Február 18-án és 19-én immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt, melynek idén új helyszín, a Kazinczy utcai TESLA Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával negyven kiállító termékeit kóstolhatják meg (kávékat, borokat, párlatokat és kísérőfalatokat). A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál.

 


A kávé- és italszakma legjobbjai lesznek jelen a KávéBár-hétvégén, ugyanis a két nap során több országos bajnokság is zajlik majd. A baristák a Coffee in Good Spirits és a Latte Art versenyeken mérkőznek meg, a nyertesek pedig a júniusi, Budapesten zajló világbajnokságon képviselhetik hazánkat (a zsűri tagja lesz Michalis Dimitrakopoulos, 2016-os Coffee in Good Spirits világbajnok). A Magyar Koktél és Flair Bajnokság klasszikus, illetve flair kategóriájának győztesei Koppenhágában mutathatják meg tudásukat az őszi vb-n. A Kávébár Bazáron lesz a Magyar Sommelier Bajnokság nyilvános döntője is, ahol a pezsgő felszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig kell számot adni felkészültségükről a versenyzőknek. 

A versenyek mellett számos előadásnak is helyt ad a rendezvény szombaton, exkluzív kóstolókkal összekötve. A különleges termőterületekről származó kávék mellett csúcsminőségű teák, japán likőrök, tokaji különlegességek is a kóstolópohárba kerülnek az előadások alatt. 

A két nap során a standoknál a korlátlan kávékóstolás mellett borokat, pezsgőket, pálinkákat és egyéb párlatokat is ki lehet próbálni. A kortyolgatás mellett kísérőfalatokból sem lesz hiány, a vendégeket számos kiállító várja a nagyszabású italhétvégén a TESLA Budapest három emeletén. 

Elővételes napijegy: 3000 Ft
Elővételes kétnapi jegy: 5500 Ft
Napijegy a helyszínen: 4000 Ft

A programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatban a kavebar.hu oldalon, és a rendezvény FB-eseményoldalán található bővebb információ.

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián


 

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!