2017 nyara a vizes sportokról, a vízről szól és ezúttal a Zwack Unicum is ehhez a témához kapcsolódik, mégpedig úgy, hogy hű marad a márka a már évtizedek óta jelmondatának számító „Csak pozitívan!” üzenetéhez. Egy olyan történetet, életutat mutat be, amely példaként szolgálhat minden embernek, aki céljainak eléréséhez motivációt keres. Sors Tamás nemcsak szavakkal, de tettekkel is bizonyíthatja, az életben az a legfontosabb, hogy bízzunk magunkban és a kitűzött céljainkért nap, mint nap keményen megdolgozzunk. Tamás – bár nehezített pályán indult – soha nem érezte úgy, hogy testi fogyatékossága miatt lemarad valamiről vagy nem tud teljes életet élni. Sors Tamás többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó az élő példa arra, hogy pozitív hozzáállással, elszántsággal és kemény munkával mennyi mindent el lehet érni.

zwack unicum sors tamás zwack sándor szujó zoltán kocsis ágnes

Az új limitált palack

 


A Zwack Unicum 2010 óta minden tavasszal új limitált palackkal jelenik meg, amelyek minden évben az adott időszak aktualitásaihoz kapcsolódnak. A tavalyi évben Puskás kiadással jöttek ki, előtte a márka 225 éves évfordulóját ünnepelték a limitált üvegen, de volt már focilabda alakú Unicum is. Ebben az évben a víz témájához kapcsolódva az Unicum palackjára a mára már ikonikussá vált Vizesember képe került. A több, mint 100 éves plakátfigurát Pachl Viktornak tulajdonítják, aki egy 1905-1909 között zajló országos pályázat nyerteseként kapta a kép tervezésére a megbízást. A 20. század elején Budapest utcái is ezzel a plakáttal voltak tele, azóta pedig hosszú utat járt be és mára már igazi ikonná vált, mely egybeforrt az Unicum márkával. 

Azonban nem a palack az egyetlen meglepetés, amellyel az Unicum elindította a nyarat. A márka egy egyedülálló filmet készített, amely nemcsak a vizes sportokhoz, de az Unicum egyik legfontosabb üzenetéhez, a „Csak pozitívan!” jelmondathoz is kapcsolódik. Zwack Sándor a filmet bemutató sajtóeseményen elmondta, Sors Tamás az az ember, aki az elmúlt 10 évben töretlenül hitt önmagában, mindvégig kitartott azért, hogy megvalósítsa álmait. Ez pedig minden embernek erőt adhat ahhoz, hogy a maguk elé kitűzött cél elérésért nap, mint nap megküzdjenek.

zwack unicum sors tamás zwack sándor szujó zoltán kocsis ágnes

Zwack Sándor, Kocsis Ágnes és Sors Tamás

A helyszínen a film rendezője, Kocsis Ágnes elmondta, hogy ezúttal nem egy reklámfilmet készítettek, hanem lényegében egy 90 másodperces játékfilmet, amely Sors Tamás karrierjének csúcspontjait és nehézségeit mutatja be, majd hozzátette: „Úgy érezzük, nagy szükség van a pozitív, inspiráló történetekre, hiszen mi magyarok hajlamosak vagyunk a borúlátásra. Sors Tamás élettörténete motivációt adhat mindazoknak, akik az élet kisebb-nagyobb problémáival szembesülve esetleg megfutamodnának. Megmutatjuk azt, hogy legtöbbünk kihívásaihoz képest Tamás látszólag sokkal nehezebb helyzetből indult, de kitartással, szorgalommal és pozitív életszemlélettel olyan nagy dolgokat ért el, amiről mi nem is álmodunk”.

Az eseményen Sors Tamással Szujó Zoltán sportriporter beszélgetett, a résztvevők pedig megismerhették, hogy Tamás miként küzdött paralimpiáról paralimpiára a csúcsteljesítmények eléréséért. Tamás elmondta, hogy természetesen nála is voltak mélypontok, nehéz volt egy-egy négyéves ciklusban végig motiváltnak maradni, de amikor edzett, mindig az az egy perc járt az eszében, amikor majd a paralimpián teljesítenie kell. Tamás azt is kiemelte, hogy nem volt még alkalma korábban ilyen nagyívű kampányban részt venni, az pedig külön megtiszteltetés volt neki, hogy a forgatások során a Duna Arénában úszhatott. Majd hozzátette: „A parasportolóknak nagyon kevés olyan lehetőség adatik meg, hogy egy ekkora vállalat mellénk álljon, ráadásul egy ilyen nemes céllal, ezért még nagyobb öröm, hogy a Zwack Unicum megtalált és felkért erre a feladatra. Igyekszem úgy élni a lehetőséggel, hogy ezzel parasportoló társaim ismertségét és elismertségét is erősítsem”. 

A beszélgetés során az is kiderült, hogy – bár paralimpián többet már nem indul – az uszodától nem tudott teljesen eltávolodni és újra versenyezni kezdett. 50 méter gyorson elindult a magyar bajnokságon is, az időeredménye alapján pedig bekerült a magyar válogatottba, így ott lesz a parasportolók mexikói világbajnokságán is. 

A Nagoo reklámügynökség által készített film online felületeken látható, így az Unicum You Tube csatornáján is:

Azonban a filmről nemcsak a link segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők, hiszen a limitált Zwack Unicum palack újdonsága, hogy a LARA alkalmazásnak köszönhetően a címkét szkennelve azonnal megtekinthető a Sors Tamás film, melyet így telefonon is könnyedén megnézhetünk. 

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!