460. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör 2016

Ahogyan annak idején, most is remekül sikerült a Kávé Akadémián tartott téli szakkör, ezúttal Elek Csilla és Kottra Dezső "Dedi" vezetésével. Íme néhány tipp az ünnepekre forró ital és karácsonyi likőr témakörben.

jager grog receptúra forró kevert italok jagermeister helsinki glöggi vodka vermut chrisbaum punch gin hendricks bombardino bols bols mixer akadémia kávé akadémia rum ron varadero galliano tullamore dew whisk(e)y irish whiskey sailor jerry házi tojáslikőr karácsonyi narancslikőr tonkababos csokoládélikőr ír krémlikőr glögg grog punch alkoholmentes

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

450. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör

Anno már részt vettem egy remek ír kávé és forró ital szakkörön a Kávé Akadémián, most pedig a tél közeledtével hasonló témában lehet felkészülni a hidegre és az ünnepekre.

forró kevert italok bols mixer akadémia elek csilla kottra dezső

Fotó: facebook.com/KaveAkademia

0 Tovább

355. A Jose Cuervo tequila világa

Egy nagyon komoly kóstolósorral és remekül eltalált koktélokkal mutatta be a Jose Cuervo tequilamárka világát Demendi György a Bols Mixer Akadémián.

kóstoló bols mixer akadémia tequila jose cuervo el diablo yang yuhu american margarita rising star aperol gancia cointreau

Especial Silver, Especial Reposado, Tradicional Silver, Tradicional Platino, Tradicional Reposado, Reserva De La Familia Platino, Reserva De La Familia Extra Añejo.

0 Tovább

281. Nyári teakoktélok Dilmah módra

Elkötelezett Dilmah teafogyasztó lettem, mióta tavaly részt vettem a Magyarországra látogató Dilhan C. Fernando (az alapító Merril Fernando fia) előadásán. Magával ragadott az az alázat és aprólékos tudás amivel Srí Lankán végzik a munkájukat és persze azok a remek teák, melyeket olyan nagy odaadással készítenek. Ráadásul a Bols márkával együttműködésben kiemelt figyelmet fordítanak a teakoktélokra, még egy külön könyvet és honlapot készítettek a témában. Nemrég a Bols Mixer Akadémia két oktatója, Kántor Enikő és Kottra Dezső Dedi tartott a nyárra hangolt szakkört a Dilmah teákról és a teakoktélokról.

dilmah kóstoló kottra dezső kántor enikő bols mixer akadémia vodka rum gin sailor jerry hendricks cointreau mojito

0 Tovább

270. Hendrick's bártúra: Blue Fox The Bar

A tavalyi Barfly után most a Bols Mixer Akadémia bártúrájával látogattam el a Blue Fox The Barba. Az esemény itala ezúttal a Hendrick's gin volt.

Hendrick's

0 Tovább

228. Minden, ami Russian Standard Vodka

Nemrég szervezett a Bols Mixer Akadémia egy Russian Standard Workshopot, ahol még a múltkorinál is mélyebben meg lehetett ismerkedni a legoroszabb vodkával (a márka marketingje erőteljesen épít arra, hogy az RS teljes egészében orosz alapanyagokból (a Ladoga-tó vizéből és dél-orosz téli búzából ) és Oroszországban (Szentpéterváron) készül). Ódor András, a Russian Standard hazai márkanagykövete egyrészt bemutatta, hogy milyen széleskörűen lehet alkalmazni alapszeszként a koktélok keverésénél: kipróbálhattuk vaníliás-kapros Old Fashionedben, gránátalmás-aperolos Negroniban, tormás-bazsalikomos-baconös Bloody Maryben vagy amarena meggyes Espresso Martiniben. Másrészt megkóstolhattuk a teljes Russian Standard portfóliót is a jól ismert Originaltól a már prémiumkategóriának számító Imperiáig.

0 Tovább

193. Aperol Smoothie a Lánchíd lábánál

Hogy az éppen nyári szünetet tartó Trafiq vendégei az elkövetkezendő hónapokban se unatkozzanak, a Lánchíd pesti hídfőjénél nemrégiben megnyitott a stílszerűen raqpart névre keresztelt szabadtéri bárterasz, amit a Bols Mixer Akadémia bártúra sorozatának keretében természetesen meg is látogattunk nemrégiben. A gyönyörű kilátáshoz (lásd a lenti fotókon) persze jó italok is dukálnak, mindenképpen érdemes pl. a remek Aperol Smoothiet kipróbálni (a smoothie gyakorlatilag egy gyümölcs- vagy zöldségturmix, csak általában nem tartalmaz tejet, jellemzőek viszont a jeges, alkoholos vagy csokis változatok).

0 Tovább

181. A likőrök világa Csatlós Mátéval

"…ez egy út, ahol mindig előrébb jutunk és folyamatosan tanulunk és minden állomás hozzátesz valamit az egészhez."

A fenti sorokat Csatlós Máté, a The Kenilworth Boutique Hotel & Cocktail Lounge bártendere és menedzser asszisztense válaszolta nekem, arra a kérdésre, hogy mégis mit emelne ki a fiatal kora ellenére is látványos szakmai életútjából. Rövid levélváltásunkból az is kiderült, hogy emberünk az ambíciói mellett nem felejtette el a kellő alázatot sem szakmája iránt, ráadásul most némi népművelésre adta a fejét és hazalátogat egy előadás erejéig a Bols Mixer Akadémia szervezésének köszönhetően. A részvételre bátran buzdítok minden szakmabelit és műkedvelőt, hiszen a Koktél Blog is elkötelezett híve a magyar bár- és italkultúra fejlesztésének.

0 Tovább

164. Kolortúra

Idén is folytatódik a Bols Mixer Akadémia sikeres bártúra sorozata, mely során alkalmanként egy-egy italfajtával és bárral ismerkedhetnek meg a résztvevők. 2014 első bártúráján a Cinzano és a Kolor töltötte be a főszerepet.

Keserűk és vermutok: Campari, Aperol, Cinzano Rosso, Cinzano Extra Dry, Cinzano Bianco

0 Tovább

133. Jó lesz karácsonyra: Jӓgermeister Winterkrӓuter

A Jӓgermeister sem tudta már tovább figyelmen kívül hagyni a jelenlegi italtrendet és kénytelen volt átlépni saját hagyományain. Ahogyan pl. a vodkáknál vagy a whiskyknél is tapasztalható, egyre több italgyártó nyit a szélesebb fogyasztói rétegek felé különféle ízesítésű termékeivel. Most a németek is jelentősen hozzányúltak 1934-es receptúrájukhoz (egyébként nem először, tavaly már csináltak egy kis szentségtörést a ginger limeos és guaranás kiadásukkal) és piacra dobtak egy téli fűszerezésű változatot. A Jӓgermeister Winterkrӓuter magyarországi bemutatójára pedig a Koktél Blog is meghívást kapott.

Jӓgermeister téli fűszerekkel

0 Tovább

126. Orosz-japán bártúra

A nyári szünet után ismét folytattuk a bártúrázást a Bols Mixer Akadémia szervezésében. A szokásoknak megfelelően most is volt egy ital és egy bár, amelyek köré felépült a rendezvény. Előbbi szerepét az egyik legjobb orosz vodka, a Russian Standard, míg utóbbiét egy nemrég átalakult japán étterem-bár, a Tokio töltötte be. Szöveges és képes beszámoló a Russian Standard bártúráról.

bols mixer akadémia bártúra ódor andrás umeshu russian standard vodka ermitage russian mule moscow mule noname iced tea cotton candy dános tamás tokio

2 Tovább

101. Tiki szakkör Don the Beachcomber és Trader Vic társaságában

Voltunk már metaxás szakkörön idén januárban a Bols Mixer Akadémián, múlt héten pedig a polinéziai, vagyis a tiki italkultúrából okosodtunk ki. Kóstoltunk érlelt rumokat Lőrincz Rajmonddal, megalapítottuk a magyar tiki mozgalmat a korábban már megismert Ódor Andrissal és Haraszti Ferivel, illetve természetesen mindenhol kiapadhatatlanul folyt a Zombie meg a Mai Tai. Képes beszámoló.

Tiki szakkör

0 Tovább

96. BoB-túra

"Bob vagyok. Ahol én vagyok, ott szesz is van. Ha nem az ivásból lesz bajod nálam, akkor a nőkből lesz. Nálam táncra kelnek az emberek titkai. Mindez őrült hallucinációnak tűnhet, de mégis igaz. Azt hiszem."

Az immáron visszavonhatatlanul sorozattá váló bártúrák legutóbbi, negyedik állomása a Bacardi Original Bar (becenevén BoB) volt, ami egy igazán remek, klasszikus koktélozós hely, az ötvenes évek Kubájának hangulatában. A tavaly őszi nyitást megelőző gerillakampányból már lehetett sejteni, hogy valami különleges készül a fővárosban. A hatalmas bárpult, a Bacardi Baroknál szokásos padlótól plafonig érő ablakok (az ennek köszönhetően létrejövő utcabár-feeling) mind szépen illeszkednek a könnyed enteriőrhöz, ráadásul a BoB már eleve Budapest egyik legszebb részén, a Magyar Tudományos Akadémia és a Gresham-palota környékén található. A milliőhöz méltó, több mint 100 féle kevert italt tartalmazó kínálatból a legmenőbbnek az egyszerűen, de nagyszerűen összerakott piák számítanak, mint pl. a későbbiekben taglalt Spatini vagy a vodkafröccs.

bacardi original bar daiquiri floridita daiquiri aperol spritz spatini vodkafröccs vodka rum bacardi smirnoff bártúra bols mixer akadémia aperol

0 Tovább

82. Erős kezdés: Single Malt Only Cocktail Dinner

Ha vannak borvacsorák, miért ne lehetnének koktélvacsorák?

A Bols Hungary, a Bols Mixer Akadémia és a Gusta Catering meghívására részt vehettem egy egyedülálló kezdeményezés tesztverzióján. Az Only Cocktail Dinner sorozat célja, hogy összehozza, harmóniába rendezze az ételeket és a kevert italokat, mindezt a lehető legmagasabb színvonalon.

only cocktail dinner glengrant glenfiddich whisk(e)y bols bols mixer akadémia ódor andrás salmon fashioned blood and sand diving duck young smokey lee glen-greenwich receptúra heering scotch whisky kóstoló old fashioned

0 Tovább

76. Buddha-Bártúra

Március közepén megvolt immáron a harmadik is. Megtudtunk mindent a Campariról és az ebből készült kevert italokról, valamint megmutattuk magunkat Budapest legpuccosabb bárjában is. Buddha-Bártúra.

bártúra campari campari mojito campari orange passion ying coco yang bitter sweet raspberry buddha-bar campari apple martini tropical bitter daiquiri roses ginger fizz bols mixer akadémia daiquiri martini

0 Tovább

63. Hogyan ne viselkedj vendégként egy bárban? I. rész

A vendégnek természetesen mindig igaza van. Ettől még persze nem árt, ha minden kedves bárlátogató megmarad a kulturáltság oldalán. Morafcsik Péter és Kottra Dezső a Bols Mixer Akadémiától a The Bartender Hates You sorozat mintájára összegyűjtötte a legjellemzőbb viselkedési anomáliákat, mintegy görbe tükröt állítva a neveletlen fogyasztóknak. A gyengébbek kedvéért fontos megjegyezni, hogy a felvételeken szereplő bártender neurotikus viselkedése csupán az iróniát, a művészi túlzást szolgálja és nem kíván releváns útmutatásul szolgálni a pult mögött állóknak. Következzen tehát 10+1 eset, amit érdemes elkerülni egy vendéglátóhelyen.

The Bartender Hates You

0 Tovább

62. Szuperszexik voltunk, avagy Bártúra 2.0

Az első után megvolt a második is. Nagyobbak és szexisebbek voltunk, mint a múltkor, mindent megtanultunk a legjobb narancslikőrről, kóstoltunk chilis Margaritát, utaztunk többféle oldalkocsiban, ittunk folyékony Caprese salátát, most sem hanyagoltuk az Aperolt, forgatott az RTL Klub és jártunk a Trafiqban is. Ilyen volt a Szuperszexi Cointreau Bártúra…

Szuperszexi Cointreau Bártúra

0 Tovább

57. METAXA bemutató a Bols Mixer Akadémián

A múlt héten Morafcsik Péter meghívására részt vettem egy exkluzív, zártkörű METAXA bemutatón a Bols Mixer Akadémián, ahol a főszerepet különféle érlelésű METAXA italok és persze az ezekből készült kevert piák játszották.

0 Tovább

38. Álmodtunk egy bártúrát...

A Bols Mixer Akadémia (BMA) megálmodott egy sorozatot, ahol a korábbi vagy éppen az aktuális tanulókkal, szakmabeliekkel együtt megszavazzák a legjobb fővárosi bárokat, melyekbe szervezett keretek között el is látogatnak. Nos, az álom az I. Bártúra keretében öltött testet, amit most kedden nagy sikerrel abszolváltunk a fővárosban. Óriási hiba lenne viszont azt gondolni, hogy ez csak valami mezei kocsmatúrázás volt, aminek a legfontosabb célja a totális bebaszás. A minőségi, kulturált és mértéktartó italfogyasztás mellett az is kiemelt szempont volt, hogy olyan helyek kerüljenek be a kiválasztottak közé, ahol külön foglalkoznak velünk és persze ahol tanulhatunk is valamit. Egykori BMA-hallgatóként tehát visszatértem az alma materhez.

boutiq bar rumba café bártúra bols mixer akadémia boutiq winter punch nagymama bosszúja hot aperol hemingway special daiquiri forró kevert italok beefeater eggnog havana club clément angostura appleton beefeater myerss rum gin nagy zoltán ernest hemingway schok norbert

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
High Note SkyBar (Aria Hotel)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (267),whisk(e)y (103),vodka (91),gin (78),rum (67),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (40),whiskynet (37),bor (35),bourbon whiskey (27),forró kevert italok (27),martini (27),bols (25),buddha-bar (25),tequila (24),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),aperol (17),konyak (17),old fashioned (17),campari (16),negroni (15),champagne (15),bacardi (15),angostura bitters (14),cointreau (14),jenever (14),bols genever (14),finlandia (14),punch (14),kreinbacher (12),daiquiri (11),bacardi legacy (11),vermut (11),irish whiskey (11),grey goose (11),schok norbert (10),nikka (10),alkoholmentes (10),jack daniels (10),johnnie walker (10),tanqueray (9),jönnek az oroszok (9),jagermeister (9),gin tonic (9),calvados (9),mojito (9),kávébár bazár (9),boutiq bar (9),havana club (8),vince budapest (8),jim beam (8),japán whisky (8),prosecco (8),hendricks (8),arran (8),blue fox the bar (8),limonádé (8),bártúra (8),absolut (8),grand marnier (7),hot toddy (7),ódor andrás (7),mezcal (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),good spirit (7),benriach (6),bombay sapphire (6),clément (6),the famous grouse (6),metaxa (6),aperol spritz (6),kottra dezső (6),caipirinha (6),moet et chandon (6),sherry (6),törley (6),bloody mary (6),cachaca (6),unicum (6),sör (6),dez oconnell (5),brody studios (5),gózon péter (5),rye whiskey (5),alchemists night (5),belvedere (5),whiskey sour (5),the bitter truth (5),galliano (5),bols natural yoghurt (5),hungaria (5),royal (5),gancia (5),kilchoman (5),sumire miyanohara (5),vermouth (5),italfajták (5),furmint (5),uborka (5),fabbri (5),receptúrák (5),christian drouin (5),nagy zoltán (5),felhősi attila (5),dewars (4),tokaj (4),laphroaig (4),veritas borkereskedés (4),wilson and morgan (4),dilmah (4),glendronach (4),peychauds bitters (4),bartender (4),tonik (4),jager mesterkurzus (4),zwack (4),Campari (4),becherovka (4),sailor jerry (4),bols honey (4),molekuláris mixológia (4),glenfiddich (4),moscow mule (4),pezsgős kevert italok (4),white russian (4),bols créme de cacao white (4),drambuie (4),ballantines (4),trafiq (4),smirnoff (4),sidecar (4),szepsy (3),bols peppermint white (3),alfred gratien (3),koktél (3),cswwc (3),piper-heidsieck (3),matthias giroud (3),taittinger (3),blog (3),szent tamás (3),ruinart (3),caol ila (3),budavári borfesztivál (3),monin (3),four roses (3),fever-tree (3),keresztes ferenc (3),pálinka (3),woodford reserve (3),híres italmárkák (3),berry bros and rudd (3),cocktail (3),kávés kevert italok (3),bols around the world (3),angostura (3),glögg (3),mancino (3),patrón (3),charles heidsieck (3),színes város (3),manhattan (3),zwack sándor (3),diplomático (3),boudier (3),bikavér párbaj (3),belvárosi sörfesztivál (3),bikavér (3),whisky sour (3),morafcsik péter (3),edinburgh (3),choya (3),grants (3),budavári sörfesztivál (3),ciroc (3),teeling (3),kevert italok (3),illemtan (3),rhum jm (3),tuk tuk bar (3),disznókő (3),tennessee whiskey (3),varga gergő (3),szaké (3),artesian (3),christmas cocktail collection (3),malomhegyi anett (3),russian standard (3),unicum szilva (3),caorunn (3),bols créme de cassis (3),ketel one (3),bar orchard ginza (3),tea (3),bourbon (3),jameson (3),fernet branca (3),gordons (3),jose cuervo (3),brandy (3),cynar (2),dalmore (2),takehiko okazaki (2),macallan (2),talisker (2),haymans old tom gin (2),cosmopolitan (2),gourmet fesztivál (2),chartreuse (2),black russian (2),orosz ákos (2),ancnoc (2),ramos gin fizz (2),koval (2),juraj seman (2),wemyss (2),six saints (2),umeshu (2),ardbeg (2),glenmorangie (2),iba (2),cuba libre (2),glengoyne (2),lossit (2),borsos gergely (2),the lost distillery (2),whisky (2),ken rose (2),melange kávéház (2),aria (2),darnleys view (2),no3 (2),thomas girard (2),thomas henry (2),grog (2),boulard (2),maxime trijol (2),bacardi original bar (2),varga krisztina (2),tokio (2),jgasco (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),koccints aszuval (2),wineglass communication (2),lukács roland (2),smash (2),long island iced tea (2),sin limites (2),gordon and macphail (2),szakkör (2),matusalem (2),mint julep (2),cider (2),el dorado (2),gulyás csaba (2),carousel (2),moe aljaff (2),chivas regal (2),magna mátra (2),bluecoat (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),szekszárd (2),julep (2),rose maura lorre (2),tiki (2),terasz budapest (2),terasz budapest 2016 (2),black swan (2),edukáció (2),star of bombay (2),vízsprint (2),baalbek (2),chateau musar (2),el jimador (2),tullamore dew (2),bowmore (2),licor 43 (2),alia akkam (2),snassz kevert italok (2),remy martin (2),don julio (2),tequila sunrise (2),koroknai klári (2),hadik (2),másnaposság (2),blogverseny (2),allianz (2),ozeki (2),Champagne (2),absolut elyx (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),makers mark (2),madeira (2),drinks international (2),old ballantruan (2),brands report (2),glenrothes (2),tennesse whiskey (2),jäger grog (2),sazerac (2),veuve clicquot (2),brokers (2),rumba café (2),francois (2),stolichnaya elit (2),beefeater (2),buffalo trace (2),kings ginger (2),ernest hemingway (2),cinzano (2),james bond (2),flair (2),deák olivér (2),kovács istván (2),bols sloe gin (2),dolin (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),rozmaring (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),gin fizz (2),margarita (2),bols cacao brown (2),david wondrich (2),armagnac (2),zubrowka (2),bols around the world 2013 (2),schweppes (2),delamain (2),szilva (2),beefeater 24 (2),abszint (2),Aperol (2),wossala rozina (2),hurricane (2),tabasco-szósz (2),scotch hot toddy (2),monkey shoulder (2),bushmills (2),hot aperol (2),diaego (2),knob creek (2),maraschino luxardo (2),casati (2),chili (2),cocchi americano (2),frangelico (2),bollinger (2),pávai miki (2),nightjar (2),harrys new york bar (2),kwai feh (2),bols parfait amour (2),longrow (2),benromach (2),merlot (2),cabernet franc (2),cabernet sauvignon (2),bols peppermint green (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),bols strawberry (2),márkus györgy (2),warmup (2),vitáris róbert (2),bells (2),bols cherry brandy (2),ír kávé (2),campari naptár (2),bols banana (2),paddy (2),kávé (2),st-germain (2),bols advocaat (2),bols elderflower (2),pommery (2),simone caporale (2)