Sir Winston Churchillt, Frank Sinatrát és Mark Twaint nem csak kiemelkedő személyük köti össze, hanem a whisky iránti rajongásuk is.

whisk(e)y jack daniels tennessee whiskey winston churchill frank sinatra mark twain

 

Sir Winston Churchill

A kiemelkedő képességű brit államférfit és korábbi miniszterelnököt szinte elképzelni is nehéz egy szivar és whiskys pohár nélkül. A Churchillről szóló feljegyzések szerint már reggel 8.45-kor whiskyt ivott szódavízzel, ez a szokás pedig még az angol-búr háború idején ragadt a nagyszerű politikusra. „Amikor segédtisztként szolgáltam a háborúban, nem volt megfelelő minőségű az ivóvíz Dél-Afrikában. Csak úgy ihattunk belőle, ha whiskyt öntöttünk hozzá" - híresült el Churchill magyarázata, aki egész életében az ital rajongója maradt, bár minden önéletrajzírója egyhangúlag vallotta, az államférfi közel sem fogyasztott belőle annyit, mint ahogy az a köztudatban élt. 

whisk(e)y jack daniels tennessee whiskey winston churchill frank sinatra mark twain
Frank Sinatra 

A többszörös Grammy- és Oscar-díjas pop-dzsessz énekes, színész és a Jack Daniel’s kapcsolata jól ismert. Az ikonikus Tenessee whiskey Sinatra tiszteletére több egyedi itallal is bővítette kínálatát, mint például a Jack Daniel’s Sinatra Select. A legendás énekes annyira szerette a Jack Daniel's-t, hogy egy Old No. 7-nel temették el. „Lehet, hogy az alkohol az ember legnagyobb ellensége, de a Biblia azt mondja, szeresd az ellenségeidet” – így hangzik a huszadik század egyik legnagyobb művészének elhíresült mondása.

whisk(e)y jack daniels tennessee whiskey winston churchill frank sinatra mark twain

Mark Twain 

Az olyan örökzöld irodalmi kincseket, mint a Tom Sawyer kalandjait és a Koldus és királyfit megálmodó amerikai író, humoros és mély benyomást keltő személyiség volt, aki nem vetette meg a jó whiskyt. Eredeti nevén Samuel Langhorne Clemens elhíresült mondása volt, miszerint „A túl sok semmiből sem jó, de a jó whiskyből sosem elég.”

A Jack Daniel's sajtóanyaga alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!