Magyarországon első alkalommal rendezik meg A Tea Napja eseményt, melynek az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont. Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat és azok forgalmazóit. 

tea a tea napja

 

Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig van miből választani típusok és származási helyek alapján, melyekhez a citromlé – cukor kiegészítést is elfelejthetjük. Pár ismert, magas színvonalú kereskedelmi márka mellett olyan kereskedők és teaházak is megjelennek a vasárnapi programon, akik közvetlenül Ázsiából vásárolják meg az igazán különleges kínai, japán, tajvani teákat.

A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, hogy milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban. Akárcsak a kávé esetében, a teák világában is egyre többen keresik a single origin, ízesítetlen, termőterület szelektált termékeket és kíváncsiak azok professzionális elkészítésére, fogyasztására. 

A vendégek az 1800 forintos belépő áráért számos teafajtát végigkóstolhatnak a kiállítói standokon, megismerhetik az elkészítési módokat, a híres termőterületek jellegzetes teáit, valamint kultúrtörténeti előadásokkal és teaceremóniákkal is készülnek a szervezők. 

Az érdeklődők kóstolókkal egybekötött workshopok keretében hallhatnak többek között a különböző teatípusokról feldolgozás szerint, Urasenke-ösztöndíjas teaművész avat be a japán teakultúrába és kiderül az is, hogyan érdemes otthon felhasználni a csúcsminőségű teákat. Sri Lankai terroir-kóstoló, kínai és tajvani oolong teák bemutatása, a macha tea ceremóniája, az öreg puer teák és a jövő teázási szokásai szintén az előadások témái között szerepelnek. 

Magyarországon is egyre több a teaínyenc, de A Tea Napja a „kezdő” fogyasztók számára is különleges eseménynek ígérkezik. A standoknál zajló kóstolók, valamint előadások mellett vásárolni is lehet a teákból és a teás eszközökből. 

tea a tea napja

A TEA NAPJA
Időpont: 2018. január 14., 10:00 - 18:00
Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.


Elővételes jegyvásárlási lehetőségek itt

    ELŐADÁSOK
11:00 -12:00 Teatípusok, teanövény, technológiák 
12:00 -13:00 Terroir - teakóstoló Sri Lankáról 
13:00 -14:00 Oolong teák -  Tajvan és Kína 
14:00 -15:00 Kínai tea, a mai generációk teához viszonyulása, otthoni teázás 
15:00 -16:00 Chado, avagy a japán teaművészet 
16:00 -17:00 A japán Matcha tea 
17:00 -18:00 A robotok teája - új korszak a tea történetében 

    KIÁLLÍTÓK
Demmers Teahouse, Dilmah Tea, Levél Teaház, Marumoto, Or Tea?, Teavolution, Teapavilon, Zhao Zhou, Ye Tealeaves

További részletek a Facebook eventben

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián
                                    

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!