395. Hidegen főzve: Cold Pressed Andes cocktail

A trendi cold brew, azaz "hidegen főzött" kávékat nemcsak önmagában vagy jéggel lehet ám fogyasztani, hanem bizony koktélban is. A portlandi Red Star Tavernben például bourbon whiskeyvel, konyakkal, vaníliával, mentával és tejszínhabbal készítik. Cold Pressed Andes Cocktail a Liquor.com oldalától.

receptúra bourbon whiskey whisk(e)y konyak branca menta cold press andes cocktail red star tavern cold brew coffee

Fotó: liquor.com

0 Tovább

393. Amerikai single malt whiskey és görögdinnye: RUA The Day Cocktail

Még mindig dübörög az egyik kedvenc nyári gyümölcsöm, a görögdinnye szezonja , a charlotte-i Stagioni bártendere, Russ Johnson pedig egy különleges amerikai single malt whiskeyvel (igen, ezt is készítenek a tengerentúlon) hozta össze egy koktélban. RUA The Day Cocktail a Liquor.com oldalától.

receptúra whisk(e)y rua russ johnson stagioni rua the day cocktail

Fotó: liquor.com

0 Tovább

362. New Orleans-i koktéltörténelem

Ha a koktélbárok szempontjából London és New York a világ két legfontosabb városa, akkor a koktéltörténelmet illetően biztosan New Orleans jár az élen. Nem csupán a legendás Dale DeGroff koktélmúzeuma miatt, hanem mert a Sazeractól kezdve a Ramos Gin Fizzig számos klasszikus koktél születésének helyszíne. New Orleans-i koktéltörténelem az Eatertől.

receptúra new orleans sazerac brandy crusta brandy milk punch absinthe frappé ramos gin fizz café brulot roffignac cocktail a la louisiane vieux carré hurricane arnauds special cocktail punch

0 Tovább

338. Buborék és más az idei VinCE Budapesten

Nagy kedvenceim, a pezsgők idén is szép számmal lesznek jelen a régió legnagyobb boros rendezvényén, a VinCE Budapesten. A tavalyihoz hasonlóan most is lesz beszámoló a pezsgő világbajnokságról (CSWWC), Márkus György mellett ezúttal Tom Stevenson mutatja be a verseny legnagyobb meglepetéseit. Egyik szeretetett borvidékem, Tokaj harmadik dimenziójáról, azaz a pezsgőkről Káli Ildikó és Natasha Hughes MW tart mesterkurzust. A spanyol buborékokról Sarah Jane Evans MW ad elő, mégpedig a házak képviselőivel együtt. Lesz két igazi nagyágyú is, természetesen Champagneból: a Veuve Clicquot borásza többek között a La Grande Dame kategóriát mutatja be, míg Thomas Lignier pincemester Franciaország kedvenc és egyben a Forma-1 hivatalos pezsgőjével, a Champagne Mumm-mal érkezik.

blog koktél cocktail receptúrák kevert italok bartender vince budapest

Fotó: VinCE Budapest

0 Tovább

278. Uborkás bitter a nyárra

Nemrég volt szerencsém részt venni a The Bitter Truth egyik alapítója, Stephen Berg magyarországi előadásán, aki többek között bemutatta a márka legújabb, nemsokára itthon is kapható uborkás bitterét, melyhez természetesen megalkottak egy speciális uborkás koktélt is. Garden Cocktail.

The Bitter Truth Cucumber Bitters

0 Tovább

275. Skót gyökerekből saját stílus: Nikka whiskyk kóstolója

Már a legelső Whisky Show-mon, majd a legelső WhiskyNet által szervezett whiskykóstolómon sikerült megismerkednem néhány Nikka whiskyvel, így sokakkal ellentétben nem értetlenkedek akkor, ha valaki Japánról, mint önálló whiskyrégióról tesz említést. A Takecuru Maszatakának köszönhetően skót gyökerekből táplálkozó, de mára saját stílust képviselő japán whiskyk világszerte nagy elismertségnek és népszerűségnek örvendenek (például a világ legismertebb whisky szakírója, Jim Murray is egy japán tételt választott a tavalyi év legjobbjának). Elképesztő az a változatos portfólió is, amit a Nikka a két eltérő stílusú lepárlójának (az 1939 alapított, enyhén tőzeges, karakteres vonalat képviselő Yoichinek és az 1969-ben létrehozott, könnyedebb stílusú Miyagikyonak) köszönhetően összerakott. Nikka kóstoló a WhiskyNettel.

Nikka kóstolósor

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

262. A húsvéti nyúl kedvence: Frank The Rabbit

Feltartózhatatlanul közelednek a húsvéti ünnepek, így jöjjön egy izgalmas sárgarépás koktél a 10th Kitchentől. Frank The Rabbit.

Frank The Rabbit

Fotó: 10thkitchen.com

0 Tovább

254. Az étkezés utáni koktélok királya: Brandy Alexander

Korábbi, gin alapú elődje még csak Alexander néven futott, azonban manapság inkább a konyak (vagy szimpla brandy) bázisú Brandy Alexander az ismert. Mint számos koktél esetében, itt is rengeteg verzió létezik a létrejöttét illetően, de az biztosnak tűnik, hogy írásban Hugo R. Ensslin 1916-os Recipes for Mixed Drinks c. könyvében jelent meg először (ekkor még London dry ginnel és őrölt szerecsendió nélkül). A legvalószínűbb teória egyébként Barry Popik etimológus nevéhez fűződik, aki szerint egy New York-i lobster palaceban, a Rector's-ban Troy Alexander bártender készítette el elsőként, méghozzá egy Phoebe Snow vacsorán. Brandy Alexander.

Fotó: thekitchensinkrecipes.com

0 Tovább

252. Koktélfesztivál Matthias Giroud-val

A kínai újév tiszteletére a Buddha-Bar Loungeban egy különleges koktélfesztivált tartanak Matthias Giroud vezetésével, aki egyébként a Buddha-Bar hálózat vezető bármenedzsere és számos bár megnyitásában vett részt New Yorkban, Dubaiban vagy Monacóban. A koktélok mellett ráadásul egy speciális, ötfogásos ázsiai ételsort állított össze a Buddha-Bar Étterem executive séfje, Ossama Kutaini, így egy komplett, tematikus gasztronómiai élményben lehet része a Klotild Palotába ellátogatóknak. Nekem volt olyan szerencsém, hogy a Buddha-Bar Hotel meghívására már a teljes menüsort végigkóstolhattam, amit bátran ajánlhatok mindenkinek, aki egy kicsit is nyitott a távol-keleti ízvilágra. Érdemes viszont sietni, mert az italkreációk február 21-ig, az ételcsodák pedig február 28-ig érhetőek el.

0 Tovább

237. Karácsonyi italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2014

Megérkezett a Bols szokásos karácsonyi menüje, ezúttal puncsokkal, egg noggal, és hot toddyval. Xmas cocktails from Bols. Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Fotó: bols.com

0 Tovább

222. A 2014-es esztendő koktélja: Geisha

Nemrég tartotta Fokvárosban a Nemzetközi Bártender Szövetség (International Bartenders Association - IBA) a koktél világbajnokságot, ahol a hat kategória (before dinner, sparkling, fancy, long drink, after dinner, flair) abszolút legjobb italát a szlovák Jana Karkusova készítette el (egyébként a fancy kategóriából). Geisha.

Fotó: facebook.com/internationalbartenders

0 Tovább

192. Brazília nemzeti kevert itala: Caipirinha

A foci-vb lázában természetesen muszáj bemutatni a rendező ország kedvenc kevert italát, a Caipirinhát (melynek jelentése parasztlányka) is, melynek története állítólag egészen az 1918-as São Paulóig nyúlik vissza, ahol a spanyolnátha elleni védekezésként használták a fokhagymás-mézes ősi változatát. Alapszesze a cukornád levéből desztillált cachaça, amit már a 16. századtól kezdve készítenek, köszönhetően a portugál gyarmatosítóknak. A cachaçát brazil rumnak is szokták hívni, hiszen gyártási módja a szintén cukornádléből készített rhum agricolehoz hasonlítható és ugyanúgy létezik érleletlen, valamint érlelt verziója is.

Fotó: foodcracks.com

0 Tovább

148. Elmebeteg trend: tasakos koktélok

A diffordsguide.com az egyik cikkében egy egészen bizarr italos trendet mutatott be, melynek megismerése csak az igazán erős idegzetűek számára ajánlott. Cocktails in bags.

0 Tovább

147. Másnaposan újévi koccintás? Buck's Fizz & Mimosa

Ha valakinek túlságosan is jól sikerült a szilveszteri ünneplés, de újév napján azért mégis szeretne koccintani egyet, annak tökéletes lehet a Buck's Fizz és a Mimosa páros bármelyike, hiszen mind a kettő egy könnyed, másnaposságra különösen ajánlott citrusos-pezsgős ital. Előbbi a londoni Buck's Clubról kapta elnevezését és elsőként Pat MacGarry (akinek a neve a Sidecar sztori kapcsán is ismerős lehet) készítette el 1921-ben. Utóbbi viszont a párizsi Ritz Hotelben látott napvilágot négy évvel később, a különbséget pedig csupán a friss narancslé és a pezsgő aránya jelenti.

bucks fizz mimosa pezsgő receptúra iba official cocktail grand marnier grenadine

0 Tovább

146. Klasszikus elegancia szilveszterre: French 75

Egyik kedvenc pezsgős kevert italom a nagy klasszikus French 75, ami méltó kísérője lehet a vészesen közeledő szilveszteri mulatságnak is. A párizsi New York Bar (későbbi nevén Harry's New York Bar) barmanje, Harry MacElhone találta fel 1915-ben (nevét egy francia ágyúról kapta). Érdekesség, hogy a Harry Craddock-féle 1930-as Savoy Cocktail Bookban gin alappárlattal szerepel a French 75 (szintúgy az International Bartenders Association hivatalos receptúrájában), azonban a David Embury által írt és 1948-ban megjelent The Fine Art of Mixing Drinks c. könyvben pl. konyak alapú piaként van feltüntetve. Mindenesetre már egy szimpla Gordon's ginnel és Törley Gála Sec pezsgővel nagyon jó italt lehet összerakni akár otthon is (persze sokkal autentikusabb, ha valamilyen francia pezsgőt, netán francia gint használunk). A szárazságon egy picit simít a cukor, az alapszesz borókás jegyeihez pedig jól megy a citrom fanyarsága. French 75.

0 Tovább

143. Karácsonyi italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2013

Karácsony közeledtével a Bols tavalyhoz hasonlóan ismét kijött téli koktélkollekciójával, ezúttal középpontban az idén megjelent Bols Honeyval. Xmas cocktails from Bols.

honey cobbler bols honey bols créme de cassis honey egg nog bols genever bols advocaat angostura bitters orange bitters bols elderflower bols peach peychauds bitters bols peppermint green brandy vodka bols strawberry receptúra christmas cocktail collection bols scotch whisky whisk(e)y black forest martini martini mint and ice snowy white


0 Tovább

131. Halloween alkalmából: a Corpse Reviver család

A Corpse Reviver (nyers fordításban: "hulla felélesztő") elsőként Harry Craddock klasszikus alkotásában, az 1930-as The Savoy Cocktail Bookban tűnt fel, nevéhez hűen a másnaposság elleni küzdelmet szolgálva. Az eredeti italt és különböző twistjeit (változatait) ajánlja a Liquor.com Halloweenre. Spooky cocktails, azaz kísérteties kevert italok.

0 Tovább

116. Mi is az a Piña Colada?

Kétségkívül a Piña Colada is helyet kaphat az igazán snassz kevert italok között, de a Mojitóhoz hasonlóan azért ez a pia is sokat tud adni, már ha jól készítik el. Egy igazán egzotikus long drink történelme.

pina colada receptúra rum iba official cocktail ramon monchito marrero nunez ramon portas ricardo garcia roberto cofresi

0 Tovább

93. Egy ország függetlenné válása ihlette: Cuba Libre

A világ egyik legelterjedtebb és legegyszerűbb kevert itala. Egy ország függetlenné válása ihlette és nem keverendő össze a rumos kólával. Cuba Libre.

0 Tovább

82. Erős kezdés: Single Malt Only Cocktail Dinner

Ha vannak borvacsorák, miért ne lehetnének koktélvacsorák?

A Bols Hungary, a Bols Mixer Akadémia és a Gusta Catering meghívására részt vehettem egy egyedülálló kezdeményezés tesztverzióján. Az Only Cocktail Dinner sorozat célja, hogy összehozza, harmóniába rendezze az ételeket és a kevert italokat, mindezt a lehető legmagasabb színvonalon.

only cocktail dinner glengrant glenfiddich whisk(e)y bols bols mixer akadémia ódor andrás salmon fashioned blood and sand diving duck young smokey lee glen-greenwich receptúra heering scotch whisky kóstoló old fashioned

0 Tovább

81. Egyszerű klasszikus: Whiskey Sour

Ha már az előző posztban különféle juharszirupos Whiskey Sour kreációkkal ismerkedtünk meg, akkor illik a kiindulási alapot is jobban szemügyre venni.

0 Tovább

77. Húsvéti italok a Bolstól: Easter Cocktail Collection 2013

Közeledik a húsvét, a Bols pedig megint kijött egy ünnepi koktélgyűjteménnyel. Tojáslikőr, csokitojás, vagyis Easter Cocktail Collection.

0 Tovább

74. Csajos tavaszindító: Russian Spring Punch

Egy poszt erejéig visszatérünk a tavaly ősszel futó oroszos sorozathoz, mégpedig a nemzetközi nőnapra való tekintettel egy igazi nőcis kevert itallal, a Russian Spring Punch-csal, ami - ahogyan a neve is mutatja - tavaszindítónak is tökéletesen megteszi. Ja, és persze éljenek a csajok!

iba official cocktail russian spring punch jönnek az oroszok receptúra dick bradsell

0 Tovább

64. Az oldalkocsis katona esete: a Sidecar sztori

A Bártúra 2.0 kapcsán már feljött szóval a Sidecar sztori, ahol meg is kóstoltuk a két fő irányvonalat, most pedig ideje részletesebben megismerkedni az oldalkocsis katona esetével…

Sidecar

0 Tovább

62. Szuperszexik voltunk, avagy Bártúra 2.0

Az első után megvolt a második is. Nagyobbak és szexisebbek voltunk, mint a múltkor, mindent megtanultunk a legjobb narancslikőrről, kóstoltunk chilis Margaritát, utaztunk többféle oldalkocsiban, ittunk folyékony Caprese salátát, most sem hanyagoltuk az Aperolt, forgatott az RTL Klub és jártunk a Trafiqban is. Ilyen volt a Szuperszexi Cointreau Bártúra…

Szuperszexi Cointreau Bártúra

0 Tovább

56. James Bond piája: Vesper Martini

Most, hogy a James Bond-filmek 50. évfordulóján bemutatott Skyfall öt Oscar-jelölést kapott, érdemes megnéznünk, hogy mit is iszik pontosan Őfelsége titkosügynöke.

receptúra vesper martini james bond gin vodka iam flaming ivar bryce david wondrich iba official cocktail martini

2 Tovább

37. Téli kevert italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2012

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a karácsonyi ünnepekig, ezért a Bols a mai napon összegyűjtött néhány téli kompozíciót. Az italok esetében a közös nevezőt a Bols Natural Yoghurt jelenti, ami egy holland joghurt alapú likőrkülönlegesség és tavaly óta már hazánkban is beszerezhető. Xmas cocktails from Bols.

0 Tovább

26. A legkomplexebb ízű kevert ital: Bloody Mary

Egy amerikai tudós, Dr. Neil Da Costa szerint az ízeket figyelembe véve a Bloody Mary a legösszetettebb kevert ital a világon. Édes, sós, savanyú és umami keveredik benne, egyedül a keserűt nélkülözi. A jelenleg elfogadott hivatalos recepthez (lásd lent) nagyon hasonlót először Fernand Petiot készített 1921-ben, méghozzá a párizsi New York Barban, viszont a vodka és a paradicsom kombinációja elsőként George Jessel komikus fejéből pattant ki.

receptúra iba official cocktail bloody mary vodka harrys new york bar fernand petiot george jessel

0 Tovább

19. Jönnek az oroszok: White Russian

Ugyan a Black Russian az alap, mégis a tejszínes verziója, a White Russian (másnéven Caucasian) a híresebb, amit elsősorban 'A nagy Lebowski' c. filmnek köszönhet, hiszen a Fehér Orosz nem más, mint a főszereplő Töki (The Dude) kedvenc és jelentős mennyiségben fogyasztott itala. Másodsorban az izmosabb nagy testvérnél ez a lágyabb verzió egyszerűen sokkal finomabb pia. Ahogyan itt is írják, a karcosság eltűnése miatt ideális koktél azoknak, akik keveset alkoholizálnak, valamint pont ideális azoknak, akik a kelleténél többet isznak (lásd Tökit), hiszen jól csúszik és közben pedig ütős. Továbbra is jönnek az oroszok.

0 Tovább

18. Jönnek az oroszok: Black Russian

Először Gustavo Tops belga barman készítette el a brüsszeli Hotel Metropoleban 1949-ben, Perle Mesta (Luxemburg amerikai nagykövete) tiszteletére. A Koktél Blog "Jönnek az oroszok" c. sorozatának következő tagja a diplomaták italának is nevezett Fekete Orosz.

0 Tovább

16. Jönnek az oroszok: Moscow Mule

Nincs még egy olyan nemzet, amelynek egykori vagy jelenlegi megnevezései (soviet, russian), esetleg a hozzájuk szorosan kapcsoló földrajzi nevek (Moscow, Volga, Red Square) annyi kevert italban megjelennének, mint az oroszoké (az egyik legelterjedtebb koktélos alapszesz, a vodka persze jó alapot biztosított a tendencia elterjedéséhez). Éppen ezért egy sorozat indul itt a Koktél Blogon a fenti piákról, amelynek első része egy nagy klasszikust, a Moscow Mulet prezentálja, ami az orosz főváros egyik legékesebb reklámhordozója, merthogy egy egészen kiváló kompozíciót képvisel.

moscow mule receptúra iba official cocktail jönnek az oroszok vodka john g. martin jack morgan

0 Tovább

12. Kényszermegoldásból klasszikus: Daiquiri

A kubai Daiquirí településen született 1896-ban. Jennins Cox helyi bányaigazgató állítólag a főnökeit várva nem tudott szolgálni a vezérek kedvenc italával, a ginnel, így kényszermegoldásként az akkor még zavaró mellékízéről ismert rumot megpróbálta limelével és cukorral finomítani, ami persze nagy siker lett és azóta a koktélok egyik nagy klasszikusává vált Daiquiri néven. Egyszerűség és egyben elegancia jellemzi.

0 Tovább

11. A Szex és New York koktélja: Cosmopolitan

A Szex és New York c. sorozat koktélja. Nem csak a főszereplő Carrie Bradshaw, de még az ital kitalálója is a női nemet képviseli. A floridai South Beachen dolgozó Cheryl Cook az 1980-as évek közepén alkotta meg a Cosmopolitant, az igazi csajos piát, nem csak Cosmo-lányoknak.

0 Tovább

9. Snassz kevert italok: Tequila Sunrise

Valószínűleg a legsnasszabb kevert ital. Nem néz ki olyan jól, mint a Sex On The Beach, ráadásul ízre is jellegtelenebb. Mindenesetre nyárbúcsúztatónak megteszi, egyébként meg maradjunk a Margaritánál, ha standard tequila bázisú kevert italt akarunk fogyasztani.

0 Tovább

8. Snassz kevert italok: Sex On The Beach

A Mojitót hiába próbálja minden önjelölt bármixer még a legutolsó krimóban is elkészíteni a műértő vendégek számára, hiába lehet könnyedén ráakasztani a snassz jelzőt, azért az autentikus elkészítési módot használva egy baromi jó piáról beszélhetünk. A szélesen elterülő popularitás dágványában található például a Sex On The Beach is, annyi különbséggel, hogy ez korántsem ad annyit, mint kubai társa. Nyilván ízlés kérdése, de ez a pia maximum a réteges látványnak köszönhetően tud menő lenni a fiatal csajoknál, amúgy semmi extra. Persze a barackpálinkás verziója már sokkal érdekesebb…

0 Tovább

6. Kuba nemzeti itala: Mojito

Pontos eredete vita tárgyát képezi, a legtöbben a Mojito elődjének a Draque elnevezésű italt tekintik, amely még a rum őséből, aguardientéből készült, létrejötte pedig Francis Drake egyik tengerészéhez köthető, aki 1593-ban kapott engedélyt I. Erzsébet angol királynőtől szeszes italok, kevert italok árusítására (a Draque egyébként Drake becenevére utal, melynek jelentése sárkánykígyó). Mások a 19. századi kubai cukornádföldeken dolgozó afrikai rabszolgákhoz kötik az ital keletkezését. Az 1920-as évekre mindenesetre a Mojito Kuba nemzeti italává vált, a szesztilalomnak köszönhetően az országba látogató amerikai turisták tették elsősorban népszerűvé. Elnevezésének eredetével kapcsolatban szintén két feltételezés él, az egyik szerint a kubai ételekhez is gyakran használt, lime levét is tartalmazó, a Kanári-szigetekről származó mojo szószról kapta a nevét, a másik szerint a spanyol mojado (nedves) szóból alakult ki a Mojito.

mojito receptúra iba official cocktail rum francis drake

Fotó: sheknows.com

0 Tovább

4. Öreg és lassú: Old Fashioned

Létrejötte kis jóindulattal egybeesik a cocktail szó legelső meghatározásával (1806. május 13-án, az amerikai The Balance and Columbia Repositoryban megjelent definíció némi hasonlóságot mutat italunk receptjével), Old Fashioned néven az 1880-as években tűnt fel a Louisvilleben található Pendennis Clubban. Számos verziója létezik, lehet csinálni sima vízzel, szódavízzel, vagy víz nélkül; bourbon, vagy rye whiskeyből, esetleg brandyből is (ez utóbbi Wisconsinra jellemző, Brandy Old Fashionednek is szokták nevezni). Egy biztos, amennyiben tökéletesre akarjuk csinálni, akkor az egyik leglassabban elkészülő kevert italról van szó, főként az összetevők számához mérten.

receptúra old fashioned iba official cocktail bourbon whiskey whisk(e)y

0 Tovább

2. Ártatlan külső, halálos belső: Long Island Iced Tea

Látszatra egy átlagos jeges tea, azonban egyet-kettőt elfogyasztva már egészen más hatás alá kerül az ember, mint mondjuk egy Nestea legurításánál. A négyféle alapszeszből (white spiritek) készült ital az igazán kemény férfiak kedvence, ezért Magyarországon a hivatalos recepttől eltérően vannak bártenderek, akik cukorszirup nélkül szervírozzák, a még ütősebb hatás illúziója érdekében (pedig kicsit édesebben sokkal finomabb).

long island iced tea receptúra iba official cocktail vodka tequila rum gin robert

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger

CÍMKEFELHŐ

receptúra (283),whisk(e)y (110),vodka (94),gin (82),rum (72),kóstoló (69),scotch whisky (49),bor (46),pezsgő (44),whiskynet (38),martini (29),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (25),bols (25),iba official cocktail (22),old fashioned (19),bols mixer akadémia (19),aperol (18),campari (18),konyak (17),negroni (17),cointreau (16),champagne (15),bacardi (15),kreinbacher (14),jenever (14),bols genever (14),punch (14),finlandia (14),angostura bitters (14),jack daniels (13),grey goose (12),daiquiri (12),vermut (11),alkoholmentes (11),bacardi legacy (11),irish whiskey (11),nikka (10),johnnie walker (10),schok norbert (10),gin tonic (10),jönnek az oroszok (9),tanqueray (9),absolut (9),boutiq bar (9),mojito (9),kávébár bazár (9),mezcal (9),jagermeister (9),havana club (9),calvados (9),limonádé (9),blue fox the bar (9),hendricks (9),prosecco (9),ódor andrás (8),whisky show (8),vince budapest (8),arran (8),jim beam (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),cachaca (7),hot toddy (7),unicum (7),whiskey sour (7),sör (7),aperol spritz (7),the famous grouse (7),alchemists night (7),grand marnier (7),good spirit (7),benriach (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),sherry (6),metaxa (6),dez oconnell (6),felhősi attila (6),brody studios (6),kottra dezső (6),caipirinha (6),furmint (6),peychauds bitters (5),belvedere (5),rye whiskey (5),hungaria (5),galliano (5),royal (5),gancia (5),kávés kevert italok (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),pálinka (5),gózon péter (5),wilson and morgan (5),kilchoman (5),nagy zoltán (5),bols natural yoghurt (5),vermouth (5),christian drouin (5),monkey shoulder (5),whisky sour (5),the bitter truth (5),uborka (5),fabbri (5),receptúrák (5),veritas borkereskedés (4),russian standard (4),Campari (4),tokaj (4),bartender (4),disznókő (4),woodford reserve (4),molekuláris mixológia (4),jager mesterkurzus (4),zwack (4),tonik (4),sailor jerry (4),becherovka (4),laphroaig (4),glendronach (4),fever-tree (4),dilmah (4),bols honey (4),white russian (4),ketel one (4),moscow mule (4),drambuie (4),abszint (4),trafiq (4),bols créme de cacao white (4),glenfiddich (4),patrón (4),pezsgős kevert italok (4),smirnoff (4),ballantines (4),dewars (4),sidecar (4),edinburgh (3),ramos gin fizz (3),angostura (3),caol ila (3),bols peppermint white (3),glögg (3),christmas cocktail collection (3),berry bros and rudd (3),bikavér párbaj (3),szekszárd (3),el dorado (3),budavári borfesztivál (3),gin fizz (3),bols around the world (3),manhattan (3),monin (3),ruinart (3),four roses (3),híres italmárkák (3),talisker (3),koval (3),bikavér (3),szepsy (3),belvárosi sörfesztivál (3),whisky (3),grants (3),ciroc (3),teeling (3),varga gergő (3),bujdosó (3),budavári sörfesztivál (3),morafcsik péter (3),szaké (3),artesian (3),tuk tuk bar (3),rhum jm (3),kevert italok (3),cocktail (3),wray and nephew (3),matthias giroud (3),szent tamás (3),tennessee whiskey (3),choya (3),malomhegyi anett (3),frangelico (3),blog (3),koktél (3),cswwc (3),piper-heidsieck (3),taittinger (3),alfred gratien (3),margarita (3),st germain (3),bourbon (3),unicum szilva (3),gordon and macphail (3),bols créme de cassis (3),brandy (3),zwack sándor (3),caorunn (3),gordons (3),színes város (3),tiki (3),budapest borfesztivál (3),diplomático (3),jameson (3),boudier (3),dalmore (3),tea (3),jose cuervo (3),illemtan (3),keresztes ferenc (3),charles heidsieck (3),mancino (3),mai tai (3),fernet branca (3),bar orchard ginza (3),black swan (3),edukáció (2),moe aljaff (2),carousel (2),the worlds 50 best bars (2),iba (2),star of bombay (2),terasz budapest (2),ardbeg (2),glenmorangie (2),auchentoshan (2),terasz budapest 2016 (2),ken rose (2),omék (2),borsos gergely (2),koroknai klári (2),el jimador (2),don julio (2),pálinka nemzeti tanács (2),bollinger (2),simone caporale (2),allianz (2),chairmans reserve (2),sör mi több (2),licor 43 (2),lossit (2),mount gay (2),hadik (2),the lost distillery (2),blogverseny (2),másnaposság (2),cocchi americano (2),gulyás csaba (2),old pulteney (2),fever tree (2),alia akkam (2),juraj seman (2),koccints aszuval (2),takehiko okazaki (2),gourmet fesztivál (2),sin limites (2),diplomático world tournament (2),wineglass communication (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),ancnoc (2),cider (2),chartreuse (2),glencadam (2),cynar (2),lukács roland (2),jgasco (2),thomas henry (2),tullamore dew (2),six saints (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),magna mátra (2),vízsprint (2),unicum riserva (2),maxime trijol (2),heinemann (2),varga krisztina (2),chateau musar (2),boulard (2),no3 (2),thomas girard (2),jura (2),darnleys view (2),ozeki (2),baalbek (2),mortlach (2),grog (2),aria (2),kovács istván (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),haymans old tom gin (2),szakkör (2),chivas regal (2),matusalem (2),chili (2),bols parfait amour (2),beefeater 24 (2),brokers (2),bols advocaat (2),bols banana (2),maraschino luxardo (2),bells (2),bluecoat (2),tokio (2),umeshu (2),glengoyne (2),corpse reviver no2 (2),lillet blanc (2),goslings (2),macallan (2),smash (2),julep (2),mint julep (2),remy martin (2),bowmore (2),stolichnaya elit (2),absolut elyx (2),harrys new york bar (2),pávai miki (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),hot aperol (2),bols cherry brandy (2),david wondrich (2),james bond (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),tennesse whiskey (2),bellini (2),appleton (2),rumba café (2),beefeater (2),ernest hemingway (2),jäger grog (2),knob creek (2),bushmills (2),francois (2),hárslevelű (2),márkus györgy (2),warmup (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),madeira (2),disznókő pincészet (2),sazerac (2),buffalo trace (2),pinot noir (2),merlot (2),casati (2),wossala rozina (2),kwai feh (2),nightjar (2),savoy (2),Aperol (2),diaego (2),cabernet sauvignon (2),cabernet franc (2),pommery (2),benromach (2),longrow (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),makers mark (2),bols strawberry (2),drinks international (2),brands report (2),cinzano (2),bols peppermint green (2),bols elderflower (2),campari naptár (2),paddy (2),ír kávé (2),kávé (2),st-germain (2),armagnac (2),delamain (2),schweppes (2),bols sloe gin (2),szilva (2),zubrowka (2),bols cacao brown (2),deák olivér (2),flair (2),bols melon (2),kilbeggan (2),csatlós máté (2),rozmaring (2),dolin (2),Champagne (2)