Az Oscar-gála pezsgőjét idén is a Piper-Heidsieck biztosítja, a champagne-ház limitált kiadású magnum palackjait a filmvilág aranykorának építészete ihlette. A Piper története hosszú évtizedek óta összefonódik a filmszínház világával; a ragyogó, piros-arany címkés pezsgő először 1990-92 között tűnt fel az Oscar exkluzív champagne-aként. Az együttműködés 2016-tól indult újra, így az elmúlt két év után az idei, 90. Oscaron is ők biztosítják a pezsgőt az ünnepléshez.

piper-heidsieck champagne pezsgő oscar

 

Március 4-én, vasárnap éjjel mind a Dolby Színházban, mind a díjátadót követő illusztris gálavacsorán Piperrel koccinthatnak majd a sztárok. Tavaly Deák Kristóf ünnepelhette Los Angelesben a Mindenki c. rövidfilmjének sikerét, idén a legjobb idegen nyelvű filmek között a Testről és Lélekről c. filmnek drukkolhatunk hétfő hajnalban!

Ahogyan a leghíresebb divattervezők a filmcsillagokat, a champagne-ház is minden évben nagy gonddal öltözteti fel a palackokat a jeles alkalomra. A special edition ragyogó, stilizált pálmamotívumát Los Angeles art deco épületei inspirálták, köztük a Crest Theatre, a Pantages vagy a Wiltern építészete. A minta 360 fokban körbeöleli a magnumot, amelyet a 90. Oscar alkalmából egy gravírozott felirat is díszít.

A champagne-ház a kísérőrendezvényekkel együtt 1 500 palack Piperrel készül, ebből várhatóan 600 palack, mintegy 8 500 pohár fogy majd az Oscar estéjén. Legnépszerűbb pezsgőjük, a Cuvée Brut kíséri majd Wolfgang Puck, a gála sztárséfjének fogásait, köztük a jégbár kínálatát a kaviártól a homárig. A séf fényűző menüt tervezett, a 7 000 mini csokoládé Oscar-szobor mellett többek között 300 font Miyazaki wagyu marhával és 2550 macaronnal várják majd a vendégeket. (Wolfgang Puck a legnépszerűbb recepteket is megosztotta itt.)

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!