601. Mézes karácsony Jackkel

A korábbiakhoz hasonlóan most is itt vannak a mézes karácsonyi italok Jack bácsitól, ezúttal teás kivitelben.

jack daniels

0 Tovább

597. Rum, kávé, Nutella

A hideg beköszöntével szerintem kevés jobb dolog történhet az emberrel, mint ez a rum alapú kávés koktél Nutellával. Rum, Coffee & Nutella a New Orleans-i Meauxbarból.

receptúra forró kevert italok mount gay rum nutella

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

477.  A hideg ellen: Casanova Hot Toddy

Íme egy újabb Hot Toddy twist, ezúttal Brett Eslertől, a texasi Whisler's-ből. Casanova Hot Toddy.

forró kevert italok receptúra hot toddy casanova hot toddy bourbon elijah craig licor 43 st elizabeth allspcie dram pama don nuno oloroso sherry

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

466. A hideg ellen: Hot POm Toddy

Itt egy Hot Toddy twist sok-sok magas C-vitamin tartalmú goji bogyóval, ha már ennyire közeledik a hideg. Hot Pom Toddy Jules Arontól.

hot toddy hot pom toddy forró kevert italok receptúra jules aron whisk(e)y

Fotó: talesofthecocktial.com (Papp György)

0 Tovább

461. Karácsonyi Alchemists Night

A Negroni Night és a Famous Drinkers után az Alchemists Night karácsonyi kiadásán vettem részt, ahol a Brody Studios bárkonzulense, Dez O'Connell járta körbe a témát az ünnepi hangulatú koktélokkal. A nyolc koktélt alapvetően két ízvilágra lehetett osztani, az édesebb tojásosra és/vagy tejszínesre, illetve a szárazabb fűszeresre, citrusosra. Előbbire a legjobb példa a füstös mezcallal párosított rozmaring, lime, grapefruit és áfonya, utóbbira pedig az étcsokival, tejszínnel, tojásfehérjével és szerecsendióval kiegészített édes vörösboros flip volt.

wassail mezmo kiddush flip heroes square first date teatime pops purple jadores receptúra forró kevert italok cider mezcal san cosme kiddush bor four roses bourbon whiskey whisk(e)y singleton scotch whisky becherovka goslings black seal el dorado grand marnier boudier clément unicum alchemists night dez oconnell

0 Tovább

460. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör 2016

Ahogyan annak idején, most is remekül sikerült a Kávé Akadémián tartott téli szakkör, ezúttal Elek Csilla és Kottra Dezső "Dedi" vezetésével. Íme néhány tipp az ünnepekre forró ital és karácsonyi likőr témakörben.

jager grog receptúra forró kevert italok jagermeister helsinki glöggi vodka vermut chrisbaum punch gin hendricks bombardino bols bols mixer akadémia kávé akadémia rum ron varadero galliano tullamore dew whisk(e)y irish whiskey sailor jerry házi tojáslikőr karácsonyi narancslikőr tonkababos csokoládélikőr ír krémlikőr glögg grog punch alkoholmentes

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

459. Három alternatív lehetőség, ha már eleged van a forralt borból

Ha már eleged van a forralt borból, akkor itt van három Scotch Hot Toddy egy kis csavarral Szombati Zsolttól, a The Famous Grouse hazai márkanagykövetétől.

receptúra szombati zsolt forró kevert italok the famous grouse whisk(e)y scotch whisky cinnamon queen perfect plum smoky honey hot toddy scotch hot toddy

0 Tovább

450. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör

Anno már részt vettem egy remek ír kávé és forró ital szakkörön a Kávé Akadémián, most pedig a tél közeledtével hasonló témában lehet felkészülni a hidegre és az ünnepekre.

forró kevert italok bols mixer akadémia elek csilla kottra dezső

Fotó: facebook.com/KaveAkademia

0 Tovább

239. Borókás forralt bor a hideg ellen

A forralt borokról valószínűleg sokaknak valami nagyon rossz minőségű vörösborból készült, túlzottan fűszeres, gejl lötty jut eszébe. Pedig nagyon is kellemes italként tud viselkedni, ha kellő odafigyeléssel készítjük el. Egyrészt le kell számolnunk azzal a tévhittel, hogy a forralt bor készítéséhez megfelelő egy alacsony árfekvésű, rossz lőre is, mivel gyenge minőségű alapanyagból nem lehet színvonalas italt alkotni. Másrészt érdemes szélesebb távlatokban gondolkozni: a melegítés hatására túlságosan is felszabaduló tanninok miatt a vörösborok helyett szerencsésebb a fehérborok felé nyitni. Megkönnyítjük a saját dolgunkat, ha egy friss, könnyed, visszafogott, kevésbé fűszeres tételt választunk, így magunk alakíthatjuk ki a forralt bor karakterét. Legutóbb a Bortársaságnál segítettek nekem megtalálni az ideális választást, így Légli Ottó 2014-es évjáratú balatonboglári fehér cuvéejéből alakítottam ki a saját receptúrámat. Mivel a boróka az egyik kedvenc fűszerem, ezért a bor megerősítéséhez egy borókanehéz london dry gint választottam, amire rásegítettem egy kis szárított borókabogyóval is. A téli, ünnepi ízek és a balansz miatt fahéjat, narancsot, akácmézet és egy pici gyömbért is használtam, a 2014-es Légli 333-at megkóstolva pedig úgy gondoltam, hogy némi vanília még illik a bor karakteréhez.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

231. Dilmah teás hidegköszöntő: Hot Bols Toddy

A hideg időjárás beköszöntével mindig automatikusan ráállok a folyamatos teázásra, valahogy ez tudja legjobban ellensúlyozni számomra a télies hőmérsékletet. Korábban a herbáriás teákat részesítettem előnyben, azonban a múltkor részt vettem Dilhan C. Fernando, a Dilmah tea tulajdonosának előadásán, ami olyan nagy hatással volt rám, hogy azóta egyszerűen Dilmah-fan lettem: a szimpla sencha zöld teától kezdve a gyümölcsös-fűszeres fekete teáig jöhet minden. A kiváló minőség mellett azért is kedvelem ezt a márkát, mert a Bols italcéggel együttműködve kiemelt figyelmet szán a teás koktélokra (még egy remek könyvet is kiadtak a témában "Shakken not stirred" címmel). Nemrég a Bols Bartending oldalon jelent meg egy hordós érlelésű Bols Genever alapú Dilmah teás forró ital, télies változat lévén különféle fűszerekkel kiegészítve. Hot Bols Toddy.

Fotó: facebook.com/bolsbartending

0 Tovább

153. Rozsdás skót: Rusty Apple Toddy

Ha már a hétvégén megünnepeltük a Hot Toddyt egy gines-almás variációval, akkor most nézzünk meg egy hasonló twistet, melyben az alapszesz jobban közelít az autentikus verzióhoz, hiszen a Drambuie egy skót whisky bázisú, fűszerekkel, mézzel és gyógynövényekkel ízesített likőr. Rusty Apple Toddy.

0 Tovább

151. A saját ünnepére: Apple Hot Toddy

Az amcsiknak van egy jópofa szokása, miszerint minden italnak kijelölnek egy ünnepnapot az évben. Így járt a Hot Toddy is, aminek történetesen a január 11-ét ajándékozták oda, ezért az elsőként Skóciában feljegyzett piáról a skót Caorunn gin is megemlékezett a facebookon egy almás twisttel, a Koktél Blog meg jól ellopta az eredményt. Apple Winter Toddy.

0 Tovább

140. Rumos borsmenta tea

A múltkori szakkör és a Liquor.com oldalán talált Winter Julep adta az ihletet, hogy összeállítsak valami nagyon egyszerű, otthon is könnyen elkészíthető forró teás italt. Egyik kedvencem, a borsmenta tea mellé hát persze, hogy rum-lime-nádcukor hármas illik a legjobban. Nyári melegség és citrusosság a hideg téli estéken.

0 Tovább

139. Ír kávé és forró ital szakkör

Már javában tart a tél, de a Koktél Blog egyelőre még adós maradt az idei forró kevert italokkal, egészen mostanáig. A Kávé Akadémia ugyanis egy egészen jó kis rendezvényt rakott össze ebben a témakörben a múlt héten, két igazán autentikus előadónak köszönhetően. Kántor Enikő, a Kávé Akadémia vezetője (nem mellesleg az idei magyar barista bajnok) a kávés és teás koktélokból, Kottra Dezső "Dedi" (a Bols Mixer Akadémia oktatója) pedig a klasszikus forró italok elkészítéséből okosított ki bennünket. Képes beszámoló és receptúrák elsősorban haladó és gyakorló baristáknak, bármixereknek.

forró kevert italok jäger grog santaperol puncs hypokrat navegado glöggi fehér tea koktél gyömbéres-gránátalmás forró limonádé limonádé ír kávé kávé forró csokoládé glögg punch

Kántor Enikő és Kottra Dezső

0 Tovább

59. Vörösáfonyás fekete: Cranberry Coffee

A Finlandia Shaman Coffee után most itt egy újabb kávés alkotás a finn vodkamárkától. Cranberry Coffee.

0 Tovább

58. Ez még Napóleonnak is adná: Evening Nectar

Adott az egyik legjobb prémium vodka narancsos változata. Vegyük hozzá Bonaparte Napóleon kedvenc mandarinlikőrjét és turbózzuk fel forró italnak. Evening Nectar.

0 Tovább

53. Téli ruhában a gin őse: Hot Buttered Genever

Ha már az előzőekben szó esett a gin elődjéről, akkor épp itt az ideje beszámolni egy jeneveres kevert italról, tél lévén pedig ennek is egy forró változatáról. A kompozíció megalkotása Sumire Miyanoharát dicséri, aki a 2012-es Bols Around The World egyetlen női döntőse volt, ráadásul még közönségdíjat is kapott. A Hot Buttered Genever alapját a tölgyfahordóban érlelt Bols Barrel Aged Genever adja.

0 Tovább

51. A finn sámán kávéja: Finlandia Shaman Coffee

A Finlandia sámánja egy elegáns vodkás-kávés forró kevert itallal gondoskodik arról, hogy kellően felmelegedjünk és felpörögjünk ebben a csúnya időben. Finlandia Shaman Coffee.

0 Tovább

46. Téliesített vadászmester: Jäger Grog

Az egymás hegyén-hátán érkező év végi ünnepek idején valószínűleg sok hazai háztartásban az egyik gyakori vendég a németek legnépszerűbb alkoholos terméke, a Jägermeister, amelynek egyik díszdobozos kiadásán bukkantam rá a már korábban is hallott forró kevert ital, a Jäger Grog receptúrájára. Van tehát élet a jéghidegen, tisztán elfogyasztott aggancsos keserűn túl is, következzen a könnyedebb, narancsos ízvilágú, téliesített változat.

0 Tovább

45. Karácsonyi puncs kicsiknek és nagyoknak

A Life.hu karácsonyi puncsaival kíván a Koktél Blog minden kedves kevert ital fogyasztónak kellemes karácsonyt! Az ünnep családias jellegére gondolva egy gyermekeknek és egy felnőtteknek szóló receptúra is fellelhető a kép alatt.

receptúra forró kevert italok karácsonyi puncsok rum bor

0 Tovább

43. Forró görög tél: Hotsun

Na, mit isznak a görögök síelés közben? Persze, hogy Metaxát. Méghozzá forrón, az öt csillagosból, almalével és fahéjjal kiegészítve. A tradicionális görög italmárka legalábbis ezt ajánlja a téli sportok szerelmeseinek.

0 Tovább

42. A németajkúak forralt bora: glühwein

Az északiaknál népszerű glöggel már korábban megismerkedhettünk itt a blogon, a glühwein (jelentése: izzó bor) pedig Németországban, Ausztriában, valamint Franciaország elzászi régiójában jelenti a tradicionális forralt bort. Érdekesség, hogy a glühwein fogyasztásának legkorábbi dokumentálása 1420 (!) környékére datálható, ami a világ első rizligtermelőjeként is számon tartott IV. Katzenelnbogen János gróf nevéhez, valamint az aranyból és ezüstből készült, zárható korsójához fűződik.

0 Tovább

39. Vaj a piában? Hot Buttered Rum

Meglepő lehet, de a vajas forró italok története egészen VIII. Henrik koráig nyúlik vissza, amikor is a rekedtség tüneteit buttered beerrel (vajas sörrel) próbálták enyhíteni. Ennek rumos verziója a legnagyobb népszerűségnek a tengerentúlon örvend, hiszen az amerikaiak még külön nemzeti napot is tartanak a tiszteletére minden év január 17-én (National Hot Buttered Rum Day). Ottani elterjedése az 1650-es évek jamaicai melaszimportjának tudható be, aminek köszönhetően sorra nyílhattak a rumot előállító szeszfőzdék New England területén.

0 Tovább

38. Álmodtunk egy bártúrát...

A Bols Mixer Akadémia (BMA) megálmodott egy sorozatot, ahol a korábbi vagy éppen az aktuális tanulókkal, szakmabeliekkel együtt megszavazzák a legjobb fővárosi bárokat, melyekbe szervezett keretek között el is látogatnak. Nos, az álom az I. Bártúra keretében öltött testet, amit most kedden nagy sikerrel abszolváltunk a fővárosban. Óriási hiba lenne viszont azt gondolni, hogy ez csak valami mezei kocsmatúrázás volt, aminek a legfontosabb célja a totális bebaszás. A minőségi, kulturált és mértéktartó italfogyasztás mellett az is kiemelt szempont volt, hogy olyan helyek kerüljenek be a kiválasztottak közé, ahol külön foglalkoznak velünk és persze ahol tanulhatunk is valamit. Egykori BMA-hallgatóként tehát visszatértem az alma materhez.

boutiq bar rumba café bártúra bols mixer akadémia boutiq winter punch nagymama bosszúja hot aperol hemingway special daiquiri forró kevert italok beefeater eggnog havana club clément angostura appleton beefeater myerss rum gin nagy zoltán ernest hemingway schok norbert

0 Tovább

36. Az északiak forralt bora: glögg

A hideg időszak egyik legnépszerűbb itala kétségkívül a forralt bor, amelyeknek számos variációja létezik. A legismertebbek a brit mulled wine, a német és oszták glühwein, valamint az észak-európai glögg (Norvégiában és Dániában glØgg, Svédországban és Izlandon glögg, Finnországban, illetve Észtországban glögi). Gustava Björklund 1880-as évekből származó receptje még arról szólt, hogy vegyünk egy üveg vörösbort, keverjük össze 2:1 arányban vízzel, tegyünk bele három összetört szegfűszeget, néhány darab fahéjt, egy kevés cukrot és tálalás előtt melegítsük fel egy kicsit. Nos, ma már sokkal összetettebb receptúrák is léteznek, sőt még előre előkészített verziókban is megvásárolhatjuk…

2 Tovább

35. Hidegben is: Hot Aperol

Aki kedveli az Aperol kesernyés ízvilágát, annak a hidegben sem kell lemondania a - téli köntösbe öltöztetett - narancsos élvezetekről. Ami nyáron a frissitő, jeges Aperol Spritz, az most a szívet-lelket melengető Hot Aperol.

0 Tovább

34. A portói angol püspök: English Bishop

A bishop (püspök) egy klasszikus angol forró ital, amely a 18-19. században szerzett magának népszerűséget. Leginkább a puncsok vagy a toddyk közé lehet bekategorizálni, van ahol egyszerűen csak port-wine (portói bor) drinknek nevezik. Nevét a püspöklilára csak picit emlékeztető színéről kapta. Jellemzően melegen szokás szervírozni, de hidegen is lehet fogyasztani. Ebben az esetben nagy hasonlóságot mutat a Spanyolországból származó sangríával. Terítéken az English Bishop.

1 Tovább

33. Indiából Skóciába? Scotch Hot Toddy

A hot toddy (vagy ritkábban használt nevén hot totty) jellemző módon valamilyen párlatból, vízből, cukorból és fűszerekből készült forró ital*, melynek egyik legautentikusabb verziója a skót whiskys változat. Már csak azért is, mert az állítólag Indiából származó toddyt elsőként Skóciában jegyezték fel, ahová elvileg a Brit Kelet-Indiai Társaságnak köszönhetően jutott be (mások szerint a skót fővárosban, Edinburghben található Tod kútról kapta elnevezését).

forró kevert italok scotch hot toddy receptúra scotch whisky whisk(e)y hot toddy

0 Tovább

31. Itt az ideje elhagyni a koktéljeget: forró kevert italok

A hidegre fordult időjárásra való tekintettel most már ideje elhagyni a koktéljeget és rátérni a forró kevert italokra. Még mielőtt azonban belekezdünk a konkrét receptúrák tanulmányozásába, nem árt megismerni, hogy mégis milyen kategóriákból válogatunk majd az elkövetkezendőkben és melyek a legfontosabb jellemzőik (szigorúan általánosítva, egyes variációknál természetesen előfordul eltérés a leírtakhoz képest). A paletta széles, a toddy, az egg nog, a forralt bor, a grog és a puncs mellett majd speciális aromás, fűszeres kávé- és teakülönlegességek is terítékre kerülnek.

2 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (291),whisk(e)y (116),vodka (98),gin (86),rum (76),kóstoló (71),scotch whisky (49),bor (47),pezsgő (44),whiskynet (39),forró kevert italok (29),martini (29),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (26),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),konyak (18),campari (18),aperol (18),cointreau (17),negroni (17),champagne (17),jack daniels (16),finlandia (16),angostura bitters (15),bacardi (15),kreinbacher (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),daiquiri (12),grey goose (12),irish whiskey (12),tanqueray (11),alkoholmentes (11),nikka (11),vermut (11),bacardi legacy (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),hendricks (10),gin tonic (10),blue fox the bar (9),prosecco (9),absolut (9),havana club (9),mezcal (9),mojito (9),boutiq bar (9),alchemists night (9),jönnek az oroszok (9),kávébár bazár (9),jagermeister (9),limonádé (9),whisky show (9),calvados (9),jim beam (8),brody studios (8),ódor andrás (8),arran (8),unicum (8),vince budapest (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),good spirit (7),cachaca (7),sör (7),aperol spritz (7),whiskey sour (7),grand marnier (7),the famous grouse (7),benriach (7),dez oconnell (7),hot toddy (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),wilson and morgan (6),sherry (6),caipirinha (6),patrón (6),felhősi attila (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),kottra dezső (6),metaxa (6),furmint (6),kávés kevert italok (6),gózon péter (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),zwack (5),kilchoman (5),gancia (5),bols natural yoghurt (5),receptúrák (5),hungaria (5),vermouth (5),rye whiskey (5),uborka (5),royal (5),monkey shoulder (5),nagy zoltán (5),belvedere (5),the bitter truth (5),fabbri (5),abszint (5),peychauds bitters (5),christian drouin (5),whisky sour (5),galliano (5),pálinka (5),white russian (4),tonik (4),st germain (4),russian standard (4),teeling (4),jager mesterkurzus (4),sailor jerry (4),molekuláris mixológia (4),bartender (4),becherovka (4),Campari (4),taittinger (4),bols honey (4),fever-tree (4),dewars (4),disznókő (4),dilmah (4),glenfiddich (4),jameson (4),trafiq (4),el dorado (4),smirnoff (4),ardbeg (4),veritas borkereskedés (4),moscow mule (4),ketel one (4),sidecar (4),tokaj (4),laphroaig (4),diplomático (4),woodford reserve (4),ballantines (4),bols créme de cacao white (4),boudier (4),drambuie (4),pezsgős kevert italok (4),glendronach (4),gordon and macphail (4),cswwc (3),cynar (3),jose cuervo (3),bujdosó (3),ruinart (3),koktél (3),manhattan (3),szent tamás (3),blog (3),black russian (3),cocktail (3),alfred gratien (3),mortlach (3),flair (3),four roses (3),talisker (3),gin fizz (3),edinburgh (3),margarita (3),budavári borfesztivál (3),mai tai (3),caol ila (3),zwack sándor (3),koval (3),berry bros and rudd (3),piper-heidsieck (3),ramos gin fizz (3),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),monin (3),keresztes ferenc (3),fernet branca (3),tiki (3),tuk tuk bar (3),aria (3),christmas cocktail collection (3),mount gay (3),koccints aszuval (3),rhum jm (3),smash (3),budapest borfesztivál (3),dalmore (3),black swan (3),glögg (3),budavári sörfesztivál (3),artesian (3),bols peppermint white (3),varga gergő (3),bikavér párbaj (3),bols around the world (3),híres italmárkák (3),whisky (3),illemtan (3),bikavér (3),angostura (3),wray and nephew (3),iba (3),szekszárd (3),szaké (3),morafcsik péter (3),bar orchard ginza (3),tennessee whiskey (3),ciroc (3),frangelico (3),caorunn (3),tea (3),choya (3),brandy (3),színes város (3),gordons (3),bols créme de cassis (3),grants (3),szepsy (3),kevert italok (3),bourbon (3),charles heidsieck (3),mancino (3),goslings (3),belvárosi sörfesztivál (3),unicum szilva (3),lillet blanc (3),corpse reviver no2 (3),lossit (2),belvárosi piac (2),ken rose (2),pálinka nemzeti tanács (2),fever tree (2),thomas henry (2),darnleys view (2),veritas winebar (2),maxime trijol (2),jgasco (2),varga krisztina (2),boulard (2),glenmorangie (2),no3 (2),grog (2),terasz budapest (2),auchentoshan (2),don julio (2),the worlds 50 best bars (2),heinemann (2),sin limites (2),carousel (2),moe aljaff (2),high note (2),alia akkam (2),the lost distillery (2),sör mi több (2),giffard (2),wineglass communication (2),tokaji aszu (2),jura (2),magna mátra (2),ian macleod (2),tobermory (2),brimoncourt (2),gulyás csaba (2),unicum riserva (2),cider (2),lukács roland (2),glencadam (2),old pulteney (2),diplomático world tournament (2),koroknai klári (2),allianz (2),takehiko okazaki (2),juraj seman (2),gourmet fesztivál (2),thomas girard (2),ozeki (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),chartreuse (2),ancnoc (2),six saints (2),zacapa (2),baalbek (2),chateau musar (2),licor 43 (2),chairmans reserve (2),hadik (2),másnaposság (2),blogverseny (2),edukáció (2),terasz budapest 2016 (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),pineau des charentes (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),star of bombay (2),omék (2),schweppes (2),szakkör (2),haymans old tom gin (2),matusalem (2),chivas regal (2),bluecoat (2),bells (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),bols banana (2),bols advocaat (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),chili (2),julep (2),mint julep (2),bushmills (2),knob creek (2),paddy (2),campari naptár (2),kávé (2),ír kávé (2),glengoyne (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),macallan (2),hennessy (2),umeshu (2),beefeater 24 (2),brokers (2),tabasco-szósz (2),harrys new york bar (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),bols cherry brandy (2),hot aperol (2),pávai miki (2),melange kávéház (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),rumba café (2),appleton (2),harry craddock (2),cointreaupolitan (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),stolichnaya elit (2),david wondrich (2),james bond (2),ernest hemingway (2),beefeater (2),jäger grog (2),bellini (2),tennesse whiskey (2),st-germain (2),bols elderflower (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),merlot (2),cabernet franc (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),vitáris róbert (2),warmup (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),hárslevelű (2),francois (2),márkus györgy (2),benromach (2),springbank (2),Champagne (2),savoy (2),cocchi americano (2),bollinger (2),el jimador (2),simone caporale (2),nightjar (2),kwai feh (2),diaego (2),longrow (2),Aperol (2),wossala rozina (2),casati (2),buffalo trace (2),sazerac (2),delamain (2),armagnac (2),kilbeggan (2),bols melon (2),connemara (2),csatlós máté (2),cinzano (2),brands report (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),stan vadrna (2),drinks international (2),rozmaring (2),dolin (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),madeira (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),bols cacao brown (2),zubrowka (2),kovács istván (2),deák olivér (2),imperial (2),bols sloe gin (2),szilva (2),borsos gergely (2)