Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja: a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon. Magyarországon hetedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé világába szeptember 30-án. Érkezik a hipszter svéd pörkölő, Per Nordby, lesz mozielőzetes a hamarosan debütáló első hazai kávéfilmből és a tehetségük mellett a szerencséjüket is próbára tehetik a Brew Barista Gambling versenyzői az Akvárium Klubban.

a kávé napja kávé

 

Idén is kávéillat lepi el az Erzsébet teret a hónap utolsó vasárnapján, hiszen az Akvárium Klub ad otthont A Kávé Napja eseménynek. A rendezvényen minden kezdő és haladó kávéínyencet várnak egy világkörüli felfedezésre délelőtt tizenegytől este hét óráig. Filteres eszközök, espresso gépek, kiegészítők, valamint kiváló minőségű specialty kávék lesznek a kiállítók asztalain, amiket a helyszínen meg is vásárolhatnak az érdeklődők. Nyolc mikropörkölő termékeivel ismerkedhet meg a közönség, kiállít a By Beans Coffee, aki a nemcsak svéd kávéját, hanem annak hipster pörkölőjét, Per Nordbyt is elhozza a rendezvényre. Érkezik sokak kedvence, a Casino Mocca, látványos standdal jön a Goosebumps.Coffee, ezúttal kiegészülve az extravagáns  42 Coffee-val. A Lucky Cap Micro Roastery a Bányai Coffee-val és egy mozielőzetessel debütál, jelen lesz a Steamhouse Café és a görög csúcskávé, a TAF. Új vendégként bemutatkozik az Impresso Coffee Lab, az olasz vonalat pedig a Caffé Vergnano erősíti. Tamperek és kiegészítők a But first Coffee standján, kávékoktélok az Agárdi Bárban, csokik és egyéb finomságok pedig a Csokizóna asztalánál várják az érkezőket.  

a kávé napja kávé

A Göteborgból érkező vendég, Per Nordby előadásával indul a nap, aki pörkölőként a kávéfarmerekkel való hatékony együttműködésről is mesél, majd Lonkai Márton (Steamhouse Café) tart előadást a 90+ kategóriás csúcskávékról, utána pedig mozizhatunk is. Lévai Balázs és csapata a Costa Rica-i magyar kávéfarmer, Bányai László, és a szekszárdi Lucky Cap pörkölő-alapító Tóth Sándor szakmai egymásra találásáról forgatott filmet az elmúlt hónapokban, melynek előzetese A Kávé Napján látható majd. Ezt követően a SCAE hazai szervezete, az Egyesület a Magyar Kávékultúráért tagjaival zajlik beszélgetés a szervezet feladatairól, a barista bajnokságokról, és a hazai kávékultúra fejlesztéséért vállalt munkájukról. A délután második felében pedig a Brew Barista Gambling veszi kezdetét, ahol a tehetség mellett a szerencsére is szükségük lesz az indulóknak. A napot a #BREW-kísérlet zárja Sebestény Csilla és Dragon Zoltán előadásában, melynek témája a kávémarketing és a social media összekapcsolódása. 

Az 1800 forintos belépő a programokon való részvétel mellett a korlátlan kávékóstolást is biztosítja. A barista szakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén. 

A Kávé Napja 2018 facebook-event itt

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Bloghoz a Facebookon és az Instagramon!