A Mast-Jägermeister SE, a világszerte jól ismert, családi kézben lévő cég és a piac legsikeresebb gyógynövénylikőr-gyártója nemrégiben bemutatta szuper-prémium termékét, a Manifestet. Az új likőr márciustól kezdve kapható Európa kiválasztott bárjaiban, éttermeiben, szállodáiban, klubjaiban és a repülőtereken is találkozhatunk majd vele.

jagermeister manifest jagermeister manifest the companion nils boese florian beuren receptúra

 

A Jägermeister lepárlómestere, Dr. Berndt Finke szerint “az ötlet megszületése után 4 év kemény munkája következett”. Az eredeti italban lévő 56 különböző gyógynövény, gyökér és fűszer közé újak kerültek és négy alkalom helyett ötször áztatják át a növényeket. A folyamat következő lépése az eredeti egyfázisú érleléstől eltérő kétfázisú érlelés, amely során a nagy hordókban érlelt macerátumhoz kis hordóban érlelt párlatot öntenek. Előbbire az „-5- extra intense macerates”, utóbbira a „double barrel matured” kifejezés utal a címkén. Az új üveg design-jának középpontjában egy kézzel készített Jägermeister logó áll, ami kihangsúlyozza a szuper-prémium kategóriás likőr rézvörös színét. A Manifest egy testesebb, robusztusabb, komplexebb változata az eredeti Jägermeisternek, magasabb alkoholtartalommal (35 térf.% helyett 38 térf.%), nagyjából 10%-kal kevesebb karamellizált cukorral, sok naranccsal, kardamommal, ánizzsal, gyömbérrel és vaníliával.

jagermeister manifest jagermeister manifest the companion nils boese florian beuren receptúra

Enyhén hűtve, szobahőmérsékleten vagy koktélban ajánlott fogyasztani. Szervírozása is különleges, hiszen az üveg formáját követő pohárba egy ún. diffúzoron keresztül csepeg át az ital, melynek eredménye nem csak egy látványos rituálé, hanem a tökéletes fogyasztási hőmérséklet is. Florian Beuren brit márkanagykövet a The Companion nevű koktélban szervírozta, ami a Manifesten kívül Earl Grey és Assam tea szirupot, narancs bittert, cseresznyelekvárt tartalmazott, ananászlevéllel díszítve. A limitált kiadású Jägermeister Manifestből az első évben csupán 60.000 palack készül, s mindössze 11 országban – köztük Magyarországon – kerül bemutatásra. 

jagermeister manifest jagermeister manifest the companion nils boese florian beuren receptúra

„A Manifesttel a Jägermeister ismét tanúbizonyságát tette a bátorságnak, hogy mindig legyünk mások, és írjuk újra a szabályokat. Ez az új termék bennünket a világ első olyan italgyártójává léptet elő, akik új kategóriát teremtettek a gyógynövénylikőr-szegmensben.”

Michael Volke, a Mast-Jägermeister SE elnöke

„A Jägermeister lepárlómestereinek sikerült egy nagyon magas minőségű és magával ragadó italt alkotniuk, amely a hozzáértőket és a keserűlikőr-kedvelőket bizonyosan el fogja bűvölni.” 

Nils Boese, a Jägermeister márkanagykövete

jagermeister manifest jagermeister manifest the companion nils boese florian beuren receptúra
A magyarországi sajtóbemutatót tartó Nils Boese

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!