A Nespresso két limitált kiadású, a mediterrán életstílus által inspirált őrleményt mutat be idén nyáron, amelyeket kifejezetten jegeskávék készítéséhez terveztek: az Intenso on Ice-t és a Leggero on Ice-t. Az első limitált kiadású jegeskávé őrlemények között az intenzívebb, pörkölt ízek kedvelői, és a gyümölcsösebb ízvilág rajongói is megtalálják kedvencüket.

nespresso kávé kávés kevert italok

Intenso on Ice

 

Az Intenso on Ice és a Leggero on Ice az első kifejezetten jegeskávé készítésére kifejlesztett Nespresso kávéőrlemények. Az Intenso on Ice egy telt kávé gabonás és kakaós jegyekkel, intenzív, pörkölt lecsengéssel. Ha az Intenso on Ice kávét Macchiato-ként készítjük el, finom, krémes textúrát kapunk kekszes ízjegyekkel. Ezzel szemben a Leggero on Ice feketén fogyasztva gyümölcsös, citrusos jegyeket mutat, hosszú lecsengéssel és lágy textúrával. A tejjel készített Leggero on Ice Macchiato-ban pörkölt jegyeket és édeskés ízeket fedezhetünk fel. 

A Nespresso kávészakértői egy nagyon egyszerű, három lépésből álló receptet javasolnak a legfinomabb jegeskávék elkészítéséhez, amelyekhez tejet vagy vizet is használhatunk.

1. lépés: Tegyünk 3 darab nagy méretű jégkockát* a pohárba (90 g vagy 7 db átlagos méretű jégkocka)
2. lépés: Főzzünk a jégkockák tetejére egy Intenso on Ice vagy  Leggero on Ice kávéból készített espresso-t** (40 ml) 
3. lépés: Töltsünk a pohárba 90 ml hideg tejhabot vagy hideg vizet (körülbelül 6 evőkanál)  

*Ha nagyobb jégkockákat használunk, a jegeskávé hosszabb ideig kellemesen hűs marad.
** Az intenzív ízek rajongói espresso helyett két ristretto (2x 25ml) mennyiségben főzött Intenso on Ice vagy Leggero on Ice kávéval is elkészíthetik a receptet. 

nespresso kávé kávés kevert italok

Leggero on Ice

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!