Nemrég megnyílt Budapest legújabb és legnagyobb borbárja, a VERITAS WINEBAR, ahol két szinten 380-féle borral várják a vendégeket, ráadásul egy folyamatosan cserélődő, 60 tételes szelekciót poharazva is kínálnak, mindezt Német Alíz sommelier közreműködésével. Külön érdemes odafigyelni a Tőkés Dániel és Jakab Attila séfek vezette konyhára is, ahol elsősorban a magyaros, bisztró stílus dominál. Remek alkalom lehet kipróbálni a helyet a havonta két alkalommal megrendezett tematikus borvacsorákon, legutóbb például a tokaji Disznókő Pincészet és a szekszárdi Vida Pincészet tételeit párosították igen jó érzékkel a borbár ételei mellé.
VERITAS WINEBAR
A kezdés különösen a Disznókő dűlőszelektált furmintja miatt volt izgalmas: tepertő espuma, paprika brunoise – Disznókő furmint dry 2016, szilvásváradi füstölt pisztráng rilette, almás-zelleres tormahab saláta – Disznókő Lajosok furmint 2015
Édes összekötés: kacsamáj pástétom, őszi chutney, briós, kandírozott dió – Disznókő kései szüret 2015
Emlékezetes kadarka egy 100 éves ültetvényről: mini debreceni kolbász házi lecsóval – Vida öreg tőkék kadarkája 2015
Fűszerek összhangja: lassan főtt rozmaringos báránylapocka, színes, savanyított bébi céklák – Vida Hidaspetre kékfrankos 2014
Egy remek főétel, egy nagy borral: szürkemarha, kakukkfüves jus, szalvétagombóc, áfonya jam – Vida la vida 2013
A menü legerősebb párosítása, elképesztő összhanggal: házi gesztenyés gombóc, vanília sodó – Disznókő 5 puttonyos aszú 2009
Fotók: Koktél Blog
Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!