663. Unicum Riserva a Gourmet Fesztiválon

Izgalmas élményekkel várja az Unicum és a Boutiq'Bar az Unicum Riserva rajongóit a Gourmet Fesztiválon. Az érdeklődők az Unicum standjánál Nagy Zoltán bártender koktéljait kóstolhatják meg.

unicum zwack unicum riserva nagy zoltán gourmet fesztivál old fashioned

0 Tovább

622. Szarvasgombás koktélok a Tuk Tukban

A szarvasgomba nehéz történet. Az egyik legdrágább élelmiszerről van szó, ennek ellenére ha valaki felhasználja egy étel vagy ital készítésénél, gyakran esik abba a hibába, hogy túlságosan sokat használ belőle, nem találja az arányokat. Márpedig a szarvasgomba rendkívül intenzív illattal és ízzel rendelkezik és képes nagyon csúnyán rátelepedni a többi összetevőre, szóval sokkal szerencsésebb, ha csak a háttérben jelenik meg. A Tuk Tuk Barban azt a nehéz feladatot vállalták fel, hogy szarvasgombás mézzel, szarvasgombás pestóval és szarvasgombás ecettel készítenek koktélokat és hát nem vallottak szégyent.

receptúra old fashioned truffle old fahsioned truffle ruffle bloody mary truffle bloody mary tuk tuk bar

0 Tovább

619. Brody Alchemists Burns Night

A tavalyi Alchemists Burns Nighthoz hasonlóan idén is volt szavalás, skót whiskyk (mint pl. az egyik legjobb ár-értékű arányú 10 éves Talisker), skót kaják, valamint koktélok Dez O'Connelltől (köztük egy zseniális Rusty Nail twist wulong tea füsttel).

receptúra smoky nail lowland lassie old fashioned arran old fashioned arran whisk(e)y talisker timorous beastie johnnie walker drambuie glenkinchie rock oyster robert burns haggis cranachan alchemists night scotch whisky

0 Tovább

617. Old Fashioned Night a Barakában

Egyik kedvenc koktélom különböző változatait készítették el a Baraka étterem Old Fashioned estjén, ráadásul egy picit megismerkedhettem a remek fine dining konyhájukkal is. A koktélok közül a legizgalmasabb a vörösboros-kecskesajtos twist volt, a legelegánsabb vonalat pedig az ázsiai verzió képviselte, japán whiskyvel és szakéval.

baraka macsai bence old fashioned receptúra nikka teeling whisk(e)y konyak albert jarraud irish whiskey

Baraka Restaurant

0 Tovább

579. Brody Alchemists Night: Taste the Music

A nyári szünet után visszatért a Dez O´Connell vezette Alchemist Night sorozat a tavasszal már megismert Beaux Jaxon Rhythm ´n´ Blues zenekarral. A múltkorihoz képest most szűkült a témakör, az USA természetesen maradt, viszont Chicago került a középpontba. A koktélok szempontjából a chicagói Koval márka rozswhiskeyjére felépített Old Fashioned volt a csúcs. A Koval whiskeyjeit már egy éve is izgalmasnak tartottam, most pedig egy kis abszinttel kiegészítve behozta a Sazerac karakterét, ami szerintem telitalálat.

alchemists night dez oconnell beaux jaxon mamie taylor monkey shoulder whisk(e)y fever tree peychauds bitters mai tai rum appleton wray and nephew goslings cointreau old fashioned koval abszint receptúra

0 Tovább

555. Fine spirit alapú koktélok a Dandelyantől

Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.

receptúra dandelyan ryan chetiyawardana patron agave sherry tequila patrón soy aged whisky sour craigellachie whisk(e)y vodka grey goose jack daniels facundo neo rum bluegrass fizz woodford reserve silver fria jack and mickey old fashioned vx gibson martini martini old fashioned fizz whisky sour

Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.

0 Tovább

500. #LoveScotch

Valószínűleg sokan nem is tudják, hogy a világ vezető prémium italok készítő és forgalmazó vállalatának Magyarországon van a legnagyobb irodája. Az 1400 munkavállalót foglalkoztató budapesti Diageo iroda idén 15 éves, ebből az alkalomból pedig betekintést nyerhettem a cég #LoveScotch kampányába. A Diageónak könnyű egy ilyen kezdeményezésbe fogni, hiszen elképesztően széles portfólióval rendelkeznek a skót whiskyk terén, amiből a 12 éves Caol Ilát, a 10 éves Taliskert, a The Singletont, a Johnnie Walker Blender's Batch Red Rye Finisht és a Johnnie Walker Blue Labelt mutatta be Gulyás Csaba, a cég nagykövete. A limitált kiadású, rozs whiskys hordóban finiselt Blender's Batchet egy remek Old Fashioned koktélban próbáltam ki, a többi tétel pedig izgalmas ételpárosítással érkezett: a füstös whiskykhez már kipróbáltan kiváló Maldon só és füge a Caol Ila, grissini és sonka a Talisker, grapefruit és karamellizált barna cukor a Singleton, sajt és mazsola pedig a Johnnie Walker Blue Label mellé.

lovescotch scotch whisky diageo johhnie walker talisker the singleton caol ila coco rocha whisk(e)y old fashioned gulyás csaba


A #LoveScotch kampány arca: Coco Rocha

0 Tovább

485. Brody Alchemists Burns Night

Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.

receptúra robert burns arran big peat timorous beastie scotch whisky whisk(e)y the epicurean haggis cranachan arran old fashioned old fashioned bobby burns mancino benedictine johnnie walker the debonair sour whisky sour whiskey sour the kings ginger drambuie alchemists night

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

484. Whiskykoktélok farsangra

A Famous Grouse hazai márkanagykövete, Szombati Zsolt ajánl néhány télűző whiskykoktélt a farsangi bulikhoz. Klasszikusok egy kis csavarral, színes rétegek, valamint vattacukor, licsi és fürjtojás.

the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt receptúra cherry fashion sctoch lychee famous n.y. sour scotch and the sex the famous three colour old fashioned whisky sour whiskey sour

0 Tovább

456. Időutazás Jack bácsival: mi változott az elmúlt 150 évben?

Az idők változnak, de van ami örök. Így van ez a klasszikus koktélokkal is, amelyek ugyan a trendeket követve kissé átalakultak az évek során, de tipikus, semmivel sem összetéveszthető karakterük mégis megmaradt. Nincs ez másképp az amerikaiak kedvenc whiskey-jéből készült italok esetében sem, amelyek legfontosabb hozzávalója éppen 150 éve, egy kis Tennessee-i lepárlóüzemből indult útjára. Lássuk néhány klasszikus koktélreceptúra egykori és mai változatát Lukács Rolanddal, a Boutiq'Bar vezető bártenderével!

jack daniels whisk(e)y tennessee whiskey lukács roland manhattan old fashioned whiskey sour

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor sidecar

0 Tovább

358. Palackba zárt narancs, kókusz és kávé

Ha rumokról van szó, akkor nagy kedvencemnek számítanak a francia stílusú agricole rumok, amik nem a cukorgyártás melléktermékének számító melaszból, hanem közvetlenül a cukornád levéből készülnek, emiatt nagyon intenzív és komplex aromákkal rendelkeznek. Ennek a stílusnak az úttörői a Clément rumok, amelyek közül a Canne Bleue 2013, a Premiére Canne és a VSOP tételeket már korábban lekósoltam, a múltkori GinNap folytatásaként megrendezett RumNapon viszont többek között a Canne Bleue 2014 és a Select Barrel tételekkel is megismerkedhettem, valamint most először a Clément likőrportfóliójába is belekóstolhattam a narancsos Créole Shrubb-on, a kókuszos Mahina Coco-n és a kávés Créme au Rhum Vieux-n keresztül. Schök Norbert bartender persze a múltkorihoz hasonlóan most is kevert néhány koktélt. RumNap a WhiskyNettel.

kóstoló receptúra whiskynet rum clément mai tai tipunch old fashioned schok norbert

0 Tovább

340. Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val

Ahogyan tavaly, idén is ellátogatott Magyarországra a Buddha-Bar hálózat executive bármenedzsere, Matthias Giroud. Koktéljainak témáját ezúttal is a kínai újév határozta meg, kiegészítve a közelgő Valentin-nappal.

matthias giroud buddha-bar receptúra old fashioned smoke in asia whisk(e)y baiju martini vermouth lapsang souchong asian magic sour cointreau one angel for ever white aperol gin old fashioned

Matthias Giroud

0 Tovább

335. Almás klasszikusok

Európa minden országában jelen vannak és gyakorlatilag ők nyitották meg az Európán kívüli piacot a calvados számára, számos országban piacvezetők, 120 féle almát használnak fel a párlatok elkészítéséhez, ráadásul nagy hangsúlyt fektetnek a koktélokra. A Calvados Boulard házat még 1825-ben alapította Pierre-August Boulard, nemrég pedig a család ötödik generációs képviselője, Vincent Boulard látogatott el Magyarországra, hogy bemutassa a Grand Solage, a VSOP és az XO tételeiket, valamint Schök Norbert segítségével népszerűsítse a márka Apple Twist to the Classics kampányát, aminek lényege a klasszikus koktélok elkészítése Calvados Boularddal. Pl. a Manhattan és az Old Fashioned nagyobb csavar nélkül is működött calvados bázissal, a Mojitót viszont gyömbéresíteni kellett a jobb harmónia érdekében.

boulard calvados old fashioned manhattan mojito receptúra vermouth ginger ale angostura bitters vincent boulard schok norbert

Calvados Boulard Grand Solage, Calvados Boulard VSOP, Calvados Boulard XO

0 Tovább

333. Indiai gourmet hét a Buddha-Bar Hotelben

Többek között az is nagyszerű a Buddha-Bar hálózatban, hogy a világ különböző pontjain dolgozó szakemberek könnyen tapasztalatot tudnak cserélni egymással, ezzel biztosítva a folyamatos inspirációt és tanulást. Tavaly pl. Mathias Giroud vezető bármenedzser látogatott el a budapesti Buddha-Bar Hotelbe, most pedig a prágai Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Pavol Kulich tartott koktélfesztivált és többek között indiai ihletésű kevert italokkal járult hozzá a most szombatig tartó indiai gourmet héthez.

buddha-bar kóstoló pavol kulich fever tree rum chutney amrut whisk(e)y indian whisky pistachio lassi lassi yoghurt old fashioned indian fashion

Pavol Kulich

0 Tovább

326. Tűlevelek a koktélban? Rye & Pine Old Fashioned

Ne dobjuk ki, inkább igyuk meg a karácsonyfát? Egy igen meredek Old Fashioned twistre bukkantam nemrég az Imbibe oldalán. Csak saját felelősségre! :)

receptúra whisk(e)y old fashioned rye and pine old fashioned

Fotó: imbibemagazine.com

0 Tovább

309. Brazília nemzeti itala: cachaça

Ha a Caipirinha a brazilok nemzeti koktélja, akkor a bázisitalaként működő cachaça a brazilok nemzeti párlata: nagyjából úgy isszák, mint vizet (tavalyelőtt pl. átlagosan 11,5 liter jutott egy főre) és még cachaça nap is van náluk (minden évben szeptember 13-án).

Ypióca és Germana

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

209. Krakkói klasszikusok

Nemrég néhány napot a lengyelországi Krakkóban töltöttem nyár végi kikapcsolódás gyanánt, amit bátran ajánlok mindenkinek, aki szereti aktívan eltölteni a szabadidejét. Autóval is könnyedén megközelíthető, sőt, kifejezetten ajánlott ezt a közlekedési módot választani, hiszen egyrészt már a Tátra is gyönyörű látványt nyújt az utazás során, másrészt a környékbeli Auschwitz-Birkenau, Wieliczka vagy Zakopane így érhető el a legegyszerűbben. Persze Krakkón belül is rengeteg a látnivaló: a mozgalmas főteret, a monumentális templomokat, a barátságos Wisla-partot vagy az Oskar Schindler egykori gyárának helyén kialakított múzeumot nem éri meg kihagyni. No meg persze vannak remek koktélbárok is, a következőkben az elegánsabb, étteremként is funkcionáló Baroque, illetve a tapas bárként is üzemelő, fiatalos, kissé alternatív Le Scandale néhány signature drinkjét mutatom be, amelyek mindegyike egy nagy klasszikus ital újragondolt twistje.

baroque le scandale receptúra plum-bacon old fashioned polskie martini baroque collins mure margarita antique breakfast negroni gin aperol vermut tequila galliano vodka bourbon whiskey whisk(e)y four roses wyborowa zubrowka krupnik seagrams camino real tanqueray cracow caipirinha negroni martini collins margarita old fashioned caipirinha

Fotó: Wikipédia

0 Tovább

87. Így tegyünk füstöt az italba: Smokey Fashioned

Az áprilisi koktélvacsora kapcsán már szó esett egy speciális, cseresznyevirágos füsttel ízesített kevert italról, nemrég pedig az olasz Volare likőrök facebookos oldalán találkoztam egy hasonló technikával készült fekete teás old fashioneddel. Az alappárlat különleges módon nem valamilyen bourbon whiskey, hanem az egyik kedvenc rummárkám 7 éves érlelésű változata. Smokey Fashioned.

smokey fashioned receptúra rum angostura

0 Tovább

82. Erős kezdés: Single Malt Only Cocktail Dinner

Ha vannak borvacsorák, miért ne lehetnének koktélvacsorák?

A Bols Hungary, a Bols Mixer Akadémia és a Gusta Catering meghívására részt vehettem egy egyedülálló kezdeményezés tesztverzióján. Az Only Cocktail Dinner sorozat célja, hogy összehozza, harmóniába rendezze az ételeket és a kevert italokat, mindezt a lehető legmagasabb színvonalon.

only cocktail dinner glengrant glenfiddich whisk(e)y bols bols mixer akadémia ódor andrás salmon fashioned blood and sand diving duck young smokey lee glen-greenwich receptúra heering scotch whisky kóstoló old fashioned

0 Tovább

55. Egy kicsit másképpen: Old Fashioned by Liquor.com

Eddig már több Old Fashioneddel is megismerkedhettünk itt a Koktél Blogon, most egy újabb változat következik a Liqour.com-tól. A hivatalos verzióhoz képest a fő különbséget az orange bitters és a kétféle cukor jelenti, az alapszeszt pedig egy igazi különlegesség adja (az összetevőknél zárójelben láthatóak az eredeti recept szerinti márkák).

tennesse whiskey old fashioned by liquor.com receptúra whisk(e)y old fashioned

0 Tovább

5. Füge és balzsamecet a piában? Fig Old Fashioned

Van egy remek oldal, a The Five O'Clock Cocktail Blog, amelyet Rose Maura Lorre, egy Kanadában élő ételkritikus, volt bártender vezet, méghozzá remekül (jelenleg mondjuk szülési szabadságon van a csaj, ősszel tér vissza). A blog folyamatosan feszegeti az italkészítés határait, nagyon meredek piákról lehet itt olvasgatni, Rose ráadásul nagyon jó stílusban ír, tele személyes véleményekkel, élményekkel. A The Kitchn elnevezésű gasztronómiai portálon például rábukkant a Fig Old Fashionedre, a fügés, balzsamecetes különlegességet persze nem is mulasztotta el megcsinálni és értékelni. A képet követően megismerkedhetünk a pontos recepttel és az elkészítés módjával is (a link alatt meg el lehet olvasni bloggerinánk eredeti posztját).

receptúra fig old fashioned bourbon whiskey rose maura lorre whisk(e)y old fashioned

0 Tovább

4. Öreg és lassú: Old Fashioned

Létrejötte kis jóindulattal egybeesik a cocktail szó legelső meghatározásával (1806. május 13-án, az amerikai The Balance and Columbia Repositoryban megjelent definíció némi hasonlóságot mutat italunk receptjével), Old Fashioned néven az 1880-as években tűnt fel a Louisvilleben található Pendennis Clubban. Számos verziója létezik, lehet csinálni sima vízzel, szódavízzel, vagy víz nélkül; bourbon, vagy rye whiskeyből, esetleg brandyből is (ez utóbbi Wisconsinra jellemző, Brandy Old Fashionednek is szokták nevezni). Egy biztos, amennyiben tökéletesre akarjuk csinálni, akkor az egyik leglassabban elkészülő kevert italról van szó, főként az összetevők számához mérten.

receptúra old fashioned iba official cocktail bourbon whiskey whisk(e)y

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február 2017
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)
Taschner-kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Old Fashioned Night (Baraka Restaurant)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Szarvasgombás koktélok (Tuk Tuk Bar)
V4-es koktélok (Sirha Budapest 2018)
Furmint Február 2018
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
USA vs. Skócia whiskykóstoló (WhiskyNet)
Awaken kávék (Damniczki Budapest)
Gin Night (Baraka Budapest)
Negroni hetek (Deák St. Kitchen)
Martini (Boutiq'Bar)
Bikavér Párbaj 2018
Bruichladdich kóstoló (WhiskyNet)
Brody Alchemists Cognac Night (Brody Studios)
Asahi Super Dry bemutató (TOKIO)
Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával (Brody Studios)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Royal Bliss bemutató (Il Bacio di Stile)
Új signature koktélok (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Charles Heidsieck mesterkurzus Cyril Brunnal (VinCE Budapest 2018)
Christian Drouin calvadoskóstoló Hervé Pellerinnel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Zsirai (Wineglass Communication sajtóklub)
Rum Night (Baraka Budapest)
Kilchoman kóstoló George Willis-szel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
A. Gere kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Unicum Riserva koktélok Nagy Zoltántól (Gourmet Fesztivál)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Koktélkóstoló (St. Andrea Wine & Skybar)
Boroshordós érlelések (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Douglas Laing (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Skybaby bemutató (Budaörsi Repülőtér)
Mesterkurzus Marian Bekével (Intercontinental Budapest)
Pannonhalmi apátsági borok (Wineglass Communication sajtóklub)
Finlandia Masterclass 2018 (A38)
Brexit fröccs és popcornos kecskesajt (I Gát U)
Gál Lajos (Wineglass Communication sajtóklub)
Koktélkóstoló (Kollázs)

Italicus bemutató (Caviar & Bull Budapest)