Idén második alkalommal kerül megrendezésre az egyik legnagyobb hazai sörfesztivál, a Belvárosi Sörfesztivál. A tavalyi sikernek köszönhetően idén plusz egy napig tart a sörünnep a Szabadság téren, ahol közel 40 főzde 250 sörkülönlegessége várja az érdeklődőket. A fogyasztók változatos ízlésének megfelelően egyedülálló módon a legnagyobb sörgyárak, különleges importsörök és a kisüzemi, kézműves főzdék kínálatát is megkóstolhatják a kilátogatók.  A belépés ingyenes, csak az egyedi üvegpoharat kell megvásárolni.

belvárosi sörfesztivál sör

 

Ma nyitotta meg kapuit a Belvárosi Sörfesztivál, amely a tavalyi közönségsikernek köszönhetően idén már öt napig, még nagyobb helyszínen várja a sörkedvelőket a Szabadság téren. A fesztivál szervezőinek már az első, 2011-es rendezvényük óta kiemelt céljuk, hogy széles közönségnek mutassák be a hazai sörkultúrát, erősítsék azt, és edukálják a fogyasztókat. Az idei évben a prémium magyar sörfőzésre és a sörök sokszínűségére helyezik a hangsúlyt. „Azt látjuk, hogy a sörfogyasztók ugyan egyre tudatosabbak, kifejezetten keresik az új ízeket, a minőségi söröket, ugyanakkor az edukációnak van helye. A több mint 1700 fős friss felmérésünk szerint a megkérdezettek kevesebb mint fele ismeri saját bevallása szerint a söröket” – emelte ki Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál egyik szervezője. 

A fesztivál látogatóit június 6. és 10. között közel 40 sörfőzde várja mintegy 250 sörkülönlegességgel. Amellett, hogy az ország legtöbb kisüzemi és kézműves főzdéjével itt találkozhatnak a sörkedvelők egy helyszínen, a legnagyobb sörgyárak kínálatát és az importsörök legjavát is megkóstolhatják. „Erre van is igény a fogyasztók oldaláról: a felmérésünk eredménye szerint közel ugyanannyian keresik a klasszikus ízeket, mint a kézműves söröket, és a sörkülönlegességeknek, ízesített söröknek is komoly közönsége van” – mondta el Kurucz Gergely, a fesztivál másik szervezője. Az élményt ételek és koncertek teszik teljessé.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is háromféle, a különböző sörtípusokhoz illő fesztiválpohárból választhatnak majd a kilátogatók. A főzdék a megszokott mértékek mellett 2 dl-es kóstolót is kínálnak, ezzel is erősítve a fesztivál üzenetét, mely szerint a mennyiség helyett a minőségi sörfogyasztásra helyeződik át a hangsúly.

A fesztiválra – amely szerdán, csütörtökön és vasárnap 11.30 és 00.00 között, pénteken és szombaton pedig 11.30 és 02.00 között várja az érdeklődőket – a belépés ingyenes, a kilátogatóknak csak a sörfogyasztáshoz kell megvásárolniuk az egyedi fesztivál-üvegpoharat.  

SÖRÖS KIÁLLÍTÓK:
FIRST IPA Beerhouse
FIRST Barok Budapest
FIRST The Craft Beer
ITAL MAGYARORSZÁG
BeerPoint Budapest by KAKAS 
BELGA SÖRÖK HÁZA
Big Face Sörfőzde
Rizmajer Sörfőzde
Krak’n Town
Brewdog
Ugar Beer Truck
Gyertyános Sörfőzde
Kecskeméti Sörmanufaktúra
Steam Craft Brewery
Fehér Nyúl & Uradalmi Sörmanufaktúra
Hoptop Brewery & Spirit Brewery
Yeast Side Sörfőzde
Kapucinus Sörfőzde
KUZIN BAR
Zip's & Brewski sörök 
Tiltott Csíki Sör
BERNARD&ERDINGER
Neked Csak Dezső 
Paulaner – Warsteiner 
HRABAL Söröző
Soproni / Beers of Europe
Guinness és angol sörök háza
Asahi Bar
Dreher PUB
Borsodi Mester & Borsodi Nitro 
Belgium Büszkeségei
Pilsner Urquell Truck
Staropramen – A világ első számú prágai söre 
Carlsberg – Horizont Delight IPA
Budweiser – KUZIN bar
Kronenbourg Blanc – Grimbergen
Somersby 

ÉTELES KIÁLLÍTÓK:
The Pancake Agency
Unicum Food & Bar
Burger Market by Market BDPST
Kővári Grill
Levendula Kézműves Fagylaltozó Food Truck
Zabáljcsak!
Paneer
Pizza 54
Vitéz Kürtős
Attaboy Street Food Bistro
Tésztafeszítő Kisiparos
Twist & Chips
Cupákos
Reinpolds Kolbice

BELVÁROSI SÖRFESZTIVÁL
Időpont: 2018. június 6-10.
Helyszín: Budapest, Szabadság tér

A rendezvény honlapja itt, facebook event itt

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!