680. Vodkával kevert csokis túró és paprikakrém

Néhány év kihagyás után ismét hazánkba látogattak a finn vodkamesterek. A két lappföldi nagyágyú, Markku Raittinen és Pekka Pellinen egy interaktív előadás keretében avatták be Budapest legelismertebb bartendereit a Finlandia titkaiba és a legújabb koktéltrendekbe. Ráadásul Pekkának egy kihívásban is részt kellett vennie néhány magyar összetevővel kapcsolatosan…

0 Tovább

665. Merész húzások a Tuk Tuk Barban

Télen ugyan volt egy kis szarvasgombás újítás, de tavalyhoz hasonlóan idén is tavasszal frissült fel a Tuk Tuk Bar alapvetően ázsiai stílusú koktéllapja. A 2017-es koktélok inkább a food pairing miatt maradtak emlékezetesek, a 2018-as újdonságok viszont egyértelműen a merész húzások miatt. Ha a külsőségeket nézzük, akkor az arany-fekete világú Liquid Gold és a full fekete Ink lett az abszolút telitalálat, a beltartalmat illetően viszont a vegetális, zöld jegyeket gyönyörűen szállító Matcha T volt a személyes kedvencem. A fűszerességével és sós krusztájával még izgalmasan működik az Angry Wife is, de a füstös-csípős, beszédes nevű Hattori Hanzo már csak az igazán bevállalósaknak ajánlott!

tuk tuk bar receptúra roku gin liquid gold choya ink ketel one vodka fabbri matcha t derrumbes mezcal asian pornstar eiko ozeki szaké hattori hanzo kirin whisk(e)y japanese whisky caol ila scotch whisky angry wife san cosme

Tuk Tuk Bar

0 Tovább

650. Új signature koktélok a GoodSpiritben

Nem sokkal a nyitás után próbáltam ki a GoodSpirit első signature koktéljait, most pedig megújult a koktéllap, amibe természetesen rögtön bele is kóstoltam.

receptúra goodspirit leaves your breathless breakfast at grannys haakons hope funky flamingo kremlin vodka brill pálinka pisco chartreuse sheep dip whisk(e)y scotch whisky diplomático rum kwai feh angostura bitters scrappys bitters
GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

0 Tovább

635. Megduplázta az eladásokat egy új pálinkás long drink

Rekordszámú pálinka fogyott a hétvégén Budapesten. A szokatlan népszerűség egy új pálinkamárkának és a belőle készült, Forrás Spritz névre keresztelt long drinknek köszönhető, ami málna vagy birs pálinkából készül szódával és lime-mal kiegészítve. Az új termék egy hete kapható a belvárosi vendéglátóhelyeken, de már az első hétvégén megduplázta a pálinkaforgalmat.

forrás spritz receptúra pálinka forrás

0 Tovább

633. Negroni hetek a Deák St. Kitchenben

Jó kis Negroni hetek vannak épp a Deák St. Kitchenben Nagy Norbert vezénylésével, ahol a könnyed, buborékos twisttől kezdve a magyarosított Negronin át a kávés változatig csupa érdekességgel várnak minden koktélkedvelőt. A minap végigkóstoltam a sort, bátran ajánlom kipróbálásra.

negroni receptúra deák street kitchen ritz-carlotn folk n roll negroni in the mood martini negroni coffee negroni campari antica formula martini martini bitter árpád pálinka martini rubino kreinbacher pezsgő bombay sapphire gin st germain oremus tokaji aszú bor unicum unicum szilva
Negroni sor

0 Tovább

605. Blini, Brie, Brimoncourt

Elképesztően erős párosításokat hozott a Brimoncourt champagne-vacsora a Veritas Winebarban, ahol pl. a füstölt lazacos blini - Brimoncourt Blanc de Blancs és a Brie sajtos batyu - Brimoncourt Brut Régence kombóknál nehéz lett volna ütősebbet összerakni (egyedül talán a szójás-gyömbéres bélszíncsíkok lógtak ki picit alulról a sorból, amit Brimoncourt Extra Bruttel szervíroztak). Kiderült, hogy a Brimoncourt alapítója, Alexandre Cornot és ügyvezető igazgatója, Emmanuel de la Morinerie rendkívül szellemes jelenségek, ráadásul Borsos Gergely sabrage Guinness-rekorder még a pezsgős palackok leszablyázását is megtanította a vendégeknek.

brimoncourt borsos gergely champagne pezsgő márton és lányai pálinka francois alexandre cornot emmanuel de la morinerie kóstoló

0 Tovább

574. Honnan tudod, ha hibás a pálinkád?

A minőségi pálinkakóstolásról tart kurzust a Pálinka Nemzeti Tanács az OMÉK-on, ahol azt is megtudhatjuk, miről ismerjük fel a pálinkahibákat, és mikor mondjuk mindenképpen nemet egy-egy kerítésszaggató párlatra. A kurzus minden nap 14:00 órakor kezdődik, ahol vakkóstoláson teszik próbára a résztvevők érzékeit. A tanács mindenkinek azt javasolja: ismerje meg a saját pálinkaízlését, legyen gyanakvó, ha olcsó pálinkáról van szó, és ne feledje a legalapvetőbb kóstolási szabályokat sem!

omék pálinka pálinka nemzeti tanács

Fotó: Molnár Zsolt

0 Tovább

570. Ingyenes kóstolókurzust szervez a pálinka nemzeti tanács 

Bárki lehet amatőr pálinkakóstoló, aki részt vesz a Pálinka Nemzeti Tanács ingyenes tanfolyamán, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron. A kurzus célja, hogy a résztvevők meg tudják különböztetni a pálinkahibákat és felismerjék a kiváló minőséget.

omék pálinka

0 Tovább

543. Őshonos szőlőből főzték az év pálinkáját

A Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett idén Magyarország legjobb pálinkája, míg a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést a Brill Pálinkaház nyerte el. Az idei országkóstolón minden idők legnagyobb tételszámából, 382 féle pálinkából válogathattak a verseny bírálói. A Pálinka Nemzeti Tanács idén új díjat alapított: a legjobb 10 000 palack feletti pálinka a Villányi Pálinka - Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott Vörös törkölypálinkája lett.

pálinka pálinka országkóstoló mályinkai pálinkafőzde brill pálinkaház villányi pálinka magyarbólyi pálinkafőzde

0 Tovább

522. Szááárnyakat adó alkoholmentes koktélok

Koroknai Klári bártender három olyan alkoholmentes koktélt alkotott meg a legújabb Red Bull "Summer Edition" grapefruitos ízével, ami otthon is gyorsan és könnyen elkészíthető.

pink wings grapefusion passionate bull red bull koroknai klári alkoholmentes receptúra

0 Tovább

505. Mecseki Itóka és Puszta Koktél

A már szóba került Unicum Szilva koktélverseny helyszínéül szolgáló Zwack Látogatóközpontban sikerült egy különlegességre bukkannom.

mecseki itóka zwack puszta koktél tokaji szamorodni barackpálinka

Forrás: kozpontiaktikvarium.hu

0 Tovább

460. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör 2016

Ahogyan annak idején, most is remekül sikerült a Kávé Akadémián tartott téli szakkör, ezúttal Elek Csilla és Kottra Dezső "Dedi" vezetésével. Íme néhány tipp az ünnepekre forró ital és karácsonyi likőr témakörben.

jager grog receptúra forró kevert italok jagermeister helsinki glöggi vodka vermut chrisbaum punch gin hendricks bombardino bols bols mixer akadémia kávé akadémia rum ron varadero galliano tullamore dew whisk(e)y irish whiskey sailor jerry házi tojáslikőr karácsonyi narancslikőr tonkababos csokoládélikőr ír krémlikőr glögg grog punch alkoholmentes

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

397. Schiszler Pálinkakoktélok

Bizony a koktélkultúrában méltatlanul alulértékelt magyar pálinkából is lehet könnyedén fogyasztható, remek kevert italokat készíteni. Egyelőre még csak néhány részletet árulhatok el ezzel kapcsolatban, de a Black Swan hamarosan minden választ megad. Schiszler pálinkakoktélok Ódor Andrástól.

receptúra schiszler pálinka schiszler spritz prestige aperol black swan

0 Tovább

357. Earl Grey Cooler by Robert Schinkel

Nemrég Magyarországra látogatott a Dilmah Tea nemzetközi márkanagykövete, Robert Schinkel, a Bols Mixer Akadémián pedig én is részt vehettem az egyik mesterkurzusán, ahol többek között olyan különleges teákat kóstolhattam meg, mint a Ceylon Silver Tips fehér tea, a jázmin virágos és a Whole Leaf zöld tea vagy a Single Estate Oolong tea. Bartender lévén Robert persze tea alapú koktélokat is készített. Itt van például az egyik levendulás érdekesség.

receptúra gin hendricks dilmah tea robert schinkel

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

263. Ezek az italmárkák mentek a legjobb bárokban

A világ legjobb bárjainak listáját évről-évre összeállító Drinks International idén is elvégzett egy kérdőíves vizsgálatot a top bárok körében (egészen konkrétan a legjobbnak ítélt 250-ből 100-at választottak ki), melynek eredményéből többek között az is kiderült, hogy a tavalyi esztendőben milyen italmárkákból adtak el a legtöbbet.

Brands Report

0 Tovább

217. Pálinka, whisky és kolbász a várban

Immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivált, ahol idén nagy örömömre a whisky lesz a vendégpárlat. Több mint 20 pálinkafőzde, 400 különböző pálinka és félszáz whisky várja a gourmandokat a főváros egyik legszebb környezetében október 3. és 5. között.

0 Tovább

214. Exkluzív konyakos menü

Természetesen nemcsak a borokat, hanem a koktélokat is érdemes párosítani az ételekkel, így történt ez a Single Malt Only Coctail Dinner keretében vagy a Jim Beam nyári menüjében is. A következőkben pedig a Cognac Expert Blog speciális konyakos menüjével lehet megismerkedni, amelynek különlegessége, hogy minden egyes fogásban és kevert italban megjelenik a konyak.



0 Tovább

161. Ezek az italmárkák mentek a legjobb bárokban

A világ legjobb bárjait minden évben kihirdető Drinks International egy piackutató cég segítségével elvégzett egy kérdőíves vizsgálatot a top bárok körében (konkrétan a legjobbnak ítélt 250-ből választottak ki 100-at), melynek eredményéből többek között az is kiderült, hogy tavaly mely italmárkákból adtak el a legtöbbet.

0 Tovább

94. Finn öszvér: Helsinki Mule

Ha már van Moscow Mule John G. Martintól és Jack Morgantől, Jӓger Mule a Jӓgemeistertől, Irish Mule a Jamesontól, akkor most itt a Helsinki Mule a Finlandiától. Finn öszvér.

0 Tovább

41. Tom-Yum és Pink Rosemary a debreceni Leroyban

A korábban itt a blogon is bemutatott Pávai Miki átigazolt a nemrég nyílt debreceni Leroy Caféba, ahol mindjárt két saját kreációját is volt szerencsém megkóstolni. A Tom-Yumnál (ami eredetileg egy thai levesnek a neve) a Grey Goose vodka már egy igen szép alapot biztosít, a különleges thai citromnád és a gyömbér pedig jól kooperál együtt, kis darabjaik pont átférnek a szívószálon, természetesen még intenzívebb hatást okozva az ízlelőbimbóknak. A Pink Rosemaryben a grapefruit és rozmaring kerülnek egymással szoros barátságba, csajos színe viszont megtévesztő, hiszen kifejezetten egy erőteljes, férfias kevert italról van szó.

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február 2017
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)
Taschner-kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Old Fashioned Night (Baraka Restaurant)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Szarvasgombás koktélok (Tuk Tuk Bar)
V4-es koktélok (Sirha Budapest 2018)
Furmint Február 2018
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
USA vs. Skócia whiskykóstoló (WhiskyNet)
Awaken kávék (Damniczki Budapest)
Gin Night (Baraka Budapest)
Negroni hetek (Deák St. Kitchen)
Martini (Boutiq'Bar)
Bikavér Párbaj 2018
Bruichladdich kóstoló (WhiskyNet)
Brody Alchemists Cognac Night (Brody Studios)
Asahi Super Dry bemutató (TOKIO)
Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával (Brody Studios)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Royal Bliss bemutató (Il Bacio di Stile)
Új signature koktélok (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Charles Heidsieck mesterkurzus Cyril Brunnal (VinCE Budapest 2018)
Christian Drouin calvadoskóstoló Hervé Pellerinnel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Zsirai (Wineglass Communication sajtóklub)
Rum Night (Baraka Budapest)
Kilchoman kóstoló George Willis-szel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
A. Gere kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Unicum Riserva koktélok Nagy Zoltántól (Gourmet Fesztivál)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Koktélkóstoló (St. Andrea Wine & Skybar)
Boroshordós érlelések (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Douglas Laing (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Skybaby bemutató (Budaörsi Repülőtér)
Mesterkurzus Marian Bekével (Intercontinental Budapest)
Pannonhalmi apátsági borok (Wineglass Communication sajtóklub)
Finlandia Masterclass 2018 (A38)
Brexit fröccs és popcornos kecskesajt (I Gát U)