539. "A cél, hogy életed legjobb koktélját készítsük el"

A sztori igazi hollywoodi, a díszlet a budapesti körpanoráma, a főszereplő Anger Borbála bartender, aki bepakolt bőröndökkel és menő állásajánlattal a zsebében indult volna Londonba. A 21 éves szakembert az utolsó esték egyikén keresték meg, hogy valósítsa meg a város legjobb koktélbárját a világ legjobb hoteljének tetőteraszán. A bőrdzsekis bármixerlány ennek a kihívásnak nem tudott ellenállni és itthon maradt. Forgószélként érkezett, felépített egy nyolcfős csapatot, 150 tételes italkészletet, hogy felrázza és újraírja azt, amit Budapesten eddig koktélozásnak hívtak. A felkérés az Onyx, a Gerbeaud és az Émile márkák mögött álló Gerbeaud Gasztronómiától érkezett, akik pár hónappal ezelőtt vették át az irányítást az Aria Hotelben és a High Note SkyBarban, hogy koktélban is megvalósítsák mindazt, amit az ételek és desszertek terén már elértek.

aria high note anger borbála lonely trumpet tempest rhapsody tanqueray gin matcha amarena

A csapat

0 Tovább

528. a Bor Világnapján erősít rá a kis pincészetek népszerűsítésére a Wineliner.com

Magyarországon is egyre többen tudják, hogy május 25. a Bor Világnapja, amely Szent Orbán napjához, a szőlő és bor védőszentjéhez kapcsolódik. Ezért is tartanak ilyenkor sok helyen Orbán napi ünnepet a Bor Világnapját követő hétvégén, legyen szó a Tokaji Szent Orbán zarándoklatról, vagy az Orbán napi Bor és Pinceünnepről. Azonban nemcsak rendezvényeken van mód érdekes kis pincészetek borait megtalálni, nemrég indult el a Wineliner.com online borpiactere, amely versenytársaihoz képest új alapokra helyezi az online borpiacot: családi és réteg pincészetek boraihoz enged országos hozzáférést, eddig nem ismert borászatokat tesz elérhetővé bárki számára.

wineliner bor

0 Tovább

523. Újra itt vannak a rókaszínű borok

Még csak néhány éve készítettek először közös márkanév alatt sillert a szekszárdi borászok, az elmúlt években azonban sokan megismerték és megszerették a Fuxlit. Nem véletlen, hiszen univerzális borról van szó.

bor fuxli szekszárd

0 Tovább

519. Forray András nyerte a II. Disznókő koktélversenyt

Idén folytatódott a 2014-ben elkezdődött Disznókő koktélverseny a Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Hotel Budapest szervezésében, amin ismét zsűritagként vehettem részt. A versenyt a Michelin-csillagos Costes Downtown vezető bártendere nyerte, aki az elődöntőben St. Heritage koktéljával, a döntőben pedig Drymatic koktéljával alkotott nagyon izgalmasat és abszolút megérdemelten utazhat a Bordeauxba, a Disznókő testvérbirtokaira. Íme a különleges összetevőket is tartalmazó, mégis rendkívül letisztult koktélok receptúrái.

receptúra st heritage drymatic disznókő buddha-bar bor tanqueray gin ketel one vodka becherovka furmint alain milliat don julio tequila fever-tree

Forray András a II. Disznókő koktélverseny döntőjében

0 Tovább

517. Barta-Nagygombos portfólió kóstoló

Egy remek portfólió kóstolót tartott a Nagygombos Borászat és a Barta Pince a Béterv lakásétteremben a múlt héten. Íme a két borászat bemutatása és a lekóstolt tételek listája.

barta nagygombos bor

0 Tovább

515. Francia és japán italok

Tudtad, hogy az itthon leginkább szirupjairól ismert francia Giffard márkának vannak egészen komoly prémium likőrjei is (mint pl. ez a sárgabarack likőr)? Vagy azt, hogy a japán umeshu likőrök az ume nevű gyümölcsből készülnek, ami a szilva és kajszibarack rokona? Esetleg azt, hogy a japán szaké a közhiedelemmel ellentétben nem bor, hanem közelebb áll sörhöz? Többek között ilyen érdekességek is kiderültek az Intercooperation múlt heti szakmai napján.

choya giffard ozeki francois philippot takayuki ono takehiko okazaki kalydy gábor varga krisztina bajusznács gábor szaké shochu intercooperation

Kalydy Gábor, a koktélverseny győztese (Fotó: Intercooperation)

0 Tovább

509. Új koktélok a Tuk Tuk Barban

A Tuk Tuk Barról már többször posztoltam itt a Koktél Blogon, legutóbb pedig a bár új koktéllapjának bemutatójára hívtak meg, amit ezúttal food pairinggel is kiegészítettek. A színvonal a korábbiakhoz hasonlóan nagyon rendben volt, két párosítás kifejezetten jól sikerült: a rajnazi rizlingre és bodzalikőrre felépített Livi's Rizling Fizz almás rétessel és kék sajttal, illetve az érlelt tequilán alapuló Salty Bird karamellás-passion fruitos macaronnal. Előbbinél szépen reflektált az almás rétes a bodzára, a kék sajt pedig a borra, míg utóbbinál remek ötlet volt a sós és az édes összehozása (ez a kettős egyébként is nagy kedvencem). Íme a teljes menü.

receptúra livis rizling fizz japanese smash yellow dragon salty bird passion coffee uborkás martini martini

0 Tovább

503. Jól vizsgáztak a mátrai mágnások

Persze, lehet, hogy volt némi hullámzás a színvonalat illetően a múltkor beharangozott Magna Mátra nagykóstoló tételei között. Az is lehet, hogy még folyik az útkeresés a Mátrai borvidéken. Az viszont biztos, hogy most valami pozitívat indított el a kezdeményezést életre hívó nyolc borászat. Van vízió, hogy milyen fajtáknak szeretnének kiemelkedő szerepet szánni (kékfrankos és később a kadarka), közös bort terveznek (Magna néven) és kezdetnek egy jó kis rendezvényt is összehoztak. Meg amúgy is, mindig pozitívum, ha magyar borászok fognak össze egy közös cél érdekében és nem egymás ellen.

magna mátra bor kóstoló

Fotó: Kazsu Attila

0 Tovább

499. Bikavér Párbaj 2017

A felvezetés kapcsán itt és itt már szóba került az idei Bikavér Párbaj, ahol egy mesterkurzuson vettem részt Lőrincz György (St. Andrea Szőlőbirtok) és ifj. Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok) vezetésével. A múltkori sorhoz képest Eger sokkal változatosabb sorral érkezett, ugyan ezúttal is csak egyetlen évjáratból, de sokkal szélesebb spektrumon mozogtak a tételek a könnyedebb, gyümölcsösebbtől egészen az agyonhordózottig. Márai szavaival élve volt itt engeszteltebb édeskés válfaj, illetve tömör és fanyar is. Az egri sor így abszolút pariban volt a most is zseniális szekszárdi kóstolósorral. Előbbiből a St. Andrea dűlőszelekált tétele volt a legizgalmasabb az Áldásnál is nagyobb eleganciájával, utóbbiból pedig az Eszterbauer telt Tükéje (amiből Ben Affleck is kapott egy tételt).

bikavér bikavér párbaj bor


Varsányi Egri Bikavér 2013, Tóth Ferenc Egri Bikavér Superior 2013, St. Andrea Hangács Egri Bikavér 2013, Kovács Nimród Rhapsody Egri Bikavér 2013 (Fotók: Koktél Blog)

0 Tovább

498. Megszületett a Magna Mátra 

Hiába hazánk második legnagyobb kiterjedésű borvidéke a Mátrai, a legutóbbi időkig a súlyához mérten mégis csak kevés szó esett róla. A most alakult Magna Mátra szervezetnek viszont már közös víziója van arról, hogy miként válhat a régió erős identitású termőhellyé.

magna mátra bor

Fotó: Kazsu Attila

0 Tovább

497. A Top 10 Wine Night margójára

Néhány szösszenet a múltkor beharangozott Buddha-Bar TOP 10 Wine Nighttal kapcsolatban: a buborékosak nagyon rendben voltak (a Fleury saignée rozéjának epres-tósztos bombája akkorát szólt az orrban és a szájban, hogy csak na); a champagneokat kívül a francia tételektől viszont most nem voltam elájulva, a furmintjaink továbbra is elképesztőek tudnak lenni (ezúttal Balassa István 2015-ös Mézes-Mály Villőjétől dobtam egy hátast), a hárslevelű jobban működik a furminttal házasságban, mint egyedül; még mindig annyira csodálatosak az új-zélandi sauvignon blanc-ok, hogy kiugranak a pohárból; a Kreinbacher 2013-as Syrah-ja pedig már most elképesztően szép és elegáns, de még nagyon sok potenciál van benne.

buddha-bar bor pezsgő villa sandi prosecco brimoncourt fleury gizella csobánc bormanufaktúra grand tokaj yealands balassa sancerre kreinbacher

0 Tovább

494. VinCE Budapest, a kihagyhatatlan

A VinCE Magazin, az ország piacvezető bormagazinja minden év márciusában rendezi meg Wine Show-ját, amely kiemelkedik a sétáló kóstolók sorából egyrészt professzionális szervezése, másrészt a nemzetközi sztárelőadókat és borokat felvonultató mesterkurzusai miatt.

vince budapest bor pezsgő

0 Tovább

488. Bikavér szabályozás

A márciusi Bikavér Párbajt ifj. Gál Tibor és ifj. Vida Péter vezették fel egy mini bikavér párbajjal a St. Andrea borbárban, amit nálam összességében a szekszárdiak nyertek. Az egri borsor ugyanis túlságosan is az általam egyébként kifejezetten kedvelt, fiatal, könnyed, gyümölcsös vonalra koncentrált, a szekszárdi borsor viszont sokkal szélesebb spektrumon mozgott és nagyobb ívű volt, mivel a könnyebben fogyasztható vonal mellett egészen nagy tételeket is tartalmazott. Persze a trendeket figyelve nagyon is sok relevanciája van a könnyed, gyümölcsös bikavéreknek, viszont még mindig vannak akik nagyobb bort várnak el egy bikavér esetében. A szekszárdi tételeknél ráadásul plusz pont járt a gyönyörű közös palackokért.

bikavér bor bikavér párbaj

Fotó: Studio Bakos

0 Tovább

487. Eger és Szekszárd összefog a bikavérérét

A két borvidék borászai együtt dolgoznak azért, hogy újrapozicionálják ezt a tradicionális magyar bortípust. Idén március 3-án rendezik meg Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ahol a borászoktól személyesen is megtudhatjuk, hogy mit gondolnak a bikavér jelenéről és jövőjéről.

bor eger szekszárd bikavér

Fotó: Korsós Viktor

0 Tovább

479. TOP 10 borok a BuddhA-BArban

A szokásoknak megfelelően ismét valami komoly dologba fogott a budapesti Buddha-Bar. Ezúttal kiválasztottak öt borkereskedőt, akik egy kóstolóestre összeválogatták a legjobb boraikat. TOP 10-es listák a Raikertől, a Veritastól, a Bortársaságtól, a Bor és Mástól, valamint a Terrior Clubtól.

buddha-bar bor

0 Tovább

464. Boros mesterkurzusok a Buddha-Barban

A budapesti Buddha-Bar Hotel idén is rengeteget tett a hazai borkultúra fejlődéséért, tényleg elképesztő borsorokkal felálló kóstolókat szerveztek meg. A burgundi és a champagne est mellett volt egy olasz és tokaji kóstoló is, amikről nem ejtettem még szót. Előbbinél két mesterkurzuson is rész vettem: a Gaja mesterkurzuson a csodálatos vörösek mellett egy emlékezetes chardonnayt is lekóstolhattam, a Montepulciano mesterkurzuson pedig nagy élmény volt összehasonlítani a Poggio di Sottót és a Biondi-Santit a 2010-es évjáratban. A tokaji esten egy elképesztő Szepsy évjárat és dűlő bemutatón vettem részt, ahol a legizgalmasabb tétel a Bohomáj dűlőből származó tavalyi furmint volt.

bor tokaj montepulciano szepsy gaja poggio di sotto biondi-santi

0 Tovább

461. Karácsonyi Alchemists Night

A Negroni Night és a Famous Drinkers után az Alchemists Night karácsonyi kiadásán vettem részt, ahol a Brody Studios bárkonzulense, Dez O'Connell járta körbe a témát az ünnepi hangulatú koktélokkal. A nyolc koktélt alapvetően két ízvilágra lehetett osztani, az édesebb tojásosra és/vagy tejszínesre, illetve a szárazabb fűszeresre, citrusosra. Előbbire a legjobb példa a füstös mezcallal párosított rozmaring, lime, grapefruit és áfonya, utóbbira pedig az étcsokival, tejszínnel, tojásfehérjével és szerecsendióval kiegészített édes vörösboros flip volt.

wassail mezmo kiddush flip heroes square first date teatime pops purple jadores receptúra forró kevert italok cider mezcal san cosme kiddush bor four roses bourbon whiskey whisk(e)y singleton scotch whisky becherovka goslings black seal el dorado grand marnier boudier clément unicum alchemists night dez oconnell

0 Tovább

455. Koccints karácsonykor tokaji aszúval!

Ha az év végi ünnepeknek íze lenne, olyan lenne, mint a tokaji aszúé: tele mézzel, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel, naranccsal, karamellel. A karácsony pedig elképzelhetetlen tokaji aszú nélkül, hiszen ez Tokaj-Hegyalja legszebb, legegyedibb arca, ami csak palackba zárható.

koccints aszuval bor wineglass communication tokaji aszu

Fotó: Furmint Photo

0 Tovább

(X) Megvannak a Bacardí Legacy hazai elődöntőjének továbbjutói

Magyarországon másodjára indult útjára a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, a 39 ország részvételével zajló Bacardí Legacy.
bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

438. Tokaj Wine Night

Tavaly már volt egy nagyon emlékezetes tokaji évjáratbemutató a Buddha-Barban, most a Wine Night sorozat keretében ismét Tokaj került sorra, ami hasonlóan komolynak ígérkezik: 25 pincészet, 40 féle bor és pezsgő, valamint három nagyon izgalmas mesterkurzus.

buddha-bar bor tokaj

0 Tovább

424. Guinness-rekord a Buddha-Barban!

Szombat este egészen rendkívüli dolognak lehettek szem és fültanúi azok, akik a Buddha-Bar Budapest partiját választották.

buddha-bar borsos gergely taittinger champagne pezsgő

0 Tovább

422. Buborékos Budapest Borfesztivál

Egy szabadtéri fesztivált természetesen alapjaiban határoz meg az időjárás, ami az elmúlt időszakban nem túlzottan kényeztette el a Budapest Borfesztivál (leánykori nevén Budavári Borfesztivál) résztvevőit. Ez persze benne van a pakliban, különösen egy ősz eleji rendezvénynél, viszont a 25. jubileumi alkalomra kifejezetten remek idő várta a látogatókat, ami nagyon szép elegyet alkotott a budai Vár amúgy is elképesztően gyönyörű környezetével, a kiállítók erős felhozatalával és a jó hangulatú borkedvelőkkel.

budapest borfesztivál hungaria piper-heidsieck charles heidsieck szentesi pince pezsgő champagne kreinbacher

Fotó: Koktél Blog​

0 Tovább

418. Budapesti Borfesztivál: új névvel, változatlanul a Várban

Ugyan a Budavári Borfesztivált még mindig a budai Várban, azonban már Budapesti Borfesztivál néven rendezik meg a hét második felében, immáron 25. alkalommal. Persze a kiállítók névsora idén is veretes, én pl. biztosan meg fogom látogatni a Kreinbacher Birtok standját, ahol világbajnoki aranyérmes Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck pezsgőket és a 2015-ös évjárat somlói borait lehet megkóstolni, de elnézek majd a Hungaria Pezsgőbárba is, ahol az új Hungaria Juhfark Brut pezsgőt fogom letesztelni.

budapesti borfesztivál kreinbacher hungaria pezsgő piper-heidsieck charles heidsieck champagne

0 Tovább

396. Egy bubi nem bubi!

A Winelovers Afterwork sorozat legújabb állomása két nagy kedvencemről fog szólni: a pezsgőkről és a koktélokról. Lesznek remek magyar pezsgők, illetve kreatív bor- és pezsgőkoktélok is (pl. újragondolt Negroni vagy chili fúziós koktél), tehát mindenkinek ott a helye, aki szereti a buborékokat.

winelovers afterwork bor pezsgő ódor andrás

0 Tovább

378. A fenyőerdő és az elektromosság íze

Ha már végül a Gourmet Fesztiválra sajnos nem jutottam ki egyéb elfoglaltságaim miatt, akkor meglátogattam Felhősi Attila vezető bártendert a Blue Fox The Barban, hogy kipróbálhassam a rendezvényen nagy sikert arató koktéljait. Az italok elkészítésénél az volt a koncepció, hogy olyan ízeket kóstolhassanak meg a vendégek, amiket más módon nem lenne lehetőségük. Így jött létre a fenyőerdőket idéző Taste of the Pine Forest és az elektrosokkot szimuláló Taste of the Electric. Előbbit fenyőtüske, eukaliptusz és cédrusfa, utóbbit pedig zsibbasztó hatású, egészen extrém élményt nyújtó parazsázsa és fanyar grapefruit felhasználásával sikerült reprodukálni.

blue fox the bar felhősi attila kóstoló rum vodka bor holdvölgy furmint parazsázsa fenyő cédrus eukaliptusz

0 Tovább

376. Chateau Musar borvacsora: teljes menü és képes beszámoló

Libanon odatette magát. A Baalbek borvacsoráján Ossama Kutaini execuive chef remek mezzéi, grilltáljai és desszertje mellett elképesztő borsort lehetett megkóstolni a Chateau Musartól. Merthogy Libanonban nemcsak jó ételeket, hanem jó borokat is tudnak készíteni. Ráadásul az előzetes borlista még kibővült két maradandó élményt jelentő 1975-ös tétellel is

baalbek kóstoló bor chateau musar

0 Tovább

372. Chateau Musar borvacsora a Baalbekben

Egy igazán izgalmas borvacsora lesz jövő héten az ország első és egyetlen libanoni éttermében, a Baalbekben. Libanoni fogások Ossama Kutaini executive cheftől és libanoni borok a Hochar család prezentálásában.

baalbek chateau musar bor hochar ossama kutaini

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor japán whisky sidecar

0 Tovább

359. Maison Louis Latour mesterkurzus

Számos kiváló tétel mellett egy komplett Maison Louis Latour mesterkurzuson is részt vettem a Buddha-Bar Hotel Budapest burgundi estjén. Belekóstoltam a világ legmenőbb borvidékébe.

loius latour buddha-bar bor

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

349. Nagy burgundi kóstoló

A világ jelenlegi legmenőbb borvidékébe lehet belekóstolni a március végi Klotild Wine Nighton. 14 burgundi pincészet, 40 lekóstolható tétel és 3 mesterkurzus.

buddha-bar burgundi bor

0 Tovább

320. Kaliforniai borok a veritasban

A Veritas Borkereskedés nemrég az újvilági borok egyik zászlóshajójának számító Kaliforniával szélesítette a szortimentjét, a remek tételek bemutatójára pedig jómagam is meghívást kapott. A Veritas választása a Keresztapja c. film rendezőjének, Francis Ford Coppollának a borászatára és a jelenleg regnáló amerikai elnök, Barack Obama egyik kedvencére, a Duckhornra esett. Borok Sonoma Countyból és Napa Valleyből, Szik Mátyás kétszeres magyar bajnok sommelier ételajánlójával.

veritas kóstoló bor duckhorn copolla

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

306. Buborékos Guiness-rekord?

Idén harmadik születésnapját ünnepli a Buddha-Bar Hotel Budapest és a jeles alkalomból most szombaton Magyarországra látogat a nemzetközi Buddha-Bar elsőszámú lemezlovasa, DJ Ravin. A remek zenék mellett a buborékok sem hiányoznak majd, ugyanis a hely food & beverage igazgatója, Borsos Gergely szablyázásban (pezsgő kinyitása szablyával) kísérel meg Guiness-rekordot dönteni. Ehhez 1 perc alatt legalább 48 palack pezsgőt kell kinyitnia, az alapanyagot pedig a G.H. Mumm biztosítja, így a végeredmény elfogyasztásával biztosan nem lesz gond. További részletek a lenti flyereken és a facebook eventben.

Guiness-rekord

0 Tovább

304. A legmeredekebb koktélalapanyagok

A világ egyik legjobb bárjaként számon tartott Nightjar koktéllapján külön oldalon definiálják a koktélok elsőre megfejthetetlennek tűnő összetevőit. A legmeredekebb koktélalapanyagok.

Nightjar

Fotó: gq-magazine.co.hu

0 Tovább

302. Buborék és karakter: Kreinbacher magnum palackok lekóstolva

Ahogyan arról az előző posztban már beszámoltam, az idei Budavári Borfesztiválon mutatkoztak be a Kreinbacher Birtok új magnum palackos pezsgői, mégpedig az évjáratos Brut Classic 2011 és az Extra Dry.

kreinbacher budavári borfesztivál pezsgő

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

301. Kreinbacher újdonságok a Budavári Borfesztiválon

Az idei Budavári Borfesztiválon mindenképpen a Kreinbacher Birtok standja ígérkezik az egyik legizgalmasabbnak. A nemrég három világbajnoki érmet bezsebelő pezsgők terén lesz a legnagyobb újdonság, hiszen bemutatkozik a 2011-es évjáratú Brut Classic és az Extra Dry magnum palackos változata.

Budavári Borfesztivál

0 Tovább

293. Champagne Emergency vol. 1.

Ez az idei nyár egyre inkább a buborékokról szól. A Törlezvény és a Bourdaire-Gallois kóstoló után most egy privát buliban (egy egészen komoly sor közepén) kipróbálhattam a múltkor már szóba került Moët & Chandon Ice Impérialt, a világ első első champagne-át, amit jéggel (no meg egyéb kiegészítőkkel) ajánlanak. A gyümölcsös vonalhoz és a 45 g/l dosage-hoz remekül ment a lime peel-menta, a grapefruit peel vagy az uborka (nekem egyedül eperrel nem jött be annyira), a jég pedig szépen fellazította a magasabb cukortartalmat.

Moet & Chandon Ice Impérial

Hát nem gyönyörű? Moët & Chandon Ice Impérial (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

271. A hazai sörkultúra fellegvára

Úgy általában a sörök iránti érdeklődésemet egy prágai kirándulásnak, a hazai kézműves sörök iránti bizalmamat pedig az éppen a második születésnapját ünneplő Élesztőnek köszönhetem. Persze utóbbi nemcsak az én sörvezetőmnek, hanem az egész magyar kézműves sörforradalom úttörőjének számít: a Tűzoltó utcai Tündérgyárba beköltöző multi-tap romkocsma nélkül aligha tartana mostani helyzetében a hazai kézműves sörök térhódítása. A folyamatosan alakuló Élesztő az infrastruktúrát és termékpalettát is állandóan fejleszti, például létrehoztak egy Frissítő Sörkoktélbár nevű műintézményt a ház egyik részében, ahol Németh Gábor bártender vezetésével egy kicsit odacsapnak a söröknek.

Frisstő Sörkoktélbár

Fotó: Koktél Blog
0 Tovább

264. A győztes kacsavadász: The Black Hunter

Az idei Jӓgermeister Masterclass győztese az Oscar American Barból érkező Malomhegyi Gábor lett, aki az immáron ötödik alkalommal megrendezett mesterkurzus záróversenyén a Jӓger ízvilágát kihangsúlyozó koktéllal és egy remek kacsamelles food pairinggel kápráztatta el a zsűrit. The Black Hunter.

The Black Hunter

0 Tovább

260. Vylyan borkóstoló a Veritasban

Vylyan. Egy XV. századi monográfiában nevezték így Villányt. Nem véletlenül olyan fontos a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet számára a hagyományok tisztelete. Például éppen 20 éve született meg birtokboruk, a Montenuovo, aminek apropóján Ipacs Szabó István főborász tartott vezetett kóstolót a Veritas Borkereskedésben.

vylyan kóstoló veritas borkereskedés chardonnay ördög cuvée pinot noir montenuovo cuvée merlot cabernet franc cabernet sauvignon

0 Tovább

257. Ehető koktélok nőnapra

A hazai molekuláris mixológia úttörője, Keresztes Ferenc a Tokio Budapestben készített el két ehető koktélt nőnap alkalmából. Uborkás vodkakapszula és tiramisuhab fagyasztott rózsával.

0 Tovább

250. Juhász Testvérek a Veritasban

A Juhász Testvérek Pincészete mára az Egri borvidék egyik jelentős szereplőjévé nőtte ki magát, amit mi sem bizonyít jobban, hogy évente kb. másfél millió palacknyi bort készítenek. A Veritas Borkereskedés legutóbbi kóstolójára egy remek sort állítottak össze, ahol a nagy vörösboroké volt a főszerep, egy kis buborékos felvezetővel.

Fotó: Veritas Borkereskedés

0 Tovább

247. Fényűző hétvége a borvilágban: VinCE Budapest Wine Show

Közel 100 nemzetközi szakértő (köztük nyolc Master of Wine), 150 válogatott kiállító, 22 tematikus kurzus és majdnem 1000 féle bor. Így jellemezhető röviden a hatodik VinCE Budapest Wine Show. Fényűző hétvége közeledik a borvilágban.

0 Tovább

246. Magyar csúcsgasztronómia Lyonban

Most néhány napig biztosan a franciaországi Lyon a világ gasztronómiai fővárosa, hiszen hétvégén megnyitott a Sirha szakkiállítás, ami ráadásul helyszíneként szolgál az idei Bocuse d'Dor szakácsverseny döntőjének is. Persze mind az expo, mind a verseny bővelkedik magyar vonatkozásokban nemcsak az ételek, hanem az italok terén is.

Magyar ízek Lyonban (werkfotó)

0 Tovább

245. Megyer borok kóstolója

Az év elejétől kezdve új dizájnnal jelennek meg a sárospataki Megyer Pincészet alapborai a Veritas Borkereskedés üzleteiben, ebből az alkalomból pedig meghívást kaptam Laurent Comas birtokigazgató bemutatójára. Az utóbbi időben nem ez volt az egyetlen újítás a Megyer háza táján, hiszen néhány éve elmozdultak a karakteres, minerális borstílustól a nemzetközi trendekhez közelebb álló frissebb, könnyedebb vonal felé. Az eredmény mindenesetre remekül sikerült, a három fő tokaji szőlőfajtából (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály) gyakorlatilag hibátlan reduktív borokat készítenek. Terítéken a 2013-as, igen szép évjárat, száraz és félédes kategóriában.

Az új, letisztult dizájn keretében a környék élővilága is megjelenik a címkéken


0 Tovább

239. Borókás forralt bor a hideg ellen

A forralt borokról valószínűleg sokaknak valami nagyon rossz minőségű vörösborból készült, túlzottan fűszeres, gejl lötty jut eszébe. Pedig nagyon is kellemes italként tud viselkedni, ha kellő odafigyeléssel készítjük el. Egyrészt le kell számolnunk azzal a tévhittel, hogy a forralt bor készítéséhez megfelelő egy alacsony árfekvésű, rossz lőre is, mivel gyenge minőségű alapanyagból nem lehet színvonalas italt alkotni. Másrészt érdemes szélesebb távlatokban gondolkozni: a melegítés hatására túlságosan is felszabaduló tanninok miatt a vörösborok helyett szerencsésebb a fehérborok felé nyitni. Megkönnyítjük a saját dolgunkat, ha egy friss, könnyed, visszafogott, kevésbé fűszeres tételt választunk, így magunk alakíthatjuk ki a forralt bor karakterét. Legutóbb a Bortársaságnál segítettek nekem megtalálni az ideális választást, így Légli Ottó 2014-es évjáratú balatonboglári fehér cuvéejéből alakítottam ki a saját receptúrámat. Mivel a boróka az egyik kedvenc fűszerem, ezért a bor megerősítéséhez egy borókanehéz london dry gint választottam, amire rásegítettem egy kis szárított borókabogyóval is. A téli, ünnepi ízek és a balansz miatt fahéjat, narancsot, akácmézet és egy pici gyömbért is használtam, a 2014-es Légli 333-at megkóstolva pedig úgy gondoltam, hogy némi vanília még illik a bor karakteréhez.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

238. Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014: ismerkedés a Champagne régióval

A whisky mellett mostanában a pezsgők kerültek a figyelmem középpontjába, a szilveszter közeledtével pedig több alkalmam is nyílt kicsit elmerülni a témában. Nemrég a Törley tradicionális és tranvasée módszerrel készült pezsgőit kóstoltam le, most viszont francia champagne tételekkel ismerkedtem meg a Buborék Fesztivál ünnepi kiadásán. Íme az év végi champagne flightom.

pezsgő kóstoló champagne buborék fesztivál veuve clicquot ruinart alfred gratien

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

236. Törley pezsgőkóstoló

Tavaly egy pezsgős itinerrel, most pedig egy pezsgős kóstolójegyzettel vezetem fel a közeledő szilvesztert itt a Koktél Blogon, köszönhetően a Veritas Borkereskedésnek, ahol nemrég a Törley Pezsgőpincészet legkomolyabb tételeit próbálhattam ki a teljesen száraz (brut nature) kategóriától az édes (doux) változatig, melyek mindegyike tradicionális vagy transvasée technológiával készült. A pezsgőkkel egyre jobban megismerkedve úgy gondolom, hogy a fogyasztását vétek lekorlátozni csak az ünnepek idejére, érdemes sokkal bátrabban hozzányúlni bármilyen alkalomkor és bár a magyarok ízléséhez az édes ízek állnak közelebb, megéri nyitni a szárazabb kategóriák felé is, ezek ugyanis egy teljesen más dimenziót jelentenek a pezsgők világában.


"Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!" Törley József (Fotó: Veritas Borkereskedés)

0 Tovább

213. Gancia pezsgők a Budavári Borfesztiválon

Az 1829-ben született Carlos Gancia olaszként a pezsgőkészítés hazájában, Franciaországban tanulta ki a szakma fortélyait, hogy aztán 1850-ben hazatérjen és elkészítse az első olasz pezsgőt. A Piemont régióban található pincészetük azóta már az UNESCO Világörökségi Listájára is felkerült, az itt gyártott kézműves pezsgőkből pedig igen komoly sort hoztak el a Budavári Borfesztiválra és voltak olyan kedvesek, hogy a Koktél Blogot is meginvitálták egy kóstolóra. Gancia pezsgők a várban.

Gancia pezsgők standja a Budavári Borfesztiválon (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

211. Őszi összetevők

Az új évszakra való tekintettel a Difford's Guide összegyűjtött néhány tipikus őszi koktélösszetevőt, amelyeket természetesen különféle kevert italokon keresztül mutattak be. Ezekből válogatott a Koktél Blog.

receptúra calvados vodka belvedere tabasco-szósz apple buck hail mary cucumber martini ketel one zubrowka rum mulata daisy bacardi galliano bols cacao brown fig supreme tequila grand marnier alma cékla uborka édeskömény körte szilva füge autumn plum daiquiri daiquiri punch

Fotó: blog.xfree.hu

0 Tovább
«
12

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
High Note SkyBar (Aria Hotel)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (267),whisk(e)y (103),vodka (91),gin (78),rum (67),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (40),whiskynet (37),bor (35),bourbon whiskey (27),forró kevert italok (27),martini (27),bols (25),buddha-bar (25),tequila (24),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),aperol (17),konyak (17),old fashioned (17),campari (16),negroni (15),champagne (15),bacardi (15),angostura bitters (14),cointreau (14),jenever (14),bols genever (14),finlandia (14),punch (14),kreinbacher (12),daiquiri (11),bacardi legacy (11),vermut (11),irish whiskey (11),grey goose (11),schok norbert (10),nikka (10),alkoholmentes (10),jack daniels (10),johnnie walker (10),tanqueray (9),jönnek az oroszok (9),jagermeister (9),gin tonic (9),calvados (9),mojito (9),kávébár bazár (9),boutiq bar (9),havana club (8),vince budapest (8),jim beam (8),japán whisky (8),prosecco (8),hendricks (8),arran (8),blue fox the bar (8),limonádé (8),bártúra (8),absolut (8),grand marnier (7),hot toddy (7),ódor andrás (7),mezcal (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),good spirit (7),benriach (6),bombay sapphire (6),clément (6),the famous grouse (6),metaxa (6),aperol spritz (6),kottra dezső (6),caipirinha (6),moet et chandon (6),sherry (6),törley (6),bloody mary (6),cachaca (6),unicum (6),sör (6),dez oconnell (5),brody studios (5),gózon péter (5),rye whiskey (5),alchemists night (5),belvedere (5),whiskey sour (5),the bitter truth (5),galliano (5),bols natural yoghurt (5),hungaria (5),royal (5),gancia (5),kilchoman (5),sumire miyanohara (5),vermouth (5),italfajták (5),furmint (5),uborka (5),fabbri (5),receptúrák (5),christian drouin (5),nagy zoltán (5),felhősi attila (5),dewars (4),tokaj (4),laphroaig (4),veritas borkereskedés (4),wilson and morgan (4),dilmah (4),glendronach (4),peychauds bitters (4),bartender (4),tonik (4),jager mesterkurzus (4),zwack (4),Campari (4),becherovka (4),sailor jerry (4),bols honey (4),molekuláris mixológia (4),sidecar (4),bols créme de cacao white (4),drambuie (4),trafiq (4),moscow mule (4),white russian (4),pezsgős kevert italok (4),glenfiddich (4),ballantines (4),smirnoff (4),illemtan (3),keresztes ferenc (3),zwack sándor (3),szent tamás (3),jose cuervo (3),varga gergő (3),piper-heidsieck (3),bourbon (3),caorunn (3),színes város (3),taittinger (3),malomhegyi anett (3),szepsy (3),ketel one (3),matthias giroud (3),disznókő (3),fever-tree (3),bols around the world (3),choya (3),woodford reserve (3),berry bros and rudd (3),kávés kevert italok (3),caol ila (3),edinburgh (3),híres italmárkák (3),manhattan (3),pálinka (3),four roses (3),alfred gratien (3),gordons (3),ruinart (3),angostura (3),monin (3),budavári borfesztivál (3),tennessee whiskey (3),bols peppermint white (3),unicum szilva (3),morafcsik péter (3),grants (3),russian standard (3),boudier (3),diplomático (3),patrón (3),ciroc (3),fernet branca (3),whisky sour (3),szaké (3),tuk tuk bar (3),artesian (3),belvárosi sörfesztivál (3),rhum jm (3),bikavér párbaj (3),bar orchard ginza (3),budavári sörfesztivál (3),bikavér (3),mancino (3),jameson (3),glögg (3),cocktail (3),christmas cocktail collection (3),kevert italok (3),bols créme de cassis (3),brandy (3),koktél (3),teeling (3),blog (3),charles heidsieck (3),tea (3),cswwc (3),grog (2),pávai miki (2),Champagne (2),ken rose (2),darnleys view (2),cocchi americano (2),boulard (2),nightjar (2),lossit (2),iba (2),maxime trijol (2),whisky (2),borsos gergely (2),melange kávéház (2),aria (2),glenmorangie (2),ardbeg (2),varga krisztina (2),the lost distillery (2),bollinger (2),simone caporale (2),el jimador (2),frangelico (2),ancnoc (2),snassz kevert italok (2),alia akkam (2),don julio (2),rose maura lorre (2),gordon and macphail (2),tequila sunrise (2),koroknai klári (2),hadik (2),licor 43 (2),másnaposság (2),blogverseny (2),allianz (2),sin limites (2),long island iced tea (2),magna mátra (2),szekszárd (2),gulyás csaba (2),carousel (2),moe aljaff (2),diplomático world tournament (2),glencadam (2),wineglass communication (2),koccints aszuval (2),lukács roland (2),cider (2),el dorado (2),edukáció (2),black swan (2),orosz ákos (2),ramos gin fizz (2),kwai feh (2),six saints (2),wemyss (2),koval (2),chartreuse (2),jgasco (2),thomas henry (2),black russian (2),talisker (2),cynar (2),juraj seman (2),cosmopolitan (2),vízsprint (2),tullamore dew (2),star of bombay (2),terasz budapest (2),terasz budapest 2016 (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),chateau musar (2),gourmet fesztivál (2),takehiko okazaki (2),thomas girard (2),ozeki (2),baalbek (2),no3 (2),bols cherry brandy (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),abszint (2),beefeater 24 (2),brokers (2),bols advocaat (2),bols elderflower (2),campari naptár (2),ír kávé (2),kávé (2),st-germain (2),stolichnaya elit (2),makers mark (2),harry craddock (2),delamain (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),bols around the world 2013 (2),armagnac (2),absolut elyx (2),drinks international (2),brands report (2),cinzano (2),bols banana (2),paddy (2),tiki (2),szakkör (2),remy martin (2),bowmore (2),dalmore (2),matusalem (2),mint julep (2),chivas regal (2),bluecoat (2),julep (2),smash (2),macallan (2),haymans old tom gin (2),bols parfait amour (2),maraschino luxardo (2),knob creek (2),bushmills (2),chili (2),glengoyne (2),umeshu (2),tokio (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),rozmaring (2),cointreaupolitan (2),merlot (2),pinot noir (2),cabernet franc (2),cabernet sauvignon (2),bells (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),rumba café (2),francois (2),márkus györgy (2),warmup (2),pommery (2),benromach (2),wossala rozina (2),hurricane (2),tabasco-szósz (2),casati (2),Aperol (2),scotch hot toddy (2),longrow (2),hot aperol (2),diaego (2),monkey shoulder (2),veuve clicquot (2),beefeater (2),zubrowka (2),szilva (2),margarita (2),bols cacao brown (2),david wondrich (2),gin fizz (2),bols sloe gin (2),dolin (2),flair (2),deák olivér (2),kovács istván (2),james bond (2),old ballantruan (2),sazerac (2),buffalo trace (2),kings ginger (2),ernest hemingway (2),jäger grog (2),disznókő pincészet (2),glenrothes (2),tennesse whiskey (2),madeira (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),harrys new york bar (2)