köszönhető, hiszen a környéken rengeteg közkedvelt romkocsma és kerthelyiség található.

Hol lehet szavazni? 2016. szeptember 18-25. között a Royal vodka Facebook oldalán, a szavazók között pedig kisorsolnak egy 2 fős meghívást az átadó partira, ahol természetesen Royal koktélokat is lehet kóstolni. Íme a tervek:


 

KAZINCZY ÉS A NYELVÚJÍTÁS (ALKOTÓ: BENKŐ KATI)

színes város royal vodka


 OROSZLÁNKIRÁLY (ALKOTÓ: FAT HEAT)

színes város royal vodka


 


MULATÓ HANGULAT (ALKOTÓ: EGYED GÁBOR)

színes város royal vodka


 

A Színes Város civil kezdeményezés 2008-ban indult. Az alapgondolat a magyar származású művész, Victor Vasarely 1983-ben megjelent Színes Város koncepciójára épül, melynek lényege, hogy a művészet végre vonuljon ki az utcára is, és az emberek ne csak a galériákban találkozhassanak képzőművészeti alkotásokkal. Eddig közel 20.000 négyzetméter falfelület kapott művészi designt, de a várost színesítő mozgalom hatására mostanra 20.000 nél is több azon felületek száma, amelyek kezdeményezéseik nyomán kiszínesedtek. Minden nagyvárosban megfigyelhető, hogy sajnos számos pontján szürke és elidegenítő. A közterek elhanyagoltak, így nagyon nehéz szeretni, és óvni őket. Ez hosszú távon leépüléshez, elhasználódáshoz vezethet, így a terek elvesztik közösségi funkcióikat. A városban szinte kizárólag reklámok, reklámhordozók színesítik a környezetet, amely semmiképpen nem nevezhető előremutatónak.

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián


 

Szavazz a gasztro kategórián belül a Koktél Blogra és nyerj az Allianz blogversenyen leadott voksoddal: allianzblogverseny.hu 

színes város royal vodka


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!