676. Boroshordós érlelések és Douglas Laing jubileum

Kifejezetten izgalmasan zárult a tavaszi szezon a WhiskyNet kóstolók sorában, egyrészt megünnepeltük az egyik legmenőbb skót független palackozó, a Douglas Laing 70. évfordulóját, másrészt pedig egy szép soron keresztül megnéztük, hogy mit is lehet kihozni a boroshordós érlelésekből.

kóstoló whisk(e)y douglas laing whiskynet goodspirit


Douglas Laing jublieumi sor: Isle of Jura Provenance 8 éves, Bunnahabhain Provenance 12 éves, Ledaig Provenance 9 éves, Timorous Beastie Remarkable Regional Malts 10 éves, The Gauldrons Remarkable Regional Malts, Strathclyde Old Particular 20 éves

0 Tovább

656. Áprilisi kóstolók a WhiskyNettel

Nemzetközi előadókkal telt az április a WhiskyNet kóstolóin, hiszen a Kilchoman whiskytől George Willis, a Christian Drouin calvadostól pedig Hervé Pellerin járt Magyarországon.


Kilchoman Machir Bay, Kilchoman Sanaig, Kilchoman 2009 Vintage (2009-2017), Kilchoman Loch Gorm (2009-2017), Kilchoman Red Wine Cask Matured (2012-2017), Kilchoman Original Cask Strength (2010-2016)

0 Tovább

648. Márciusi whiskykóstolók a Goodspiritben

Eléggé erősre sikeredtek a márciusi whiskykóstolók a GoodSpirit bárban, konkrétan az eddigi legjobb whiskys élményemet is sikerült megélni. Voltak Bruichladdich tételek, vakkóstoló és független palackozók is.

whisk(e)y kóstoló whiskynet goodspirit bruichladdich highland park cattos gordon and macphail aberfeldy ian macload cheiftains jericho the lost distillery
Bruichladdich sor: The Classic Laddie, Islay Barley 2010, Black Art 05.1, Port Charlotte Scottish Barley, Octomore 08.1

0 Tovább

637. Füst, maláta, köles, rozs

Nemrég két tematikus whiskykóstolón is voltam a GoodSpirit bárban, ahol egy tőzegfüstös sorra és egy USA vs. Skócia párbajra próbáltam rá.

kóstoló whisk(e)y peat chimney longrow benromach tomatin port charlotte arran koval woodford reserve blantons lord elcho ardbeg bourbon whiskey skót whisky whiskynet goodspirit

Peat Chimney, Longrow, Benromach Peat Smoke, Tomatin Cu Bocan, Port Charlotte Scottish Barley, Arran Machrie Moore 4th Edition

0 Tovább

620. Robert Burns születésnapi whiskykóstoló az Arrannal

A tavalyihoz hasonlóan idén is whiskykóstolót tartott Andy Bell, az Arran értékesítési menedzsere, mégpedig a skótok legnagyobb költője, Robert Burns születésnapjának apropóján.

andy bell kóstoló arran whisk(e)y scotch whisky whiskynet
Arran Robert Burns Malt (43 térf.%), Arran 10 éves (46 térf.%), Arran 18 éves (46 térf.%), Arran James MacTaggart 10th Anniversary (54,2 térf.%), Arran Smugglers Series Volume Three The Exciseman (56,8 térf.%), Arran Machrie Moore 8th Edition (46 térf.%) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

605. Blini, Brie, Brimoncourt

Elképesztően erős párosításokat hozott a Brimoncourt champagne-vacsora a Veritas Winebarban, ahol pl. a füstölt lazacos blini - Brimoncourt Blanc de Blancs és a Brie sajtos batyu - Brimoncourt Brut Régence kombóknál nehéz lett volna ütősebbet összerakni (egyedül talán a szójás-gyömbéres bélszíncsíkok lógtak ki picit alulról a sorból, amit Brimoncourt Extra Bruttel szervíroztak). Kiderült, hogy a Brimoncourt alapítója, Alexandre Cornot és ügyvezető igazgatója, Emmanuel de la Morinerie rendkívül szellemes jelenségek, ráadásul Borsos Gergely sabrage Guinness-rekorder még a pezsgős palackok leszablyázását is megtanította a vendégeknek.

brimoncourt borsos gergely champagne pezsgő márton és lányai pálinka francois alexandre cornot emmanuel de la morinerie kóstoló

0 Tovább

604. Koccints a Mádi Kör aszúival!

Az adventi, karácsonyi, újévi időszakot megcélzó "Koccints aszúval!" kampány keretében idén a Mádi Kör gyönyörű aszúit kóstolhattam le. Személyes kedvencemnek a Barta Pince 2013-as hatputtonyosa bizonyult a szenzációs sárgabarackjai és az eleganciája miatt, míg a másik favoritom a Holdvölgy 2009-es hatputtonyosa volt, köszönhetően a kirobbanó frissességének. Persze jelen esetben abszolút helytállónak bizonyult a közhely, tényleg egyik jobb volt, mint a másik.

tokaji aszú kóstoló wineglass communication bor koccints aszúval

Holdvölgy Culture 6 puttonyos Tokaji Aszú 2009, Demetervin 6 puttonyos Tokaji Aszú 2011, Demetervin 6 puttonyos Tokaji Aszú Király dűlő 2013, Árvay 6 puttonyos Tokaji Aszú 2011, Barta 6 puttonyos Tokaji Aszú Öreg Király dűlő 2013, Royal 6 puttonyos Tokaji Aszú 2013, Royal 5 puttonyos Tokaji Aszú 2013, Orosz Gábor 6 puttonyos Tokaji Aszú 2007 (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

603. A High Note SkyBar bemutatja: The Forest

Korábban már többször is írtam arról, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően itthon is üdvözítő lenne, ha a hazai szállodák bárjai minél inkább önálló brandet képviselnének, amivel a hotel vendégkörén kívül esőket is jobban képesek lennének bevonzani. Az elmúlt években érezhetően fejlődés indult be ebben a tekintetben (is) Budapesten. A High Note SkyBar pl. mindenképpen a progresszív helyek között foglal helyet, ugyanis nem érik be annak meglovagolásával, hogy egyébként a világ legjobb szállodájának választott Aria Hotel tetején működnek. Már a nyáron is azt tapasztaltam, hogy egyre komolyabb koncepció kezd összeállni a Szent István Bazilika kupolája mellett működő rooftop bárban, azonban most olyat raktak össze, ami egyedülálló a fővárosban.

receptúra ring of spirits diplomático rum patrón pineau des charentes lumberjacks glade gentleman jack jack daniels ardbeg whisk(e)y cynar fairy land amaretto disaronno aria high note

0 Tovább

588. Nikka premier Stan Vadrnával

Ismét Magyarországra látogatott Stanislav Vadrna, a bartender szakma rocksztárja és a Nikka márkanagykövete. Az érkezés legfőbb apropója az volt, hogy a Good Spirit bárban rendezték meg a Nikka Perfect Serve verseny regionális döntőjét (ami egyébként Zdenko Michlik nyert meg), viszont előtte Stan egy mesterkurzus keretében bemutatta a Nikka két új termékét is.

nikka whisk(e)y vodka gin kóstoló stan vadrna
A két új a régiekkel együtt: Nikka Coffey Grain (45 térf.%), Nikka Coffey Malt (45 térf.%), Nikka From The Barrel (51,4 térf.%), Nikka Coffey Vodka (40 térf.%), Nikka Coffey Gin (47 térf.%).

0 Tovább

584. A Springbank, a Bruichladdich és a függetlenek

Az idei Whisky Show számomra két helyszínen telt el. A Springbank mesterkurzusán és a WhiskyNet standjánál. A lekóstolt 15 tétellel pedig ezúttal rámentem a különlegességekre. A Springbank, a Bruichladdich és a függetlenek.

whiskynet whisky show springbank bruichladdich octomore signatory wilson and morgan tobermory imperial gordon and macphail mortlach duncan taylor allt a bhainne ardbeg ian macleod whisk(e)y kóstoló
Whisky Show 2017

0 Tovább

578. Best of Heinemann 2017

A Heinemann tavalyi portfólióbemutatóján az amerikai whiskeykre koncentráltam, az idei bemutatón viszont kizárólag skót malátawhiskyket választottam a soromba.

whisk(e)y kóstoló jura auchentoshan heinemann dalmore

Best of Heinemann 2017 a Buddha-Bar Budapesten

0 Tovább

571. Boldog születésnapot, WhiskyNet!

A 10 éves WhiskyNet a saját munkatársainak kedvenceiből összeállított kóstolósorral nyitotta meg a szezont.

whiskynet kóstoló old pulteney glenfarclas tomatin mortlach gordon and macphail wilson and morgan benriach whisk(e)y

Old Pulteney 12 éves, Glenfarclas 15 éves, Tomatin 14 éves, Mortlach 15 éves Gordon & MacPhail kiadásban, Wilson & Morgan House Malt (lepárolva: 2011. december, palackozva: 2016. április), Benriach Curiositas 10 éves (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

543. Őshonos szőlőből főzték az év pálinkáját

A Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett idén Magyarország legjobb pálinkája, míg a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést a Brill Pálinkaház nyerte el. Az idei országkóstolón minden idők legnagyobb tételszámából, 382 féle pálinkából válogathattak a verseny bírálói. A Pálinka Nemzeti Tanács idén új díjat alapított: a legjobb 10 000 palack feletti pálinka a Villányi Pálinka - Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott Vörös törkölypálinkája lett.

pálinka pálinka országkóstoló mályinkai pálinkafőzde brill pálinkaház villányi pálinka magyarbólyi pálinkafőzde

0 Tovább

503. Jól vizsgáztak a mátrai mágnások

Persze, lehet, hogy volt némi hullámzás a színvonalat illetően a múltkor beharangozott Magna Mátra nagykóstoló tételei között. Az is lehet, hogy még folyik az útkeresés a Mátrai borvidéken. Az viszont biztos, hogy most valami pozitívat indított el a kezdeményezést életre hívó nyolc borászat. Van vízió, hogy milyen fajtáknak szeretnének kiemelkedő szerepet szánni (kékfrankos és később a kadarka), közös bort terveznek (Magna néven) és kezdetnek egy jó kis rendezvényt is összehoztak. Meg amúgy is, mindig pozitívum, ha magyar borászok fognak össze egy közös cél érdekében és nem egymás ellen.

magna mátra bor kóstoló

Fotó: Kazsu Attila

0 Tovább

502. A VinCE Budapest 2017 számokban

A háromnapos VinCE Budapest Wine Show-n hat mesterkurzus teltházas volt, 20 mesterkurzuson 20 millió forint értékű bort töltöttek 2778 vendég 16 668 poharába, 1014 szakmai vendég kereste fel a rendezvényt, ebből 102 VinCE által vendégül látott külföldi szakember, 556 szakmai vendégként regisztrált látogató, és 356 kiállító-munkatárs volt. 174 kiállítói standnál és a B2B termekben minimum 700 üzleti találkozó zajlott. A pénteki szakmai napon én összesen 11 tételt kóstoltam le és 1 mesterkurzuson vettem részt.

vince budapest bailly lapierre cremant de bourgogne kóstoló pezsgő hungaria sauska miguel torres

A grafika és az adatok forrása: VinCE Budapest 2017 hírlevél

0 Tovább

495. Haladó kóstolók

Nemrégiben gyors egymásutánban két rendhagyó kóstolón is részt vehettem a WhiskyNet jóvoltából: egy vakteszten, valamint egy idősebb és javarészt független tételeket felsorakoztató szeánszon.

whiskynet kóstoló nikka ancnoc teeling castarede six saints old ballantruan jura ian macleod clynelish berry bros and rudd glencadam tobermory wilson and morgan mortlach douglas laing caol ila gordon and macphail whisk(e)y scotch whisky rum armagnac japanese whisky

Vakkóstoló: Nikka All Malt, anCnoc 12 Years Old, Teeling Single Grain, Castaréde VSOP, Six Saints, Old Ballantruan (Fotók: Koktél Blog)

0 Tovább

481. Robert Burns születésnapi whiskykóstoló az Arrannal

Mivel a WhiskyNet régóta szoros kapcsolatot ápol az Arrannal, ezért a legutóbbi alkalomig már 12 tétellel ismerkedtem meg. Azt elismerem, hogy a márka védjegyének számító, kifejezetten szárazkás ízvilág sokaknak nem tetszhet elsőre, viszont az biztos, hogy az egyik legszerethetőbb skót whiskymárkáról van szó. Nem csak a természetvédelem és Robert Burns miatt, hanem mert mára egészen szép portfólióval rendelkeznek, a whiskynetes együttműködésnek hála több tokaji finiselésű kiadásuk is van (korábban egy 8 és egy 10 éves kiadást kóstoltam le). A skótok legnagyobb költője, Robert Burns születésnapja apropóján Andy Bell, az Arran értékesítési menedzsere nemrég Magyarországra látogatott egy remek kóstolót tartani, ahol újabb tételekkel ismerkedhettem meg.

arran kóstoló andy bell whiskynet whisk(e)y

Arran Robert Burns Single Malt (43 térf.%), Arran Aged 10 Years Single Malt (46 térf.%), Arran Aged 18 Years Single Malt (46 térf.%), Arran The Sauternes Cask Finish Single Malt (50 térf.%), Arran The Bothy Quarter Cask (55,7 térf.%), Arran Machrie Moore 7th Edition Single Malt (46 térf.%) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

465. Barangolás Skóciában

A WhiskyNet 2016-ot lezáró szeánszán néhány skót régiót jártunk körbe kizárólag single malt whiskyk segítségével. Két highland-i, két speyside-i és egy islay-i tétel került a kóstolósorba.

kóstoló scotch whisky whisk(e)y glencadam arran old pulteney benromach benriach kilchoman

0 Tovább

458. 1001 buborék a Buddhában

Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

0 Tovább

436. Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval

A WhiskyNet jóvoltából Magyarországra látogatott Tito Cordero, a Diplomático rum keverőmestere. Az élő legenda érkezése már önmagában is nagy dolognak számított, ráadásul még egy újdonságot is hozott magával. Közvetlenül a Bar Convent Berlin után ugyanis Magyarországon is bemutatkozott a márka vadiúj kiadása, a Mantuano.

diplomático rum tito cordero kóstoló whiskynet
Traditional range: Diplomático Blanco (40 térf.%), Diplomático Reserva (40 térf.%), Diplomático Mantuano (40 térf.%), Diplomático Reserva Exclusiva (40 térf.%). Prestige range: Diplomático Single Vintage 2002 (43 térf.%), Diplomático Ambassador (47 térf.%).

0 Tovább

435. Körzővel és vonalzóval: Grant's blendek

A skót whiskyk királykategóriájának számító single maltokhoz vagy akár csak a blended maltokhoz képest a szimpla blended kategóriához mindig kissé kétkedve állok. Nagyon kevés köztük ugyanis a kiemelkedő tétel. Talán csak a 17 éves Ballantine's és a 12 éves Johnnie Walker Black jut elsőként eszembe. A nagy blended márkák csúcstermékeire van, hogy inkább csak a hype, a rendkívül rossz ár-érték arány és az unalom a jellemző (lásd pl. Johnnie Walker Blue). Van viszont egy másik megközelítésmód. A Grant's blendjeivel már itt és itt is találkoztam, nemrég a Koktélboltban viszont egy teljes kóstolósort próbáltam ki.

whisk(e)y scotch whisky grants kóstoló kottra dezső

Grant's The Family Reserve (40 térf.%), Grant's Signature (40 térf.%), Grant's Ale Cask Finish (40 térf.%), Grant's Sherry Cask Finish (40 térf.%), Grant's Select Reserve (40 térf.%), Grant's Aged 18 Years (40 térf.%)

0 Tovább

431. A független whiskypalackozók világa

A független palackozók nagyon fontos szerepet töltenek be a whiskyk világában. Jellemzően nem rendelkeznek gyártói kapacitással, hanem desztillálók széles körétől szerzik be a párlatokat, akár olyanoktól is, akik már nem működnek vagy leginkább csak nagyobb márkák blended tételeit szolgálják ki, emiatt pedig sokszor jönnek ki speciális, limitált kiadásokkal. Persze ismertebb lepárlók párlatai is megjelennek a függetlenek gondozásában, ilyenkor a különleges hordóhasználattal tudnak rendhagyót felmutatni. A WhiskyNet ebbe a világba nyújtott betekintést az őszi szezon első whiskykóstolóján.

auchentoshan douglas laings connoisseurs choice gordon and macphail the feathery spencerfield spice king wemyss ledaig wilson and morgan lossit the lost distillery whisk(e)y scotch whisky whiskynet kóstoló
Auchentoshan 2002-2015 Lowland Single Malt by Douglas Laing's (46 térf.%), Dailuaine 2002-2014 Speyside Single Malt by Gordon & MacPhail (46 térf.%), The Feathery Highland Blended Malt by Spencerfield (40 térf.%)

0 Tovább

382. Ciderek, calvadosok, koktélok

A WhiskyNet Good Spirit sorozatának legutóbbi állomásán Thomas Girard, a Michelin-csillagos Hexagone Paris chef-barmanje és Schök Norbert, a Kollázs bartendere körbejárta az elsősorban calvadosok készítéséről ismert Christian Drouin márkát, az alapanyagoktól kezdve egészen a koktélokig.

calvados whiskynet kóstoló christian drouin schok norbert thomas girard

0 Tovább

378. A fenyőerdő és az elektromosság íze

Ha már végül a Gourmet Fesztiválra sajnos nem jutottam ki egyéb elfoglaltságaim miatt, akkor meglátogattam Felhősi Attila vezető bártendert a Blue Fox The Barban, hogy kipróbálhassam a rendezvényen nagy sikert arató koktéljait. Az italok elkészítésénél az volt a koncepció, hogy olyan ízeket kóstolhassanak meg a vendégek, amiket más módon nem lenne lehetőségük. Így jött létre a fenyőerdőket idéző Taste of the Pine Forest és az elektrosokkot szimuláló Taste of the Electric. Előbbit fenyőtüske, eukaliptusz és cédrusfa, utóbbit pedig zsibbasztó hatású, egészen extrém élményt nyújtó parazsázsa és fanyar grapefruit felhasználásával sikerült reprodukálni.

blue fox the bar felhősi attila kóstoló rum vodka bor holdvölgy furmint parazsázsa fenyő cédrus eukaliptusz

0 Tovább

376. Chateau Musar borvacsora: teljes menü és képes beszámoló

Libanon odatette magát. A Baalbek borvacsoráján Ossama Kutaini execuive chef remek mezzéi, grilltáljai és desszertje mellett elképesztő borsort lehetett megkóstolni a Chateau Musartól. Merthogy Libanonban nemcsak jó ételeket, hanem jó borokat is tudnak készíteni. Ráadásul az előzetes borlista még kibővült két maradandó élményt jelentő 1975-ös tétellel is

baalbek kóstoló bor chateau musar

0 Tovább

373. Mi a helyzet a japán whiskyvel?

A japán whisky nagyon érdekes fejlődéstörténeten ment keresztül az elmúlt időszakban. Takecuru Maszataka vezetésével szépen áttranszferálták a skót tudást Japánba, majd egyszerű lenyúlás helyett saját stílust alakítottak ki. Mostanában pedig egészen komoly eredményeket tudnak felmutatni, elég, ha a bibliaárus Jim Murray tavalyi választására, a Yamazaki Sherry Cask 2013-ra gondolunk.

whisk(e)y kóstoló whiskynet nikka akashi togouchi

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

360. Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel

Egy csodálatos kóstolósorral érkezett Magyarországra a Glenfarclas élő legendájának számító Ian MacWilliam. A Glenfarclas lepárlót 1836-ban alapították a skóciai Speyside régióban és 1865 óta a Grant család tulajdonában van, jelenleg John L.S. Grant elnök és George S. Grant márkanagykövet révén az ötödik és a hatodik generáció vesz részt a cég működtetésében. Íme a skót felföld klasszikus sherrybombái a WhiskyNettel.

ian macwilliam glenfarclas kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

358. Palackba zárt narancs, kókusz és kávé

Ha rumokról van szó, akkor nagy kedvencemnek számítanak a francia stílusú agricole rumok, amik nem a cukorgyártás melléktermékének számító melaszból, hanem közvetlenül a cukornád levéből készülnek, emiatt nagyon intenzív és komplex aromákkal rendelkeznek. Ennek a stílusnak az úttörői a Clément rumok, amelyek közül a Canne Bleue 2013, a Premiére Canne és a VSOP tételeket már korábban lekósoltam, a múltkori GinNap folytatásaként megrendezett RumNapon viszont többek között a Canne Bleue 2014 és a Select Barrel tételekkel is megismerkedhettem, valamint most először a Clément likőrportfóliójába is belekóstolhattam a narancsos Créole Shrubb-on, a kókuszos Mahina Coco-n és a kávés Créme au Rhum Vieux-n keresztül. Schök Norbert bartender persze a múltkorihoz hasonlóan most is kevert néhány koktélt. RumNap a WhiskyNettel.

kóstoló receptúra whiskynet rum clément mai tai tipunch old fashioned schok norbert

0 Tovább

356. A függetlenség előnyei: Wemyss maltok

A független whiskypalackozók sokszor meghökkentően érdekes tételekből álló portfóliót tudnak összeállítani, köszönhetően elsősorban a kötetlenebb kereteiknek. Így van ezzel a Wemyss is, akik egy komoly blended malt sorozat mellett egy még komolyabb single cask válogatással vannak jelen a piacon, az egyéb érdekességekről már nem is beszélve. A Wemyssnél szakmai munkáját ráadásul az élő legenda, Charles Maclean segíti. Wemyss maltok kóstolója a WhiskyNettel.

kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky wemyss

0 Tovább

355. A Jose Cuervo tequila világa

Egy nagyon komoly kóstolósorral és remekül eltalált koktélokkal mutatta be a Jose Cuervo tequilamárka világát Demendi György a Bols Mixer Akadémián.

kóstoló bols mixer akadémia tequila jose cuervo el diablo yang yuhu american margarita rising star aperol gancia cointreau

Especial Silver, Especial Reposado, Tradicional Silver, Tradicional Platino, Tradicional Reposado, Reserva De La Familia Platino, Reserva De La Familia Extra Añejo.

0 Tovább

351. Karibi rumok kóstolója

A tavalyi után idén is volt egy kis karibi rumos szeánsz a WhiskyNettel. Belekóstoltunk Grenadába, Martiniqueba, Venezuelába és Barbadosba.

rum kóstoló whiskynet rhum jm six saints santa teresa jamaica barbados

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

346. Tőzegelt malátawhiskyk Skóciából

A tavalyihoz képest most kizárólag skót tőzegelt maltokat kóstoltunk le a WhiskyNet füstös szeánszán. Skócián belül Highlandot, valamint Arran és persze Islay szigetét érintettük.

whiskynet whisk(e)y scotch whisky ancnoc glendronach ardbeg arran kilchoman kóstoló sheepdip

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

344. Kiengedtük a gineket a palackból

Még a múltkor beharangozottnál is szélesebb volt a repertoár a WhiskyNet GinNapján, hiszen az Edinburgh márkának a szimpla gin mellett a gin alapú rebarbarás és gyömbéres likőrje is bekerült a kóstolósorba, míg a tonikok közül a J. Gascónak az Indian és a Dry Bitter, a Peter Spantonnak pedig a citromfüves és a kardamomos változata is képviseltette magát. Schök Norbert bartender előbb elhelyezte a gint az italtörténelemben, majd a különféle márkákat tisztán és kevert italokban is kilehetett próbálni: az első ötöt tonikokkal párosítva (Atomic - Thomas Henry , No. 3. - J. Gasco Indian, Darnley's View - J.Gasco Dry Bitter, Caorunn - Peter Spanton Cardamom, Christian Drouin - Peter Spanton Lemongrass), míg az utolsó négyet klasszikus koktélokban (lásd lent). A nagy kedvenc változatlanul a small batch Darnley's View London Dry gin maradt: harmonikussága és letisztultsága kiemelkedő volt tisztán és tonikkal is. Aki az édesebb vonalat szereti, annak a legjobb választás a No.3. gin, aki viszont úgy általában a klasszikus gineket nem kedveli, annak érdemes kipróbálni a különleges fűszerezésű Bobby's gint vagy a calvadosuk érleletlen almaborpárlatával dolgozó Christian Drouint.

whiskynet kóstoló christian drouin gin atomic caorunn no3 darnleys view koval bobbys edinburgh thomas henry jgasco peterspanton martinez red snapper ramos gin fizz

Fotó: Koós Nándor

0 Tovább

333. Indiai gourmet hét a Buddha-Bar Hotelben

Többek között az is nagyszerű a Buddha-Bar hálózatban, hogy a világ különböző pontjain dolgozó szakemberek könnyen tapasztalatot tudnak cserélni egymással, ezzel biztosítva a folyamatos inspirációt és tanulást. Tavaly pl. Mathias Giroud vezető bármenedzser látogatott el a budapesti Buddha-Bar Hotelbe, most pedig a prágai Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Pavol Kulich tartott koktélfesztivált és többek között indiai ihletésű kevert italokkal járult hozzá a most szombatig tartó indiai gourmet héthez.

buddha-bar kóstoló pavol kulich fever tree rum chutney amrut whisk(e)y indian whisky pistachio lassi lassi yoghurt old fashioned indian fashion

Pavol Kulich

0 Tovább

332. Negroni barackhabbal, Bloody Mary fahéjjal: UP&Down

Elegáns étterem és bár az utcaszinten, indusztriális stílusú kocsma az alagsorban. Magyar-ázsiai fúziós fogások és street food a konyhából, izgalmas koktélok a bárból. Egy újabb étterem, ahol a kevert italokra is komolyan odafigyelnek. A Fővám téri Up&Downban jártam és leteszteltem az ambiciózus Vitáris-Vámosi Csilla koktéljait.

upndown bloody mary negroni popping candy smoking barrel talisker whisk(e)y scotch whisky bombay sapphire gin midori kwai feh the bitter truth receptúra kóstoló vitáris-vámosi csilla

Up&Down

0 Tovább

327. Tuk Tuk tél

A tavaly nyári nyitórendezvény után nemrég újra meghívást kaptam a Casati Budapest Hotel remekül kitalált Tuk Tuk Barjába, ahol az évszakra való tekintettel most a téli, forró italokat próbáltam ki.

tuk tuk bar kóstoló casati receptúra asian marmalade mate plumtastic juhar punch whisk(e)y bulleit rye whiskey marie brizard the bitter truth choya sake gekkeikan boulard calvados

0 Tovább

325. Évzáró Champagne Night

A Koktél Blog idei utolsó kóstolójának a Buddha-Bar Hotel Budapest pezsgős rendezvényét, a Champagne Night-ot terveztem be, mivel az év végén amúgy is nagyobb figyelem jut a buborékoknak. Annak ellenére, hogy nem vagyok híve a pezsgőfogyasztás ünnepekre való korlátozásának (annál ugyanis sokkalta jobb, hogy csak valamilyen jeles alkalomkor fogyasszuk), azért mégiscsak ez december hónap itala. A nagyon grandiózus programkínálatból a hazai forgalmazók által tartott Louis Roederer és Alfred Gratien mesterkurzuson vettem részt.

champagne buddha-bar kóstoló alfred gratien louis roederer cristal

0 Tovább

324. Skót vs. japán whiskyk

Egy vakkóstolóval zárult a WhiskyNet idei szeánszainak sora, ráadásul még izgalmasabb volt, mint a múltkori, mert ezúttal skót és japán whiskyket kóstoltunk le párban, így szépen össze lehetett hasonlítani a két stílust. A nehézség abban rejlett, hogy a japán whiskyk alapvetően skót tőről fakadnak, tehát van némi hasonlóság a két országból érkező whiskyk között, még ha a japánok jellemzően könnyedebb, letisztultabb tételeket is készítenek (meg persze azért voltak kifejezetten becsapós tételek). Skót vs. japán whiskyk.

whisk(e)y scotch whisky nikka longrow ben nevis black bull kóstoló whiskynet japán whisky

0 Tovább

321. Farm-to-table és food pairing a Stradivariban   

Nemrég meghívást kaptam a főváros Tripadvisor király boutique szállodájába, az Aria Hotel Budapestbe. A látogatás középpontjában a szálloda farm-to-table koncepcióban működő étterme, a Stradivari volt, ahol egy italpárosításokkal összerakott degusztációs menüt próbáltam ki (a farmtól az asztalig koncepció lényege, hogy közvetlenül a termelőktől szerzik be a minőségi alapanyagokat). Az egész estét az Aria Hotel bárjai és annak koktéljai ölelték körül: az Ypióca cachaçával, nádcukorral, friss zöldcitrommal és kékáfonyával készült welcome drinkemet a Satchmo's Bar and Loungeban, a kilépőitalként funkcionáló, jamaikai rum alapú grogomat pedig az elképesztő panorámával bíró High Note Sky Barban fogyasztottam el.

kóstoló aria maxime trijol pineaut de charentes kardos günzer

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

320. Kaliforniai borok a veritasban

A Veritas Borkereskedés nemrég az újvilági borok egyik zászlóshajójának számító Kaliforniával szélesítette a szortimentjét, a remek tételek bemutatójára pedig jómagam is meghívást kapott. A Veritas választása a Keresztapja c. film rendezőjének, Francis Ford Coppollának a borászatára és a jelenleg regnáló amerikai elnök, Barack Obama egyik kedvencére, a Duckhornra esett. Borok Sonoma Countyból és Napa Valleyből, Szik Mátyás kétszeres magyar bajnok sommelier ételajánlójával.

veritas kóstoló bor duckhorn copolla

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

318. Tokaj évjáratbemutató Buddha-módra 

Egészen elképesztő, hogy Tokaj mire képes, ha borokról van szó. A furmintoknál az a hihetetlen mineralitás, ami olyan szépen megmutatja a terroirt vagy éppen a sav, az alkohol és a maradék cukor tökéletesen félelmetes aránya az aszúnál. Persze nem mindegyik palack tokajira igaz ez, amit éppen leveszünk a polcról, ehhez mondjuk egy Szepsy, Szent Tamás vagy Disznókő Pincészet munkája is szükséges. Emlékezetes Tokaj évjáratbemutató a Buddha-Bar Hotel Budapest gyönyörű sky bárjában.

kóstoló buddha-bar szepsy szent tamás disznókő kapi

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

316. Johnnie és a csokigyár

Ha whiskyről van szó, akkor különösen a single maltokat kedvelem, de ennek ellenére nagyon kíváncsian vártam, hogy lekóstolhassam a Johnnie Walker Colours teljes blended sorát. Persze egyik-másik taggal már azt hiszem nagyon sokan találkoztak, hiszen mégiscsak a világ legnépszerűbb skót whiskymárkájáról van szó, de így egyben azért mindenképpen különleges élménynek ígérkezett. Főként, hogy a Whisky Show előestéjén az egyik legismertebb whiskynagykövet, az igazi showman Colin Dunn tartott vezetett kóstolót, aki ráadásul food pairingként még Rococo kézműves csokikat is hozott az italok mellé.

Johnnie Walker Colours sor

0 Tovább

310. Több mint whisky show

Az elején még csak whiskyket lehetett kóstolni, az elmúlt időszakban egyre több párlatot is. Már nemcsak a szokásos whiskys koktélbajnokságon, hanem külön ír kávés kupán is indulhatnak a versenyzők. Az egyre komfortosabb környezet érdekében a helyszín is folyamatosan fejlődik. Immáron 30 kiállító, 28 szeminárium, számos hazai és külföldi szakember, külön Food & Drink terem és persze végeláthatatlan mennyiségű whisky, illetve egyéb párlat. Ez lesz az V. Whisky Show.

Whisky Show 2015

0 Tovább

308. Eltűnt whiskyk nyomában: The Lost Distillery

A gazdasági recesszió, a világháborúk vagy éppen a szesztilalom miatt a 20. század során csaknem 100 - sok esetben legendás és százéves múltra visszatekintő - whiskylepárló zárt be Skóciában, jókora űrt okozva ezzel a whiskyk szortimentjében. Erre reagált a Lost Distillery csapata, akik reprodukálták néhány rég bezárt desztilláló tételét, melyek már teljesen eltűntek a piacról. Először kutatók, levéltárosok tíz szempont (utolsó lepárlás dátuma, elhelyezkedés, víz, árpa, élesztő, tőzeg, cefréző kád, erjesztő kád, lepárló berendezés és hordóhasználat) alapján összegyűjtik az adott whisky jellemzőit, majd ez alapján a whiskykészítők elhelyezik egy aromaskálán (tőzeges, virágos, gyümölcsös, gabonás, boros, fás és kénes), végül a két csapat együtt különféle malátawhiskykből összeállítja az aromaskálának legmegfelelőbb blendet.


0 Tovább

293. Champagne Emergency vol. 1.

Ez az idei nyár egyre inkább a buborékokról szól. A Törlezvény és a Bourdaire-Gallois kóstoló után most egy privát buliban (egy egészen komoly sor közepén) kipróbálhattam a múltkor már szóba került Moët & Chandon Ice Impérialt, a világ első első champagne-át, amit jéggel (no meg egyéb kiegészítőkkel) ajánlanak. A gyümölcsös vonalhoz és a 45 g/l dosage-hoz remekül ment a lime peel-menta, a grapefruit peel vagy az uborka (nekem egyedül eperrel nem jött be annyira), a jég pedig szépen fellazította a magasabb cukortartalmat.

Moet & Chandon Ice Impérial

Hát nem gyönyörű? Moët & Chandon Ice Impérial (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

292. Három világbajnoki érem a Kreinbacher pezsgőknek

Somló immár hivatalosan is felkerült a nagy nemzetközi pezsgőtérképre. Az idén második alkalommal megrendezett Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) díjazottjai közül egy ezüst és két bronzérmet hoztak el a Kreinbacher Birtok pezsgői.

cswwc pezsgő kreinbacher kóstoló

Az ezüstérmes Prestige Brut (facebook.com/kreinbacher.hu)

0 Tovább

286. A pinot meunier igazi arca: Bourdaire-Gallois kóstoló

A francia Champagne régióban kizárólag háromféle szőlőből, chardonnayből, pinot noirból és pinot meunierből lehet pezsgőt készíteni. A meunier jellemzően alacsonyabb termésmennyiséget produkál és kevésbé alkalmas a hosszabb érlelésre, mint a noir vagy a chardonnay, ezért - főként a nagyobb házak esetében - egyre inkább háttérbe szorul (bár Champagne ültetvényeinek még mindig 32%-át adja. A kisebb házak viszont megtehetik, hogy szembe mennek a trendekkel és előtérbe helyezik a pinot meuniert. Itt van pl. a Bourdaire-Gallois, ahol az ültetvények 85%-át adja ez a fajta és a speciális szőlőművelésnek, valamint a talajadottságoknak köszönhetően igazán sokat tudnak kihozni a meunierből. Nemrég Magyarországon járt a ház vezetője, David Bourdaire, aki a Buddha-Bar Hotel Budapest kóstolóján mutatott be egy egészen komoly sort, amivel bebizonyította, hogy a meunier bizony szépen bírja a nulla dosage-t vagy akár a hosszabb érlelést is.

buddha-bar bourdaire-gallois david bourdaire kóstoló pezsgő Champagne

Fotó: Buddha-Bar Hotel Budapest

0 Tovább

281. Nyári teakoktélok Dilmah módra

Elkötelezett Dilmah teafogyasztó lettem, mióta tavaly részt vettem a Magyarországra látogató Dilhan C. Fernando (az alapító Merril Fernando fia) előadásán. Magával ragadott az az alázat és aprólékos tudás amivel Srí Lankán végzik a munkájukat és persze azok a remek teák, melyeket olyan nagy odaadással készítenek. Ráadásul a Bols márkával együttműködésben kiemelt figyelmet fordítanak a teakoktélokra, még egy külön könyvet és honlapot készítettek a témában. Nemrég a Bols Mixer Akadémia két oktatója, Kántor Enikő és Kottra Dezső Dedi tartott a nyárra hangolt szakkört a Dilmah teákról és a teakoktélokról.

dilmah kóstoló kottra dezső kántor enikő bols mixer akadémia vodka rum gin sailor jerry hendricks cointreau mojito

0 Tovább

280. Kátrány, benzin és fűszerek: karibi rumok kóstolója

A nyári szünet előtti utolsó WhiskyNet szeánsz témakörét rendhagyó módon a karibi rumok adták. Korábban itt - ott már sikerült lekóstolnom néhány karibi rumot, de most Martiniquetól kezdve Dominikán, Guayanán át egészen Trinidad és Tobagóig széles körben elmélyedhettem a Karib-szigetek párlatainak világában.

receptúrák bartender rum clément rhum jm old distiller fair jamaica berry bros and rudd caroni whiskynet kóstoló ti punch punch

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

275. Skót gyökerekből saját stílus: Nikka whiskyk kóstolója

Már a legelső Whisky Show-mon, majd a legelső WhiskyNet által szervezett whiskykóstolómon sikerült megismerkednem néhány Nikka whiskyvel, így sokakkal ellentétben nem értetlenkedek akkor, ha valaki Japánról, mint önálló whiskyrégióról tesz említést. A Takecuru Maszatakának köszönhetően skót gyökerekből táplálkozó, de mára saját stílust képviselő japán whiskyk világszerte nagy elismertségnek és népszerűségnek örvendenek (például a világ legismertebb whisky szakírója, Jim Murray is egy japán tételt választott a tavalyi év legjobbjának). Elképesztő az a változatos portfólió is, amit a Nikka a két eltérő stílusú lepárlójának (az 1939 alapított, enyhén tőzeges, karakteres vonalat képviselő Yoichinek és az 1969-ben létrehozott, könnyedebb stílusú Miyagikyonak) köszönhetően összerakott. Nikka kóstoló a WhiskyNettel.

blog koktél cocktail receptúrák kevert italok bartender nikka whisk(e)y whiskynet kóstoló japanese whisky

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább
«
12

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február 2017
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)
Taschner-kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Old Fashioned Night (Baraka Restaurant)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Szarvasgombás koktélok (Tuk Tuk Bar)
V4-es koktélok (Sirha Budapest 2018)
Furmint Február 2018
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
USA vs. Skócia whiskykóstoló (WhiskyNet)
Awaken kávék (Damniczki Budapest)
Gin Night (Baraka Budapest)
Negroni hetek (Deák St. Kitchen)
Martini (Boutiq'Bar)
Bikavér Párbaj 2018
Bruichladdich kóstoló (WhiskyNet)
Brody Alchemists Cognac Night (Brody Studios)
Asahi Super Dry bemutató (TOKIO)
Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával (Brody Studios)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Royal Bliss bemutató (Il Bacio di Stile)
Új signature koktélok (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Charles Heidsieck mesterkurzus Cyril Brunnal (VinCE Budapest 2018)
Christian Drouin calvadoskóstoló Hervé Pellerinnel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Zsirai (Wineglass Communication sajtóklub)
Rum Night (Baraka Budapest)
Kilchoman kóstoló George Willis-szel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
A. Gere kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Unicum Riserva koktélok Nagy Zoltántól (Gourmet Fesztivál)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Koktélkóstoló (St. Andrea Wine & Skybar)
Boroshordós érlelések (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Douglas Laing (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Skybaby bemutató (Budaörsi Repülőtér)
Mesterkurzus Marian Bekével (Intercontinental Budapest)
Pannonhalmi apátsági borok (Wineglass Communication sajtóklub)
Finlandia Masterclass 2018 (A38)
Brexit fröccs és popcornos kecskesajt (I Gát U)
Gál Lajos (Wineglass Communication sajtóklub)
Koktélkóstoló (Kollázs)

Italicus bemutató (Caviar & Bull Budapest)