Hagyományteremtő céllal indult el három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztro-eseménye. A háromnapos program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra. 

belvárosi piac töltött hold gasztrovíkend

 

Idén egy kicsit megújulva, a világkonyhákon lesz a hangsúly, így a résztvevők olyan ételeket is kóstolhatnak a Hold utcában, amiket a világ bármelyik híres piacán szívesen fogyasztanak, a sushitól a baókon át a mezzékig és BBQ szendvicsekig. Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a látogatókat, a kóstolgatás pedig már a bejárat előtt elkezdődhet. A hazai gasztro-élet kedvelt helyeié és szereplőié lesz a terep, jön a Baotiful&Impostor, a Babka Budapest, a Digó nápolyi pizzái, a Céltorony BBQ, a pécsi Balkán Bisztró, a Mexkitchen és a Japanika is.

Persze a piaci helyek szintén izgalmas fogásokkal készülnek az eseményre, az olyan jól ismert kedvencek mellett, mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök. Széll Tamás és a Stand25, Lakatos Márk és a Lakatos Műhely, Szabó Győző és a Steamboo, az újonnan nyitott Société.Gastro, Bíró Lajosék, a MoszkvaTér, a Haxen Market, a Kandalló Market, a Sparhelt Bisztró, a Vörös Homár, a Panificio il Basilico, a Kobe Sausages, a Gusto Delicate és még számos üzlet, termelő kínálatából válogathatunk három napon át. 
A Belvárosi Piac pénteken és szombaton hosszított nyitva tartással, este tíz óráig üzemel,  vasárnap délelőtt pedig tizenegytől késő délutánig megy majd a brunch. Az ételek mellé pop-up pezsgőbár, borbár, pálinkabár, söröző is lesz a Piacon, akárcsak a termelői házi szörpök és gyümölcslevek. Az evés-ivás mellett zenei programokkal is készülnek a szervezők, a rezidens DJ Ernő Piaf lesz, akit sokan a balatonfüredi Kredenc bárból ismerhetnek. Péntek este 7 órától Henderson Dávid és Tóth Dávid duója játszik, szombat este Kullai Timi varázsol zongorával és énekkel igazi bárhangulatot.

A rendezvényre ingyenes a belépés, valamint a ruhatár is. A pohárpontokon letét ellenében vehető át boros pohár, melyhez egyúttal jár egy nyereményjáték kártya is, napi tombola, valamint egy vasárnapi főnyeremény sorsolásával.

belvárosi piac töltött hold gasztrovíkend

TÖLTÖTT HOLD GASZTROVÍKEND 2018

Helyszín: Belvárosi Piac, 1054 Budapest, Hold utca 13. 
Időpont: 2018. február 9-11. 

Nyitva tartás:
Pénteken: 11:00 - 22:00,
Szombaton: 11:00 - 22:00,
Vasárnap: 11:00 - 17:00.

Az esemény honlapja itt

Facebook event itt

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!