706. Brody Alchemists Night: Taste the Music

Ismét muzikális Alchemists Night volt Brody Landen: Dez O'Connell beverage overlord ezúttal Ian O'Sullivan zenei közreműködésével az USA, azon belül is a country köré építette fel az estet. Kukorica és rozs whiskey, Mint Julep, füstölt pulled pork, BBQ-szósz és farmerzene.

receptúra dez oconnell alchemists night mint julep movie night whisky sour madisons whiskey sour trispirit pálinka woodford reserve whisk(e)y rozs whiskey platte valley corn whiskey unicum

0 Tovább

704. TRiSPiRiT pálinkakoktélok

Pálinkából koktélt készíteni nem a legegyszerűbb műfaj, ennek megfelelően kevés értékelhető megfejtés szokott készülni a témában. A karcos, alkoholhangsúlyos tételekkel ellentétben a letisztult, gyümölcsös verziókkal azért könnyebb dolga van a bartendereknek, például nemrég egy mindössze két éve működő kézműves pálinkaház, a TRiSPiRiT bemutatóján jártam a Brody Studiosban, ahol abszolút pozitív példákkal találkoztam. A pálinkákkal kapcsolatban sokszor az a gondom, hogy már azt is nehezen lehet megállapítani, milyen gyümölcsből készült. Na, ez nincs így a Kókány Tamás vezette TRiSPiRiT tételeivel, mondjuk a gönci kajszibarackból vagy a fertődi málnából konkrétan kiugrik a gyümölcs. Dez O'Connell pedig remek koktélokat készített a pogácsa barack, a stanley szilva és a cabernet sauvignon pálinkákból, olyan nagy művésznőknek dedikálva, mint Hajmássy Ilona, Hedy Lamarr és Karády Katalin.

TRiSPiRiT pálinkasor: tokaji sárgamuskotály aszú, cabernet sauvignon, pogácsa barack, piros vilmoskörte, gönci kajszibarack, fertődi málna

0 Tovább

695. Magyarországra is megérkezett a Naked Grouse

Nemrég tartotta meg hazai debütáló estjét a prémium whiskymárka, a Naked Grouse. A Macallan, Highland Park és Glenrothes malátawhiskyk házasításából születő ital kereskedelmi szakértője és márkamenedzser asszisztense interaktív workshopokat tartott a szakmai érdeklődőknek, a Naked Grouse koktélverseny döntőjében pedig négy bartender mutatta be saját alkotásait.

naked grouse whisk(e)y receptúra kocsis tamás scotch whisky balmoral

0 Tovább

691. Bemutatkozik a Zwack újdonsága: Kalumba

Több évnyi termékfejlesztés után mutatta be a Zwack legújabb italkülönlegességét, a Kalumba Madagascar Spiced Gint. A komplex fűszerességet és a citrusos frissességet ötvöző gyógy- és fűszernövény italt a Kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában gyártják tölgyfahordókban, aszalt fügén hónapokon át érlelve. A most bemutatott különleges zamatú, borókapárlattal készült ital a világon elsők közt feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta nevét.

kalumba gin zwack receptúra kalumba gyömbér kalumba tonic kalumba shooter

0 Tovább

688. Bár kilátással

Egy skybar létjogosultságát elsősorban a kilátás igazolja. Ha ezen elv alapján sorra vesszük az egyre szaporodó tetőtéri bárokat a fővárosban, akkor mindenképpen kiemelkedik a nemrég nyílt Leo Budapest. Mégpedig ezért:

Bár kilátással

0 Tovább

687. Bergamott, bergamott, te csodás!

A nyár elején mutatott be Dez O'Connell a Caviar & Bull Budapestben egy izgalmas újdonságot Olaszországból. Az Italicus egy aperitivo likőr, bergamottnarancs héjával, cédrátcitrommal, kamillával, levendulával, tárniccsal, sárga rózsával és citrombalzsammal ízesítve. Íme a koktélok, amiket Dez elkészített a bemutató során. Egyszerűek, elegánsak és letisztultak.

italicus dez oconnell caviar and bull budapest gin tonic gin it receptúra italicus spritz ipalicus negroni negroni bianco italicus margarita margarita

Italicus

0 Tovább

686. Tökéletes trükkök a Barakában

Színváltós gin? Itthon ritkaságnak számító ázsiai párlat? Bergamotból készült likőr? Zöld tea szóda vadouvannal? George Clooney egykori tequilája hibiszkusszal? Olasz vermut japán stílusban? Igen, ezek mind léteznek, mégpedig a Baraka Budapest bárjában.

macsai bence baraka budapest receptúra george in japan tequila mancino potman tanqueray gin vermouth italicus baijiu sharis

Macsai Bence, a Baraka Budapest bármenedzsere

0 Tovább

680. Vodkával kevert csokis túró és paprikakrém

Néhány év kihagyás után ismét hazánkba látogattak a finn vodkamesterek. A két lappföldi nagyágyú, Markku Raittinen és Pekka Pellinen egy interaktív előadás keretében avatták be Budapest legelismertebb bartendereit a Finlandia titkaiba és a legújabb koktéltrendekbe. Ráadásul Pekkának egy kihívásban is részt kellett vennie néhány magyar összetevővel kapcsolatosan…

0 Tovább

671. Tallint érő keserű csók: Bitter Kiss

A 2015-ös kiírást követően idén ismét Malomhegyi Anett nyerte meg a Magyar Koktél és Flair Bajnokság nagydöntőjét, így ő képviselheti hazánkat a tallini világbajnokságon. Az októberi nagy megmérettetésre kifejezetten biztatóak a jelek, hiszen Anett gyakorlott versenyző, nyert már komolyabb nemzetközi versenyt, hozott már el világbajnoki érmet a saját kategóriájában, jó a színpadi kiállása (naná, hiszen a bartending mellett modellkedik is), magabiztosan prezentál angolul és stílusosak a koktéljai. Íme a győzelmet érő Bitter Kiss koktél.

0 Tovább

670. A St. Andrea már a koktélok terén is erős

A St. Andrea márkanév már eddig is garancia volt a minőségre, elég ha a borokra vagy a fine dining étteremre gondolunk. Tavaly viszont minden korábbinál merészebbet vállaltak fel és rooftop bárt nyitottak a főváros közepén. A tetőtéri bárok manapság nagyon trendinek számítanak, így a kategória önmagában még nem számít bevállalósnak, az viszont igen, hogy nem elégedtek meg egy egyszerű borbárral (ami ugye kézenfekvő lett volna), hanem a borok mellett legalább akkora hangsúlyt kaptak a koktélok is, ugyanis Oláh Richárd vezetésével egy nagyon erős, letisztult koncepciót raktak össze a koktéllapon. Íme egy kis ízelítő.

st andrea receptúra matured manhattan manhattan way of the samurai zwack me im famous unicum unicum riserva nikka whisk(e)y japanese whisky bourbon whiskey makers mark

St. Andrea Wine & Skybar

0 Tovább

666. Brody Alchemists Night: Taste the Music

Az újabb Alchemists Night keretében ezúttal a karibi témát járta körül Dez O'Connell beverage overlord BrodyLanden, mégpedig barbadosi, jamaikai, puerto ricói, martinique-i, venezuelai rumokkal, jamaikai, martinique-i puncsokkal és jamaikai curry-vel, no meg a Unkow Duo együttessel.

receptúra sorrel wine dezs jamaican rum punch hotel nacional special ti punch rum punch appleton bacardi mount gay clément rhum jm diplomático dez oconnell uknow duo

0 Tovább

665. Merész húzások a Tuk Tuk Barban

Télen ugyan volt egy kis szarvasgombás újítás, de tavalyhoz hasonlóan idén is tavasszal frissült fel a Tuk Tuk Bar alapvetően ázsiai stílusú koktéllapja. A 2017-es koktélok inkább a food pairing miatt maradtak emlékezetesek, a 2018-as újdonságok viszont egyértelműen a merész húzások miatt. Ha a külsőségeket nézzük, akkor az arany-fekete világú Liquid Gold és a full fekete Ink lett az abszolút telitalálat, a beltartalmat illetően viszont a vegetális, zöld jegyeket gyönyörűen szállító Matcha T volt a személyes kedvencem. A fűszerességével és sós krusztájával még izgalmasan működik az Angry Wife is, de a füstös-csípős, beszédes nevű Hattori Hanzo már csak az igazán bevállalósaknak ajánlott!

tuk tuk bar receptúra roku gin liquid gold choya ink ketel one vodka fabbri matcha t derrumbes mezcal asian pornstar eiko ozeki szaké hattori hanzo kirin whisk(e)y japanese whisky caol ila scotch whisky angry wife san cosme

Tuk Tuk Bar

0 Tovább

654. Rum Night a Barakában

A Baraka Budapest legutóbbi tematikus estjén ezúttal a rumok kerültek a főszerepbe, ami egy hálás téma, Macsai Bence pedig abszolút kreatívan állt hozzá. Pl. mustármaggal szerintem nem sokan infuzálták még a Clément Single Barrelt, főleg nem hozták össze pálmacukorral és az itthon kevésbé ismert calamansival. Ahogyan a rumos koktélok közül nehezen kihagyható Mojitót is ritkán szedik annyira szét, hogy abban banán, chili, amaretto és szénsavval turbósított kókuszvíz is felbukkanjon. Egy sour koktél habja pedig nem sűrűn áll Piña Colada ízű Rooibos teából.

Rum Night

0 Tovább

650. Új signature koktélok a GoodSpiritben

Nem sokkal a nyitás után próbáltam ki a GoodSpirit első signature koktéljait, most pedig megújult a koktéllap, amibe természetesen rögtön bele is kóstoltam.

receptúra goodspirit leaves your breathless breakfast at grannys haakons hope funky flamingo kremlin vodka brill pálinka pisco chartreuse sheep dip whisk(e)y scotch whisky diplomático rum kwai feh angostura bitters scrappys bitters
GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

0 Tovább

649. Prémium koktélalap-márkát vezet be a Coca-Cola

Prémium koktélalap-márkát vezet be Magyarországon a Coca-Cola: a különlegesen kifinomult és komplex ízvilágú, egyedi grafikával díszített, elegáns üvegpalackokban kapható Royal Bliss üdítőkkel kizárólag a legjobb éttermekben, szórakozóhelyeken és bárokban találkozhatnak majd a fogyasztók, országszerte mintegy négyszáz helyszínen. A Royal Bliss hazai debütálására alig egy évvel a spanyolországi bemutató után kerül sor, párhuzamosan az ausztriai, olaszországi és svájci bevezetéssel.

0 Tovább

642. Brody Alchemists Cognac Night

Anno a Negroni miatt, most pedig a konyak miatt hozott össze egy Alchemists Nightot Alia Akaam és Dez O'Connell. A három nagy klasszikus konyak alapú koktéllal (Sidecar, Vieux Carré, Sazerac) nem lehetett hibázni, a konyakok közül meglepő módon pont a legfiatalabb volt a legizgalmasabb (Francois Voyer VS), a francia konyha pedig most is jó választás volt (Coq au Vin).

dez oconnell alia akaam receptúra sidecar vieux carre sazerac brody studios alchemists night konyak delamain park francois voyer

0 Tovább

641. Ambrato, Bitter, Rubino

A Martini hazai nagykövete, Gózon Péter nemrég megmutatta nekem a Boutiq'Barban a márka legújabb prémium termékeit: a sáfránnyal és fehér ürömmel ízesített Bittert, a Langhe Nebbiolo borokból és háromféle ürömből (fehér üröm, fekete üröm, bárányüröm) készült Riserva Speciale Rubinót, valamint a Moscato d'Asti borokból és szintén háromféle ürömből (fehér üröm, fekete üröm, bárányüröm) készült Riserva Speciale Ambratót. Utóbbi kettő annyira szép boros karakterrel rendelkezik, hogy akár tisztán vagy akár jégre töltve is megállja a helyét. A koktélok közül a Buona Sera volt számomra a legizgalmasabb, a kávéval infuzált Martini Bitter baromi jól működik minőségi tonikkal felhúzva.

receptúra martini negroni martini negroni bombay sapphire gin buona sera espresso martini espresso martini xo patrón vermut fentimans tonik
Martini Riserva Speciale Ambrato, Martini Bitter, Martini Riserva Speciale Rubino

0 Tovább

639. Gin Night a Barakában

Az Old Fashioned Night után Macsai Bence vezetésével újabb tematikus estet rakott össze a Baraka, a téma középpontjában pedig ezúttal a gin állt. A Gin Tonic alappárlataként az egyik legizgalmasabb gint, a borókával, narancshéjjal, angelikagyökérrel, kardamommal, korianderrel, valamint bodzával és fekete Ceylon-i teával készült Copperhead márka Black Batch kiadását választottam, ami jól működött a Fentimans Premium Indian Tonic-kal, illetve a lenti kiegészítőkkel. A legötletesebb viszont kétségkívül a Negroni volt, az eleve olasz eredetű koktélra még ráhúztak egy olasz réteget és az alapszeszt paradicsommal meg bazsalikommal szuvidálták, aminek egy brutálisan jó ital lett az eredménye. A Clover Club twistnél szerintem telitalálat volt az ánizshab, itt egyedül a jeget hagytam volna el a pohárból.

receptúra macsai bence gents club gin tonic negroni copperhead gin fentimans tanqueray drambuie campari bcn bluecoat angostura bitters clover club

Gin Night

0 Tovább

635. Megduplázta az eladásokat egy új pálinkás long drink

Rekordszámú pálinka fogyott a hétvégén Budapesten. A szokatlan népszerűség egy új pálinkamárkának és a belőle készült, Forrás Spritz névre keresztelt long drinknek köszönhető, ami málna vagy birs pálinkából készül szódával és lime-mal kiegészítve. Az új termék egy hete kapható a belvárosi vendéglátóhelyeken, de már az első hétvégén megduplázta a pálinkaforgalmat.

forrás spritz receptúra pálinka forrás

0 Tovább

633. Negroni hetek a Deák St. Kitchenben

Jó kis Negroni hetek vannak épp a Deák St. Kitchenben Nagy Norbert vezénylésével, ahol a könnyed, buborékos twisttől kezdve a magyarosított Negronin át a kávés változatig csupa érdekességgel várnak minden koktélkedvelőt. A minap végigkóstoltam a sort, bátran ajánlom kipróbálásra.

negroni receptúra deák street kitchen ritz-carlotn folk n roll negroni in the mood martini negroni coffee negroni campari antica formula martini martini bitter árpád pálinka martini rubino kreinbacher pezsgő bombay sapphire gin st germain oremus tokaji aszú bor unicum unicum szilva
Negroni sor

0 Tovább

626. Vodkakoktélok Valentin-napra

A farsangi után jöjjenek a Valentin-napi vodkakoktélok.

receptúra vodka finlandia égi bájital csokis csábítás casanova csókja

0 Tovább

625. Vodkakoktélok farsangra

A tequila és a whisky után most jöjjenek a vodka alapú farsangi koktélok.

tavaszváró virágcsokor karneváli őrület farsangi kavalkád receptúra finlandia vodka

0 Tovább

623. V4-es magyar koktélok a Sirha Budapesten

Mivel a Visegrádi Együttműködés (visegrádi négyek, avagy V4-ek) elnökségi feladatait 2017/2018-ban Magyarország látja el, ezért a Sirha Budapesten még külön V4 stand is volt, többek között V4 koktélokkal, a négy ország bartendereinek prezentálásában. A magyarokat természetesen az ország legismertebb bárosa, Nagy Zoltán (Boutiq'Bar, Mendez) képviselte, remek barackpálinkás és baracklekváros koktélokkal.

receptúra v4 peach garden peach and roses sirha budapest nagy zoltán

V4 stand

0 Tovább

622. Szarvasgombás koktélok a Tuk Tukban

A szarvasgomba nehéz történet. Az egyik legdrágább élelmiszerről van szó, ennek ellenére ha valaki felhasználja egy étel vagy ital készítésénél, gyakran esik abba a hibába, hogy túlságosan sokat használ belőle, nem találja az arányokat. Márpedig a szarvasgomba rendkívül intenzív illattal és ízzel rendelkezik és képes nagyon csúnyán rátelepedni a többi összetevőre, szóval sokkal szerencsésebb, ha csak a háttérben jelenik meg. A Tuk Tuk Barban azt a nehéz feladatot vállalták fel, hogy szarvasgombás mézzel, szarvasgombás pestóval és szarvasgombás ecettel készítenek koktélokat és hát nem vallottak szégyent.

receptúra old fashioned truffle old fahsioned truffle ruffle bloody mary truffle bloody mary tuk tuk bar

0 Tovább

619. Brody Alchemists Burns Night

A tavalyi Alchemists Burns Nighthoz hasonlóan idén is volt szavalás, skót whiskyk (mint pl. az egyik legjobb ár-értékű arányú 10 éves Talisker), skót kaják, valamint koktélok Dez O'Connelltől (köztük egy zseniális Rusty Nail twist wulong tea füsttel).

receptúra smoky nail lowland lassie old fashioned arran old fashioned arran whisk(e)y talisker timorous beastie johnnie walker drambuie glenkinchie rock oyster robert burns haggis cranachan alchemists night scotch whisky

0 Tovább

618. Mayer prémium szörpök

A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószermentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörpüzemükben - saját receptek alapján - csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. Törekvésüket igazolja, hogy az I. Nemzeti Szörpversenyen a Mayer málna- és eperszörpök arany minősítést szereztek, utóbbi a legjobb gyümölcsszörp díját is megkapta. Nemrég a Központ Bisztróban lekóstolhattam néhány italt, amelyben a márka termékeit is felhasználták. A szörpök értelemszerűen limonádéban működnek a legjobban, a feketeribizlis változat kakukkfűvel párosítva pl. egészen rendben van, érdemes kipróbálni.

mayer receptúra daiquiri limonádé vörös démon központ bisztró

Mayer szörpök

0 Tovább

617. Old Fashioned Night a Barakában

Egyik kedvenc koktélom különböző változatait készítették el a Baraka étterem Old Fashioned estjén, ráadásul egy picit megismerkedhettem a remek fine dining konyhájukkal is. A koktélok közül a legizgalmasabb a vörösboros-kecskesajtos twist volt, a legelegánsabb vonalat pedig az ázsiai verzió képviselte, japán whiskyvel és szakéval.

baraka macsai bence old fashioned receptúra nikka teeling whisk(e)y konyak albert jarraud irish whiskey

Baraka Restaurant

0 Tovább

613. Így legyél fitt és jókedvű: The Green Machine

Ha már ennyire sokakat beszippantott mostanában a fitt meg a mindenmentes (és ki tudja még hányféle) trend (aminek ugye egy része kamu és csak a fogyasztók pénzének lenyúlásáról szól), akkor egy poszt erejéig jöjjön itt is egy kis "egészség". Na jó, a sok remek hatású fűszert tartalmazó ginben azért alkohol is van, hogy a hangulat is garantált legyen. The Green Machine.

receptúra gin tanqueray the green machine

Fotó: liquor.com

0 Tovább

611. A Golden Globe 2018 koktélja: The Moët 75

Íme az idei Golden Globe koktélja Jamie Chung színésznőtől. Ez itt mondjuk nem sikerült túl jól a béna pohárral és a csúnya díszítéssel, ellenben a lenti képen látható már rendben van (bár furcsa módon a két verzió színben kissé eltér, utóbbi esetében mintha nem lett volna olyan véres az a narancs, pedig még champagne is kevesebb van benne). The Moët 75.

golden globe moet et chandon champagne receptúra volcan de mi tierra tequila
Fotó: townandcountrymag.com

0 Tovább

609. Bűnös tea: The Pomp Toddy

Ha tél, akkor forró ital. Ha forró ital, akkor Toddy. Mégpedig ginlikőrrel, teával és fahéjjal. The Pomp Toddy.

receptúra pomp and whimsy the pomp toddy hot toddy
Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

608. A maláta randevúja a kávéval: Brew-tiful Day

Az Auchentoshan alapsorának legjobb tételét keverte össze hidegen főzött kávéval Elliot Clark. A skót malátawhisky találkozása a cold brew-val: Brew-tiful Day.

receptúra elliot clark auchentoshan whisk(e)y scotch whisky

Fotó: facebook.com/auchentoshan

0 Tovább

607. Aperol Spritz és Daiquiri feketén

Félreértés ne essék, még véletlenül sem fekete kávéval kell szétbombázni az Aperol Sprizet és a Daiquirit, hanem a Fabbri új innovációjával, a növényi szenet és gumiarábikumot tartalmazó Gum Neróval. Mert a fekete az új színes.

daiquiri aperol spritz fabbri fabbri gum nero black spritz black daiquiri receptúra

0 Tovább

606. Narancs, grapefruit, füge: vissza a természetbe!

Manapság a flair versenyeken már korántsem elegendő, ha valaki ügyesen pörgeti és dobálja a shakereket, egyre inkább illik odafigyelni az elkészült koktélokra is. A múltkori Fabbri Flairsupply versenyen pl. a legjobb magyar résztvevő, Deák Olivér egy igazán emlékezetes alkotást rakott össze. Back to the Nature.

deák olivér fabbri tequila receptúra

Fotó: facebook.com/FabbriBartender

0 Tovább

603. A High Note SkyBar bemutatja: The Forest

Korábban már többször is írtam arról, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően itthon is üdvözítő lenne, ha a hazai szállodák bárjai minél inkább önálló brandet képviselnének, amivel a hotel vendégkörén kívül esőket is jobban képesek lennének bevonzani. Az elmúlt években érezhetően fejlődés indult be ebben a tekintetben (is) Budapesten. A High Note SkyBar pl. mindenképpen a progresszív helyek között foglal helyet, ugyanis nem érik be annak meglovagolásával, hogy egyébként a világ legjobb szállodájának választott Aria Hotel tetején működnek. Már a nyáron is azt tapasztaltam, hogy egyre komolyabb koncepció kezd összeállni a Szent István Bazilika kupolája mellett működő rooftop bárban, azonban most olyat raktak össze, ami egyedülálló a fővárosban.

receptúra ring of spirits diplomático rum patrón pineau des charentes lumberjacks glade gentleman jack jack daniels ardbeg whisk(e)y cynar fairy land amaretto disaronno aria high note

0 Tovább

597. Rum, kávé, Nutella

A hideg beköszöntével szerintem kevés jobb dolog történhet az emberrel, mint ez a rum alapú kávés koktél Nutellával. Rum, Coffee & Nutella a New Orleans-i Meauxbarból.

receptúra forró kevert italok mount gay rum nutella

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

595. Brody Alchemists Night: Taste the Music

A Brody Studios Alchemists Night sorozatának Taste the Music kiadása most Írországot járta körbe Dez O´Connell és a The O´Neills zenekar segítségével. A téma persze hálás volt, akadt miből meríteni: ír költőkhöz és írókhoz rendelt koktélok, ír whiskeyk és ír zenék.

alchemists night brody studios dez oconnell the oneills receptúra irish maid jameson st germain corpse reviver no2 tanqueray gin cointreau lillet blanc abszint yeats by the sea connemara whisk(e)y monogram behans black russian black russian el dorado rum patrón guinness teeling

0 Tovább

592. Long drink az ősz végére: Fall All Over

A Hendrick´s gint kár behatárolni az uborkával és rózsaszirommal szervírozott Gin Tonic alappárlataként, itt van pl. egy szintén egyszerűen elkészíthető long drink az ősz végére. Fall All Over.

receptúra hendricks gin

Fotó: facebook.com/hendricksgin

0 Tovább

591. Újdonságok a Buddha-Barban

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb étlapját mutatta be a Buddha-Bar Hotel Budapest nemrég egy sajtóvacsorán, ahol a még formálódó koktéllapba is belekóstolhattunk. Képes beszámoló Pintér Árpád zseniális fotóival.

money talks swan lake lazy lover buddha-bar receptúra zacapa rum tanqueray gin boudier goslings contreau

Money Talks: Zacapa 23 éves rum, limelé, juharszirup, narancs- és ananászlé, Jerry Thomas Bitter

0 Tovább

590. Őszi koktélok finn vodkával

Az ősz vége felé közeledve íme néhány szezonális, vodka alapú koktél az évszak búcsúztatására. Gesztenye, birsalma és körte.

receptúra finlandia vodka kávés gesztenye édes alma őszi gyümölcstál

0 Tovább

586. Halloweenre: The Black Heart

Kóstoltál már teljesen fekete koktélt? The Black Heart Halloweenre.

receptúra vodka the black heart

Fotó: liquor.com

0 Tovább

585. Trópusi skót: Speyside Smash

Egy nagy klasszikus speyside-i single malt whiskyvel és jókora trópusi csavarral. Speyside Smash.

speyside smash receptúra aberlour whisk(e)y smash scotch whisky

Fotó: liquor.com

0 Tovább

583. A városi tigris Újra harap

Még anno a soft opening időszakban látogattam el többször (itt meg itt) az Urban Tigerbe, ami a rendkívül erős kezdést követően a hírek szerint visszaesett színvonalban, most azonban úgy néz ki, hogy a városi tigris újból erőre kapott, köszönhetően két kulcsember leszerződtetésének.

urban tiger tarjányi zsolt krizmanics norbert gin tonic gin ginraw fever-tree pimp bellini rum prosecco above the clouds whisky sour monkey shoulder whisky frangelico st germain oriental plants ramos gin fizz gin fizz ketel one vodka take away coffee martini espresso martini unicum unicum riserva receptúra whiskey sour
Urban Tiger

0 Tovább

579. Brody Alchemists Night: Taste the Music

A nyári szünet után visszatért a Dez O´Connell vezette Alchemist Night sorozat a tavasszal már megismert Beaux Jaxon Rhythm ´n´ Blues zenekarral. A múltkorihoz képest most szűkült a témakör, az USA természetesen maradt, viszont Chicago került a középpontba. A koktélok szempontjából a chicagói Koval márka rozswhiskeyjére felépített Old Fashioned volt a csúcs. A Koval whiskeyjeit már egy éve is izgalmasnak tartottam, most pedig egy kis abszinttel kiegészítve behozta a Sazerac karakterét, ami szerintem telitalálat.

alchemists night dez oconnell beaux jaxon mamie taylor monkey shoulder whisk(e)y fever tree peychauds bitters mai tai rum appleton wray and nephew goslings cointreau old fashioned koval abszint receptúra

0 Tovább

577. Gasztrotippek vénasszonyok nyarára

Az ősz beköszöntével nem kell lemondanunk a hangulatos kerti partikról és a grillezett finomságok illatáról. A vénasszonyok nyara tartogat még néhány szép, napfényes délutánt: búcsúztassuk a jó időt egy utolsó szabadtéri gasztronómiai kalanddal. Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk az asztalra.

receptúra whisk(e)y the famous grouse grillgrouse koktél

Grillgrouse koktél konzervdobozban: egy üres konzervdobozban 45 ml The Famous Grouse whiskyhez adjunk 20 ml limelevet, 20 ml narancslevet, 20 ml almalevet és 2 teáskanálnyi folyékony mályvacukrot. Díszítsük a lime kifordított héjával, rószaszirommal és fügével. Kínáljuk mályvacukorral a tetején, amit fogyasztás előtt egy kis lánggal meg is pörkölhetünk.

0 Tovább

576. Ananászkodás a Piñában

A budapesti Madách tér és közvetlen környéke mostanában jelentősen megerősödött a koktélbárok terén, aminek egyik jeles képviselője a Piña. Magukat techtropical cocktail barként definiálják, ami nagyjából azt jelenti, hogy trópusi koktélbár, ahol ukulele helyett elektronikus zene szól. A Piña ugyebár spanyolul ananászt jelent, innen jön az egyik legismertebb, de egyben az egyik legelcsépeltebb koktél, a Piña Colada neve is, ami egészen pontosan "szűrt ananászt" jelent. Az ananász ugyan meghatározó szerepet játszik a ház dizájnjában, azonban a Piña annál sokkal progresszívebb koktélbár, hogy csak úgy a Piña Coladát locsolják egész este. Sőt, igazából a klasszikus verzió hiányzik is a koktéllapról, helyette azonban ott van a sokkal izgalmasabb Piña Perfectée tequilával, cachaçával, citromfűvel, vaníliával, lime-mal és persze ananászlével. A hely legnagyobb pozitívuma, hogy házi készítésű szirupokkal és friss gyümölcslevekkel dolgoznak, még saját tonikkal is tudnak szolgálni.

pina bar budapest receptúra pina perfectee tequila cachaca negroni scarlatto negroni corpse reviver no2 corralejo caicara bcn gin campari lillet rouge deaths door cointreau lillet blanc abszint

Techtropical Cocktail Bar. Így definiálja magát a Piña.

0 Tovább

573. A Fekete Hattyú a belvárosban fészkel

Ahogyan korábban írtam, már a Black Swan előkészületeibe is sikerült picit belekóstolnom, azóta pedig a Fekete Hattyú meg is építette csinos kis fészkét Budapest belvárosában. Az art deco és neo-speakeasy stílus gyönyörűen összehangolt, elegáns bardesignban fut ki, ami remek koktélokkal, jó kis bárkonyhával és ambiciózus bartenderekkel párosul. Az az érzésed, hogy itt mindent patentra összeraktak.

black swan ódor andrás naked and famous mandarino pineapple pops cane flower receptúra

Black Swan Budapest

0 Tovább

572. Mézes búcsú a nyártól

Élvezzük ki az utolsó melengető napsugarakat és legyen édesebb a búcsú a nyártól, íme néhány gyümölcsös koktél, amelyekkel nem csak méltóképpen emelhetjük poharunkat az elmúlt hónapokra, de könnyebben lendülhetünk át a következő évszakba.

receptúra aranyló daiquiri málna bomba indián nyár jack daniels daiquiri

0 Tovább

565. A nyár végére: The Venetian Sunrise

Az Aperol Spritz már régóta a nyár egyik kedvence, az évszak végére íme egy szintén Aperollal készített, ám egzotikusabb vonalat képviselő koktél. Velencei napfelkelte.

receptúra the venetian sunrise aperol rum

Fotó: vinepair.com

0 Tovább

564. Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!

Nem csupán fagylaltban vagy süteményben, hanem akár még koktélban is használható a pisztácia. Csak ki ne spóroljátok! Pistachio Flip.

receptúra pistachio flip gin

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

563. Az elegáns és a bátor

Páros ital egy fadobozon szervírozva, ami egy fekete-fehér némafilmet játszik. Mindez a Savoy Hotel American Barjától London legkisebb tere, a Pickering Place tiszteletére. Az elegáns és a bátor.

receptúra kávés kevert italok savoy american bar the elegant the bold

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Alchemists Night (Brody Studios)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február 2017
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Brimoncourt champagne-vacsora (VERITAS WINEBAR)
Taschner-kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Old Fashioned Night (Baraka Restaurant)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Szarvasgombás koktélok (Tuk Tuk Bar)
V4-es koktélok (Sirha Budapest 2018)
Furmint Február 2018
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
USA vs. Skócia whiskykóstoló (WhiskyNet)
Awaken kávék (Damniczki Budapest)
Gin Night (Baraka Budapest)
Negroni hetek (Deák St. Kitchen)
Martini (Boutiq'Bar)
Bikavér Párbaj 2018
Bruichladdich kóstoló (WhiskyNet)
Brody Alchemists Cognac Night (Brody Studios)
Asahi Super Dry bemutató (TOKIO)
Tiki koktélok mesterkurzus Daniele Dalla Polával (Brody Studios)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Royal Bliss bemutató (Il Bacio di Stile)
Új signature koktélok (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Charles Heidsieck mesterkurzus Cyril Brunnal (VinCE Budapest 2018)
Christian Drouin calvadoskóstoló Hervé Pellerinnel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Zsirai (Wineglass Communication sajtóklub)
Rum Night (Baraka Budapest)
Kilchoman kóstoló George Willis-szel (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
A. Gere kóstoló (Wineglass Communication sajtóklub)
Unicum Riserva koktélok Nagy Zoltántól (Gourmet Fesztivál)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Koktélkóstoló (St. Andrea Wine & Skybar)
Boroshordós érlelések (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Douglas Laing (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Skybaby bemutató (Budaörsi Repülőtér)
Mesterkurzus Marian Bekével (Intercontinental Budapest)
Pannonhalmi apátsági borok (Wineglass Communication sajtóklub)
Finlandia Masterclass 2018 (A38)
Brexit fröccs és popcornos kecskesajt (I Gát U)
Gál Lajos (Wineglass Communication sajtóklub)
Koktélkóstoló (Kollázs)
Italicus bemutató (Caviar & Bull Budapest)
Pezsgőkóstoló (Wineglass Communication)
Koktélkóstoló (Leo Budapest & Beefbar Budapest)
Budapest Borfesztivál 2018
Új gin, rum és whisky az Agárditól (Belvárosi Piac)
Naked Grouse bemutató (TELEP)
Compass Box kóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Párlatok és Harrer csokoládék (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Szakékóstoló (Japán Nagykövetség)
Best of Heinemann
Őszi menü (Café Delion Bistro)
TRiSPiRiT pálinkakoktélok (Brody Studios)
Film (High Note Skybar)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)