A Bujdosó Pincészet ezer szállal kötődik a vitorlázáshoz, nemrégiben még a sajtó képviselőinek is megmutatták kedvenc hobbijukat. A vitorlázás közben és azt követően pedig természetesen Bujdosó borokat is lehetett kóstolni. Íme a teljes sor.

bor bujdosó

Fotó: Wineglass Communication

 

BUJDOSÓ ZÖLD GYÖNGYÖZŐBOR 2016

Szőlőfajták: Irsai Olivér, sauvignon blanc, muscat lunel

Érlelés: tartályos

Alkohol: 11 térf.%

Sav: 6,7 g/l

bor bujdosó
Fotó: Furmint Photo


BUJDOSÓ KÉK GYÖNGYÖZŐBOR 2016 (ROZÉ)

Szőlőfajták: pinot noir, cabernet sauvignon

Érlelés: tartályos

Alkohol: 11,78 térf.%

Sav: 5,7 g/l


BUJDOSÓ TORONY OLASZRIZLING 2016

Szőlőfajták: olaszrizling

Érlelés: tartályos

Alkohol: 12,6 térf.%

Sav: 5,5 g/l


BUJDOSÓ MENTŐÖV ROZÉ 2016

Szőlőfajták: merlot, cabernet sauvignon

Érlelés: tartályos

Alkohol: 11,98 térf.%

Sav: 6,5 g/l

bor bujdosó

Fotó: Furmint Photo


BUJDOSÓ BALATONBOR 2016

Szőlőfajták: olaszrizling

Érlelés: tartályos

Alkohol: 12,55 térf.%

Sav: 5,8 g/l

bor bujdosó
Fotó: Furmint Photo


BUJDOSÓ CIRKÁLÓ 2016

Termőhely: Visz, Csirip-tető

Szőlőfajták: olaszrizling, rajnai rizling

Érlelés: 10% hordóban finomseprőn, 6 hónap heti keverés

Alkohol: 12,53 térf.%

Sav: 5,9 g/l


BUJDOSÓ NEMERE 2015

Szőlőfajták: 50% chardonnay, 25% sauvignon blanc, 25% szürkebarát

Érlelés: 25% újhordós erjesztés, finomseprőn 6 hónap

Alkohol: 13,91 térf.%

Sav: 6,3 g/l


BUJDOSÓ KATAMARÁN ROZÉ 2016

Termőhely: Kokas

Szőlőfajták: 50% cabernet franc, 50% cabernet sauvignon

Érlelés: 100% saválló tartály

Alkohol: 12,12 térf.%

Sav: 6,6 g/l


BUJDOSÓ KATAMARÁN 2013

Termőhely: Kokas

Szőlőfajták: 50% cabernet sauvignon, 50% cabernet franc

Érlelés: 24 hónapig 225 literes hordóban érlelés, használt hordóban

Alkohol: 13,31 térf.%

Sav: 5 g/l


BUJDOSÓ SIROCCO 2013

Termőhely: Kokas

Szőlőfajták: 50% cabernet franc, 25% cabernet saugvignon, 25% merlot

Érlelés: 24 hónap 225 literes hordós érlelés, használt hordó

Alkohol: 12,53 térf.%

Sav: 5,1 g/l

bor bujdosó
Fotó: Furmint Photo


BUJDOSÓ IBA TUBA CABERNET SAUVIGNON 2013

Termőhely: Balatonlelle, Ibituba

Szőlőfajta: cabernet sauvignon

Érlelés: 24 hónap 225 literes újhotdóban

Alkohol: 13,9 térf.%

Sav: 5,1 g/l


BUJDOSÓ PINOT NOIR 2006

Szőlőfajta: pinot noir

Érlelés: 12 hónap másodtöltésű 225 literes zempléni tölgy

Alkohol: 13,1 térf.%

Sav: 5,2 g/l

Fotók: Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!