460. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör 2016

Ahogyan annak idején, most is remekül sikerült a Kávé Akadémián tartott téli szakkör, ezúttal Elek Csilla és Kottra Dezső "Dedi" vezetésével. Íme néhány tipp az ünnepekre forró ital és karácsonyi likőr témakörben.

jager grog receptúra forró kevert italok jagermeister helsinki glöggi vodka vermut chrisbaum punch gin hendricks bombardino bols bols mixer akadémia kávé akadémia rum ron varadero galliano tullamore dew whisk(e)y irish whiskey sailor jerry házi tojáslikőr karácsonyi narancslikőr tonkababos csokoládélikőr ír krémlikőr glögg grog punch alkoholmentes

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

450. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör

Anno már részt vettem egy remek ír kávé és forró ital szakkörön a Kávé Akadémián, most pedig a tél közeledtével hasonló témában lehet felkészülni a hidegre és az ünnepekre.

forró kevert italok bols mixer akadémia elek csilla kottra dezső

Fotó: facebook.com/KaveAkademia

0 Tovább

444. 21. századi genever

Az Original és a Barrel Aged után a Bols kijött egy új geneverrel. Bemutató a Bols Mixer Akadémián.

bols genever bols genever original bols genever barrel aged bols genever 21 dutch n stormy manhattan genever collins genever tonic

Bols Genever 21, Bols Genever Original, Bols Genever Barrel Aged (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

355. A Jose Cuervo tequila világa

Egy nagyon komoly kóstolósorral és remekül eltalált koktélokkal mutatta be a Jose Cuervo tequilamárka világát Demendi György a Bols Mixer Akadémián.

kóstoló bols mixer akadémia tequila jose cuervo el diablo yang yuhu american margarita rising star aperol gancia cointreau

Especial Silver, Especial Reposado, Tradicional Silver, Tradicional Platino, Tradicional Reposado, Reserva De La Familia Platino, Reserva De La Familia Extra Añejo.

0 Tovább

315. Érem a világbajnokságról: Beautiful Sophie

Ahogyan arról már tavasszal beszámoltam, az International Bartenders Association (IBA) szófiai világbajnokságára a magyar bajnok Malomhegyi Anett jutott ki hazánkat képviselve. Az októberi világeseményen végül nagyszerű sikert ért el, hiszen saját kategóriájában ezüstérmet szerzett. A hazai bajnoksághoz hasonlóan Anettnek ezúttal is pezsgő koktélt kellett készítenie: a remekül keverhető genevert választotta alappárlatnak, az édes-savanyú tengelyt a rebarbara-passion fruit-bodza-grapefruit biztosította, a buborékok pedig prosecco formájában kerültek az italba. A poharat illetően egy gyönyörű Libbey coupe-ra esett Anett választása, míg a díszítésnél most is a szépen kitalált zöldséges-gyümölcsöt vonalat követte. Az ezüstérem értékét tovább növeli, hogy a szabályok idén szigorodtak: a technikailag, megjelenésben, illatban és ízben megfelelően elkészített koktélról már szóban prezentálni is kellett a zsűrinek. Anett és Sophie Szófiában.

receptúra bols genever malomhegyi anett de kuyper fabbri cinzano prosecco

0 Tovább

281. Nyári teakoktélok Dilmah módra

Elkötelezett Dilmah teafogyasztó lettem, mióta tavaly részt vettem a Magyarországra látogató Dilhan C. Fernando (az alapító Merril Fernando fia) előadásán. Magával ragadott az az alázat és aprólékos tudás amivel Srí Lankán végzik a munkájukat és persze azok a remek teák, melyeket olyan nagy odaadással készítenek. Ráadásul a Bols márkával együttműködésben kiemelt figyelmet fordítanak a teakoktélokra, még egy külön könyvet és honlapot készítettek a témában. Nemrég a Bols Mixer Akadémia két oktatója, Kántor Enikő és Kottra Dezső Dedi tartott a nyárra hangolt szakkört a Dilmah teákról és a teakoktélokról.

dilmah kóstoló kottra dezső kántor enikő bols mixer akadémia vodka rum gin sailor jerry hendricks cointreau mojito

0 Tovább

270. Hendrick's bártúra: Blue Fox The Bar

A tavalyi Barfly után most a Bols Mixer Akadémia bártúrájával látogattam el a Blue Fox The Barba. Az esemény itala ezúttal a Hendrick's gin volt.

Hendrick's

0 Tovább

240. Így készülj 2015-re: pezsgős koktélok a Bolstól

A karácsonyi után itt a Bols szilveszteri menüje is, természetesen sok-sok buborékkal. Boldog új évet!

Fotó: bols.com

0 Tovább

237. Karácsonyi italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2014

Megérkezett a Bols szokásos karácsonyi menüje, ezúttal puncsokkal, egg noggal, és hot toddyval. Xmas cocktails from Bols. Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Fotó: bols.com

0 Tovább

231. Dilmah teás hidegköszöntő: Hot Bols Toddy

A hideg időjárás beköszöntével mindig automatikusan ráállok a folyamatos teázásra, valahogy ez tudja legjobban ellensúlyozni számomra a télies hőmérsékletet. Korábban a herbáriás teákat részesítettem előnyben, azonban a múltkor részt vettem Dilhan C. Fernando, a Dilmah tea tulajdonosának előadásán, ami olyan nagy hatással volt rám, hogy azóta egyszerűen Dilmah-fan lettem: a szimpla sencha zöld teától kezdve a gyümölcsös-fűszeres fekete teáig jöhet minden. A kiváló minőség mellett azért is kedvelem ezt a márkát, mert a Bols italcéggel együttműködve kiemelt figyelmet szán a teás koktélokra (még egy remek könyvet is kiadtak a témában "Shakken not stirred" címmel). Nemrég a Bols Bartending oldalon jelent meg egy hordós érlelésű Bols Genever alapú Dilmah teás forró ital, télies változat lévén különféle fűszerekkel kiegészítve. Hot Bols Toddy.

Fotó: facebook.com/bolsbartending

0 Tovább

228. Minden, ami Russian Standard Vodka

Nemrég szervezett a Bols Mixer Akadémia egy Russian Standard Workshopot, ahol még a múltkorinál is mélyebben meg lehetett ismerkedni a legoroszabb vodkával (a márka marketingje erőteljesen épít arra, hogy az RS teljes egészében orosz alapanyagokból (a Ladoga-tó vizéből és dél-orosz téli búzából ) és Oroszországban (Szentpéterváron) készül). Ódor András, a Russian Standard hazai márkanagykövete egyrészt bemutatta, hogy milyen széleskörűen lehet alkalmazni alapszeszként a koktélok keverésénél: kipróbálhattuk vaníliás-kapros Old Fashionedben, gránátalmás-aperolos Negroniban, tormás-bazsalikomos-baconös Bloody Maryben vagy amarena meggyes Espresso Martiniben. Másrészt megkóstolhattuk a teljes Russian Standard portfóliót is a jól ismert Originaltól a már prémiumkategóriának számító Imperiáig.

0 Tovább

211. Őszi összetevők

Az új évszakra való tekintettel a Difford's Guide összegyűjtött néhány tipikus őszi koktélösszetevőt, amelyeket természetesen különféle kevert italokon keresztül mutattak be. Ezekből válogatott a Koktél Blog.

receptúra calvados vodka belvedere tabasco-szósz apple buck hail mary cucumber martini ketel one zubrowka rum mulata daisy bacardi galliano bols cacao brown fig supreme tequila grand marnier alma cékla uborka édeskömény körte szilva füge autumn plum daiquiri daiquiri punch

Fotó: blog.xfree.hu

0 Tovább

193. Aperol Smoothie a Lánchíd lábánál

Hogy az éppen nyári szünetet tartó Trafiq vendégei az elkövetkezendő hónapokban se unatkozzanak, a Lánchíd pesti hídfőjénél nemrégiben megnyitott a stílszerűen raqpart névre keresztelt szabadtéri bárterasz, amit a Bols Mixer Akadémia bártúra sorozatának keretében természetesen meg is látogattunk nemrégiben. A gyönyörű kilátáshoz (lásd a lenti fotókon) persze jó italok is dukálnak, mindenképpen érdemes pl. a remek Aperol Smoothiet kipróbálni (a smoothie gyakorlatilag egy gyümölcs- vagy zöldségturmix, csak általában nem tartalmaz tejet, jellemzőek viszont a jeges, alkoholos vagy csokis változatok).

0 Tovább

191. Rétegezzünk a foci világbajnokságra!

Hamarosan kezdődik a brazíliai futball világbajnokság, a Bols pedig volt olyan kedves és mindegyik résztvevő csapat tiszteletére megalkotott egy kevert italt, mégpedig feles pohárban és rétegezett formában. Bols for the goals.

0 Tovább

181. A likőrök világa Csatlós Mátéval

"…ez egy út, ahol mindig előrébb jutunk és folyamatosan tanulunk és minden állomás hozzátesz valamit az egészhez."

A fenti sorokat Csatlós Máté, a The Kenilworth Boutique Hotel & Cocktail Lounge bártendere és menedzser asszisztense válaszolta nekem, arra a kérdésre, hogy mégis mit emelne ki a fiatal kora ellenére is látványos szakmai életútjából. Rövid levélváltásunkból az is kiderült, hogy emberünk az ambíciói mellett nem felejtette el a kellő alázatot sem szakmája iránt, ráadásul most némi népművelésre adta a fejét és hazalátogat egy előadás erejéig a Bols Mixer Akadémia szervezésének köszönhetően. A részvételre bátran buzdítok minden szakmabelit és műkedvelőt, hiszen a Koktél Blog is elkötelezett híve a magyar bár- és italkultúra fejlesztésének.

0 Tovább

180. Mézes-virágos húsvét: Honey Blossom

A Bols szokás szerint most is összeállította ünnepi kevert italait, melyek közül kiválasztottam a legérdekesebbet és egyben a legelegánsabbat. Honey Blossom ginnel, mézzel és citrusokkal.

Fotó: bols.com

0 Tovább

174. Tavaszünnep: Spring Swizzle

A Bols egy frissítő citrusos kevert itallal ünnepli a legszebb évszakot a facebookon, melynek külön érdekessége az elkészítési módja. Spring Swizzle.

Fotó: facebook.com/bolsbartending

0 Tovább

170. Szent Patrik napjára: Shamrock

Írország egyik védőszentjének tiszteletére minden év március 17-én ipari mennyiségű sör és whiskey elfogyasztására vállalkoznak az írek. Ennek örömére következzen egy ír whiskeys kevert ital a Bolstól. Shamrock, vagyis lóhere Szent Patrik napjára.

Fotó: facebook.com/bolsbartending

0 Tovább

164. Kolortúra

Idén is folytatódik a Bols Mixer Akadémia sikeres bártúra sorozata, mely során alkalmanként egy-egy italfajtával és bárral ismerkedhetnek meg a résztvevők. 2014 első bártúráján a Cinzano és a Kolor töltötte be a főszerepet.

Keserűk és vermutok: Campari, Aperol, Cinzano Rosso, Cinzano Extra Dry, Cinzano Bianco

0 Tovább

162. Valentin-napra a Bolstól: Cupidity

Genever, cseresznyelikőr, virágos-vaníliás-narancsos-mandulás likőr és egy kis uborka. Valentin-napi ajándék a Bolstól. Cupidity.

Fotó: bols.com

0 Tovább

157. Télköszöntő: Grey Goose Snowflake Martini

A Koktél Mánia facebookos oldalán találtam egy kis rávezetést a hét második felében végre beköszöntő télre. Egy igazán jól sikerült, körtével ízesített vodka, mellette menta- és csokilikőr, ráadásként pedig tejszín, csakhogy a textúra is rendben legyen. Hópelyhes Martini.

receptúra grey goose vodka bols peppermint white bols créme de cacao white bols martini

Fotó: facebook.com/koktelmania

0 Tovább

143. Karácsonyi italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2013

Karácsony közeledtével a Bols tavalyhoz hasonlóan ismét kijött téli koktélkollekciójával, ezúttal középpontban az idén megjelent Bols Honeyval. Xmas cocktails from Bols.

honey cobbler bols honey bols créme de cassis honey egg nog bols genever bols advocaat angostura bitters orange bitters bols elderflower bols peach peychauds bitters bols peppermint green brandy vodka bols strawberry receptúra christmas cocktail collection bols scotch whisky whisk(e)y black forest martini martini mint and ice snowy white


0 Tovább

133. Jó lesz karácsonyra: Jӓgermeister Winterkrӓuter

A Jӓgermeister sem tudta már tovább figyelmen kívül hagyni a jelenlegi italtrendet és kénytelen volt átlépni saját hagyományain. Ahogyan pl. a vodkáknál vagy a whiskyknél is tapasztalható, egyre több italgyártó nyit a szélesebb fogyasztói rétegek felé különféle ízesítésű termékeivel. Most a németek is jelentősen hozzányúltak 1934-es receptúrájukhoz (egyébként nem először, tavaly már csináltak egy kis szentségtörést a ginger limeos és guaranás kiadásukkal) és piacra dobtak egy téli fűszerezésű változatot. A Jӓgermeister Winterkrӓuter magyarországi bemutatójára pedig a Koktél Blog is meghívást kapott.

Jӓgermeister téli fűszerekkel

0 Tovább

128. Borókás és mézes szakkör

A metaxás és a tikis szakkör után a Magyarországon csak mostanában felfutó geneverrel és egy új, abszolút a mostani trendet követő likőrrel ismerkedhettünk meg a Bols Mixer Akadémia szokásos agytágításának soros állomásán.

jenever bols genever bols nils holgerson bols honey mézes genever sour szakkör ódor andrás negroni

0 Tovább

127. Helló október! Fresh Genever Rose

A Bolsnál nagyon ráálltak a japán készítésű kevert italokra, az októbert is egy, a tokiói Bar Orchard Ginzából származó piával köszöntötték a facebookon. Érlelt genever, gránátalma, juharszirup és egy kis citromlé. Ez a Fresh Genever Rose.

0 Tovább

126. Orosz-japán bártúra

A nyári szünet után ismét folytattuk a bártúrázást a Bols Mixer Akadémia szervezésében. A szokásoknak megfelelően most is volt egy ital és egy bár, amelyek köré felépült a rendezvény. Előbbi szerepét az egyik legjobb orosz vodka, a Russian Standard, míg utóbbiét egy nemrég átalakult japán étterem-bár, a Tokio töltötte be. Szöveges és képes beszámoló a Russian Standard bártúráról.

bols mixer akadémia bártúra ódor andrás umeshu russian standard vodka ermitage russian mule moscow mule noname iced tea cotton candy dános tamás tokio

2 Tovább

123. Újabb japán őszköszöntő: Muscat Lady D'or

A Luxury Drop után következzen egy újabb őszköszöntő kevert ital a Bols japán különítményétől. Muscat Lady D'or almával, ánizzsal és szőlővel a tokiói Bar Orchard Ginzából.

0 Tovább

120. Helló ősz! Luxury Drop

Üdvözöljük a meteorológiai ősz beköszöntét itt a Koktél Blogon egy igazán évszakhoz illő kevert itallal, a szőlős Luxury Droppal, mely a tokiói Bar Orchard Ginza munkatársait dicséri, például a már jól ismert Sumire Miyanoharát.

0 Tovább

101. Tiki szakkör Don the Beachcomber és Trader Vic társaságában

Voltunk már metaxás szakkörön idén januárban a Bols Mixer Akadémián, múlt héten pedig a polinéziai, vagyis a tiki italkultúrából okosodtunk ki. Kóstoltunk érlelt rumokat Lőrincz Rajmonddal, megalapítottuk a magyar tiki mozgalmat a korábban már megismert Ódor Andrissal és Haraszti Ferivel, illetve természetesen mindenhol kiapadhatatlanul folyt a Zombie meg a Mai Tai. Képes beszámoló.

Tiki szakkör

0 Tovább

100. Világhírű kisasszony: Damsel

A világ egyik legnagyobb koktélos versenye, a Bols Around The World idén sem múlt el magyar sikerek nélkül, Onufer Gábor tavalyi győzelme után most Lajkó Fanni teljesített remekül a szakmai megmérettetésen. A szintén a Boutiq'Bar falai között edződött leányzó egyrészt megnyerte a "young talent" kategóriát, tehát ő lett a legjobb a 21 éves vagy ennél fiatalabb bártenderek között, másrészt az amszterdami nagydöntőben az előkelő hatodik helyen zárt. A mi Fannink egy csodásan összerakott koktéllal nevezett be az összecsapásra, amit a héten le is csekkoltam a Boutiq'-ban. Ismerkedjünk meg tehát egy kicsit közelebbről a Damsel, vagyis a Kisasszony nevet viselő itallal (amit egyébként Charles Dickens regénye, a Szép remények ihletett).

0 Tovább

96. BoB-túra

"Bob vagyok. Ahol én vagyok, ott szesz is van. Ha nem az ivásból lesz bajod nálam, akkor a nőkből lesz. Nálam táncra kelnek az emberek titkai. Mindez őrült hallucinációnak tűnhet, de mégis igaz. Azt hiszem."

Az immáron visszavonhatatlanul sorozattá váló bártúrák legutóbbi, negyedik állomása a Bacardi Original Bar (becenevén BoB) volt, ami egy igazán remek, klasszikus koktélozós hely, az ötvenes évek Kubájának hangulatában. A tavaly őszi nyitást megelőző gerillakampányból már lehetett sejteni, hogy valami különleges készül a fővárosban. A hatalmas bárpult, a Bacardi Baroknál szokásos padlótól plafonig érő ablakok (az ennek köszönhetően létrejövő utcabár-feeling) mind szépen illeszkednek a könnyed enteriőrhöz, ráadásul a BoB már eleve Budapest egyik legszebb részén, a Magyar Tudományos Akadémia és a Gresham-palota környékén található. A milliőhöz méltó, több mint 100 féle kevert italt tartalmazó kínálatból a legmenőbbnek az egyszerűen, de nagyszerűen összerakott piák számítanak, mint pl. a későbbiekben taglalt Spatini vagy a vodkafröccs.

bacardi original bar daiquiri floridita daiquiri aperol spritz spatini vodkafröccs vodka rum bacardi smirnoff bártúra bols mixer akadémia aperol

0 Tovább

89. A holland Daiquiri

Az előző posztban ugyebár chiliztünk egy jót, a megkezdett sorozatot pedig kár lenne abbahagyni, így muszáj megismerkednünk egy bizonyos csípős Daiquirivel, melynek alappárlata a gin őse, a korábban már bemutatott jenever Hollandiából. Ez a Dutchman's Daiquiri.

receptúra dutchmans daiquiri jenever bols genever chili daiquiri

0 Tovább

85. Édesanyáknak: Wonderful Day

A facebookon bukkantam rá a Bols Mixer Akadémia anyák napi ajánlatára, a Wonderful Dayre, melynek érdekessége a különleges Bols Parfait Amour, ami egy virágszirmokkal (elsősorban rózsa és ibolya), vaníliával, narancshéjjal, valamint mandulával ízesített likőr. Boldogot az édesanyáknak!

0 Tovább

82. Erős kezdés: Single Malt Only Cocktail Dinner

Ha vannak borvacsorák, miért ne lehetnének koktélvacsorák?

A Bols Hungary, a Bols Mixer Akadémia és a Gusta Catering meghívására részt vehettem egy egyedülálló kezdeményezés tesztverzióján. Az Only Cocktail Dinner sorozat célja, hogy összehozza, harmóniába rendezze az ételeket és a kevert italokat, mindezt a lehető legmagasabb színvonalon.

only cocktail dinner glengrant glenfiddich whisk(e)y bols bols mixer akadémia ódor andrás salmon fashioned blood and sand diving duck young smokey lee glen-greenwich receptúra heering scotch whisky kóstoló old fashioned

0 Tovább

77. Húsvéti italok a Bolstól: Easter Cocktail Collection 2013

Közeledik a húsvét, a Bols pedig megint kijött egy ünnepi koktélgyűjteménnyel. Tojáslikőr, csokitojás, vagyis Easter Cocktail Collection.

0 Tovább

76. Buddha-Bártúra

Március közepén megvolt immáron a harmadik is. Megtudtunk mindent a Campariról és az ebből készült kevert italokról, valamint megmutattuk magunkat Budapest legpuccosabb bárjában is. Buddha-Bártúra.

bártúra campari campari mojito campari orange passion ying coco yang bitter sweet raspberry buddha-bar campari apple martini tropical bitter daiquiri roses ginger fizz bols mixer akadémia daiquiri martini

0 Tovább

71. Lesz-e újra magyar győztes? Bols Around The World 2013

Kevesebb, mint két nap és lezárul a világ egyik legnagyobb koktélos versenyének, a Bols Around The Worldnek az első etapja. A tavalyi nemzetközi megmérettetés különösen kedves volt a magyarok számára, hiszen a budapesti Boutiq'Bar akkori bártendere, a ma már Londonban dolgozó Onufer Gábor zárt az első helyen, méghozzá a "The Merchant" elnevezésű italával, valamint a hozzá tartozó "Pass The Dutchie" sajttállal.

0 Tovább

66. Egy kis szenvedélybetegség Valentin-napra: Love Drug

Paulo Coelhótól tudjuk, hogy "a szerelem olyan, mint a kábítószer", ennek megfelelően egy Love Drug elnevezésű, epres-kakaós-csípős kis alkotással járul hozzá a Koktél Blog a Valentin-nap ünnepléséhez.

0 Tovább

63. Hogyan ne viselkedj vendégként egy bárban? I. rész

A vendégnek természetesen mindig igaza van. Ettől még persze nem árt, ha minden kedves bárlátogató megmarad a kulturáltság oldalán. Morafcsik Péter és Kottra Dezső a Bols Mixer Akadémiától a The Bartender Hates You sorozat mintájára összegyűjtötte a legjellemzőbb viselkedési anomáliákat, mintegy görbe tükröt állítva a neveletlen fogyasztóknak. A gyengébbek kedvéért fontos megjegyezni, hogy a felvételeken szereplő bártender neurotikus viselkedése csupán az iróniát, a művészi túlzást szolgálja és nem kíván releváns útmutatásul szolgálni a pult mögött állóknak. Következzen tehát 10+1 eset, amit érdemes elkerülni egy vendéglátóhelyen.

The Bartender Hates You

0 Tovább

62. Szuperszexik voltunk, avagy Bártúra 2.0

Az első után megvolt a második is. Nagyobbak és szexisebbek voltunk, mint a múltkor, mindent megtanultunk a legjobb narancslikőrről, kóstoltunk chilis Margaritát, utaztunk többféle oldalkocsiban, ittunk folyékony Caprese salátát, most sem hanyagoltuk az Aperolt, forgatott az RTL Klub és jártunk a Trafiqban is. Ilyen volt a Szuperszexi Cointreau Bártúra…

Szuperszexi Cointreau Bártúra

0 Tovább

57. METAXA bemutató a Bols Mixer Akadémián

A múlt héten Morafcsik Péter meghívására részt vettem egy exkluzív, zártkörű METAXA bemutatón a Bols Mixer Akadémián, ahol a főszerepet különféle érlelésű METAXA italok és persze az ezekből készült kevert piák játszották.

0 Tovább

54. Egy közönségdíjas ital: Welcome to Amsterdam

Maradunk Sumire Miyanoharánál és továbbra is maradunk a jenevernél. A Bols Around The World 2012 egyetlen női döntőse a már említett különdíjat a Welcome to Amsterdam elnevezésű kreációért kapta, amelynek receptúrájáért felkerestem magát Sumirét, aki készséggel meg is osztotta ezt a Koktél Blog olvasóival. Jöjjön tehát a gyümölcsös-joghurtos, közönségkedvenc pia, természetesen Bols Geneverrel.

0 Tovább

53. Téli ruhában a gin őse: Hot Buttered Genever

Ha már az előzőekben szó esett a gin elődjéről, akkor épp itt az ideje beszámolni egy jeneveres kevert italról, tél lévén pedig ennek is egy forró változatáról. A kompozíció megalkotása Sumire Miyanoharát dicséri, aki a 2012-es Bols Around The World egyetlen női döntőse volt, ráadásul még közönségdíjat is kapott. A Hot Buttered Genever alapját a tölgyfahordóban érlelt Bols Barrel Aged Genever adja.

0 Tovább

52. Az ősgin: jenever

Mi a közös a champagne, a scotch whisky, a cognac, a jenever és a pálinka elnevezésekben? Amellett, hogy mindegyik egy alkoholos termék, még mindannyian európai uniós eredetvédelem alatt is állnak, tehát csak meghatározott földrajzi területeken készült italoknak engedélyezik a fenti nevek használatát. Magyarországon a felsoroltak közül valószínűleg a jenevert ismerik a legkevesebben, pedig enélkül nem jöhetett volna létre az itthon már sokkal népszerűbb gin sem…

híres italmárkák bols bols genever jenever italfajták

0 Tovább

38. Álmodtunk egy bártúrát...

A Bols Mixer Akadémia (BMA) megálmodott egy sorozatot, ahol a korábbi vagy éppen az aktuális tanulókkal, szakmabeliekkel együtt megszavazzák a legjobb fővárosi bárokat, melyekbe szervezett keretek között el is látogatnak. Nos, az álom az I. Bártúra keretében öltött testet, amit most kedden nagy sikerrel abszolváltunk a fővárosban. Óriási hiba lenne viszont azt gondolni, hogy ez csak valami mezei kocsmatúrázás volt, aminek a legfontosabb célja a totális bebaszás. A minőségi, kulturált és mértéktartó italfogyasztás mellett az is kiemelt szempont volt, hogy olyan helyek kerüljenek be a kiválasztottak közé, ahol külön foglalkoznak velünk és persze ahol tanulhatunk is valamit. Egykori BMA-hallgatóként tehát visszatértem az alma materhez.

boutiq bar rumba café bártúra bols mixer akadémia boutiq winter punch nagymama bosszúja hot aperol hemingway special daiquiri forró kevert italok beefeater eggnog havana club clément angostura appleton beefeater myerss rum gin nagy zoltán ernest hemingway schok norbert

0 Tovább

37. Téli kevert italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2012

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a karácsonyi ünnepekig, ezért a Bols a mai napon összegyűjtött néhány téli kompozíciót. Az italok esetében a közös nevezőt a Bols Natural Yoghurt jelenti, ami egy holland joghurt alapú likőrkülönlegesség és tavaly óta már hazánkban is beszerezhető. Xmas cocktails from Bols.

0 Tovább

14. Homemade Vanilla Daiquiri

A régió legdrágább koktélján, a Daiquiri 15-ön felbuzdulva akár otthon is készíthetünk vaníliás Daiquirit, csak éppen puritánabb és olcsóbb összetevőkkel, eszközökkel, ami nyilván nem ad annyit, mint a nagy testvér, de még így is egészen jó élményt lehet összerakni.

vanilla daiquiri receptúra bacardi bols rum

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (291),whisk(e)y (116),vodka (98),gin (86),rum (76),kóstoló (71),scotch whisky (49),bor (47),pezsgő (44),whiskynet (39),forró kevert italok (29),martini (29),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (26),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),konyak (18),campari (18),aperol (18),cointreau (17),negroni (17),champagne (17),jack daniels (16),finlandia (16),angostura bitters (15),bacardi (15),kreinbacher (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),daiquiri (12),grey goose (12),irish whiskey (12),tanqueray (11),alkoholmentes (11),nikka (11),vermut (11),bacardi legacy (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),hendricks (10),gin tonic (10),blue fox the bar (9),prosecco (9),absolut (9),havana club (9),mezcal (9),mojito (9),boutiq bar (9),alchemists night (9),jönnek az oroszok (9),kávébár bazár (9),jagermeister (9),limonádé (9),whisky show (9),calvados (9),jim beam (8),brody studios (8),ódor andrás (8),arran (8),unicum (8),vince budapest (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),good spirit (7),cachaca (7),sör (7),aperol spritz (7),whiskey sour (7),grand marnier (7),the famous grouse (7),benriach (7),dez oconnell (7),hot toddy (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),wilson and morgan (6),sherry (6),caipirinha (6),patrón (6),felhősi attila (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),kottra dezső (6),metaxa (6),furmint (6),kávés kevert italok (6),gózon péter (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),zwack (5),kilchoman (5),gancia (5),bols natural yoghurt (5),receptúrák (5),hungaria (5),vermouth (5),rye whiskey (5),uborka (5),royal (5),monkey shoulder (5),nagy zoltán (5),belvedere (5),the bitter truth (5),fabbri (5),abszint (5),peychauds bitters (5),christian drouin (5),whisky sour (5),galliano (5),pálinka (5),white russian (4),tonik (4),st germain (4),russian standard (4),teeling (4),jager mesterkurzus (4),sailor jerry (4),molekuláris mixológia (4),bartender (4),becherovka (4),Campari (4),taittinger (4),bols honey (4),fever-tree (4),dewars (4),disznókő (4),dilmah (4),glenfiddich (4),jameson (4),trafiq (4),el dorado (4),smirnoff (4),ardbeg (4),veritas borkereskedés (4),moscow mule (4),ketel one (4),sidecar (4),tokaj (4),laphroaig (4),diplomático (4),woodford reserve (4),ballantines (4),bols créme de cacao white (4),boudier (4),drambuie (4),pezsgős kevert italok (4),glendronach (4),gordon and macphail (4),cswwc (3),cynar (3),jose cuervo (3),bujdosó (3),ruinart (3),koktél (3),manhattan (3),szent tamás (3),blog (3),black russian (3),cocktail (3),alfred gratien (3),mortlach (3),flair (3),four roses (3),talisker (3),gin fizz (3),edinburgh (3),margarita (3),budavári borfesztivál (3),mai tai (3),caol ila (3),zwack sándor (3),koval (3),berry bros and rudd (3),piper-heidsieck (3),ramos gin fizz (3),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),monin (3),keresztes ferenc (3),fernet branca (3),tiki (3),tuk tuk bar (3),aria (3),christmas cocktail collection (3),mount gay (3),koccints aszuval (3),rhum jm (3),smash (3),budapest borfesztivál (3),dalmore (3),black swan (3),glögg (3),budavári sörfesztivál (3),artesian (3),bols peppermint white (3),varga gergő (3),bikavér párbaj (3),bols around the world (3),híres italmárkák (3),whisky (3),illemtan (3),bikavér (3),angostura (3),wray and nephew (3),iba (3),szekszárd (3),szaké (3),morafcsik péter (3),bar orchard ginza (3),tennessee whiskey (3),ciroc (3),frangelico (3),caorunn (3),tea (3),choya (3),brandy (3),színes város (3),gordons (3),bols créme de cassis (3),grants (3),szepsy (3),kevert italok (3),bourbon (3),charles heidsieck (3),mancino (3),goslings (3),belvárosi sörfesztivál (3),unicum szilva (3),lillet blanc (3),corpse reviver no2 (3),lossit (2),belvárosi piac (2),ken rose (2),pálinka nemzeti tanács (2),fever tree (2),thomas henry (2),darnleys view (2),veritas winebar (2),maxime trijol (2),jgasco (2),varga krisztina (2),boulard (2),glenmorangie (2),no3 (2),grog (2),terasz budapest (2),auchentoshan (2),don julio (2),the worlds 50 best bars (2),heinemann (2),sin limites (2),carousel (2),moe aljaff (2),high note (2),alia akkam (2),the lost distillery (2),sör mi több (2),giffard (2),wineglass communication (2),tokaji aszu (2),jura (2),magna mátra (2),ian macleod (2),tobermory (2),brimoncourt (2),gulyás csaba (2),unicum riserva (2),cider (2),lukács roland (2),glencadam (2),old pulteney (2),diplomático world tournament (2),koroknai klári (2),allianz (2),takehiko okazaki (2),juraj seman (2),gourmet fesztivál (2),thomas girard (2),ozeki (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),chartreuse (2),ancnoc (2),six saints (2),zacapa (2),baalbek (2),chateau musar (2),licor 43 (2),chairmans reserve (2),hadik (2),másnaposság (2),blogverseny (2),edukáció (2),terasz budapest 2016 (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),pineau des charentes (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),star of bombay (2),omék (2),schweppes (2),szakkör (2),haymans old tom gin (2),matusalem (2),chivas regal (2),bluecoat (2),bells (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),bols banana (2),bols advocaat (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),chili (2),julep (2),mint julep (2),bushmills (2),knob creek (2),paddy (2),campari naptár (2),kávé (2),ír kávé (2),glengoyne (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),macallan (2),hennessy (2),umeshu (2),beefeater 24 (2),brokers (2),tabasco-szósz (2),harrys new york bar (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),bols cherry brandy (2),hot aperol (2),pávai miki (2),melange kávéház (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),rumba café (2),appleton (2),harry craddock (2),cointreaupolitan (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),stolichnaya elit (2),david wondrich (2),james bond (2),ernest hemingway (2),beefeater (2),jäger grog (2),bellini (2),tennesse whiskey (2),st-germain (2),bols elderflower (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),merlot (2),cabernet franc (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),vitáris róbert (2),warmup (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),hárslevelű (2),francois (2),márkus györgy (2),benromach (2),springbank (2),Champagne (2),savoy (2),cocchi americano (2),bollinger (2),el jimador (2),simone caporale (2),nightjar (2),kwai feh (2),diaego (2),longrow (2),Aperol (2),wossala rozina (2),casati (2),buffalo trace (2),sazerac (2),delamain (2),armagnac (2),kilbeggan (2),bols melon (2),connemara (2),csatlós máté (2),cinzano (2),brands report (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),stan vadrna (2),drinks international (2),rozmaring (2),dolin (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),madeira (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),bols cacao brown (2),zubrowka (2),kovács istván (2),deák olivér (2),imperial (2),bols sloe gin (2),szilva (2),borsos gergely (2)