555. Fine spirit alapú koktélok a Dandelyantől

Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.

receptúra dandelyan ryan chetiyawardana patron agave sherry tequila patrón soy aged whisky sour craigellachie whisk(e)y vodka grey goose jack daniels facundo neo rum bluegrass fizz woodford reserve silver fria jack and mickey old fashioned vx gibson martini martini old fashioned fizz whisky sour

Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.

0 Tovább

509. Új koktélok a Tuk Tuk Barban

A Tuk Tuk Barról már többször posztoltam itt a Koktél Blogon, legutóbb pedig a bár új koktéllapjának bemutatójára hívtak meg, amit ezúttal food pairinggel is kiegészítettek. A színvonal a korábbiakhoz hasonlóan nagyon rendben volt, két párosítás kifejezetten jól sikerült: a rajnazi rizlingre és bodzalikőrre felépített Livi's Rizling Fizz almás rétessel és kék sajttal, illetve az érlelt tequilán alapuló Salty Bird karamellás-passion fruitos macaronnal. Előbbinél szépen reflektált az almás rétes a bodzára, a kék sajt pedig a borra, míg utóbbinál remek ötlet volt a sós és az édes összehozása (ez a kettős egyébként is nagy kedvencem). Íme a teljes menü.

receptúra livis rizling fizz japanese smash yellow dragon salty bird passion coffee uborkás martini martini

0 Tovább

476. Vitaminbomba: Kale Martini

Ebben a dermesztő hidegben nagy szükség van a vitaminok utánpótlására. Kale Martini a New York-i Chalk Point Kitchen bártenderétől, William Bastiantól.

absolut vodka martini kale martini receptúra

0 Tovább

458. 1001 buborék a Buddhában

Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

401. Black Swan Signature Cocktails

Újragondolt nagy klasszikusok és meghökkentő, vadiúj koncepciók. A koktélok terén többek között ezekre lehet majd számítani Budapest hamarosan nyíló speakeasy bárjában, a Black Swanban. Ódor András szakmai vezetésével a készületek már javában tartanak, a tervezett signature koktélok közül néhányat már le is kóstolhattam.

receptúra donna sbagliato barrel aged negroni negroni believe bombay sapphire gin martini campari vermut aperol törley pezsgő black swan ódor andrás

0 Tovább

390. Star of Bombay koktélok

A héten részt vehettem az új Star of Bombay bemutatóján a Mazel Tovban, ahol Kovács Kálmán prezentálta az új szuperprémium gint. A Bombay Sapphire-hoz képest a Star of Bombay több újdonságot is hozott: egyrészt magasabb alkoholtartalmat (a 40 térf.%-ot 47,5 térf.%-ra emelték), másrészt két új fűszert (a boróka, a citromhéj, a koriander, a nősziromgyökér, az angyalgyökér, a mandula, az édesgyökér, a cassia-kéreg, a kubebabors és a malagétabors kiegészült a bergamottal, valamint az ambrettel), harmadrészt lassabb lepárlást (a hat órát kilencre emelték). A magasabb alkoholtartalom és a plusz fűszerek miatt az eredmény egy karakteresebb gin, a lassabb lepárlásnak köszönhetően mégis elképesztő kifinomultsággal. Íme néhány Star of Bombay koktéltipp.

star of bombay gin kovács kálmán campari martini fifty-fifty martini constellation galaxy espresso negroni negroni

0 Tovább

340. Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val

Ahogyan tavaly, idén is ellátogatott Magyarországra a Buddha-Bar hálózat executive bármenedzsere, Matthias Giroud. Koktéljainak témáját ezúttal is a kínai újév határozta meg, kiegészítve a közelgő Valentin-nappal.

matthias giroud buddha-bar receptúra old fashioned smoke in asia whisk(e)y baiju martini vermouth lapsang souchong asian magic sour cointreau one angel for ever white aperol gin old fashioned

Matthias Giroud

0 Tovább

305. Kitűnő választás, Mr. Bond!

Őfelsége titkosügynökének klasszikus italát, a Vesper Martinit anno részletesen bemutattam itt a Koktél Blogon, most viszont közeledik az új Bond-film bemutatója, így érdemes körüljárni, miben is változott azóta a 007-es ízlése. A Vesperhez képest jelentős módosulás, hogy az alappárlat(ok)ból a Gordon's gin kiesett és kizárólag vodka, mégpedig Belvedere dolgozik a 007-es martiniben. Az eredmény egy klasszikus Vodka Martini (a Vesperből persze a citrom twist megmaradt). A Spectre címet viselő új film kedvéért a Belvedere megalkotott egy twistet is, aminek különlegességét a szicíliai zöld olívabogyó sós leve adja. Természetesen rázva, nem keverve.

Stephanie Sigman

Az új Bond-lány, Stephanie Sigman és a Belvedere 007 Martini (Fotó: Belvedere Vodka)

0 Tovább

282. Stílusos Távol-Kelet Budapesten

Ahogyan korábban is írtam, abszolút pozitívnak tartom, ha egy hazai szálloda bárja önálló brand kialakítására törekszik, hiszen a nemzetközi példák is azt mutatják, van létjogosultsága az ilyen koncepciónak, elég, ha csak a Langham Hotel Artesianjére vagy a Savoy Hotel American Barjára gondolunk.

tuk tuk bar casati hotel saigon thai chi-lee tuk tuk martini receptúra vodka smirnoff gin bombay sapphire whisk(e)y scotch whisky monkey shoulder kwai feh martini

Tuk Tuk Bar (Fotó: facebook.com/tuktukbarbudapest)

0 Tovább

255. Buborékos bajnok: Grand Maniac

A Magyar Bármixer Unió meghívásának köszönhetően volt szerencsém részt venni az idei Magyar Koktél és Flair Bajnokság nagydöntőjének kóstolózsűrijében, ahol a legjobb koktélt a londoni Yama Momo bármenedzsere, Malomhegyi Anett készítette el. Rendkívül pozitívnak tartom, hogy ebben a kissé elférfiasodott szakmában egy hölgy a pasik fölé tudott kerekedni, főként, hogy mindezt az egyik kedvenc kategóriámban, a sparklingban tette egy szép harmóniával rendelkező, virágos-gyümölcsös itallal. Anett ráadásul vőlegényével, a flair győztes Deák Olivérrel együtt képviselheti hazánkat a szófiai világbajnokságon. A legjobbakat nektek!

0 Tovább

215. Jack Plum és Caipirosso

A Miami Cocktail Bar volt tulajdonosa, Kinczler András egy külföldi munkalehetőség miatt két promóciós videó forgatásán is részt vett, ahol elkészítette két saját fejlesztésű italát. A remekül sikerült klippek és receptúrák a kép alatt sorakoznak.

receptúra jack plum caipirosso whisk(e)y jack daniels bacardi rum martini vermut monin angostura bitters caipirinha

0 Tovább

214. Exkluzív konyakos menü

Természetesen nemcsak a borokat, hanem a koktélokat is érdemes párosítani az ételekkel, így történt ez a Single Malt Only Coctail Dinner keretében vagy a Jim Beam nyári menüjében is. A következőkben pedig a Cognac Expert Blog speciális konyakos menüjével lehet megismerkedni, amelynek különlegessége, hogy minden egyes fogásban és kevert italban megjelenik a konyak.



0 Tovább

211. Őszi összetevők

Az új évszakra való tekintettel a Difford's Guide összegyűjtött néhány tipikus őszi koktélösszetevőt, amelyeket természetesen különféle kevert italokon keresztül mutattak be. Ezekből válogatott a Koktél Blog.

receptúra calvados vodka belvedere tabasco-szósz apple buck hail mary cucumber martini ketel one zubrowka rum mulata daisy bacardi galliano bols cacao brown fig supreme tequila grand marnier alma cékla uborka édeskömény körte szilva füge autumn plum daiquiri daiquiri punch

Fotó: blog.xfree.hu

0 Tovább

209. Krakkói klasszikusok

Nemrég néhány napot a lengyelországi Krakkóban töltöttem nyár végi kikapcsolódás gyanánt, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki szereti aktívan eltölteni a szabadidejét. Autóval is könnyedén megközelíthető, sőt, kifejezetten ajánlott ezt a közlekedési módot választani, hiszen egyrészt már a Tátra is gyönyörű látványt nyújt az utazás során, másrészt a környékbeli Auschwitz-Birkenau, Wieliczka vagy Zakopane így érhető el a legegyszerűbben. Persze Krakkón belül is rengeteg a látnivaló: a mozgalmas főteret, a monumentális templomokat, a barátságos Wisla-partot vagy az Oskar Schindler egykori gyárának helyén kialakított múzeumot nem éri meg kihagyni. No meg persze vannak remek koktélbárok is, a következőkben az elegánsabb, étteremként is funkcionáló Baroque, illetve a tapas bárként is üzemelő, fiatalos, kissé alternatív Le Scandale néhány signature drinkjét mutatom be, amelyek mindegyike egy nagy klasszikus ital újragondolt twistje.

baroque le scandale receptúra plum-bacon old fashioned polskie martini baroque collins mure margarita antique breakfast negroni gin aperol vermut tequila galliano vodka bourbon whiskey whisk(e)y four roses wyborowa zubrowka krupnik seagrams camino real tanqueray cracow caipirinha negroni martini collins margarita old fashioned caipirinha

Fotó: Wikipédia

0 Tovább

201. Hasznosítsuk az uborkalevet! Pickle Martini

Sokan másnaposság elleni gyógyírként fogyasztják önmagában, de nemrég a Liquor.com összeállítása rávilágított, hogy kevert italokban is simán felhasználható az elrakott csemege uborka leve. A lista legérdekesebb tagját a The Five O'Clock Cocktail Blog delegálta Pickle Martini néven.

gin receptúra pickle martini vermut uborka martini

Fotó: The Five O'Clock Cocktail Blog

0 Tovább

168. Oscar-díjátadó után: Grey Goose Award Cocktails

A Grey Goose márkanagykövete, Joe McCanta az idei díjátadó szezonra megalkotott négy kevert italt, amelyeket négy filmes téma ihletett. Az Amerikai botrány kedvéért a Harvey Wallbengert, Phillips kapitány miatt pedig a Le Fizzt gondolta újra (előbbi egyébként Angelina Jolie legújabb kedvence), de készített körtés-gyömbéres űrpiát a Gravitáció és citurosos afrodiziákumot a modern szerelem, vagyis A nő jegyében. Grey Goose Award Cocktails.

grey goose vodka receptúra lower east side martini de la mer martini the cosmonaut lamour moderne

grey goose vodka receptúra lower east side martini de la mer martini the cosmonaut lamour moderne

grey goose vodka receptúra lower east side martini de la mer martini the cosmonaut lamour moderne
Fotók: diffordsguide.com

0 Tovább

157. Télköszöntő: Grey Goose Snowflake Martini

A Koktél Mánia facebookos oldalán találtam egy kis rávezetést a hét második felében végre beköszöntő télre. Egy igazán jól sikerült, körtével ízesített vodka, mellette menta- és csokilikőr, ráadásként pedig tejszín, csakhogy a textúra is rendben legyen. Hópelyhes Martini.

receptúra grey goose vodka bols peppermint white bols créme de cacao white bols martini

Fotó: facebook.com/koktelmania

0 Tovább

143. Karácsonyi italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2013

Karácsony közeledtével a Bols tavalyhoz hasonlóan ismét kijött téli koktélkollekciójával, ezúttal középpontban az idén megjelent Bols Honeyval. Xmas cocktails from Bols.

honey cobbler bols honey bols créme de cassis honey egg nog bols genever bols advocaat angostura bitters orange bitters bols elderflower bols peach peychauds bitters bols peppermint green brandy vodka bols strawberry receptúra christmas cocktail collection bols scotch whisky whisk(e)y black forest martini martini mint and ice snowy white


0 Tovább

142. A név nem kötelez: Winter Sangria Martini

A Bartenders 411 oldalon megjelent Winter Sangria Martini érdekessége, hogy se nem Martini, se nem Sangria, de még csak nem is téli. Na jó, a MINO (vagyis "Martini In Name Only", tehát "csak nevében Martini") azért egy igen elterjedt kategória, a narancs és a citrom pedig tény, hogy jelen van a Sangriában is, a téli jelzővel viszont érthető módon a forró italokat szokták inkább illetni, nem a shakerben lehűtött koktélokat.

grey goose vodka st-germain receptúra martini

0 Tovább

109. Molylepkék ellen is: Lavender Martini

A The Framed Table nevű amerikai blog gasztrofotósai egy gyönyörű pennsylvaniai levendula farmon jártak, ami ihletett is nyújtott nekik egy speciális, levendulás kevert ital összeállításához. A kékeslila növényt tehát nem csak molylepkék ellen lehet bevetni, hanem ételek fűszerezésénél, illetve tea, limonádé, Gin Tonic vagy jelen esetben Martini elkészítésénél is használják.

lavender martini receptúra gin vodka bluecoat belvedere
Lavender Martini

0 Tovább

97. Így kell ünnepelni 150 évet: Martini Royale koktélok

Az idén 150 éves Martini ünnepi kampányának középpontjában a Royale koktélok állnak, melyekben a habzóbor a közös nevező, amit Martini Biancóval (édes fehér vermut) vagy Martini Rosatóval (roséból készült vermut) és valamilyen citrussal (lime vagy narancs) kell összehozni.


A szerencse nem véletlen, a szerencse hozzáállás kérdése.

0 Tovább

84. Nem csak anyukáknak: Champagne Martini

Az egyik kedvenc koktélos blogom tavaly nyáron egy hosszabb szünetre vonult, hiszen a blogtender, Rose Maura Lorre szülési szabadságot vett ki. A tervezettnél kicsit később ugyan, de az előző hónapban visszatért a blogoláshoz és mostanában eléggé rákattant a martini koktélokra (még könyvet is írt a témakörben The Big Book of Martinis for Moms címmel), ezért stílusosan az egyik posztjában található Champagne Martinivel üdvözlöm a visszatérését (ami egyébként egy "MINO - Martini In Name Only", vagyis "csak nevében martini").

rose maura lorre receptúra champagne martini cointreau maraschino luxardo fee brothers peach bitters martini

0 Tovább

78. Díjnyertes japán whiskyből: Maneki-Tini

A múltkor már szó esett róla, hogy a japánok bizony igen jó whiskyket tudnak produkálni, például ott van a Suntory italcég a Yamazaki, a Hakushu és a Hibiki márkáival, melyek közül az első kettő single malt, a harmadik pedig blended típusú. Yuri Kato, a Japanese Cocktails c. könyvében ez utóbbi legfiatalabb változatát, a 12 éves érlelésűt választotta speciális Martini koktéljának alapszeszéül, ami egyébként aranyérmet szerzett a tavalyi International Wine & Spirit versenyen. Maneki-Tini.

maneki-tini receptúra yuri kato martini

0 Tovább

76. Buddha-Bártúra

Március közepén megvolt immáron a harmadik is. Megtudtunk mindent a Campariról és az ebből készült kevert italokról, valamint megmutattuk magunkat Budapest legpuccosabb bárjában is. Buddha-Bártúra.

bártúra campari campari mojito campari orange passion ying coco yang bitter sweet raspberry buddha-bar campari apple martini tropical bitter daiquiri roses ginger fizz bols mixer akadémia daiquiri martini

0 Tovább

60. Amerikai pite: Key Lime Pie Martini

Az USA-ban olyannyira bírják a pitét, hogy még külön tanácsot is létrehoztak a népszerűsítése érdekében (The American Pie Council), sőt, nemzeti napot is szerveznek a tiszteletére, amelyet történetesen ma, azaz január 23-án ünnepelnek. Ennek örömére most következzen a Key Lime Pie Martini, amellyel a jelentős amerikai kötődéssel bíró Smirnoff oldalán találkoztam.

key lime pie martini receptúra vodka smirnoff

0 Tovább

56. James Bond piája: Vesper Martini

Most, hogy a James Bond-filmek 50. évfordulóján bemutatott Skyfall öt Oscar-jelölést kapott, érdemes megnéznünk, hogy mit is iszik pontosan Őfelsége titkosügynöke.

receptúra vesper martini james bond gin vodka iam flaming ivar bryce david wondrich iba official cocktail martini

2 Tovább

49. Pezsgő helyett ABSOLUT TUNE

Aki szilveszterkor nem szeretne pezsgőzni, de mégis ragaszkodik a buborékokhoz, annak ideális választás lehet az ABSOLUT TUNE, amelyet a francia tulajdonú, de egyébként svéd márka a saját vodkájából és új-zélandi Sauvignon Blancból készült habzóbor elegyéből hozott össze egy pezsgős palackban. A szénsavas-gyümölcsös pia fogyasztható tisztán, behűtött pezsgős pohárban, de ideális málna-, őszibarack-, feketeszeder-, bodza-, vagy almalikőrrel is. No meg kiváló összetevőnek bizonyul néhány igazi nagy klasszikus kevert ital újragondolásához is…

receptúra absolut vodka absolut tune screwdriver mimosa tune martini naughty bellini martini

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Brody Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (274),whisk(e)y (106),vodka (93),gin (79),rum (69),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (42),bor (40),whiskynet (37),martini (28),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),tequila (26),buddha-bar (25),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (18),konyak (17),aperol (17),campari (17),negroni (16),bacardi (15),champagne (15),cointreau (14),punch (14),bols genever (14),finlandia (14),jenever (14),angostura bitters (14),kreinbacher (13),jack daniels (12),grey goose (12),vermut (11),daiquiri (11),irish whiskey (11),alkoholmentes (11),bacardi legacy (11),nikka (10),johnnie walker (10),schok norbert (10),absolut (9),hendricks (9),kávébár bazár (9),gin tonic (9),calvados (9),jagermeister (9),limonádé (9),tanqueray (9),jönnek az oroszok (9),mojito (9),blue fox the bar (9),havana club (9),mezcal (9),boutiq bar (9),prosecco (8),japán whisky (8),jim beam (8),vince budapest (8),arran (8),bártúra (8),good spirit (7),hot toddy (7),sör (7),ódor andrás (7),szombati zsolt (7),whisky show (7),grand marnier (7),caipirinha (6),sherry (6),the famous grouse (6),cachaca (6),bloody mary (6),bombay sapphire (6),moet et chandon (6),brody studios (6),törley (6),felhősi attila (6),benriach (6),alchemists night (6),metaxa (6),whiskey sour (6),furmint (6),unicum (6),kottra dezső (6),aperol spritz (6),clément (6),vermouth (5),gancia (5),christian drouin (5),royal (5),belvedere (5),receptúrák (5),dez oconnell (5),the bitter truth (5),gózon péter (5),hungaria (5),fabbri (5),kilchoman (5),uborka (5),galliano (5),sumire miyanohara (5),bols natural yoghurt (5),rye whiskey (5),nagy zoltán (5),italfajták (5),veritas borkereskedés (4),russian standard (4),whisky sour (4),smirnoff (4),molekuláris mixológia (4),dewars (4),jager mesterkurzus (4),tokaj (4),becherovka (4),trafiq (4),patrón (4),bols honey (4),zwack (4),kávés kevert italok (4),Campari (4),bartender (4),wilson and morgan (4),moscow mule (4),laphroaig (4),pezsgős kevert italok (4),glenfiddich (4),dilmah (4),tonik (4),glendronach (4),bols créme de cacao white (4),sidecar (4),sailor jerry (4),drambuie (4),woodford reserve (4),white russian (4),peychauds bitters (4),ballantines (4),matthias giroud (3),unicum szilva (3),caorunn (3),gordons (3),bourbon (3),disznókő (3),jose cuervo (3),híres italmárkák (3),keresztes ferenc (3),christmas cocktail collection (3),manhattan (3),pálinka (3),monin (3),budavári borfesztivál (3),talisker (3),bols peppermint white (3),edinburgh (3),caol ila (3),berry bros and rudd (3),angostura (3),margarita (3),tennessee whiskey (3),glögg (3),szepsy (3),zwack sándor (3),choya (3),alfred gratien (3),four roses (3),fever-tree (3),ruinart (3),szent tamás (3),taittinger (3),morafcsik péter (3),grants (3),monkey shoulder (3),ketel one (3),illemtan (3),bar orchard ginza (3),teeling (3),ciroc (3),malomhegyi anett (3),boudier (3),el dorado (3),szekszárd (3),szaké (3),belvárosi sörfesztivál (3),jameson (3),artesian (3),tuk tuk bar (3),rhum jm (3),tiki (3),bikavér (3),bikavér párbaj (3),budavári sörfesztivál (3),mancino (3),diplomático (3),tea (3),koktél (3),blog (3),piper-heidsieck (3),charles heidsieck (3),cswwc (3),varga gergő (3),cocktail (3),színes város (3),kevert italok (3),brandy (3),bols around the world (3),bols créme de cassis (3),fernet branca (3),ardbeg (2),darnleys view (2),iba (2),cocchi americano (2),melange kávéház (2),glenmorangie (2),simone caporale (2),varga krisztina (2),the lost distillery (2),lossit (2),whisky (2),ken rose (2),borsos gergely (2),boulard (2),aria (2),bollinger (2),el jimador (2),maxime trijol (2),black russian (2),grog (2),takehiko okazaki (2),st germain (2),don julio (2),rose maura lorre (2),gordon and macphail (2),long island iced tea (2),sin limites (2),snassz kevert italok (2),alia akkam (2),blogverseny (2),másnaposság (2),allianz (2),koroknai klári (2),tequila sunrise (2),koccints aszuval (2),wineglass communication (2),carousel (2),mount gay (2),moe aljaff (2),sör mi több (2),chairmans reserve (2),wray and nephew (2),gulyás csaba (2),cider (2),lukács roland (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),magna mátra (2),hadik (2),licor 43 (2),ancnoc (2),orosz ákos (2),six saints (2),wemyss (2),juraj seman (2),mai tai (2),ramos gin fizz (2),koval (2),jgasco (2),thomas henry (2),cosmopolitan (2),cynar (2),chartreuse (2),Champagne (2),gourmet fesztivál (2),terasz budapest (2),star of bombay (2),terasz budapest 2016 (2),black swan (2),edukáció (2),vízsprint (2),tullamore dew (2),ozeki (2),thomas girard (2),baalbek (2),chateau musar (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),no3 (2),márkus györgy (2),tennesse whiskey (2),james bond (2),knob creek (2),bushmills (2),paddy (2),david wondrich (2),glengoyne (2),goslings (2),macallan (2),cointreaupolitan (2),umeshu (2),tokio (2),campari naptár (2),ír kávé (2),drinks international (2),jäger grog (2),brands report (2),cinzano (2),armagnac (2),makers mark (2),bols strawberry (2),kávé (2),st-germain (2),bols elderflower (2),bols peppermint green (2),dalmore (2),bowmore (2),cuba libre (2),beefeater 24 (2),bacardi original bar (2),brokers (2),haymans old tom gin (2),abszint (2),chili (2),bols banana (2),bols advocaat (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),szakkör (2),matusalem (2),mint julep (2),smash (2),bols around the world 2013 (2),harry craddock (2),remy martin (2),julep (2),bluecoat (2),chivas regal (2),stolichnaya elit (2),bells (2),absolut elyx (2),ernest hemingway (2),delamain (2),merlot (2),pinot noir (2),cabernet franc (2),cabernet sauvignon (2),scotch hot toddy (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),hárslevelű (2),francois (2),hot aperol (2),warmup (2),pommery (2),hurricane (2),pávai miki (2),wossala rozina (2),casati (2),frangelico (2),kwai feh (2),Aperol (2),harrys new york bar (2),benromach (2),longrow (2),tabasco-szósz (2),diaego (2),veuve clicquot (2),bols cherry brandy (2),deák olivér (2),flair (2),kovács istván (2),bols sloe gin (2),gin fizz (2),dolin (2),beefeater (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),rozmaring (2),schweppes (2),szilva (2),disznókő pincészet (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),sazerac (2),buffalo trace (2),kings ginger (2),madeira (2),glenrothes (2),zubrowka (2),bols cacao brown (2),rumba café (2),old ballantruan (2),nightjar (2)