Második alkalommal lepik el a buborékok Budapest elsőszámú evőpiacát, ugyanis december 9-én ismét jön a VinCE Champagne a Holdon. A vasárnap délutánba nyúló villásreggelire a pezsgők, pontosabban a champagne-ok rajongóit várják, hogy különféle ínyencségek mellett végigkóstolják a legjobb házak kínálatát.

vince champagne a holdon champagne vince belvárosi piac

 

A VinCE Champagne a Holdon rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat, akik reggel kilenctől már szívesen csatlakoznak egy bohém gasztro-bulihoz. Ahol a palackokat akár szablyázni is lehet, a buborékok mellé pedig osztriga, kaviár, és szarvasgomba is kérhető. Persze a csarnok éttermei szintén az alkalomhoz illő menükkel készülnek, egy-egy champagne-házat is képviselve.
 
Nyitva lesznek a piac legnépszerűbb helyei – köztük a Michelin-csillagos Széll Tamáshoz és Szulló Szabinához köthető Stand25 Bisztró is. Bíró Lajosék A Séf utcája és a Buja Disznó-k mellett  pezsgőbárrá változtatták a földszint egy részét, stílusosan az eseményen debütál a Champoint a 4 majomhoz. Izgalmas és elegáns vonalat képvisel új szereplőként az extravagáns kanadai séf, Anatoli Belov a Husikám élén.

A már jól ismert szereplők sorába tartozik a MoszkvaTér, ahol Nyíri Szása ismét lenyűgöző fogásokkal készül, de koccinthatunk Lakatos Márkkal a Lakatos Műhelyben, vagy Szabó Győzővel a Steamboo-ban. A szomszédos Kandalló Market champagne-hoz illő burgert kínál, a Haxen Market tradicionális ízei és közösségi asztalai pedig már érkezéskor nagyon csábítóak lesznek. A földszinti részt erősíti a Vörös Homár gasztrobárja, ahol nemcsak komoly osztrigakínálat lesz, hanem más izgalmas tengeri ételek is rendelhetők majd. 

Nem mindennapi ínyencségekkel várja a vendégeket a helyszínre települő Arany Kaviár, náluk különböző kaviárokat és kaviáros fogásokat is kérhetünk majd, természetesen remek champagne-okkal kísérve. Ritkán van alkalom arra is, hogy csúcsminőségű olasz szarvasgombákat kóstolgassunk, de az Urbani standján lesz erre módunk. A Bolka Bonbon pultjánál pedig nehezen fogunk ellenállni a különleges macaronok sokaságának, de ez egy hedonista rendezvény, ahol úgysem lehet elég a jóból. A kiváló buborékok és a hozzájuk párosított ételek mellett nem mindegy, milyen kávét kortyolunk, mindenesetre a By Beans üzletében a világ legjobb termőhelyeiről érkező különleges kávék sorakoznak Per Nordby által pörkölve, espresso vagy filter technológiával készítve.   

A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat, ahol a champagne-standok kínálatából válogathatunk. Jól ismert nevek és a hazai piac új szereplői egyaránt lesznek a választékban, akár az önálló standokon, akár a VinCE pop up bárjában. A kóstolgatás mellett lehetőség lesz alaposabban is megismerkedni a témával, vagyis a gyakorlat mellett elméleti tudásra is szert tehetünk. A VinCE Lounge területén zajlik majd a Sommelier’s Choice program, laza hangulatú minielőadások, beszélgetések a borok és champagne-ok világában jártas szakemberekkel, pezsgőspohárral a kézben.

A téli szezon legstílusosabb vasárnapi brunch eseményére elegáns öltözetet kap a piac, a dress kód a dressy coat és a nap során a balatonfüredi Kredenc borbár rezidense, DJ Ernő Piaf szórakoztatja a közönséget. Akár érezhetnénk magunkat Párizsban vagy Lyonban is, de ezúttal Budapest egyik legszebb vásárcsarnoka „fürdik” a champagne-ban. 

Az eseményre látogatók elővételben (november 25-ig 3490 forintért, azt követően teljes áron 3990 forintért) online vagy a helyszínen készpénzes és kártyás fizetéssel is megvásárolhatják belépőiket és érkezéskor máris egy pohár ajándék Alfred Gratien-nel kezdhetik a napot. A belépőjegy ára nemcsak az első pohár pezsgőt tartalmazza, hanem a programokon való részvételt is, a kóstolandó buborékok vásárlása pedig a standoknál és az éttermekben történik készpénzes és helytől függően bankkártyás fizetéssel. 

Akár reggelizni, akár ebédelni, de mindenképp érdemes megérkezni délutánig a Belvárosi Piacra, hiszen ez a vasárnap egyedülállónak ígérkezik a kezdő és haladó ínyencek számára egyaránt.

vince champagne a holdon champagne vince belvárosi piac

VINCE CHAMPAGNE A HOLDON

Champagne választék: Alfred Gratien, Ayala, Bollinger, Charles Heidsieck, Delamotte, Dom Pérignon, Duval-Leroy, Pierre Gimonnet, Jacquart, Laurent-Perrier, Louis Roederer, Mandois, Moёt&Chandon, MUMM, Palmer, & Co., Paul Bara, Piper-Heidsieck, Pol Roger, Pommery, Salon, Taittinger, Veuve Clicquot

Időpont: 2018.1 december 9., 09:00-16:00
Helyszín: Belvárosi Piac, 1054 Budapest, Hold utca 13. 

További részletek a rendezvény honlapján és a Facebook-eventben

Sajtóanyag alapján szerkesztette: Farkas Krisztián @ Koktél Blog