507. Csont és szalonna: Bone & Bacon Cocktail

A hibbant dolgoknak a bartending világán belül sincs határa. Egy igazán meredek koktél a denveri Dylan Holcombtól (Beatrice & Woodsley és Mario's Double Daughter's Salotto). Bone & Bacon Cocktail szalonnás whiskeyvel, csontleveses jégkockával és csontdísszel.

ol major bourbon whiskey whisk(e)y bone and bacon receptúra dlyan holcomb beatrice and woodsley marios double daughters salotto

Fotó: liquor.com

0 Tovább

506. Brody Alchemists Night: Taste the Music

Dez O'Connell egy rendhagyó estével folytatta az Alchemists Night sorozatát. A koktélok mellett ezúttal a zenéé volt a főszerep a Brodyban, köszönhetően a Robert Jackson vezette Beaux Jaxon Rhythm'n'Blues együttesnek. Utazás Mississippibe, Chicagóba, Detroitba és Floridába a koktélok és a zene segítségével.

dez oconnell brody studios receptúra delta slide woodford reserve bourbon whiskey whisk(e)y boudier west side royale tanqueray gin kings ginger kreinbacher pezsgő last word chartreuse wray and nephew mount gay el dorado rum alchemists night

0 Tovább

461. Karácsonyi Alchemists Night

A Negroni Night és a Famous Drinkers után az Alchemists Night karácsonyi kiadásán vettem részt, ahol a Brody Studios bárkonzulense, Dez O'Connell járta körbe a témát az ünnepi hangulatú koktélokkal. A nyolc koktélt alapvetően két ízvilágra lehetett osztani, az édesebb tojásosra és/vagy tejszínesre, illetve a szárazabb fűszeresre, citrusosra. Előbbire a legjobb példa a füstös mezcallal párosított rozmaring, lime, grapefruit és áfonya, utóbbira pedig az étcsokival, tejszínnel, tojásfehérjével és szerecsendióval kiegészített édes vörösboros flip volt.

wassail mezmo kiddush flip heroes square first date teatime pops purple jadores receptúra forró kevert italok cider mezcal san cosme kiddush bor four roses bourbon whiskey whisk(e)y singleton scotch whisky becherovka goslings black seal el dorado grand marnier boudier clément unicum alchemists night dez oconnell

0 Tovább

453. Rekord a VI. Whisky Show-n

A kétnapossá fejlődött és rekordszámú, nagyjából 2200 látogatót vonzó Whisky Show számomra igencsak töményre sikeredett. A szakmai nap két mesterkurzust, négy standot, négy whisky alapú koktélt, tizenöt whiskyt és sok-sok vizet eredményezett.

whiskynet whisky show kilchoman glendronach benriach johnnie walker jack daniels glenfiddich koval whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

434. Amerikai whiskeyk tesztje

A skót malátawhiskyk iránti rajongásom miatt szégyenszemre az amerikai whiskeyk világában kevésbé vagyok otthon, még az ír és a japán tételekkel is jobban elboldogulok. A Heinemann portfólió bemutatóján ezért kihasználtam a széles választékot és picit korrigáltam a lemaradásomat.

whisk(e)y jim beam basil haydens bookers knob creek bourbon whiskey rye whiskey heinemann
Basil Hayden's Kentucky Straight Bourbon (40 térf.%), Booker's Kentucky Straight Bourbon 7 yrs 2 mo 5 days Batch No. 2015-05 (63,7 térf.%), Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Small Batch (50 térf.%), Knob Creek Kentucky Straight Rye Small Batch (50 térf.%)

0 Tovább

406. Kumkvat és oregánó a koktélban: Smash of the Titans

A smash és a julep között különbséget anno már körbejártam itt, most viszont jöjjön az előbbi egy merész csavarral, kumkvattal és oregánóval. Smash of the Titans a Liquor.com oldaláról.

receptúra four roses bourbon whiskey whisk(e)y kumkvat oregano smash

Fotó: liquor.com

0 Tovább

395. Hidegen főzve: Cold Pressed Andes cocktail

A trendi cold brew, azaz "hidegen főzött" kávékat nemcsak önmagában vagy jéggel lehet ám fogyasztani, hanem bizony koktélban is. A portlandi Red Star Tavernben például bourbon whiskeyvel, konyakkal, vaníliával, mentával és tejszínhabbal készítik. Cold Pressed Andes Cocktail a Liquor.com oldalától.

receptúra bourbon whiskey whisk(e)y konyak branca menta cold press andes cocktail red star tavern cold brew coffee

Fotó: liquor.com

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor japán whisky sidecar

0 Tovább

342. For Her & For Him Valentin-napra

Két remekül eltalált koktélt készítettek a KIOSK Budapest bartenderei a mai Valentin-napi fogások mellé.

receptúra for her for him vodka whisk(e)y bourbon whiskey scotch whisky laphroaig

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

273. Játék a whiskys jegyekkel

Egy rendhagyó kóstolóra hívott meg nemrég a WhiskyNet: ezúttal nem lehetett tudni előre, hogy pontosan milyen sor is lesz terítéken, hanem az illatolást és a kóstolást követően kellett behatárolni, miféle whisky is lehet a pohárban. Persze itt nem egy profi vaktesztről volt szó, inkább csak egy könnyed játékról a whiskys jegyek világában.

kóstoló whiskynet teeling hazelburn woodford reserve arran tomintoul wilson and morgan whisk(e)y scotch whisky irish whiskey bourbon whiskey

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

262. A húsvéti nyúl kedvence: Frank The Rabbit

Feltartózhatatlanul közelednek a húsvéti ünnepek, így jöjjön egy izgalmas sárgarépás koktél a 10th Kitchentől. Frank The Rabbit.

Frank The Rabbit

Fotó: 10thkitchen.com

0 Tovább

241. Étkezés utáni klasszikus újragondolva: Bourbon Alexander

Az egyik legautentikusabb étkezés után koktélt gondoltam újra ennek az italnak a hatására. Bourbon Alexander.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

237. Karácsonyi italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2014

Megérkezett a Bols szokásos karácsonyi menüje, ezúttal puncsokkal, egg noggal, és hot toddyval. Xmas cocktails from Bols. Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Fotó: bols.com

0 Tovább

235. Barfly a Blue Fox The Barban: Scotland Collins & Kentucky Swizzle

A hazai bár- és italkultúra népszerűsítését célul kitűző, a december elején kétnapos programmal induló Barfly kezdeményezés első napján az új Koktélboltot, második napján pedig a Blue Fox The Bart látogattam meg a Kempinski Hotel Corvinusban, ahol Felhősi Attila vezető bártender mutatta be nekem a Barflyra elkészített speciális menüsorukat, melynek két oszlopos tagjára szeretném külön felhívni a figyelmet (főként, hogy ezeket azóta bármikor lehet kérni a bártenderektől). Scotland Collins és Kentucky Swizzle.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

232. A Sazerac sztori

Éppen itt volt már az ideje, hogy számomra az egyik, ha nem a legkedvesebb koktélt is bemutassam egy kicsit részletesebben a Koktél Blogon. Hogy miért is preferálom ennyire? Először is, a whisk(e)y a kedvenc alapszeszem, amiből ugyan nem könnyű jó kevert italt készíteni, de a megfelelő harmónia kialakításával igazán szépet lehet vele alkotni. Másodsorban, számomra sokkal többet tud adni egy ital, ha gazdag történelmi múlttal rendelkezik és népszerűségét képes hosszú évtizedeken keresztül fenntartani. Márpedig a Sazerac tökéletesen megfelel mind a két kritériumnak: alappárlataként rozswhiskeyt (vagy konyakot) használnak és egyike a világ legidősebb koktéljainak. Egy elegáns, férfias, harmónikus ital, ami magában hordozza a vérzivataros történelmet. Bár a Sazerac Magyarországon sajnos még mindig nem igazán ismert koktél, a nemzetközi bartendingben valódi klasszikusnak számít, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a koktéltörténelem egyik legfontosabb városának, New Orleansnak a hivatalos kevert itala 2008 óta.

receptúra sazerac konyak rozswhiskey whisk(e)y bourbon whiskey peychauds bitters buffalo trace william t boothby thomas h handy

Fotó: hennessy.com

0 Tovább

229. A nagy klasszikusok bepótlása: IV. Whisky Show

Ahogyan a tavalyi Whisky Show-n, úgy az idein is fel kellett építenem egy stratégiát a kóstolósort illetően, mert a rengeteg gyöngyszemet rejtegető (és ezáltal hívogató) stand ellenére azért kereteket kellett szabni a rövidke délutánnak. Így esett a választás a szégyenszemre még ki nem próbált nagy klasszikusokra, illetve egy-két régóta vágyott különlegességre.

0 Tovább

218. Rávezetés a Whisky Showra

Végre megvolt az ősz első whiskykóstolója a WhiskyNet szervezésében: a nyári szünet után egy könnyed, a whiskyk világába bevezető sorral nyitottunk, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a kezdő fogyasztók is könnyen kedvet kapjanak a november 8-i Whisky Showra.

whiskynet glengoyne bushmills nikka old ballantruan hankey bannister woodford reserve whisk(e)y scotch whisky bourbon whiskey kóstoló

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

214. Exkluzív konyakos menü

Természetesen nemcsak a borokat, hanem a koktélokat is érdemes párosítani az ételekkel, így történt ez a Single Malt Only Coctail Dinner keretében vagy a Jim Beam nyári menüjében is. A következőkben pedig a Cognac Expert Blog speciális konyakos menüjével lehet megismerkedni, amelynek különlegessége, hogy minden egyes fogásban és kevert italban megjelenik a konyak.



0 Tovább

209. Krakkói klasszikusok

Nemrég néhány napot a lengyelországi Krakkóban töltöttem nyár végi kikapcsolódás gyanánt, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki szereti aktívan eltölteni a szabadidejét. Autóval is könnyedén megközelíthető, sőt, kifejezetten ajánlott ezt a közlekedési módot választani, hiszen egyrészt már a Tátra is gyönyörű látványt nyújt az utazás során, másrészt a környékbeli Auschwitz-Birkenau, Wieliczka vagy Zakopane így érhető el a legegyszerűbben. Persze Krakkón belül is rengeteg a látnivaló: a mozgalmas főteret, a monumentális templomokat, a barátságos Wisla-partot vagy az Oskar Schindler egykori gyárának helyén kialakított múzeumot nem éri meg kihagyni. No meg persze vannak remek koktélbárok is, a következőkben az elegánsabb, étteremként is funkcionáló Baroque, illetve a tapas bárként is üzemelő, fiatalos, kissé alternatív Le Scandale néhány signature drinkjét mutatom be, amelyek mindegyike egy nagy klasszikus ital újragondolt twistje.

baroque le scandale receptúra plum-bacon old fashioned polskie martini baroque collins mure margarita antique breakfast negroni gin aperol vermut tequila galliano vodka bourbon whiskey whisk(e)y four roses wyborowa zubrowka krupnik seagrams camino real tanqueray cracow caipirinha negroni martini collins margarita old fashioned caipirinha

Fotó: Wikipédia

0 Tovább

176. Villányi New York Sour

A souroknak, így a Whiskey Sournak is számos változata létezik, az egyik legérdekesebb pedig kétségkívül a vörösborral készült twist az 1880-as évekből. A New York Sour alappárlataként egy egyszerű Jim Beam Whitetot használtam, míg a bort egy 2011-es évjáratú Teleki Cabernet Franc testesítette meg. A nagy mennyiségű whiskey és a száraz bor miatt a NYS egy igen alkoholos, erőteljes ital, a könnyedebb, az édesebb ízvilágot kedvelők számára egyáltalán nem ajánlott (sőt, még a keményvonalasok számára sem ördögtől való kevesebb szesszel és több cukorsziruppal készíteni).

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

132. A legújabb ízesített whiskyk

A fekete cseresznyés Jim Beam Red Stag 2009-es nagysikerű bemutatkozása óta az italtrendet egyértelműen az ízesített piák uralják. A spektrum igen széles: az alap gyümölcsös ízesítések mellett egészen különlegesnek számító csokis vagy füstölt lazacos verziók is megjelentek. Még a hagyományosan konzervatívnak számító whiskygyártók is feláldozták elveiket a profit oltárán, ami azért nem annyira ördögtől való dolog, hiszen az új termékekkel olyan célcsoportot is képesek megcélozni, akik amúgy lehet, hogy soha nem ülnének le whiskyzni, ezek az italok viszont remek bevezetők tudnak lenni számukra. Ráadásul egyes változatok olyannyira jól sikerültek, hogy még a keményvonalasoknak is kedvére válhat, hiszen az ízesítés nem féltetlenül jelenti a whiskys jegyek totális feláldozását. A trend elsősorban az amerikai whiskeyk körében lett igazán erőteljes, ám nem maradtak ki a sorból a kanadaiak, de még az írek és a skótok sem. A legújabbakból a Liquor.com állított össze egy listát, amelyet a Koktél Blog is kiegészített néhány tétellel, illetve némi plusz információval.

0 Tovább

114. Jim Beam nyári menü

A világ első számú bourbon whiskeyje, a Jim Beam komplett menüvel szolgál egy kellemes nyári kerti grillezéshez és bebizonyítja, hogy népszerű fehér címkés terméküket nem csupán italozásra lehet hasznosítani. Kentucky Splash és Jim Beam grillcsirke.

0 Tovább

110. Mi a különbség a julep és a smash között?

Így a kánikula kellős közepén biztosan sokszor találkoznak a julep és a smash kifejezésekkel a nyári frissítőkre vágyók, ezért nem árt helyretenni, milyen italokat is takarnak pontosan ezek a nevek, van-e egyáltalán lényeges differencia a kettő között? Julep vs. smash.

Mint Julepek a Kentucky Derbyn

0 Tovább

81. Egyszerű klasszikus: Whiskey Sour

Ha már az előző posztban különféle juharszirupos Whiskey Sour kreációkkal ismerkedtünk meg, akkor illik a kiindulási alapot is jobban szemügyre venni.

0 Tovább

80. Édes út a tavaszba: juharszirupos koktélok

Végre most már tényleg közeledik az igazi tavasz, a kanadai Quebec tartományban pedig ekkor indul az ún. cukor- vagy juharszezon, amikor is kinyerik a cukorjuharfákból azt az édes nedűt, melyből a híres juharszirupot készítik. Stílusosan ünnepeljük tehát juharszirupos koktélokkal a legszebb évszak beköszöntét. Whiskey Sour újraértelmezések a theKitchn-től.

0 Tovább

5. Füge és balzsamecet a piában? Fig Old Fashioned

Van egy remek oldal, a The Five O'Clock Cocktail Blog, amelyet Rose Maura Lorre, egy Kanadában élő ételkritikus, volt bártender vezet, méghozzá remekül (jelenleg mondjuk szülési szabadságon van a csaj, ősszel tér vissza). A blog folyamatosan feszegeti az italkészítés határait, nagyon meredek piákról lehet itt olvasgatni, Rose ráadásul nagyon jó stílusban ír, tele személyes véleményekkel, élményekkel. A The Kitchn elnevezésű gasztronómiai portálon például rábukkant a Fig Old Fashionedre, a fügés, balzsamecetes különlegességet persze nem is mulasztotta el megcsinálni és értékelni. A képet követően megismerkedhetünk a pontos recepttel és az elkészítés módjával is (a link alatt meg el lehet olvasni bloggerinánk eredeti posztját).

receptúra fig old fashioned bourbon whiskey rose maura lorre whisk(e)y old fashioned

0 Tovább

4. Öreg és lassú: Old Fashioned

Létrejötte kis jóindulattal egybeesik a cocktail szó legelső meghatározásával (1806. május 13-án, az amerikai The Balance and Columbia Repositoryban megjelent definíció némi hasonlóságot mutat italunk receptjével), Old Fashioned néven az 1880-as években tűnt fel a Louisvilleben található Pendennis Clubban. Számos verziója létezik, lehet csinálni sima vízzel, szódavízzel, vagy víz nélkül; bourbon, vagy rye whiskeyből, esetleg brandyből is (ez utóbbi Wisconsinra jellemző, Brandy Old Fashionednek is szokták nevezni). Egy biztos, amennyiben tökéletesre akarjuk csinálni, akkor az egyik leglassabban elkészülő kevert italról van szó, főként az összetevők számához mérten.

receptúra old fashioned iba official cocktail bourbon whiskey whisk(e)y

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (291),whisk(e)y (116),vodka (98),gin (86),rum (76),kóstoló (71),scotch whisky (49),bor (47),pezsgő (44),whiskynet (39),forró kevert italok (29),martini (29),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (26),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),konyak (18),campari (18),aperol (18),cointreau (17),negroni (17),champagne (17),jack daniels (16),finlandia (16),angostura bitters (15),bacardi (15),kreinbacher (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),daiquiri (12),grey goose (12),irish whiskey (12),tanqueray (11),alkoholmentes (11),nikka (11),vermut (11),bacardi legacy (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),hendricks (10),gin tonic (10),blue fox the bar (9),prosecco (9),absolut (9),havana club (9),mezcal (9),mojito (9),boutiq bar (9),alchemists night (9),jönnek az oroszok (9),kávébár bazár (9),jagermeister (9),limonádé (9),whisky show (9),calvados (9),jim beam (8),brody studios (8),ódor andrás (8),arran (8),unicum (8),vince budapest (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),good spirit (7),cachaca (7),sör (7),aperol spritz (7),whiskey sour (7),grand marnier (7),the famous grouse (7),benriach (7),dez oconnell (7),hot toddy (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),wilson and morgan (6),sherry (6),caipirinha (6),patrón (6),felhősi attila (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),kottra dezső (6),metaxa (6),furmint (6),kávés kevert italok (6),gózon péter (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),zwack (5),kilchoman (5),gancia (5),bols natural yoghurt (5),receptúrák (5),hungaria (5),vermouth (5),rye whiskey (5),uborka (5),royal (5),monkey shoulder (5),nagy zoltán (5),belvedere (5),the bitter truth (5),fabbri (5),abszint (5),peychauds bitters (5),christian drouin (5),whisky sour (5),galliano (5),pálinka (5),white russian (4),tonik (4),st germain (4),russian standard (4),teeling (4),jager mesterkurzus (4),sailor jerry (4),molekuláris mixológia (4),bartender (4),becherovka (4),Campari (4),taittinger (4),bols honey (4),fever-tree (4),dewars (4),disznókő (4),dilmah (4),glenfiddich (4),jameson (4),trafiq (4),el dorado (4),smirnoff (4),ardbeg (4),veritas borkereskedés (4),moscow mule (4),ketel one (4),sidecar (4),tokaj (4),laphroaig (4),diplomático (4),woodford reserve (4),ballantines (4),bols créme de cacao white (4),boudier (4),drambuie (4),pezsgős kevert italok (4),glendronach (4),gordon and macphail (4),cswwc (3),cynar (3),jose cuervo (3),bujdosó (3),ruinart (3),koktél (3),manhattan (3),szent tamás (3),blog (3),black russian (3),cocktail (3),alfred gratien (3),mortlach (3),flair (3),four roses (3),talisker (3),gin fizz (3),edinburgh (3),margarita (3),budavári borfesztivál (3),mai tai (3),caol ila (3),zwack sándor (3),koval (3),berry bros and rudd (3),piper-heidsieck (3),ramos gin fizz (3),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),monin (3),keresztes ferenc (3),fernet branca (3),tiki (3),tuk tuk bar (3),aria (3),christmas cocktail collection (3),mount gay (3),koccints aszuval (3),rhum jm (3),smash (3),budapest borfesztivál (3),dalmore (3),black swan (3),glögg (3),budavári sörfesztivál (3),artesian (3),bols peppermint white (3),varga gergő (3),bikavér párbaj (3),bols around the world (3),híres italmárkák (3),whisky (3),illemtan (3),bikavér (3),angostura (3),wray and nephew (3),iba (3),szekszárd (3),szaké (3),morafcsik péter (3),bar orchard ginza (3),tennessee whiskey (3),ciroc (3),frangelico (3),caorunn (3),tea (3),choya (3),brandy (3),színes város (3),gordons (3),bols créme de cassis (3),grants (3),szepsy (3),kevert italok (3),bourbon (3),charles heidsieck (3),mancino (3),goslings (3),belvárosi sörfesztivál (3),unicum szilva (3),lillet blanc (3),corpse reviver no2 (3),lossit (2),belvárosi piac (2),ken rose (2),pálinka nemzeti tanács (2),fever tree (2),thomas henry (2),darnleys view (2),veritas winebar (2),maxime trijol (2),jgasco (2),varga krisztina (2),boulard (2),glenmorangie (2),no3 (2),grog (2),terasz budapest (2),auchentoshan (2),don julio (2),the worlds 50 best bars (2),heinemann (2),sin limites (2),carousel (2),moe aljaff (2),high note (2),alia akkam (2),the lost distillery (2),sör mi több (2),giffard (2),wineglass communication (2),tokaji aszu (2),jura (2),magna mátra (2),ian macleod (2),tobermory (2),brimoncourt (2),gulyás csaba (2),unicum riserva (2),cider (2),lukács roland (2),glencadam (2),old pulteney (2),diplomático world tournament (2),koroknai klári (2),allianz (2),takehiko okazaki (2),juraj seman (2),gourmet fesztivál (2),thomas girard (2),ozeki (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),chartreuse (2),ancnoc (2),six saints (2),zacapa (2),baalbek (2),chateau musar (2),licor 43 (2),chairmans reserve (2),hadik (2),másnaposság (2),blogverseny (2),edukáció (2),terasz budapest 2016 (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),pineau des charentes (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),star of bombay (2),omék (2),schweppes (2),szakkör (2),haymans old tom gin (2),matusalem (2),chivas regal (2),bluecoat (2),bells (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),bols banana (2),bols advocaat (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),chili (2),julep (2),mint julep (2),bushmills (2),knob creek (2),paddy (2),campari naptár (2),kávé (2),ír kávé (2),glengoyne (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),macallan (2),hennessy (2),umeshu (2),beefeater 24 (2),brokers (2),tabasco-szósz (2),harrys new york bar (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),bols cherry brandy (2),hot aperol (2),pávai miki (2),melange kávéház (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),rumba café (2),appleton (2),harry craddock (2),cointreaupolitan (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),stolichnaya elit (2),david wondrich (2),james bond (2),ernest hemingway (2),beefeater (2),jäger grog (2),bellini (2),tennesse whiskey (2),st-germain (2),bols elderflower (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),merlot (2),cabernet franc (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),vitáris róbert (2),warmup (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),hárslevelű (2),francois (2),márkus györgy (2),benromach (2),springbank (2),Champagne (2),savoy (2),cocchi americano (2),bollinger (2),el jimador (2),simone caporale (2),nightjar (2),kwai feh (2),diaego (2),longrow (2),Aperol (2),wossala rozina (2),casati (2),buffalo trace (2),sazerac (2),delamain (2),armagnac (2),kilbeggan (2),bols melon (2),connemara (2),csatlós máté (2),cinzano (2),brands report (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),stan vadrna (2),drinks international (2),rozmaring (2),dolin (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),madeira (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),bols cacao brown (2),zubrowka (2),kovács istván (2),deák olivér (2),imperial (2),bols sloe gin (2),szilva (2),borsos gergely (2)