505. Mecseki Itóka és Puszta Koktél

A már szóba került Unicum Szilva koktélverseny helyszínéül szolgáló Zwack Látogatóközpontban sikerült egy különlegességre bukkannom.

mecseki itóka zwack puszta koktél tokaji szamorodni barackpálinka

Forrás: kozpontiaktikvarium.hu

0 Tovább

385. Nyolc dolog, amit nem tudtál a koktéljégről

Egy jó koktélnál az összetevők harmóniája mellett nagyon fontos az ital hőmérséklete, amit jelentősen befolyásol a felhasznált jég. A minőségi koktéljég alkalmazása lassabb olvadással jár, jobban élvezhető italokat eredményez, hiszen az idő előtt elolvadó jég csúnyán felvizezi a koktélunkat. A jég tehát olyan fontos a bártendernek, mint mondjuk a tűz a séfnek. Íme nyolc dolog, amit nem tudtál a koktéljégről.

vízsprint koktéljég


Fotó: barschool.net

0 Tovább

338. Buborék és más az idei VinCE Budapesten

Nagy kedvenceim, a pezsgők idén is szép számmal lesznek jelen a régió legnagyobb boros rendezvényén, a VinCE Budapesten. A tavalyihoz hasonlóan most is lesz beszámoló a pezsgő világbajnokságról (CSWWC), Márkus György mellett ezúttal Tom Stevenson mutatja be a verseny legnagyobb meglepetéseit. Egyik szeretetett borvidékem, Tokaj harmadik dimenziójáról, azaz a pezsgőkről Káli Ildikó és Natasha Hughes MW tart mesterkurzust. A spanyol buborékokról Sarah Jane Evans MW ad elő, mégpedig a házak képviselőivel együtt. Lesz két igazi nagyágyú is, természetesen Champagneból: a Veuve Clicquot borásza többek között a La Grande Dame kategóriát mutatja be, míg Thomas Lignier pincemester Franciaország kedvenc és egyben a Forma-1 hivatalos pezsgőjével, a Champagne Mumm-mal érkezik.

blog koktél cocktail receptúrák kevert italok bartender vince budapest

Fotó: VinCE Budapest

0 Tovább

275. Skót gyökerekből saját stílus: Nikka whiskyk kóstolója

Már a legelső Whisky Show-mon, majd a legelső WhiskyNet által szervezett whiskykóstolómon sikerült megismerkednem néhány Nikka whiskyvel, így sokakkal ellentétben nem értetlenkedek akkor, ha valaki Japánról, mint önálló whiskyrégióról tesz említést. A Takecuru Maszatakának köszönhetően skót gyökerekből táplálkozó, de mára saját stílust képviselő japán whiskyk világszerte nagy elismertségnek és népszerűségnek örvendenek (például a világ legismertebb whisky szakírója, Jim Murray is egy japán tételt választott a tavalyi év legjobbjának). Elképesztő az a változatos portfólió is, amit a Nikka a két eltérő stílusú lepárlójának (az 1939 alapított, enyhén tőzeges, karakteres vonalat képviselő Yoichinek és az 1969-ben létrehozott, könnyedebb stílusú Miyagikyonak) köszönhetően összerakott. Nikka kóstoló a WhiskyNettel.

Nikka kóstolósor

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

271. A hazai sörkultúra fellegvára

Úgy általában a sörök iránti érdeklődésemet egy prágai kirándulásnak, a hazai kézműves sörök iránti bizalmamat pedig az éppen a második születésnapját ünneplő Élesztőnek köszönhetem. Persze utóbbi nemcsak az én sörvezetőmnek, hanem az egész magyar kézműves sörforradalom úttörőjének számít: a Tűzoltó utcai Tündérgyárba beköltöző multi-tap romkocsma nélkül aligha tartana mostani helyzetében a hazai kézműves sörök térhódítása. A folyamatosan alakuló Élesztő az infrastruktúrát és termékpalettát is állandóan fejleszti, például létrehoztak egy Frissítő Sörkoktélbár nevű műintézményt a ház egyik részében, ahol Németh Gábor bártender vezetésével egy kicsit odacsapnak a söröknek.

Frisstő Sörkoktélbár

Fotó: Koktél Blog
0 Tovább

262. A húsvéti nyúl kedvence: Frank The Rabbit

Feltartózhatatlanul közelednek a húsvéti ünnepek, így jöjjön egy izgalmas sárgarépás koktél a 10th Kitchentől. Frank The Rabbit.

Frank The Rabbit

Fotó: 10thkitchen.com

0 Tovább

233. Amikor a koktélok körül forog a főváros: Barfly

Többek között londoni mintára indul útjára egy remek kezdeményezés a fővárosban. A Barfly - Budapest Cocktail Trip célja, hogy december 4-én és 5-én minél szélesebb fogyasztói körnek mutassa be az egyre inkább fejlődő hazai bárkultúrát és lehetőséget biztosítson az érdeklődők számára, hogy exkluzív helyeken tesztelhessék a koktélválasztékot. A kétnapos eseményre mindössze egy 1000 forintos jegyet kell megvásárolni, mely egyrészt egy grátisz kevert ital elfogyasztására jogosít, másrészt a résztvevő helyszíneken 400-500, illetve 1000-1100 forintos áron lehet shotokat és koktélokat inni.

0 Tovább

230. Az I. Disznókő Tokaji Koktélverseny nyertes itala: Sweet November

Nemrég zsűritagként vehettem részt a Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Étterem által szervezett I. Disznókő Tokaji Koktélversenyen, ahol az indulók közül öten jutottak be döntőbe, melyet végül a korábban már megismert Csatlós Máté nyert meg remek italával. A Sweet Novemberben szépen kiegészítette a kötelezően választandó Disznókő Eszencia aszús karakterét az alapszeszként használt borókás, édesebb stílusú Old Tom ginnel, a gyümölcsös, illetve fűszeres bitterekkel, illetve az egzotikusan savanykás citromfűvel.

Sweet November

0 Tovább

226. I. Disznókő Tokaji Koktélverseny

Már régóta vallom, hogy a magyar szeszes italok népszerűségét, fogyasztói körének kibővítését nagyban elősegítené, ha a bárokban sokkal bátrabban alkalmaznák az autentikus hazai termékeket. Ugyan néhol alkalomadtán felbukkan egy-egy itthoni pálinkából vagy borból készült kevert ital, de tapasztalataim szerint az elmúlt években egyedül az Unicum Szilvából készült Zwack & Soda lett szélesebb körben ismert. Ezért is örültem meg annak, hogy a tokaji Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Étterem közös szervezésében megrendezik a I. Disznókő Tokaji Koktélversenyt. Ráadásul még a versenykoktélok zsűrizésére is felkértek, ahol többek között Ulric Völkel-Nijs-szel, a Hayman's Gin márkanagykövetével együtt pontozom majd a tokajis kreációkat.

0 Tovább

139. Ír kávé és forró ital szakkör

Már javában tart a tél, de a Koktél Blog egyelőre még adós maradt az idei forró kevert italokkal, egészen mostanáig. A Kávé Akadémia ugyanis egy egészen jó kis rendezvényt rakott össze ebben a témakörben a múlt héten, két igazán autentikus előadónak köszönhetően. Kántor Enikő, a Kávé Akadémia vezetője (nem mellesleg az idei magyar barista bajnok) a kávés és teás koktélokból, Kottra Dezső "Dedi" (a Bols Mixer Akadémia oktatója) pedig a klasszikus forró italok elkészítéséből okosított ki bennünket. Képes beszámoló és receptúrák elsősorban haladó és gyakorló baristáknak, bármixereknek.

forró kevert italok jäger grog santaperol puncs hypokrat navegado glöggi fehér tea koktél gyömbéres-gránátalmás forró limonádé limonádé ír kávé kávé forró csokoládé glögg punch

Kántor Enikő és Kottra Dezső

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
High Note SkyBar (Aria Hotel)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (267),whisk(e)y (103),vodka (91),gin (78),rum (67),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (40),whiskynet (37),bor (35),bourbon whiskey (27),forró kevert italok (27),martini (27),bols (25),buddha-bar (25),tequila (24),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),aperol (17),konyak (17),old fashioned (17),campari (16),negroni (15),champagne (15),bacardi (15),angostura bitters (14),cointreau (14),jenever (14),bols genever (14),finlandia (14),punch (14),kreinbacher (12),daiquiri (11),bacardi legacy (11),vermut (11),irish whiskey (11),grey goose (11),schok norbert (10),nikka (10),alkoholmentes (10),jack daniels (10),johnnie walker (10),tanqueray (9),jönnek az oroszok (9),jagermeister (9),gin tonic (9),calvados (9),mojito (9),kávébár bazár (9),boutiq bar (9),havana club (8),vince budapest (8),jim beam (8),japán whisky (8),prosecco (8),hendricks (8),arran (8),blue fox the bar (8),limonádé (8),bártúra (8),absolut (8),grand marnier (7),hot toddy (7),ódor andrás (7),mezcal (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),good spirit (7),benriach (6),bombay sapphire (6),clément (6),the famous grouse (6),metaxa (6),aperol spritz (6),kottra dezső (6),caipirinha (6),moet et chandon (6),sherry (6),törley (6),bloody mary (6),cachaca (6),unicum (6),sör (6),dez oconnell (5),brody studios (5),gózon péter (5),rye whiskey (5),alchemists night (5),belvedere (5),whiskey sour (5),the bitter truth (5),galliano (5),bols natural yoghurt (5),hungaria (5),royal (5),gancia (5),kilchoman (5),sumire miyanohara (5),vermouth (5),italfajták (5),furmint (5),uborka (5),fabbri (5),receptúrák (5),christian drouin (5),nagy zoltán (5),felhősi attila (5),dewars (4),tokaj (4),laphroaig (4),veritas borkereskedés (4),wilson and morgan (4),dilmah (4),glendronach (4),peychauds bitters (4),bartender (4),tonik (4),jager mesterkurzus (4),zwack (4),Campari (4),becherovka (4),sailor jerry (4),bols honey (4),molekuláris mixológia (4),glenfiddich (4),moscow mule (4),pezsgős kevert italok (4),white russian (4),bols créme de cacao white (4),drambuie (4),ballantines (4),trafiq (4),smirnoff (4),sidecar (4),szepsy (3),bols peppermint white (3),alfred gratien (3),koktél (3),cswwc (3),piper-heidsieck (3),matthias giroud (3),taittinger (3),blog (3),szent tamás (3),ruinart (3),caol ila (3),budavári borfesztivál (3),monin (3),four roses (3),fever-tree (3),keresztes ferenc (3),pálinka (3),woodford reserve (3),híres italmárkák (3),berry bros and rudd (3),cocktail (3),kávés kevert italok (3),bols around the world (3),angostura (3),glögg (3),mancino (3),patrón (3),charles heidsieck (3),színes város (3),manhattan (3),zwack sándor (3),diplomático (3),boudier (3),bikavér párbaj (3),belvárosi sörfesztivál (3),bikavér (3),whisky sour (3),morafcsik péter (3),edinburgh (3),choya (3),grants (3),budavári sörfesztivál (3),ciroc (3),teeling (3),kevert italok (3),illemtan (3),rhum jm (3),tuk tuk bar (3),disznókő (3),tennessee whiskey (3),varga gergő (3),szaké (3),artesian (3),christmas cocktail collection (3),malomhegyi anett (3),russian standard (3),unicum szilva (3),caorunn (3),bols créme de cassis (3),ketel one (3),bar orchard ginza (3),tea (3),bourbon (3),jameson (3),fernet branca (3),gordons (3),jose cuervo (3),brandy (3),cynar (2),dalmore (2),takehiko okazaki (2),macallan (2),talisker (2),haymans old tom gin (2),cosmopolitan (2),gourmet fesztivál (2),chartreuse (2),black russian (2),orosz ákos (2),ancnoc (2),ramos gin fizz (2),koval (2),juraj seman (2),wemyss (2),six saints (2),umeshu (2),ardbeg (2),glenmorangie (2),iba (2),cuba libre (2),glengoyne (2),lossit (2),borsos gergely (2),the lost distillery (2),whisky (2),ken rose (2),melange kávéház (2),aria (2),darnleys view (2),no3 (2),thomas girard (2),thomas henry (2),grog (2),boulard (2),maxime trijol (2),bacardi original bar (2),varga krisztina (2),tokio (2),jgasco (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),koccints aszuval (2),wineglass communication (2),lukács roland (2),smash (2),long island iced tea (2),sin limites (2),gordon and macphail (2),szakkör (2),matusalem (2),mint julep (2),cider (2),el dorado (2),gulyás csaba (2),carousel (2),moe aljaff (2),chivas regal (2),magna mátra (2),bluecoat (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),szekszárd (2),julep (2),rose maura lorre (2),tiki (2),terasz budapest (2),terasz budapest 2016 (2),black swan (2),edukáció (2),star of bombay (2),vízsprint (2),baalbek (2),chateau musar (2),el jimador (2),tullamore dew (2),bowmore (2),licor 43 (2),alia akkam (2),snassz kevert italok (2),remy martin (2),don julio (2),tequila sunrise (2),koroknai klári (2),hadik (2),másnaposság (2),blogverseny (2),allianz (2),ozeki (2),Champagne (2),absolut elyx (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),makers mark (2),madeira (2),drinks international (2),old ballantruan (2),brands report (2),glenrothes (2),tennesse whiskey (2),jäger grog (2),sazerac (2),veuve clicquot (2),brokers (2),rumba café (2),francois (2),stolichnaya elit (2),beefeater (2),buffalo trace (2),kings ginger (2),ernest hemingway (2),cinzano (2),james bond (2),flair (2),deák olivér (2),kovács istván (2),bols sloe gin (2),dolin (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),rozmaring (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),gin fizz (2),margarita (2),bols cacao brown (2),david wondrich (2),armagnac (2),zubrowka (2),bols around the world 2013 (2),schweppes (2),delamain (2),szilva (2),beefeater 24 (2),abszint (2),Aperol (2),wossala rozina (2),hurricane (2),tabasco-szósz (2),scotch hot toddy (2),monkey shoulder (2),bushmills (2),hot aperol (2),diaego (2),knob creek (2),maraschino luxardo (2),casati (2),chili (2),cocchi americano (2),frangelico (2),bollinger (2),pávai miki (2),nightjar (2),harrys new york bar (2),kwai feh (2),bols parfait amour (2),longrow (2),benromach (2),merlot (2),cabernet franc (2),cabernet sauvignon (2),bols peppermint green (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),bols strawberry (2),márkus györgy (2),warmup (2),vitáris róbert (2),bells (2),bols cherry brandy (2),ír kávé (2),campari naptár (2),bols banana (2),paddy (2),kávé (2),st-germain (2),bols advocaat (2),bols elderflower (2),pommery (2),simone caporale (2)