A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat. Ezért a márka az „Unusual Budapest” című filmben öt, izgalmas életet élő fiatal mindennapjain keresztül mutatja be a fővárost.

hendricks gin gin tonic

 

A Hendrick’s egy egyedülálló gin, amit azok értékelnek igazán, akik nem szokványos módon látják a világot. Ők a főszereplői a márka „Unusual Budapest” című filmjének, amelynek célja, hogy különleges nézőpontból láttassa Budapestet. A Hendrick’s Bonta Gáspár építészt, Daubner Anna divattervezőt, Fukui Yusuke japán festőművészt, Wossala Rozina gasztroszakértőt és Odettet, az énekesnőt kérte fel, hogy mindennapjaikon keresztül mutassák meg a város általuk ismert arcát. 

Bonta Gáspár fiatal építész, aki egyszerre belső tereket tervez, irodalmi szalont szervez és képzőművészeti projektek sorát is jegyzi. Belsőépítészeti munkái nemzetközi figyelmet is kaptak az elmúlt években és mint a példája mutatja, lehetséges itthonról is nemzetközi sikereket elérni. Szerinte Budapest egy hatalmas valtozás közepén van kultúrálisan, gasztronómiailag, mindenféle tekintetben. Igazi világpolgárként úgy látja, hogy egy metropolisz van születőben, érdeklődéssel várja, hogy mi milyen irányba mozdul, mik lesznek a standardok. Egy gyönyörű öreg európai város, ami Közép-Európa egyik központjává növi éppen ki magát. Kedvenc időtöltése Budapesten a Rudas-fürdőben áztatni magát, de szeret egy italt is elszürcsölni a teraszukon a lenti forgalmat figyelve. A forgatáson magával ragadónak tartotta a reggeli fényeket az első lakásban, ahol forgattak. A Blaha aluljárót azonban bizarrnak és még mindig vérfagyasztónak tartja. 

Daubner Anna a divattervezői szak elvégeztével Londonban töltött pár évet, mielőtt 2014-ben megalapította a nevét viselő divatmárkáját. Stílusa egyszerre rafinált és minimalista, könnyed és mégis elegáns. Anna leginkább azt szereti a Budapestben, hogy csodálatos belső kerteket lehet felfedezni. Ha Annától azt kérdeznénk, hogy hol szürcsölgetne el szívesen egy pohár gin-tonikot, akkor valamelyik parkra szavazna, de mostanában egy margitszigeti kis famóló a kedvenc helye. Ha van ideje, szívesen fedezi fel a város csodás fagyizóit. Kedvenc jelenete a filmből, amikor a nap végén a barátnőjével együtt megittak egy pohár gin-tonikot. Budán, egy félbehagyott szálloda teteje volt a legkülönlegesebb hely, ahol eddig járt a városban. 

Fukui Yusuke Japánból, Toyama városából érkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakára, innen indult budapesti története. Számára Budapest csodás hely, az emberek adják a hely különlegességét. Így, teljesen mindegy, hogy hol tart a kezében egy pohár Hendrick’s Gin&Tonic-ot, számára a társaság az, ami igazán számít. A műteremben eltöltött idő Yusukének nem csak az alkotást, de a szórakozást is jelenti egyben. A filmben a kedvence a közös ping-pong meccs a fiával.

Wossala Rozina neve a Konyhafőnök c. műsor zsűritagjaként került be a köztudatba. Szülei ismert emberek (édesanyja Kánya Kata színész-műsorvezető, édesapja Wossala György szállodatulajdonos-vitorlásversenyző), de Rozina bebizonyította, hogy egyedül is megállja helyét: a Szent István téri Bestia étterem megnyitása is az ő nevéhez fűződik. Így ha gin-tonikra vágyunk, mindenképpen javasolja, hogy térjünk be hozzá. Budapestet sokszínű városnak tartja, imádja, ahogy keveredik benne a múlt és a jövő, a flaszterkoptató és az arisztokrata, a punk és az elegáns - egy napon belül a város minden arcát meg lehet élni. Szeret turistáskodni, elveszni az utcák közt, kikapcsolt telefonnal sodródni. Annyira izgalmasnak tartja a Várban a Labirintust, hogy évente legalább egyszer ellátogat oda. Nagyon tetszett Rozinának, amikor a Hendrick’s csapata jobb híján egy szarvasgomba-szeletelővel vágta le az uborkaszeleteket.

Odett 17 évesen a Megasztárban tűnt fel, majd szépen elindult zenei karrierje, ami nem pusztán a véletlennek köszönhető, hiszen édesapja a Müller Péter-féle Sziámiban volt tag és zeneszerző. Az alternatív irányból indulva bársonyos hangja ma már sok magyar rajongót bűvöl el. Számára  Budapest Európa legvarázslatosabb fővárosa, mert itt sok más városból is megtalálható valami: egy kis Berlin, London, de akár New York is. Itt nyílt ki az élete, a karrierje, kulturális élményekben pedig soha sincs hiány, annyira sokszínű és tartalmas a város. Most éppen külföldi turnéra készül, így a célállomásokról olvasva is csak megerősödött benne, hogy Budapest tökéletes hely. Az egyik legfurcsább hely, ahol a városban járt, a Calgary nevű antik drinkbár, ahol a csigalépcsőn papagájok ülnek, nincs két egyforma kávéscsésze, de nemzeti viseletbe öltöztetett porcelánbabákat is láthatunk. Megkérdeztük Odettet, hogy ő Budapesten hol inna meg legszívesebben egy Hendrick’s Gin&Tonic-ot, amire a legeslegjobb választ adta: „Bárhol, bármikor!” Kedvenc helye a Filozófusok tere – ami kitűnő randizóhely, ezt már többször is tesztelte.

Ha meg akarsz ismerkedni a Hendrick’s furcsán bájos világával, gyere piknikezni! Gramofon, antik fajansz, kockás pléd, Odett karcos-bársonyos hangja, és a kedvenc uborkás gin-tonikod vár június 15-én a Liebling teraszán! 

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!