599. A cognac örök, a Hennessy örökké megújul

Több mint kétszáz éve, hogy a világelső cognac-ház, a Hennessy és a Fillioux család története összefonódott. Renaud Fillioux de Gironde párlatmester kinevezésével a nyolcadik generáció óta töretlen a hagyomány, hogy a Fillioux-k örökítik tovább mindazt a tudást, amely a párlatok házasításakor pótolhatatlan. A know-how örök, a Hennessy mégis érzi a korszellemet. A klasszikus XO mellett merész választás év végére a VS limitált különkiadása JonOne graffiti művész vibráló címkéjével.

konyak hennessy renaud filliox de gironde jonone

0 Tovább

469. A konyak és a calvados tánca: The Foxtrot

Neve egy táncra utal, egy borpárlatot és egy almaborpárlatot is tartalmaz, a méznek és a fahéjnak köszönhetően pedig még a télhez is igazodik. Naomi Schimek koktélja a Liquor.com-tól. The Foxtrot.

receptúra naomi schimek konyak calvados

Fotó: liquor.com

0 Tovább

462. Akire büszkék voltunk 2016-ban: Orosz Ákos

A magyar bajnokságot kiváló teljesítménnyel megnyerő Orosz Ákos a tokiói világbajnokságon sem vallott szégyent, hiszen a long drink kategóriában második helyezést ért el Amaro Grand Garden koktéljával.

receptúra orosz ákos angostura di amaro konyak amaro grand garden iba

Fotó: Morafcsik Péter

0 Tovább

458. 1001 buborék a Buddhában

Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

395. Hidegen főzve: Cold Pressed Andes cocktail

A trendi cold brew, azaz "hidegen főzött" kávékat nemcsak önmagában vagy jéggel lehet ám fogyasztani, hanem bizony koktélban is. A portlandi Red Star Tavernben például bourbon whiskeyvel, konyakkal, vaníliával, mentával és tejszínhabbal készítik. Cold Pressed Andes Cocktail a Liquor.com oldalától.

receptúra bourbon whiskey whisk(e)y konyak branca menta cold press andes cocktail red star tavern cold brew coffee

Fotó: liquor.com

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor japán whisky sidecar

0 Tovább

311. Idős franciák: a delamain konyakok világa

Annak idején egyetlen tétel erejéig már írtam a Delamain konyakmárkáról, ahol három érdekességet említettem meg: egyrészt ez az egyik legrégebbi konyakház (James Delamain és konyakkereskedő apósa, Jean-Isaac Ranson 1759-ben tették le a márka alapjait Jarnacban, a ma ismert cég 1842-ben jött létre), másrészt a Delamain nem foglalkozik szőlőtermeléssel és lepárlással, mivel a keveréshez és az érleléshez szükséges párlatokat a Grande Champagne régió független termelőitől vásárolják meg, harmadrészt pedig a portfóliójuk minden tagja eléri legalább az XO (Extra Old) kategóriát. Nemrég a WhiskyNet jóvoltából Olivier Jadeau, a Delamain képviselője tartott vezetett kóstolót, ahol a múltkorinál jóval mélyebben elmerülhettem a márka világában.

Delamain sor

Fotó​: Koktél Blog

0 Tovább

254. Az étkezés utáni koktélok királya: Brandy Alexander

Korábbi, gin alapú elődje még csak Alexander néven futott, azonban manapság inkább a konyak (vagy szimpla brandy) bázisú Brandy Alexander az ismert. Mint számos koktél esetében, itt is rengeteg verzió létezik a létrejöttét illetően, de az biztosnak tűnik, hogy írásban Hugo R. Ensslin 1916-os Recipes for Mixed Drinks c. könyvében jelent meg először (ekkor még London dry ginnel és őrölt szerecsendió nélkül). A legvalószínűbb teória egyébként Barry Popik etimológus nevéhez fűződik, aki szerint egy New York-i lobster palaceban, a Rector's-ban Troy Alexander bártender készítette el elsőként, méghozzá egy Phoebe Snow vacsorán. Brandy Alexander.

Fotó: thekitchensinkrecipes.com

0 Tovább

252. Koktélfesztivál Matthias Giroud-val

A kínai újév tiszteletére a Buddha-Bar Loungeban egy különleges koktélfesztivált tartanak Matthias Giroud vezetésével, aki egyébként a Buddha-Bar hálózat vezető bármenedzsere és számos bár megnyitásában vett részt New Yorkban, Dubaiban vagy Monacóban. A koktélok mellett ráadásul egy speciális, ötfogásos ázsiai ételsort állított össze a Buddha-Bar Étterem executive séfje, Ossama Kutaini, így egy komplett, tematikus gasztronómiai élményben lehet része a Klotild Palotába ellátogatóknak. Nekem volt olyan szerencsém, hogy a Buddha-Bar Hotel meghívására már a teljes menüsort végigkóstolhattam, amit bátran ajánlhatok mindenkinek, aki egy kicsit is nyitott a távol-keleti ízvilágra. Érdemes viszont sietni, mert az italkreációk február 21-ig, az ételcsodák pedig február 28-ig érhetőek el.

0 Tovább

232. A Sazerac sztori

Éppen itt volt már az ideje, hogy számomra az egyik, ha nem a legkedvesebb koktélt is bemutassam egy kicsit részletesebben a Koktél Blogon. Hogy miért is preferálom ennyire? Először is, a whisk(e)y a kedvenc alapszeszem, amiből ugyan nem könnyű jó kevert italt készíteni, de a megfelelő harmónia kialakításával igazán szépet lehet vele alkotni. Másodsorban, számomra sokkal többet tud adni egy ital, ha gazdag történelmi múlttal rendelkezik és népszerűségét képes hosszú évtizedeken keresztül fenntartani. Márpedig a Sazerac tökéletesen megfelel mind a két kritériumnak: alappárlataként rozswhiskeyt (vagy konyakot) használnak és egyike a világ legidősebb koktéljainak. Egy elegáns, férfias, harmónikus ital, ami magában hordozza a vérzivataros történelmet. Bár a Sazerac Magyarországon sajnos még mindig nem igazán ismert koktél, a nemzetközi bartendingben valódi klasszikusnak számít, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a koktéltörténelem egyik legfontosabb városának, New Orleansnak a hivatalos kevert itala 2008 óta.

receptúra sazerac konyak rozswhiskey whisk(e)y bourbon whiskey peychauds bitters buffalo trace william t boothby thomas h handy

Fotó: hennessy.com

0 Tovább

214. Exkluzív konyakos menü

Természetesen nemcsak a borokat, hanem a koktélokat is érdemes párosítani az ételekkel, így történt ez a Single Malt Only Coctail Dinner keretében vagy a Jim Beam nyári menüjében is. A következőkben pedig a Cognac Expert Blog speciális konyakos menüjével lehet megismerkedni, amelynek különlegessége, hogy minden egyes fogásban és kevert italban megjelenik a konyak.



0 Tovább

167. Párlatkóstoló: citrustól a füstig

A WhiskyNet fő profilját elsősorban a skót whiskyk alkotják, de portfóliójukat igyekeznek folyamatosan bővíteni a világ más tájairól származó különféle párlatokkal is, így szokásos havi kóstolójukon ezúttal csak a záróital szerepét osztották egy kétségkívül szép, füstös single malt whiskyre. A sor többi tagját viszont már másféle piák alkották a Kreml kedvenc vodkájától egészen a nagy hagyományokkal rendelkező Delamain konyakház Pale & Dry XO kiadásáig.

vodka calvados rum armagnac konyak whisk(e)y scotch whisky whiskynet benriach delamain casteréde clément christian drouin kremlin award kóstoló

Vodka, calvados, rum, armagnac, konyak, whisky (fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

166. A.E. Dor konyakkóstoló a Kávébár Bazáron

Az A.E. Dor igazán kitett magáért az idei Kávébár Bazáron, hiszen egyenesen a francia Alexandra Geay tartott előadással egybekötött kóstolót a rendezvény első napján. Az A.E. Dorhoz hasonló kézműves konyakok érdekessége, hogy a négy nagy márka (Hennessy, Rémy Martin, Courvoisier, Martell) mellett megpróbálják hosszabb érlelési idővel és az ennek köszönhetően kialakult egyedi illat- és ízvilággal kitölteni a fennmaradó néhány százalékos piaci rést.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

161. Ezek az italmárkák mentek a legjobb bárokban

A világ legjobb bárjait minden évben kihirdető Drinks International egy piackutató cég segítségével elvégzett egy kérdőíves vizsgálatot a top bárok körében (konkrétan a legjobbnak ítélt 250-ből választottak ki 100-at), melynek eredményéből többek között az is kiderült, hogy tavaly mely italmárkákból adtak el a legtöbbet.

0 Tovább

148. Elmebeteg trend: tasakos koktélok

A diffordsguide.com az egyik cikkében egy egészen bizarr italos trendet mutatott be, melynek megismerése csak az igazán erős idegzetűek számára ajánlott. Cocktails in bags.

0 Tovább

138. Mindenki jó volt? Santa Claus

Remélhetőleg mindenki jól viselkedett az elmúlt egy évben és kapott valami finomat a Mikulástól. Aki esetleg sokat rosszalkodott, az ma se legyen rest és rendeljen egy Santa Claus koktélt!

0 Tovább

131. Halloween alkalmából: a Corpse Reviver család

A Corpse Reviver (nyers fordításban: "hulla felélesztő") elsőként Harry Craddock klasszikus alkotásában, az 1930-as The Savoy Cocktail Bookban tűnt fel, nevéhez hűen a másnaposság elleni küzdelmet szolgálva. Az eredeti italt és különböző twistjeit (változatait) ajánlja a Liquor.com Halloweenre. Spooky cocktails, azaz kísérteties kevert italok.

harry craddock the savoy cocktail book corpse reviver no1 corpse reviver no2 cannibal corpse reviver no2 konyak calvados gin plymouth cointreau lillet blanc perrys tot fernet branca corpse reviver

0 Tovább

62. Szuperszexik voltunk, avagy Bártúra 2.0

Az első után megvolt a második is. Nagyobbak és szexisebbek voltunk, mint a múltkor, mindent megtanultunk a legjobb narancslikőrről, kóstoltunk chilis Margaritát, utaztunk többféle oldalkocsiban, ittunk folyékony Caprese salátát, most sem hanyagoltuk az Aperolt, forgatott az RTL Klub és jártunk a Trafiqban is. Ilyen volt a Szuperszexi Cointreau Bártúra…

Szuperszexi Cointreau Bártúra

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (291),whisk(e)y (116),vodka (98),gin (86),rum (76),kóstoló (71),scotch whisky (49),bor (47),pezsgő (44),whiskynet (39),forró kevert italok (29),martini (29),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (26),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),konyak (18),campari (18),aperol (18),cointreau (17),negroni (17),champagne (17),jack daniels (16),finlandia (16),angostura bitters (15),bacardi (15),kreinbacher (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),daiquiri (12),grey goose (12),irish whiskey (12),tanqueray (11),alkoholmentes (11),nikka (11),vermut (11),bacardi legacy (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),hendricks (10),gin tonic (10),blue fox the bar (9),prosecco (9),absolut (9),havana club (9),mezcal (9),mojito (9),boutiq bar (9),alchemists night (9),jönnek az oroszok (9),kávébár bazár (9),jagermeister (9),limonádé (9),whisky show (9),calvados (9),jim beam (8),brody studios (8),ódor andrás (8),arran (8),unicum (8),vince budapest (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),good spirit (7),cachaca (7),sör (7),aperol spritz (7),whiskey sour (7),grand marnier (7),the famous grouse (7),benriach (7),dez oconnell (7),hot toddy (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),wilson and morgan (6),sherry (6),caipirinha (6),patrón (6),felhősi attila (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),kottra dezső (6),metaxa (6),furmint (6),kávés kevert italok (6),gózon péter (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),zwack (5),kilchoman (5),gancia (5),bols natural yoghurt (5),receptúrák (5),hungaria (5),vermouth (5),rye whiskey (5),uborka (5),royal (5),monkey shoulder (5),nagy zoltán (5),belvedere (5),the bitter truth (5),fabbri (5),abszint (5),peychauds bitters (5),christian drouin (5),whisky sour (5),galliano (5),pálinka (5),white russian (4),tonik (4),st germain (4),russian standard (4),teeling (4),jager mesterkurzus (4),sailor jerry (4),molekuláris mixológia (4),bartender (4),becherovka (4),Campari (4),taittinger (4),bols honey (4),fever-tree (4),dewars (4),disznókő (4),dilmah (4),glenfiddich (4),jameson (4),trafiq (4),el dorado (4),smirnoff (4),ardbeg (4),veritas borkereskedés (4),moscow mule (4),ketel one (4),sidecar (4),tokaj (4),laphroaig (4),diplomático (4),woodford reserve (4),ballantines (4),bols créme de cacao white (4),boudier (4),drambuie (4),pezsgős kevert italok (4),glendronach (4),gordon and macphail (4),cswwc (3),cynar (3),jose cuervo (3),bujdosó (3),ruinart (3),koktél (3),manhattan (3),szent tamás (3),blog (3),black russian (3),cocktail (3),alfred gratien (3),mortlach (3),flair (3),four roses (3),talisker (3),gin fizz (3),edinburgh (3),margarita (3),budavári borfesztivál (3),mai tai (3),caol ila (3),zwack sándor (3),koval (3),berry bros and rudd (3),piper-heidsieck (3),ramos gin fizz (3),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),monin (3),keresztes ferenc (3),fernet branca (3),tiki (3),tuk tuk bar (3),aria (3),christmas cocktail collection (3),mount gay (3),koccints aszuval (3),rhum jm (3),smash (3),budapest borfesztivál (3),dalmore (3),black swan (3),glögg (3),budavári sörfesztivál (3),artesian (3),bols peppermint white (3),varga gergő (3),bikavér párbaj (3),bols around the world (3),híres italmárkák (3),whisky (3),illemtan (3),bikavér (3),angostura (3),wray and nephew (3),iba (3),szekszárd (3),szaké (3),morafcsik péter (3),bar orchard ginza (3),tennessee whiskey (3),ciroc (3),frangelico (3),caorunn (3),tea (3),choya (3),brandy (3),színes város (3),gordons (3),bols créme de cassis (3),grants (3),szepsy (3),kevert italok (3),bourbon (3),charles heidsieck (3),mancino (3),goslings (3),belvárosi sörfesztivál (3),unicum szilva (3),lillet blanc (3),corpse reviver no2 (3),lossit (2),belvárosi piac (2),ken rose (2),pálinka nemzeti tanács (2),fever tree (2),thomas henry (2),darnleys view (2),veritas winebar (2),maxime trijol (2),jgasco (2),varga krisztina (2),boulard (2),glenmorangie (2),no3 (2),grog (2),terasz budapest (2),auchentoshan (2),don julio (2),the worlds 50 best bars (2),heinemann (2),sin limites (2),carousel (2),moe aljaff (2),high note (2),alia akkam (2),the lost distillery (2),sör mi több (2),giffard (2),wineglass communication (2),tokaji aszu (2),jura (2),magna mátra (2),ian macleod (2),tobermory (2),brimoncourt (2),gulyás csaba (2),unicum riserva (2),cider (2),lukács roland (2),glencadam (2),old pulteney (2),diplomático world tournament (2),koroknai klári (2),allianz (2),takehiko okazaki (2),juraj seman (2),gourmet fesztivál (2),thomas girard (2),ozeki (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),chartreuse (2),ancnoc (2),six saints (2),zacapa (2),baalbek (2),chateau musar (2),licor 43 (2),chairmans reserve (2),hadik (2),másnaposság (2),blogverseny (2),edukáció (2),terasz budapest 2016 (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),pineau des charentes (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),star of bombay (2),omék (2),schweppes (2),szakkör (2),haymans old tom gin (2),matusalem (2),chivas regal (2),bluecoat (2),bells (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),bols banana (2),bols advocaat (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),chili (2),julep (2),mint julep (2),bushmills (2),knob creek (2),paddy (2),campari naptár (2),kávé (2),ír kávé (2),glengoyne (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),macallan (2),hennessy (2),umeshu (2),beefeater 24 (2),brokers (2),tabasco-szósz (2),harrys new york bar (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),bols cherry brandy (2),hot aperol (2),pávai miki (2),melange kávéház (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),rumba café (2),appleton (2),harry craddock (2),cointreaupolitan (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),stolichnaya elit (2),david wondrich (2),james bond (2),ernest hemingway (2),beefeater (2),jäger grog (2),bellini (2),tennesse whiskey (2),st-germain (2),bols elderflower (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),merlot (2),cabernet franc (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),vitáris róbert (2),warmup (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),hárslevelű (2),francois (2),márkus györgy (2),benromach (2),springbank (2),Champagne (2),savoy (2),cocchi americano (2),bollinger (2),el jimador (2),simone caporale (2),nightjar (2),kwai feh (2),diaego (2),longrow (2),Aperol (2),wossala rozina (2),casati (2),buffalo trace (2),sazerac (2),delamain (2),armagnac (2),kilbeggan (2),bols melon (2),connemara (2),csatlós máté (2),cinzano (2),brands report (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),stan vadrna (2),drinks international (2),rozmaring (2),dolin (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),madeira (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),bols cacao brown (2),zubrowka (2),kovács istván (2),deák olivér (2),imperial (2),bols sloe gin (2),szilva (2),borsos gergely (2)