560. Ötcsillagos lazaság

Magyarországon is egyre több szálloda veszi komolyan a saját bárját, olyannyira, hogy pl. Londonhoz hasonlóan önálló brand köré építik fel ezeket. A nagyjából másfél éve megnyitott budapesti Ritz-Carlton Hotelben az ötcsillagos eleganciához igazodik a többek között champagneban utazó Kupola Lounge & Bar, viszont átellenben már egy sokkal lazább hely, a Deák St. Kitchen működik, ahol a grillételek mellett elsősorban a borokra és a koktélokra fókuszálnak. A koktéllap kizárólag a ház signature italaiból áll, ami nagyon pozitív irány, amellett, hogy külön kérésre természetesen bármelyik klasszikust is szívesen elkészítik. A signature koktéloknál kreatívan nyúlnak a különféle hozzávalókhoz, simán összepárosítják a bodzalikőrt a chilivel, a mezcalt a mandulával vagy a babérlevelet a grapefruittal, de olyan technológiát is bátran alkalmaznak az italok készítésénél, ami amúgy a konyhában jellemző (szuvidálás). Íme egy kis ízelítő.

receptúra deák street kitchen ritz-carlton hendricks st germain gin russian standard vodka spring break grapefruit bay heisenberg illegal mezcal monkey shoulder whisk(e)y elyx pineapple absolut talisker mandarin napoleon kreinbacher pezsgő

0 Tovább

542. Külföldi párlatszakértők a Good Spirit Bárban

Egymást érik mostanában a külföldi párlatszakértők a Good Spirit Bárban: legutóbb a Spiridom cég képviseletében Aurélie Kalifa tartott rumkóstolót, korábban Ken Rose a Lost Distillerytől szintén rumokat kóstoltatott, Hans De Lang az Edinburgh márkától pedig gineket és ginlikőröket mutatott be.

rum gin admiral rodney chairmans reserve rhum jm clément british west indies hans de lang ken rose aurelie kalifa negroni punch

Ti' Punch (Clément Select Barrel, Clément cukornádszirup, lime); Mai Tai (Chairman's Reserve rum, Chairman's Reserve Spiced rum, Rhum Clément Créole Shrubb, Clément cukornádszirup, lime, orgeat szirup) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

539. "A cél, hogy életed legjobb koktélját készítsük el"

A sztori igazi hollywoodi, a díszlet a budapesti körpanoráma, a főszereplő Anger Borbála bartender, aki bepakolt bőröndökkel és menő állásajánlattal a zsebében indult volna Londonba. A 21 éves szakembert az utolsó esték egyikén keresték meg, hogy valósítsa meg a város legjobb koktélbárját a világ legjobb hoteljének tetőteraszán. A bőrdzsekis bármixerlány ennek a kihívásnak nem tudott ellenállni és itthon maradt. Forgószélként érkezett, felépített egy nyolcfős csapatot, 150 tételes italkészletet, hogy felrázza és újraírja azt, amit Budapesten eddig koktélozásnak hívtak. A felkérés az Onyx, a Gerbeaud és az Émile márkák mögött álló Gerbeaud Gasztronómiától érkezett, akik pár hónappal ezelőtt vették át az irányítást az Aria Hotelben és a High Note SkyBarban, hogy koktélban is megvalósítsák mindazt, amit az ételek és desszertek terén már elértek.

aria high note anger borbála lonely trumpet tempest rhapsody tanqueray gin matcha amarena

A csapat

0 Tovább

529. Így még nem láthattuk Budapestet

A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick's sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat. Ezért a márka az "Unusual Budapest" című filmben öt, izgalmas életet élő fiatal mindennapjain keresztül mutatja be a fővárost.

hendricks gin gin tonic

0 Tovább

526. Fever-Tree ötletek

A múltkori II. Disznókő Koktélverseny kísérőrendezvényei között volt egy kifejezetten izgalmas mesterkurzus Szombati Zsolttal a Buddha-Bar Budapestben, ahol a Stoli The Original és a Stoli Elite vodkák, valamint a Copperhead szimpla és Black Batch ginek mellett szinte a teljes Fever-Tree portfóliót ki lehetett próbálni. Íme néhány Fever-Tree inspiráció.

fever-tree receptúra gin tonic cuba libre perfect storm moscow mule vodka tonic elderflower fizz whisky and ginger gunner summer cup st clements szombati zsolt

Fotó: Fever-Tree

0 Tovább

519. Forray András nyerte a II. Disznókő koktélversenyt

Idén folytatódott a 2014-ben elkezdődött Disznókő koktélverseny a Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Hotel Budapest szervezésében, amin ismét zsűritagként vehettem részt. A versenyt a Michelin-csillagos Costes Downtown vezető bártendere nyerte, aki az elődöntőben St. Heritage koktéljával, a döntőben pedig Drymatic koktéljával alkotott nagyon izgalmasat és abszolút megérdemelten utazhat a Bordeauxba, a Disznókő testvérbirtokaira. Íme a különleges összetevőket is tartalmazó, mégis rendkívül letisztult koktélok receptúrái.

receptúra st heritage drymatic disznókő buddha-bar bor tanqueray gin ketel one vodka becherovka furmint alain milliat don julio tequila fever-tree

Forray András a II. Disznókő koktélverseny döntőjében

0 Tovább

518. Horizont Sörkoktélok a BB'z-ben

A nem is olyan régen a Gozsdu udvar szomszédságában megnyílt BB'Z Bar & Grillben odafigyelnek a koktélokra. Legutóbb például Horizont kraft sörökből készítettek kevert italokat Sós Richárd bártender vezetésével, amelyek bemutatóján volt szerencsém részt venni.

bbz receptúra horizont coriander fizz bombay sapphire spring is coming gin gold rush lady lavender grey goose vodka japanese swizzle becherovka honey porter jack daniels

Horizont Saison Witbier, Horizont Vanilla Milk Porter, Horizont Golden Ale, Horizont Japán Búza

0 Tovább

506. Brody Alchemists Night: Taste the Music

Dez O'Connell egy rendhagyó estével folytatta az Alchemists Night sorozatát. A koktélok mellett ezúttal a zenéé volt a főszerep a Brodyban, köszönhetően a Robert Jackson vezette Beaux Jaxon Rhythm'n'Blues együttesnek. Utazás Mississippibe, Chicagóba, Detroitba és Floridába a koktélok és a zene segítségével.

dez oconnell brody studios receptúra delta slide woodford reserve bourbon whiskey whisk(e)y boudier west side royale tanqueray gin kings ginger kreinbacher pezsgő last word chartreuse wray and nephew mount gay el dorado rum alchemists night

0 Tovább

490. Snoop Dogg koktélja: Laid Back

Ha már Snoop Doggnak még 1993-ból van egy Gin&Juice c. száma, a Tanqueray ginmárkának kézenfekvő volt a rapperre építeni Gin&Juice kampányát. Snoop ennek örömére összehozott egy saját koktélt is, ami az említett zene szövegében szereplő Laid Back nevet kapta.

laid back receptúra tanqueray ciroc gin vodka gin and juice snoop dogg

0 Tovább

485. Brody Alchemists Burns Night

Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.

receptúra robert burns arran big peat timorous beastie scotch whisky whisk(e)y the epicurean haggis cranachan arran old fashioned old fashioned bobby burns mancino benedictine johnnie walker the debonair sour whisky sour whiskey sour the kings ginger drambuie alchemists night

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

480. Clive Owennel és Paolo Sorrentinóval indulT el a Campari kampánya: Killer in Red

A nagy szépség és az Ijfúság c. filmjeiről, illetve újabban Az ifjú pápa c. sorozatáról ismert zseniális olasz rendező, Paolo Sorrentino rövidfilmjével indult a marketingre mindig is nagyon figyelő Campari márka Red Diaries kampánya. A gyönyörűen fényképezett Killer in Rednek Clive Owen a főszereplője és persze többször feltűnik a névadó koktél is.

receptúra killer in red paolo sorrentino clive owen caroline tillette gin vermouth grand marnier campari

Killer in Red: kamillás gin, vermouth bianco, Grand Marnier, Campari, rózsaeszencia. Keverőpohárban készítve, előhűtött champagne saucerben szervírozva. (Fotó: pianetadonna.it)

0 Tovább

460. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör 2016

Ahogyan annak idején, most is remekül sikerült a Kávé Akadémián tartott téli szakkör, ezúttal Elek Csilla és Kottra Dezső "Dedi" vezetésével. Íme néhány tipp az ünnepekre forró ital és karácsonyi likőr témakörben.

jager grog receptúra forró kevert italok jagermeister helsinki glöggi vodka vermut chrisbaum punch gin hendricks bombardino bols bols mixer akadémia kávé akadémia rum ron varadero galliano tullamore dew whisk(e)y irish whiskey sailor jerry házi tojáslikőr karácsonyi narancslikőr tonkababos csokoládélikőr ír krémlikőr glögg grog punch alkoholmentes

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

458. 1001 buborék a Buddhában

Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

0 Tovább

451. Castle Black a Buddha-Bar jubileumára

A Buddha-Bar brand idén ünnepli 20. születésnapját, ebből az alkalomból pedig meghirdettek egy koktélversenyt, amelyben minden nemzetközi Buddha-Bar részt vesz. A budapesti Buddha-Bart Ódor Lionel Robin képviseli a versenyben Castle Black koktéljával, amit nemrég volt szerencsém lekóstolni. A Trónok Harca egyik helyszínéről elnevezett, digestif jellegű italban szépen összeáll a mák és a gyümölcsök harmóniája, a tetejére húzott narancshab pedig abszolút telitalálat. Mindenképpen érdemes kipróbálni, ahogyan ajánlott figyelni a Buddha-Bar facebook oldalát is a versennyel kapcsolatos nyereményjátékok miatt.

buddha-bar ódor lionel robin receptúra castle black tanqueray gin

0 Tovább

444. 21. századi genever

Az Original és a Barrel Aged után a Bols kijött egy új geneverrel. Bemutató a Bols Mixer Akadémián.

bols genever bols genever original bols genever barrel aged bols genever 21 dutch n stormy manhattan genever collins genever tonic

Bols Genever 21, Bols Genever Original, Bols Genever Barrel Aged (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

427. Itt van az ősz, itt van újra: Autumn Apple

Petőfi Sándor szavaival élve, "itt van az ősz, itt van újra", így ennek megfelelően változik a koktéltrend is. Autumn Apple a Liquor.com oldalától.

receptúra gin bluecoat

Fotó: liquor.com

0 Tovább

420. Merészségek a Negroni Nighton

Nagyon jól összerakta a múltkor beharangozott Negroni Night programját Alia Akkam és Dez O'Connell a Brody Studiosban. Természetesen részletekbe menőkig ismertették az aperitif koktélok egyik királyának történetét, kitérve az elődöknek számít Milano-Torinóra, illetve Americanóra és persze az 1919-ben a firenzei Caffé Casoniban megszülető Negronira, amit Camillo Negroni gróf kérésére készített el Fosco Scarselli bártender. A hangsúly persze mégiscsak a lekóstolt koktélokon volt: egy hagyományos, de mégis különleges Negronin, illetve négy merész Negroni twisten.

negroni dez oconnell alia akkam receptúra negroni azteca chamomilie negroni zwack boulevard bianco mancino gin aperol campari vermut edinburgh bobbys schiedam caorunn tequila don julio patrón unicum st germain brody studios

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

413. Otthon is könnyen elkészíthető koktélok

Ugyan a koktélkultúrát elsősorban a bárok falai között zajló innovatív munka viszi előre, nagyon fontos, hogy az emberek akár otthon, saját maguk is eltudjanak készíteni egy-egy kevert italt. Ehhez persze olyan receptúrák kellenek, amikhez nem szükséges egy komplett bárt berendezni és nem kell külön szakképzettség sem. Ezért örülök egyik kedvenc gasztro műsorom, a Street Kitchen koktélos sorozatának. Íme néhány könnyen elkészíthető ital a nyár végére Koroknai Kláritól.

receptúra koroknai klári street kitchen gin tonic

Fotó: streetkitchen.hu
0 Tovább

407. Fehér whiskeyvel: Peach & Ginger Smash

Az előző poszthoz hasonlóan most is a smash van terítéken, nem kevesebb érdekességgel. Pl. itt van az alappárlatként használt, több mint 200 éves múltra visszatekintő érleletlen, fehér whiskey, azaz a white dog. Peach & Ginger Smash a Liquor.com oldaláról.

whisk(e)y white whisk(e)y buffalo trace receptúra peach and ginger smash

Fotó: liquor.com

0 Tovább

402. Vörösből fehér: White Negroni

A gin-vörös vermut-Campari hármasára épülő Negroni értelemszerűen vörös színű, viszont a koktél stílusának megtartása mellett egy kis csavarral fehéret lehet belőle varázsolni. Vörös helyett fehér vermut, Campari helyett pedig Cocchi Americano. White Negroni a Serious Eatstől.

receptúra white negroni gin beefeater dolin cocchi americano suze

Fotó: Serious Eats

0 Tovább

401. Black Swan Signature Cocktails

Újragondolt nagy klasszikusok és meghökkentő, vadiúj koncepciók. A koktélok terén többek között ezekre lehet majd számítani Budapest hamarosan nyíló speakeasy bárjában, a Black Swanban. Ódor András szakmai vezetésével a készületek már javában tartanak, a tervezett signature koktélok közül néhányat már le is kóstolhattam.

receptúra donna sbagliato barrel aged negroni negroni believe bombay sapphire gin martini campari vermut aperol törley pezsgő black swan ódor andrás

0 Tovább

400. Tajvani imposztor a Szabadság téren

A zseniális tajvani baókat készítő Baotifulnál úgy gondolták, hogy az ázsiai kaják és sörök mellett a szomszédban érdemes lenne keményebb dolgokra ráállni, így esett a választásuk többek között a szakékra, a whiskykre és a koktélokra. Milyen jól tették. Impostor.

impostor receptúra illusions faithful trick gin mezcal

Illusions mezcallal, házi uborkasziruppal, friss grapefruitlével, tonikkal (a füstös mezcal és a kesernyés tonik nagyon jók együtt) és Faithful Trick ginnel, mangópürével, házi vaníliasziruppal, friss grapefruitlével, tonikkal (könnyed, gyümölcsös long drink csajoknak, egyedül a tonik keserűségét hiányoltam picit) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

(X) Itt az első Bombay Weekend

A múltkor már szó volt az új Star of Bombay bemutatójáról és az első szuperprémium ginből készült koktélokról a héten egy országos Bombay rendezvénysorozat veszi kezdetét, sok-sok koktéllal és meglepetésekkel. A több fővárosi és vidéki vendéglátóhelyen induló kampány első időpontja július 29-én, most pénteken lesz. A helyszíneken külön ezekre az alkalmakra, saját dedikált bartenderek állnak a Bombay fogyasztók rendelkezésére, így soron kívül juthatnak koktéljaikhoz (az ízelítőt lásd lent), egyúttal pedig beléphetnek az elkülönített Bombay VIP-részlegbe. A helyszínektől függően további extra meglepetésekre is számíthatunk!

bombay sapphire star of bombay gin bombay weekend

0 Tovább

391. Infuzálás a nyáron

Az infuzálással (vagyis áztatással) teljesen új karaktert lehet adni egy koktél alappárlatának és ezáltal magának a koktélnak is. Itt is van két remek ötlet a nyárra a Liquor.com-tól.

gin mezcal infúzió

0 Tovább

390. Star of Bombay koktélok

A héten részt vehettem az új Star of Bombay bemutatóján a Mazel Tovban, ahol Kovács Kálmán prezentálta az új szuperprémium gint. A Bombay Sapphire-hoz képest a Star of Bombay több újdonságot is hozott: egyrészt magasabb alkoholtartalmat (a 40 térf.%-ot 47,5 térf.%-ra emelték), másrészt két új fűszert (a boróka, a citromhéj, a koriander, a nősziromgyökér, az angyalgyökér, a mandula, az édesgyökér, a cassia-kéreg, a kubebabors és a malagétabors kiegészült a bergamottal, valamint az ambrettel), harmadrészt lassabb lepárlást (a hat órát kilencre emelték). A magasabb alkoholtartalom és a plusz fűszerek miatt az eredmény egy karakteresebb gin, a lassabb lepárlásnak köszönhetően mégis elképesztő kifinomultsággal. Íme néhány Star of Bombay koktéltipp.

star of bombay gin kovács kálmán campari martini fifty-fifty martini constellation galaxy espresso negroni negroni

0 Tovább

387. Nyár a Babkában: Pest Side

Az egyébként is nagyon hangulatos Pozsonyi út nemrég Nemesvölgyi Attila legújabb gyermekével, a Babka Budapesttel bővült, ami szerethetőségével csak tovább fokozza a környék vonzerejét. Szimpatikus dizájn, kedves kiszolgálás, csodás ételek és italok. Itt van például Thiago Souza vezető bártender jól eltalált nyári koktélja, a Pest Side. A nagy klasszikus Gimlet twistje az uborkának köszönhetően jól illeszkedik az évszakhoz, a kardamom remekül megy az alapszeszként használt ginhez, a tojásfehérje pedig hozza a szép textúrát. Külön érdekesség, hogy a régi Gimlet receptúrákban is használt Rose's lime juice permet formájában érkezik a koktél tetejére.

pest side babka budapest thiago souza gimlet nemesvölgyi attila gin brokers

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

381. Egy varázslatos Hendrick's piknik

Gin Tonic, rózsaszirom, uborka, steampunk és Barabás Lőrinc. Képes beszámoló a varázslatos Hendrick's Gin piknikről.

hendricks gin gin tonic

0 Tovább

375. The Spirit Club: Ambassade 

A nemrég alakult The Spirit Club párlatkóstolóján jártam a Doblo Bárban, ahol többek között kipróbáltam az Ambassade nevű digestif koktélt is.

the spirit club ambassade pineau des charentes monrillac gin cointreau

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor japán whisky sidecar

0 Tovább

365. Egy koktélnyi tavasz: A Little Piece of Spring

A seefeldi Alpin Hotelben barchefként dolgozó Horváth Lajos ezzel az ízig-vérig tavaszias koktéllal nevezett a Diageo World Class versenyére. A Little Piece of Spring.

receptúra diaego world class gin tanqueray horváth lajos

Fotó: Horváth Lajos

0 Tovább

364. A fűszerbajnok: Oak & Ginger

Íme egy otthon is könnyedén elkészíthető long drink fűszerezett rummal, gyömbérsörrel, zöldcitrommal és egy kis bitterrel. Oak & Ginger, a fűszerbajnok.

bacardi oakandginger rum receptúra old jamaica

0 Tovább

362. New Orleans-i koktéltörténelem

Ha a koktélbárok szempontjából London és New York a világ két legfontosabb városa, akkor a koktéltörténelmet illetően biztosan New Orleans jár az élen. Nem csupán a legendás Dale DeGroff koktélmúzeuma miatt, hanem mert a Sazeractól kezdve a Ramos Gin Fizzig számos klasszikus koktél születésének helyszíne. New Orleans-i koktéltörténelem az Eatertől.

receptúra new orleans sazerac brandy crusta brandy milk punch absinthe frappé ramos gin fizz café brulot roffignac cocktail a la louisiane vieux carré hurricane arnauds special cocktail punch

0 Tovább

357. Earl Grey Cooler by Robert Schinkel

Nemrég Magyarországra látogatott a Dilmah Tea nemzetközi márkanagykövete, Robert Schinkel, a Bols Mixer Akadémián pedig én is részt vehettem az egyik mesterkurzusán, ahol többek között olyan különleges teákat kóstolhattam meg, mint a Ceylon Silver Tips fehér tea, a jázmin virágos és a Whole Leaf zöld tea vagy a Single Estate Oolong tea. Bartender lévén Robert persze tea alapú koktélokat is készített. Itt van például az egyik levendulás érdekesség.

receptúra gin hendricks dilmah tea robert schinkel

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

352. Thai-orosz fúzió Roman Rizovatovval

Ezúttal a szentpétervári Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Roman Rizovatov látogatott el a budapesti Buddha-Bar Loungeba, ahol thai-orosz fúziós koktélokkal csatlakozott Ossama Kutaini executive chef éppen futó thai menüjéhez.

buddha-bar roman rizovatov mad sand thai russian midday fizz gin tequila jose cuervo jim beam rye whiskey whisk(e)y massandra white russian

Roman Rizovatov

0 Tovább

344. Kiengedtük a gineket a palackból

Még a múltkor beharangozottnál is szélesebb volt a repertoár a WhiskyNet GinNapján, hiszen az Edinburgh márkának a szimpla gin mellett a gin alapú rebarbarás és gyömbéres likőrje is bekerült a kóstolósorba, míg a tonikok közül a J. Gascónak az Indian és a Dry Bitter, a Peter Spantonnak pedig a citromfüves és a kardamomos változata is képviseltette magát. Schök Norbert bartender előbb elhelyezte a gint az italtörténelemben, majd a különféle márkákat tisztán és kevert italokban is kilehetett próbálni: az első ötöt tonikokkal párosítva (Atomic - Thomas Henry , No. 3. - J. Gasco Indian, Darnley's View - J.Gasco Dry Bitter, Caorunn - Peter Spanton Cardamom, Christian Drouin - Peter Spanton Lemongrass), míg az utolsó négyet klasszikus koktélokban (lásd lent). A nagy kedvenc változatlanul a small batch Darnley's View London Dry gin maradt: harmonikussága és letisztultsága kiemelkedő volt tisztán és tonikkal is. Aki az édesebb vonalat szereti, annak a legjobb választás a No.3. gin, aki viszont úgy általában a klasszikus gineket nem kedveli, annak érdemes kipróbálni a különleges fűszerezésű Bobby's gint vagy a calvadosuk érleletlen almaborpárlatával dolgozó Christian Drouint.

whiskynet kóstoló christian drouin gin atomic caorunn no3 darnleys view koval bobbys edinburgh thomas henry jgasco peterspanton martinez red snapper ramos gin fizz

Fotó: Koós Nándor

0 Tovább

341. Fűszeres csók Valentin-napra: The Kiss

Van élet a csiricsáré, agyonszirupozott Valentin-napi kevert italokon túl is. The Kiss koktél Brian Millertől.

receptúra gin vermouth dubbonet luxardo maraschino

Fotó: liquor.com

0 Tovább

340. Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val

Ahogyan tavaly, idén is ellátogatott Magyarországra a Buddha-Bar hálózat executive bármenedzsere, Matthias Giroud. Koktéljainak témáját ezúttal is a kínai újév határozta meg, kiegészítve a közelgő Valentin-nappal.

matthias giroud buddha-bar receptúra old fashioned smoke in asia whisk(e)y baiju martini vermouth lapsang souchong asian magic sour cointreau one angel for ever white aperol gin old fashioned

Matthias Giroud

0 Tovább

335. Almás klasszikusok

Európa minden országában jelen vannak és gyakorlatilag ők nyitották meg az Európán kívüli piacot a calvados számára, számos országban piacvezetők, 120 féle almát használnak fel a párlatok elkészítéséhez, ráadásul nagy hangsúlyt fektetnek a koktélokra. A Calvados Boulard házat még 1825-ben alapította Pierre-August Boulard, nemrég pedig a család ötödik generációs képviselője, Vincent Boulard látogatott el Magyarországra, hogy bemutassa a Grand Solage, a VSOP és az XO tételeiket, valamint Schök Norbert segítségével népszerűsítse a márka Apple Twist to the Classics kampányát, aminek lényege a klasszikus koktélok elkészítése Calvados Boularddal. Pl. a Manhattan és az Old Fashioned nagyobb csavar nélkül is működött calvados bázissal, a Mojitót viszont gyömbéresíteni kellett a jobb harmónia érdekében.

boulard calvados old fashioned manhattan mojito receptúra vermouth ginger ale angostura bitters vincent boulard schok norbert

Calvados Boulard Grand Solage, Calvados Boulard VSOP, Calvados Boulard XO

0 Tovább

332. Negroni barackhabbal, Bloody Mary fahéjjal: UP&Down

Elegáns étterem és bár az utcaszinten, indusztriális stílusú kocsma az alagsorban. Magyar-ázsiai fúziós fogások és street food a konyhából, izgalmas koktélok a bárból. Egy újabb étterem, ahol a kevert italokra is komolyan odafigyelnek. A Fővám téri Up&Downban jártam és leteszteltem az ambiciózus Vitáris-Vámosi Csilla koktéljait.

upndown bloody mary negroni popping candy smoking barrel talisker whisk(e)y scotch whisky bombay sapphire gin midori kwai feh the bitter truth receptúra kóstoló vitáris-vámosi csilla

Up&Down

0 Tovább

330. Engedjük ki a gint a palackból!

A WhiskyNet már olyannyira kibővítette a whiskyken kívüli szortimentjét, hogy csak ginből közel 70 félét forgalmaznak. Ez a borókás párlat rendkívül nagy népszerűségnek örvend világszerte, elegendő, ha csak megnézzük a világ legjobb bárjainak eladási listáját, ahol az első öt párlatmárka közül három a gin kategóriájába tartozik. A WhiskyNet célja a hazai trendek formálása, így nemsokára egy különleges rendezvénnyel népszerűsítik a különféle gin márkákat. A házigazda Schök Norbert bartender lesz, aki a történelmi áttekintés mellett mesél majd a gin típusairól, a készítésük során használt fűszerekről és herbáriákról, továbbá vezetett kóstoló segítségével mutat be ismert és kevésbé ismert gin, illetve tonik márkákat, no meg elkészít néhány gin alapú, klasszikus koktélt is.

whiskynet gin darnleys view no3 edinburgh thomas henry jgasco tonik schok norbert

0 Tovább

303. Simone Caporale és a szürrealizmus

A sorozatban háromszor a világ legjobbjának választott Artesian bártendere, Simone Caporale és a hely egyetlen magyar tagja, Molnár Balázs nemrég a budapesti Blue Fox The Barban jártak, hogy egy teltházas koktélpartin keresztül ízelítőt adjanak a magyar fogyasztóknak a kultikus londoni bár italaiból.

Simone Caporale

Simone Caporale (fotó: Blue Fox The Bar)

0 Tovább

299. Magyarországon még nem kapható ginek

Nemrég volt szerencsém lekóstolni néhány gint, melyeket - egyelőre - még nem lehet kapni Magyarországon kereskedelmi forgalomban. Nordés, Gin Mare, Brockmans és Mombasa Club.

Kóstolósor

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

285. Londoni bártúra 2015

Azt hiszem, kevesen vitatják, hogy a bárkultúra jelenlegi két fellegvára London és New York. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a nívós World's 50 Best Bars tavalyi listája, ahol az első tíz bár közül hármat-hármat ez a két város ad, úgy, hogy a legjobb öt közé máshonnan nem is tudtak bekerülni. Előbbi városban nemrég sikerült egy bártúrát megszerveznem, így többek között meglátogattam az említett TOP10-es bárokat is.

artesian nightjar savoy 69 colebrook raw cahoots join the colony absolut elyx vodka youre so gangsta grey goose name of the samurai whisk(e)y japán whisky nikka tea in st james no.3 gin scotchlaw dewars scotch whisky the double decker bombay sapphire Johnny Walker death in venice Campari the blitz spritz tanqueray keeping it regular

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

282. Stílusos Távol-Kelet Budapesten

Ahogyan korábban is írtam, abszolút pozitívnak tartom, ha egy hazai szálloda bárja önálló brand kialakítására törekszik, hiszen a nemzetközi példák is azt mutatják, van létjogosultsága az ilyen koncepciónak, elég, ha csak a Langham Hotel Artesianjére vagy a Savoy Hotel American Barjára gondolunk.

tuk tuk bar casati hotel saigon thai chi-lee tuk tuk martini receptúra vodka smirnoff gin bombay sapphire whisk(e)y scotch whisky monkey shoulder kwai feh martini

Tuk Tuk Bar (Fotó: facebook.com/tuktukbarbudapest)

0 Tovább

281. Nyári teakoktélok Dilmah módra

Elkötelezett Dilmah teafogyasztó lettem, mióta tavaly részt vettem a Magyarországra látogató Dilhan C. Fernando (az alapító Merril Fernando fia) előadásán. Magával ragadott az az alázat és aprólékos tudás amivel Srí Lankán végzik a munkájukat és persze azok a remek teák, melyeket olyan nagy odaadással készítenek. Ráadásul a Bols márkával együttműködésben kiemelt figyelmet fordítanak a teakoktélokra, még egy külön könyvet és honlapot készítettek a témában. Nemrég a Bols Mixer Akadémia két oktatója, Kántor Enikő és Kottra Dezső Dedi tartott a nyárra hangolt szakkört a Dilmah teákról és a teakoktélokról.

dilmah kóstoló kottra dezső kántor enikő bols mixer akadémia vodka rum gin sailor jerry hendricks cointreau mojito

0 Tovább

278. Uborkás bitter a nyárra

Nemrég volt szerencsém részt venni a The Bitter Truth egyik alapítója, Stephen Berg magyarországi előadásán, aki többek között bemutatta a márka legújabb, nemsokára itthon is kapható uborkás bitterét, melyhez természetesen megalkottak egy speciális uborkás koktélt is. Garden Cocktail.

The Bitter Truth Cucumber Bitters

0 Tovább

276. Szofisztikált eperszezon: Strawberry Army Navy

Az egyik legnagyszerűbb gyümölcs esetében nem feltétlenül kell leragadni a szokásos frozen vonalnál, az eperből ugyanis lehet sokkal szofisztikáltabb koktélt is készíteni, még akár Peychaud's Bitters felhasználásával is. Strawberry Army Navy.

Strawberry Army Navy

Fotó: foodrepublic.com

2 Tovább

271. A hazai sörkultúra fellegvára

Úgy általában a sörök iránti érdeklődésemet egy prágai kirándulásnak, a hazai kézműves sörök iránti bizalmamat pedig az éppen a második születésnapját ünneplő Élesztőnek köszönhetem. Persze utóbbi nemcsak az én sörvezetőmnek, hanem az egész magyar kézműves sörforradalom úttörőjének számít: a Tűzoltó utcai Tündérgyárba beköltöző multi-tap romkocsma nélkül aligha tartana mostani helyzetében a hazai kézműves sörök térhódítása. A folyamatosan alakuló Élesztő az infrastruktúrát és termékpalettát is állandóan fejleszti, például létrehoztak egy Frissítő Sörkoktélbár nevű műintézményt a ház egyik részében, ahol Németh Gábor bártender vezetésével egy kicsit odacsapnak a söröknek.

Frisstő Sörkoktélbár

Fotó: Koktél Blog
0 Tovább

270. Hendrick's bártúra: Blue Fox The Bar

A tavalyi Barfly után most a Bols Mixer Akadémia bártúrájával látogattam el a Blue Fox The Barba. Az esemény itala ezúttal a Hendrick's gin volt.

Hendrick's

0 Tovább
«
12

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Brody Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (275),whisk(e)y (106),vodka (93),gin (79),rum (69),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (42),bor (40),whiskynet (37),martini (28),bourbon whiskey (27),forró kevert italok (27),tequila (26),bols (25),buddha-bar (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (18),aperol (17),konyak (17),campari (17),negroni (16),champagne (15),bacardi (15),cointreau (14),angostura bitters (14),jenever (14),punch (14),finlandia (14),bols genever (14),kreinbacher (13),grey goose (12),jack daniels (12),irish whiskey (11),alkoholmentes (11),daiquiri (11),bacardi legacy (11),vermut (11),schok norbert (10),nikka (10),johnnie walker (10),gin tonic (9),tanqueray (9),absolut (9),limonádé (9),kávébár bazár (9),hendricks (9),jagermeister (9),calvados (9),blue fox the bar (9),mojito (9),jönnek az oroszok (9),mezcal (9),havana club (9),boutiq bar (9),jim beam (8),prosecco (8),vince budapest (8),bártúra (8),japán whisky (8),arran (8),sör (7),ódor andrás (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),hot toddy (7),good spirit (7),grand marnier (7),aperol spritz (6),alchemists night (6),moet et chandon (6),bloody mary (6),benriach (6),unicum (6),bombay sapphire (6),caipirinha (6),cachaca (6),felhősi attila (6),metaxa (6),clément (6),furmint (6),brody studios (6),sherry (6),törley (6),kottra dezső (6),whiskey sour (6),the famous grouse (6),dez oconnell (5),hungaria (5),vermouth (5),gózon péter (5),rye whiskey (5),galliano (5),royal (5),kávés kevert italok (5),bols natural yoghurt (5),the bitter truth (5),belvedere (5),receptúrák (5),nagy zoltán (5),fabbri (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),gancia (5),christian drouin (5),uborka (5),kilchoman (5),bols honey (4),russian standard (4),whisky sour (4),molekuláris mixológia (4),wilson and morgan (4),Campari (4),laphroaig (4),dilmah (4),veritas borkereskedés (4),bartender (4),glendronach (4),woodford reserve (4),zwack (4),peychauds bitters (4),tonik (4),tokaj (4),becherovka (4),jager mesterkurzus (4),patrón (4),sailor jerry (4),moscow mule (4),sidecar (4),ballantines (4),pezsgős kevert italok (4),drambuie (4),white russian (4),glenfiddich (4),smirnoff (4),dewars (4),trafiq (4),bols créme de cacao white (4),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),szent tamás (3),szepsy (3),cocktail (3),bols peppermint white (3),blog (3),angostura (3),taittinger (3),piper-heidsieck (3),koktél (3),berry bros and rudd (3),budavári borfesztivál (3),monin (3),margarita (3),four roses (3),fever-tree (3),pálinka (3),caol ila (3),ruinart (3),híres italmárkák (3),kevert italok (3),bols around the world (3),alfred gratien (3),grants (3),charles heidsieck (3),mancino (3),színes város (3),zwack sándor (3),talisker (3),manhattan (3),diplomático (3),boudier (3),bikavér párbaj (3),belvárosi sörfesztivál (3),bikavér (3),szekszárd (3),morafcsik péter (3),el dorado (3),edinburgh (3),choya (3),glögg (3),budavári sörfesztivál (3),monkey shoulder (3),illemtan (3),ciroc (3),christmas cocktail collection (3),rhum jm (3),tuk tuk bar (3),disznókő (3),tennessee whiskey (3),varga gergő (3),szaké (3),artesian (3),teeling (3),cswwc (3),tea (3),bols créme de cassis (3),bar orchard ginza (3),jose cuervo (3),keresztes ferenc (3),brandy (3),jameson (3),caorunn (3),gordons (3),unicum szilva (3),bourbon (3),ketel one (3),tiki (3),fernet branca (3),cuba libre (2),black russian (2),matusalem (2),juraj seman (2),wemyss (2),ancnoc (2),pávai miki (2),six saints (2),mai tai (2),takehiko okazaki (2),thomas girard (2),lossit (2),ozeki (2),baalbek (2),chili (2),ardbeg (2),iba (2),gourmet fesztivál (2),glenmorangie (2),orosz ákos (2),aria (2),grog (2),darnleys view (2),no3 (2),glengoyne (2),boulard (2),maxime trijol (2),frangelico (2),bacardi original bar (2),haymans old tom gin (2),thomas henry (2),jgasco (2),chartreuse (2),koval (2),varga krisztina (2),cynar (2),tokio (2),melange kávéház (2),chateau musar (2),szakkör (2),ramos gin fizz (2),star of bombay (2),cider (2),long island iced tea (2),chivas regal (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),lukács roland (2),wineglass communication (2),remy martin (2),rose maura lorre (2),sin limites (2),koccints aszuval (2),bells (2),bluecoat (2),moe aljaff (2),sör mi több (2),smash (2),chairmans reserve (2),carousel (2),mount gay (2),mint julep (2),magna mátra (2),gulyás csaba (2),wray and nephew (2),bowmore (2),gordon and macphail (2),umeshu (2),edukáció (2),licor 43 (2),hadik (2),másnaposság (2),black swan (2),terasz budapest 2016 (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),ken rose (2),terasz budapest (2),blogverseny (2),allianz (2),don julio (2),tequila sunrise (2),st germain (2),snassz kevert italok (2),dalmore (2),macallan (2),koroknai klári (2),goslings (2),alia akkam (2),cosmopolitan (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),harrys new york bar (2),sazerac (2),buffalo trace (2),beefeater 24 (2),cinzano (2),armagnac (2),brokers (2),james bond (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),tennesse whiskey (2),kings ginger (2),jäger grog (2),hárslevelű (2),francois (2),makers mark (2),rumba café (2),beefeater (2),abszint (2),brands report (2),ernest hemingway (2),veuve clicquot (2),drinks international (2),madeira (2),david wondrich (2),rozmaring (2),gin fizz (2),schweppes (2),csatlós máté (2),bols sloe gin (2),kovács istván (2),harry craddock (2),dolin (2),flair (2),deák olivér (2),szilva (2),zubrowka (2),old ballantruan (2),stolichnaya elit (2),glenrothes (2),delamain (2),kilbeggan (2),cointreaupolitan (2),bols cacao brown (2),absolut elyx (2),bols melon (2),márkus györgy (2),warmup (2),casati (2),hurricane (2),kwai feh (2),knob creek (2),bushmills (2),paddy (2),wossala rozina (2),hot aperol (2),scotch hot toddy (2),bols parfait amour (2),nightjar (2),savoy (2),simone caporale (2),el jimador (2),borsos gergely (2),the lost distillery (2),bollinger (2),bols around the world 2013 (2),Champagne (2),tabasco-szósz (2),cocchi americano (2),Aperol (2),campari naptár (2),bols advocaat (2),bols banana (2),pommery (2),julep (2),cabernet sauvignon (2),cabernet franc (2),vitáris róbert (2),szabó dávid (2),pinot noir (2),merlot (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),st-germain (2),diaego (2),kávé (2),ír kávé (2),longrow (2),benromach (2),maraschino luxardo (2),bols elderflower (2),bols cherry brandy (2),whisky (2)