592. Long drink az ősz végére: Fall All Over

A Hendrick´s gint kár behatárolni az uborkával és rózsaszirommal szervírozott Gin Tonic alappárlataként, itt van pl. egy szintén egyszerűen elkészíthető long drink az ősz végére. Fall All Over.

receptúra hendricks gin

Fotó: facebook.com/hendricksgin

0 Tovább

591. Újdonságok a Buddha-Barban

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb étlapját mutatta be a Buddha-Bar Hotel Budapest nemrég egy sajtóvacsorán, ahol a még formálódó koktéllapba is belekóstolhattunk. Képes beszámoló Pintér Árpád zseniális fotóival.

money talks swan lake lazy lover buddha-bar receptúra zacapa rum tanqueray gin boudier goslings contreau

Money Talks: Zacapa 23 éves rum, limelé, juharszirup, narancs- és ananászlé, Jerry Thomas Bitter

0 Tovább

590. Őszi koktélok finn vodkával

Az ősz vége felé közeledve íme néhány szezonális, vodka alapú koktél az évszak búcsúztatására. Gesztenye, birsalma és körte.

receptúra finlandia vodka kávés gesztenye édes alma őszi gyümölcstál

0 Tovább

586. Halloweenre: The Black Heart

Kóstoltál már teljesen fekete koktélt? The Black Heart Halloweenre.

receptúra vodka the black heart

Fotó: liquor.com

0 Tovább

585. Trópusi skót: Speyside Smash

Egy nagy klasszikus speyside-i single malt whiskyvel és jókora trópusi csavarral. Speyside Smash.

speyside smash receptúra aberlour whisk(e)y smash skót whisky

Fotó: liquor.com

0 Tovább

583. A városi tigris Újra harap

Még anno a soft opening időszakban látogattam el többször (itt meg itt) az Urban Tigerbe, ami a rendkívül erős kezdést követően a hírek szerint visszaesett színvonalban, most azonban úgy néz ki, hogy a városi tigris újból erőre kapott, köszönhetően két kulcsember leszerződtetésének.

urban tiger tarjányi zsolt krizmanics norbert gin tonic gin ginraw fever-tree pimp bellini rum prosecco above the clouds whisky sour monkey shoulder whisky frangelico st germain oriental plants ramos gin fizz gin fizz ketel one vodka take away coffee martini espresso martini unicum unicum riserva receptúra whiskey sour
Urban Tiger

0 Tovább

579. Brody Alchemists Night: Taste the Music

A nyári szünet után visszatért a Dez O´Connell vezette Alchemist Night sorozat a tavasszal már megismert Beaux Jaxon Rhythm ´n´ Blues zenekarral. A múltkorihoz képest most szűkült a témakör, az USA természetesen maradt, viszont Chicago került a középpontba. A koktélok szempontjából a chicagói Koval márka rozswhiskeyjére felépített Old Fashioned volt a csúcs. A Koval whiskeyjeit már egy éve is izgalmasnak tartottam, most pedig egy kis abszinttel kiegészítve behozta a Sazerac karakterét, ami szerintem telitalálat.

alchemists night dez oconnell beaux jaxon mamie taylor monkey shoulder whisk(e)y fever tree peychauds bitters mai tai rum appleton wray and nephew goslings cointreau old fashioned koval abszint receptúra

0 Tovább

577. Gasztrotippek vénasszonyok nyarára

Az ősz beköszöntével nem kell lemondanunk a hangulatos kerti partikról és a grillezett finomságok illatáról. A vénasszonyok nyara tartogat még néhány szép, napfényes délutánt: búcsúztassuk a jó időt egy utolsó szabadtéri gasztronómiai kalanddal. Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk az asztalra.

receptúra whisk(e)y the famous grouse grillgrouse koktél

Grillgrouse koktél konzervdobozban: egy üres konzervdobozban 45 ml The Famous Grouse whiskyhez adjunk 20 ml limelevet, 20 ml narancslevet, 20 ml almalevet és 2 teáskanálnyi folyékony mályvacukrot. Díszítsük a lime kifordított héjával, rószaszirommal és fügével. Kínáljuk mályvacukorral a tetején, amit fogyasztás előtt egy kis lánggal meg is pörkölhetünk.

0 Tovább

576. Ananászkodás a Piñában

A budapesti Madách tér és közvetlen környéke mostanában jelentősen megerősödött a koktélbárok terén, aminek egyik jeles képviselője a Piña. Magukat techtropical cocktail barként definiálják, ami nagyjából azt jelenti, hogy trópusi koktélbár, ahol ukulele helyett elektronikus zene szól. A Piña ugyebár spanyolul ananászt jelent, innen jön az egyik legismertebb, de egyben az egyik legelcsépeltebb koktél, a Piña Colada neve is, ami egészen pontosan "szűrt ananászt" jelent. Az ananász ugyan meghatározó szerepet játszik a ház dizájnjában, azonban a Piña annál sokkal progresszívebb koktélbár, hogy csak úgy a Piña Coladát locsolják egész este. Sőt, igazából a klasszikus verzió hiányzik is a koktéllapról, helyette azonban ott van a sokkal izgalmasabb Piña Perfectée tequilával, cachaçával, citromfűvel, vaníliával, lime-mal és persze ananászlével. A hely legnagyobb pozitívuma, hogy házi készítésű szirupokkal és friss gyümölcslevekkel dolgoznak, még saját tonikkal is tudnak szolgálni.

pina bar budapest receptúra pina perfectee tequila cachaca negroni scarlatto negroni corpse reviver no2 corralejo caicara bcn gin campari lillet rouge deaths door cointreau lillet blanc abszint

Techtropical Cocktail Bar. Így definiálja magát a Piña.

0 Tovább

573. A Fekete Hattyú a belvárosban fészkel

Ahogyan korábban írtam, már a Black Swan előkészületeibe is sikerült picit belekóstolnom, azóta pedig a Fekete Hattyú meg is építette csinos kis fészkét Budapest belvárosában. Az art deco és neo-speakeasy stílus gyönyörűen összehangolt, elegáns bardesignban fut ki, ami remek koktélokkal, jó kis bárkonyhával és ambiciózus bartenderekkel párosul. Az az érzésed, hogy itt mindent patentra összeraktak.

black swan ódor andrás naked and famous mandarino pineapple pops cane flower receptúra

Black Swan Budapest

0 Tovább

572. Mézes búcsú a nyártól

Élvezzük ki az utolsó melengető napsugarakat és legyen édesebb a búcsú a nyártól, íme néhány gyümölcsös koktél, amelyekkel nem csak méltóképpen emelhetjük poharunkat az elmúlt hónapokra, de könnyebben lendülhetünk át a következő évszakba.

receptúra aranyló daiquiri málna bomba indián nyár jack daniels daiquiri

0 Tovább

565. A nyár végére: The Venetian Sunrise

Az Aperol Spritz már régóta a nyár egyik kedvence, az évszak végére íme egy szintén Aperollal készített, ám egzotikusabb vonalat képviselő koktél. Velencei napfelkelte.

receptúra the venetian sunrise aperol rum

Fotó: vinepair.com

0 Tovább

564. Ja, csak ne spórold ki a pisztáciát!

Nem csupán fagylaltban vagy süteményben, hanem akár még koktélban is használható a pisztácia. Csak ki ne spóroljátok! Pistachio Flip.

receptúra pistachio flip gin

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

563. Az elegáns és a bátor

Páros ital egy fadobozon szervírozva, ami egy fekete-fehér némafilmet játszik. Mindez a Savoy Hotel American Barjától London legkisebb tere, a Pickering Place tiszteletére. Az elegáns és a bátor.

receptúra kávés kevert italok savoy american bar the elegant the bold

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

560. Ötcsillagos lazaság

Magyarországon is egyre több szálloda veszi komolyan a saját bárját, olyannyira, hogy pl. Londonhoz hasonlóan önálló brand köré építik fel ezeket. A nagyjából másfél éve megnyitott budapesti Ritz-Carlton Hotelben az ötcsillagos eleganciához igazodik a többek között champagneban utazó Kupola Lounge & Bar, viszont átellenben már egy sokkal lazább hely, a Deák St. Kitchen működik, ahol a grillételek mellett elsősorban a borokra és a koktélokra fókuszálnak. A koktéllap kizárólag a ház signature italaiból áll, ami nagyon pozitív irány, amellett, hogy külön kérésre természetesen bármelyik klasszikust is szívesen elkészítik. A signature koktéloknál kreatívan nyúlnak a különféle hozzávalókhoz, simán összepárosítják a bodzalikőrt a chilivel, a mezcalt a mandulával vagy a babérlevelet a grapefruittal, de olyan technológiát is bátran alkalmaznak az italok készítésénél, ami amúgy a konyhában jellemző (szuvidálás). Íme egy kis ízelítő.

receptúra deák street kitchen ritz-carlton hendricks st germain gin russian standard vodka spring break grapefruit bay heisenberg illegal mezcal monkey shoulder whisk(e)y elyx pineapple absolut talisker mandarin napoleon kreinbacher pezsgő

0 Tovább

558. Negroni rozéval

Ha már nyáron úgyis minden a rozéfröccsről meg újabban a Froséról szól, itt a Rosé Negroni is.

receptúra negroni rosé negroni cocchi rosa campari bor pezsgő

Fotó: imbibemagazine.com

0 Tovább

555. Fine spirit alapú koktélok a Dandelyantől

Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.

receptúra dandelyan ryan chetiyawardana patron agave sherry tequila patrón soy aged whisky sour craigellachie whisk(e)y vodka grey goose jack daniels facundo neo rum bluegrass fizz woodford reserve silver fria jack and mickey old fashioned vx gibson martini martini old fashioned fizz whisky sour

Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.

0 Tovább

554. Áfonyás-ribizlis limonádé

Hiába itt a nyár kellős közepe, idén még nem is volt blogposzt limonádéról, szóval egy áfonyás-ribizlissel pótolom a hiányosságot.

limonádé alkoholmentes

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

551. Ahol komolyan veszik Mexikót 

A belvároson kívül is van élet Budapesten, ha valaki figyelemreméltó gasztronómiai élményre vadászik. Az Újpest központjában található Calaverában például erősen mexikói tematikában utaznak. Elképesztően széles választék van tequilákból (egészen komolyan el lehet merülni az érlelt tequilák világában, amik kellemes meglepetést okozhatnak azoknak, akik eddig csak mixtókkal találkoztak, só és citrom kíséretében). Természetesen vannak a tequilánál amúgy izgalmasabb mezcalok (igen, gusanós is, amit a közhiedelemmel ellentétben nem a tequilába tesznek), a bátrabbaknak mindenképpen ezekre érdemes rápróbálni. Margaritából a klasszikustól kezdve a gyümölcsös frozen változatokon át még chiliset is lehet kérni, de a legmenőbb szerintem a mexikói sörrel készült twist. A konyha inkább a Tex-Mex irányt viszi, mintsem a klasszikus mexikóit (a differenciáról itt lehet bővebben olvasni), de Mexikón kívül ez a stílus amúgy is könnyebben értelmezhető.

calavera tequila mezcal margarita receptúra

Buffalo Margarita (Margarita mexikói Corona Extra sörrel)

0 Tovább

547. Elysium a Blue Fox The Barban

A sorozatban háromszor a világ legjobbjának választott Artesian bárnak még a fénykorában volt egy Surrealism elnevezésű koktéllapja, amit anno Londonban ki is próbáltam. Ahogyan a neve is mutatja, valami elképesztően merészet és szokatlant rakott össze annak idején Alex Kratena és Simone Caporale. Ezek a Surrealism italok ugrottak be a budapesti Blue Fox The Bar új koktéllapjának, az Elysium bemutatóján. Felhősi Attila vezető bártendernek ugyan sohasem volt gond a fantáziájával, de most igazán eleresztette a képzelőerejét és hihetetlen alkotásokat hozott létre a Blue Fox The Bar csapatával. Íme néhány példa.

receptúra blue fox the bar street after rain sarcasm no way back oblivion felhősi attila

Felhősi Attila az Elysiummal

0 Tovább

545. Brody Alchemists Night: Tiki! 

A tiki stílussal kapcsolatosan mindig is voltak fenntartásaim. Sokösszetevős, alkoholnehéz koktélok, rövidujjú, nagymintás, színes ingek meg csiricsáré bárdizájn. A legutóbbi Brody Alchemists Night azonban mindenképp közelebb hozott a stílushoz: a kötelező klasszikusokon túl ötnél kevesebb összetevőből megalkotott, de a stílust mégis szépen leképező koktélok Dez O´Connelltől, remek zene Uke Mukitól és persze jó hangulat. Ez volt a Tiki Night a Brody Studiosban.

mai tai zombie pago pago missionarys downfall aku lapu lapu tiki rum el dorado goslings mount gay chairmans reserve havana club wray and nephew receptúra brody studios alchemists night

0 Tovább

541. Dobd fel a nyárt whisky alapú long drinkekkel!

Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének whisky alapú long drinkjei.

whisk(e)y the famous grouse scotch whisky spring of the famous gourmet kiss high ball receptúra szombati zsolt

0 Tovább

531. Sör mi több koktélok

A sörforradalom nem ismer határokat! Íme a Sör mi több koktélreceptúráit.

sör mi több sör campari vodka receptúra whisk(e)y scotch whisky violet wit campari weizen strawbeerry blonde ice tea russian cherry bitter

0 Tovább

527. Ran van Ongevalle nyerte a Bacardí Legacyt

A belga Ran van Ongevalle nyerte a Bacardí Legacy nemzetközi koktélversenyt Clarita nevű koktéljával.

receptúra clarita ran van ongevalle rum bacardi

Ran van Ongevalle (Fotó: a Bacardí Legacy facebook-oldala)

0 Tovább

526. Fever-Tree ötletek

A múltkori II. Disznókő Koktélverseny kísérőrendezvényei között volt egy kifejezetten izgalmas mesterkurzus Szombati Zsolttal a Buddha-Bar Budapestben, ahol a Stoli The Original és a Stoli Elite vodkák, valamint a Copperhead szimpla és Black Batch ginek mellett szinte a teljes Fever-Tree portfóliót ki lehetett próbálni. Íme néhány Fever-Tree inspiráció.

fever-tree receptúra gin tonic cuba libre perfect storm moscow mule vodka tonic elderflower fizz whisky and ginger gunner summer cup st clements szombati zsolt

Fotó: Fever-Tree

0 Tovább

522. Szááárnyakat adó alkoholmentes koktélok

Koroknai Klári bártender három olyan alkoholmentes koktélt alkotott meg a legújabb Red Bull "Summer Edition" grapefruitos ízével, ami otthon is gyorsan és könnyen elkészíthető.

pink wings grapefusion passionate bull red bull koroknai klári alkoholmentes receptúra

0 Tovább

520. Cointreau: Magyarországon is fákat ültet a francia likőrmárka

Az egyik legpatinásabb francia likőrmárka, a Cointreau Magyarországra is elhozza nemzetközi jótékonysági kampányát. Cindy Crawford-ot, Eva Longoria-t és Naomi Campbell-t követve minél több magyar embert is szeretnének bevonni a kihívásba, melynek lényege, hogy minden #1narancs1fa hashtaggel feltöltött narancsos fotó után a Cointreau pénzadományt ajánl fel magyarországi faültetésre.

cointreau cointreau fizz 1orange1tree 1narancs1fa receptúra

0 Tovább

519. Forray András nyerte a II. Disznókő koktélversenyt

Idén folytatódott a 2014-ben elkezdődött Disznókő koktélverseny a Disznókő Pincészet és a Buddha-Bar Hotel Budapest szervezésében, amin ismét zsűritagként vehettem részt. A versenyt a Michelin-csillagos Costes Downtown vezető bártendere nyerte, aki az elődöntőben St. Heritage koktéljával, a döntőben pedig Drymatic koktéljával alkotott nagyon izgalmasat és abszolút megérdemelten utazhat a Bordeauxba, a Disznókő testvérbirtokaira. Íme a különleges összetevőket is tartalmazó, mégis rendkívül letisztult koktélok receptúrái.

receptúra st heritage drymatic disznókő buddha-bar bor tanqueray gin ketel one vodka becherovka furmint alain milliat don julio tequila fever-tree

Forray András a II. Disznókő koktélverseny döntőjében

0 Tovább

518. Horizont Sörkoktélok a BB'z-ben

A nem is olyan régen a Gozsdu udvar szomszédságában megnyílt BB'Z Bar & Grillben odafigyelnek a koktélokra. Legutóbb például Horizont kraft sörökből készítettek kevert italokat Sós Richárd bártender vezetésével, amelyek bemutatóján volt szerencsém részt venni.

bbz receptúra horizont coriander fizz bombay sapphire spring is coming gin gold rush lady lavender grey goose vodka japanese swizzle becherovka honey porter jack daniels

Horizont Saison Witbier, Horizont Vanilla Milk Porter, Horizont Golden Ale, Horizont Japán Búza

0 Tovább

514. Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel

A Chilei Köztársaság Nagykövetsége nemrég a Blue Fox The Barban szervezett egy Pisco délutánt, ahol megismerkedhettük a chilei (és perui) szőlőpárlattal, illetve az ebből készült klasszikus koktéllal, a Pisco Sourral is.

receptúra pisco pisco sour blue fox the bar felhősi attila pisco control alto del carmen

Carlos Gajardo és Felhősi Attila (Fotó: Sajó Dóra)

0 Tovább

513. Vitaminbombák felnőtteknek

A tavasz beköszöntével újra itt a lehetőség, hogy belevessük magunkat a piaci forgatagba és friss zöldségeket, gyümölcsöket szerezzünk be a mindennapokra. Íme két vitaminbomba, amik egy kicsit felturbózva akár az éjszakában is megállják helyüket.

receptúra vodka finlandia veggie screwdriver finlandia lassi

0 Tovább

512. Az év Margarita koktélja

A Patrón Tequila egy szavazás írt ki az év Margarita koktéljának megtalálására, aminek tegnap derült ki a végeredménye. Íme a kifejezetten izgalmas összetevőket is tartalmazó Coralina Margarita a mexikói Riesler Moralestől.

tequila patrón receptúra margarita

Fotó: facebook.com/patrontequila

0 Tovább

511. Sós karamell és curry a koktélban?

Ahogyan az előző posztban írtam, pénteken volt egy Bacardí Legacy Night a GoodSpirit Whisky&Cocktail Barban, mégpedig a tavalyi és az idei magyar Bacardí Legacy győzteseivel, vagyis Schök Norberttel és a berlini nagydöntőre készülő Gózon Péterrel, illetve a tavalyi Bacardí Legacy Global TOP3-as résztvevőjével, Moe Aljaffal, akinek több koktélját is lekóstoltam.

receptúra moe aljaff madras scotch and salt carousel sherry madras curry dewars laphroaig mozart pedro ximénez sherry gózon péter schok norbert bacardi legacy

Carousel: Bacardí Ron 8 Años, Pedro Ximénez sherry, banánlikőr, sós karamell, citromlé

0 Tovább

(X) Bacardí Legacy bártenderek a pult mögött

Most pénteken három Bacardí Legacy bártender is fellép a GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar színpadán: a tavalyi magyar bajnok Schök Norbert, az idei magyar bajnok Gózon Péter (aki épp a májusban esedékes berlini nagydöntőre készül) és a 2016-os Bacardí Legacy Global TOP3-as résztvevője, Moe Aljaff is a pult mögé áll koktélokat készíteni. Az est részletei a poszt alján.

rum carousel receptúra moe aljaff schök norbert gózon péter good spirit bacardi
Moe Aljaff (Forrás: Bacardí Legacy Facebook-oldal)

0 Tovább

509. Új koktélok a Tuk Tuk Barban

A Tuk Tuk Barról már többször posztoltam itt a Koktél Blogon, legutóbb pedig a bár új koktéllapjának bemutatójára hívtak meg, amit ezúttal food pairinggel is kiegészítettek. A színvonal a korábbiakhoz hasonlóan nagyon rendben volt, két párosítás kifejezetten jól sikerült: a rajnazi rizlingre és bodzalikőrre felépített Livi's Rizling Fizz almás rétessel és kék sajttal, illetve az érlelt tequilán alapuló Salty Bird karamellás-passion fruitos macaronnal. Előbbinél szépen reflektált az almás rétes a bodzára, a kék sajt pedig a borra, míg utóbbinál remek ötlet volt a sós és az édes összehozása (ez a kettős egyébként is nagy kedvencem). Íme a teljes menü.

receptúra livis rizling fizz japanese smash yellow dragon salty bird passion coffee uborkás martini martini

0 Tovább

508. Manifest: új taggal bővült a Jägermeister család

A Mast-Jägermeister SE, a világszerte jól ismert, családi kézben lévő cég és a piac legsikeresebb gyógynövénylikőr-gyártója nemrégiben bemutatta szuper-prémium termékét, a Manifestet. Az új likőr márciustól kezdve kapható Európa kiválasztott bárjaiban, éttermeiben, szállodáiban, klubjaiban és a repülőtereken is találkozhatunk majd vele.

jagermeister manifest jagermeister manifest the companion nils boese florian beuren receptúra

0 Tovább

507. Csont és szalonna: Bone & Bacon Cocktail

A hibbant dolgoknak a bartending világán belül sincs határa. Egy igazán meredek koktél a denveri Dylan Holcombtól (Beatrice & Woodsley és Mario's Double Daughter's Salotto). Bone & Bacon Cocktail szalonnás whiskeyvel, csontleveses jégkockával és csontdísszel.

ol major bourbon whiskey whisk(e)y bone and bacon receptúra dlyan holcomb beatrice and woodsley marios double daughters salotto

Fotó: liquor.com

0 Tovább

506. Brody Alchemists Night: Taste the Music

Dez O'Connell egy rendhagyó estével folytatta az Alchemists Night sorozatát. A koktélok mellett ezúttal a zenéé volt a főszerep a Brodyban, köszönhetően a Robert Jackson vezette Beaux Jaxon Rhythm'n'Blues együttesnek. Utazás Mississippibe, Chicagóba, Detroitba és Floridába a koktélok és a zene segítségével.

dez oconnell brody studios receptúra delta slide woodford reserve bourbon whiskey whisk(e)y boudier west side royale tanqueray gin kings ginger kreinbacher pezsgő last word chartreuse wray and nephew mount gay el dorado rum alchemists night

0 Tovább

496. A magyar bajnok mindent vitt

A Magyar Koktél és Flair Bajnokság történetében még soha nem fordult elő olyan, hogy ugyanaz a bártender nyerje meg a klasszikus és a flair kategóriát. Idén Kovács Istvánnak sikerült. Az őszi koppenhágai világbajnokságon a szabályok értelmében azonban csak a flair kategóriában indulhat, így a klasszikus kategóriában második helyezést elérő Krómy Kornél is vele tart majd. Íme a bajnok koktélja. Yogheart.

receptúra kovács istván yogheart aperol

0 Tovább

493. Mesterkurzus Diego Ferrarival

A Fabbri meghívására nemrég Magyarországra látogatott Diego Ferrari Olaszországból, aki előbb zsűrizett a Magyar Koktél és Flair Bajnokságon, majd hazai bártendereknek megtartotta Cocktail Art & Max 21 mesterkurzusát. A név első fele arra utal, hogy az előadó indította el a csaknem 9 ezer tagot számláló Cocktail Art facebook csoportot, ami koktélokról készült képek megosztására szolgál. A név második fele a maximum 21 térf.%-os alkoholtartalomra utal, ugyanis Diego a milánói Rotonda Bistro bármenedzsere, ahol nem használhatnak ennél magasabb alkoholtartalmú italokat, köszönhetően a bisztrónak otthont adó Rotonda della Besana területén érvényes szabályoknak. Természetesen néhány példán keresztül mi is belekóstolhattunk a spiritek alatti világba, íme a receptúrák.

fabbri diego ferrari rotonda bistro bitter fameido ionicis passion fabbri receptúra

0 Tovább

491. Gózon Péter nyerte a Bacardí Legacy magyar döntőjét!

A Bacardí Legacy magyar döntőjét a WarmUp bartendere, Gózon Péter nyerte, így ő képviseli hazánkat a berlini szuperfináléban. Íme a győztes koktélja, amiben remekül kiegészítette a Daiquirí egyszerű nagyszerűségét némi Camparival, kardamommal, vaníliával és sóval (számomra leginkább a vaníliás sókruszta volt a telitalálat, elképesztően jól működött a koktél többi összetevőjével). Sin Limites, azaz határok nélkül.

sin limites receptúra gózon péter rum campari bacardi

0 Tovább

490. Snoop Dogg koktélja: Laid Back

Ha már Snoop Doggnak még 1993-ból van egy Gin&Juice c. száma, a Tanqueray ginmárkának kézenfekvő volt a rapperre építeni Gin&Juice kampányát. Snoop ennek örömére összehozott egy saját koktélt is, ami az említett zene szövegében szereplő Laid Back nevet kapta.

laid back receptúra tanqueray ciroc gin vodka gin and juice snoop dogg

0 Tovább

485. Brody Alchemists Burns Night

Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.

receptúra robert burns arran big peat timorous beastie scotch whisky whisk(e)y the epicurean haggis cranachan arran old fashioned old fashioned bobby burns mancino benedictine johnnie walker the debonair sour whisky sour whiskey sour the kings ginger drambuie alchemists night

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

484. Whiskykoktélok farsangra

A Famous Grouse hazai márkanagykövete, Szombati Zsolt ajánl néhány télűző whiskykoktélt a farsangi bulikhoz. Klasszikusok egy kis csavarral, színes rétegek, valamint vattacukor, licsi és fürjtojás.

the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt receptúra cherry fashion sctoch lychee famous n.y. sour scotch and the sex the famous three colour old fashioned whisky sour whiskey sour

0 Tovább

482. Pörkölj oda a télnek: kávékoktélok egy kis extrával

Íme néhány ötlet, hogy milyen módon lehet túlélni ezt a rettenetes időjárást. Három kávékoktél a Budapest Baristas legkreatívabb baristáitól.

receptúra finlandia vodka finnish cold brew nordic espresso

0 Tovább

480. Clive Owennel és Paolo Sorrentinóval indulT el a Campari kampánya: Killer in Red

A nagy szépség és az Ijfúság c. filmjeiről, illetve újabban Az ifjú pápa c. sorozatáról ismert zseniális olasz rendező, Paolo Sorrentino rövidfilmjével indult a marketingre mindig is nagyon figyelő Campari márka Red Diaries kampánya. A gyönyörűen fényképezett Killer in Rednek Clive Owen a főszereplője és persze többször feltűnik a névadó koktél is.

receptúra killer in red paolo sorrentino clive owen caroline tillette gin vermouth grand marnier campari

Killer in Red: kamillás gin, vermouth bianco, Grand Marnier, Campari, rózsaeszencia. Keverőpohárban készítve, előhűtött champagne saucerben szervírozva. (Fotó: pianetadonna.it)

0 Tovább

478. A Diplomático World Tournament hazai győztese: Lukács Roland

A múltkor beharangozott Diplomático World Tournament budapesti döntőjét Lukács Roland nyerte meg, így idén tavasszal a Boutiq'Bar vezető bártendere képviseli hazánkat a Diplomático World Tournament (DWT) regionális döntőjén, Venezuelában. Roland egy remek előadás keretében a Melendez Highball italával nyűgözte le az Alia Akkam, Osman Fethi Baycan és Martin Ramberger alkotta zsűrit a Brody Studiosban.

receptúra melendez highball lukács roland boutiq bar diplomático world tournament diplomático whiskynet

0 Tovább

477.  A hideg ellen: Casanova Hot Toddy

Íme egy újabb Hot Toddy twist, ezúttal Brett Eslertől, a texasi Whisler's-ből. Casanova Hot Toddy.

forró kevert italok receptúra hot toddy casanova hot toddy bourbon elijah craig licor 43 st elizabeth allspcie dram pama don nuno oloroso sherry

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

476. Vitaminbomba: Kale Martini

Ebben a dermesztő hidegben nagy szükség van a vitaminok utánpótlására. Kale Martini a New York-i Chalk Point Kitchen bártenderétől, William Bastiantól.

absolut vodka martini kale martini receptúra

0 Tovább

473. A díjátadó szezonra: The MoëT Diamond

A díjátadó szezon kellős közepére egy izgalmas, a Mimosára hajazó pezsgős koktélt posztolt a Golden Globe hivatalos pezsgőmárkája, a Moët & Chandon. The Moët Diamond Olivia Culpótól.

moet et chandon the moet diamond receptúra pezsgő champagne

Fotó: facebook.com/moetUSA

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban

CÍMKEFELHŐ

receptúra (288),whisk(e)y (113),vodka (98),gin (85),rum (73),kóstoló (71),scotch whisky (49),bor (46),pezsgő (44),whiskynet (39),martini (29),tequila (27),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),buddha-bar (26),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),campari (18),aperol (18),negroni (17),konyak (17),cointreau (16),champagne (16),finlandia (16),angostura bitters (15),bacardi (15),jenever (14),punch (14),bols genever (14),kreinbacher (14),jack daniels (13),daiquiri (12),grey goose (12),nikka (11),vermut (11),bacardi legacy (11),alkoholmentes (11),irish whiskey (11),gin tonic (10),hendricks (10),schok norbert (10),johnnie walker (10),tanqueray (10),calvados (9),limonádé (9),jagermeister (9),kávébár bazár (9),whisky show (9),blue fox the bar (9),absolut (9),mezcal (9),prosecco (9),jönnek az oroszok (9),havana club (9),boutiq bar (9),mojito (9),ódor andrás (8),jim beam (8),bártúra (8),vince budapest (8),japán whisky (8),arran (8),grand marnier (7),good spirit (7),the famous grouse (7),aperol spritz (7),cachaca (7),unicum (7),szombati zsolt (7),benriach (7),alchemists night (7),hot toddy (7),sör (7),whiskey sour (7),törley (6),sherry (6),dez oconnell (6),brody studios (6),caipirinha (6),bloody mary (6),bombay sapphire (6),kottra dezső (6),metaxa (6),felhősi attila (6),furmint (6),clément (6),moet et chandon (6),wilson and morgan (6),gózon péter (5),monkey shoulder (5),rye whiskey (5),kávés kevert italok (5),the bitter truth (5),peychauds bitters (5),hungaria (5),whisky sour (5),nagy zoltán (5),christian drouin (5),bols natural yoghurt (5),vermouth (5),belvedere (5),royal (5),pálinka (5),receptúrák (5),gancia (5),uborka (5),kilchoman (5),fabbri (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),galliano (5),russian standard (4),bols honey (4),veritas borkereskedés (4),tokaj (4),disznókő (4),Campari (4),zwack (4),patrón (4),boudier (4),gordon and macphail (4),bartender (4),dilmah (4),sailor jerry (4),molekuláris mixológia (4),jager mesterkurzus (4),fever-tree (4),woodford reserve (4),laphroaig (4),glendronach (4),tonik (4),becherovka (4),trafiq (4),sidecar (4),pezsgős kevert italok (4),ballantines (4),dewars (4),bols créme de cacao white (4),ketel one (4),smirnoff (4),moscow mule (4),drambuie (4),white russian (4),glenfiddich (4),abszint (4),zwack sándor (3),alfred gratien (3),szent tamás (3),ramos gin fizz (3),koval (3),szepsy (3),híres italmárkák (3),bols around the world (3),mai tai (3),ruinart (3),illemtan (3),four roses (3),gin fizz (3),flair (3),charles heidsieck (3),margarita (3),színes város (3),caol ila (3),matthias giroud (3),monin (3),budavári borfesztivál (3),berry bros and rudd (3),taittinger (3),tuk tuk bar (3),glögg (3),rhum jm (3),budavári sörfesztivál (3),bols peppermint white (3),christmas cocktail collection (3),choya (3),artesian (3),varga gergő (3),whisky (3),ardbeg (3),iba (3),tennessee whiskey (3),szaké (3),grants (3),edinburgh (3),cswwc (3),blog (3),manhattan (3),piper-heidsieck (3),frangelico (3),mancino (3),koktél (3),cocktail (3),talisker (3),ciroc (3),teeling (3),angostura (3),kevert italok (3),malomhegyi anett (3),black swan (3),diplomático (3),belvárosi sörfesztivál (3),goslings (3),tiki (3),bourbon (3),dalmore (3),unicum szilva (3),wray and nephew (3),jameson (3),gordons (3),caorunn (3),fernet branca (3),mortlach (3),bikavér párbaj (3),bikavér (3),bar orchard ginza (3),morafcsik péter (3),keresztes ferenc (3),bols créme de cassis (3),smash (3),st germain (3),el dorado (3),jose cuervo (3),budapest borfesztivál (3),bujdosó (3),szekszárd (3),tea (3),brandy (3),jgasco (2),ian macleod (2),jura (2),diplomático world tournament (2),gulyás csaba (2),fever tree (2),magna mátra (2),tobermory (2),pávai miki (2),darnleys view (2),aria (2),maxime trijol (2),harrys new york bar (2),varga krisztina (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),pálinka nemzeti tanács (2),glenmorangie (2),omék (2),chairmans reserve (2),boulard (2),old pulteney (2),no3 (2),mount gay (2),unicum riserva (2),grog (2),carousel (2),sör mi több (2),giffard (2),moe aljaff (2),thomas henry (2),six saints (2),terasz budapest 2016 (2),lossit (2),heinemann (2),the worlds 50 best bars (2),snassz kevert italok (2),terasz budapest (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),rose maura lorre (2),star of bombay (2),edukáció (2),tequila sunrise (2),allianz (2),koroknai klári (2),alia akkam (2),black russian (2),blogverseny (2),másnaposság (2),auchentoshan (2),licor 43 (2),hadik (2),cosmopolitan (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),chateau musar (2),wemyss (2),cider (2),long island iced tea (2),lukács roland (2),zacapa (2),don julio (2),cynar (2),chartreuse (2),orosz ákos (2),ancnoc (2),wineglass communication (2),glenfarclas (2),thomas girard (2),ozeki (2),baalbek (2),sin limites (2),gourmet fesztivál (2),takehiko okazaki (2),juraj seman (2),koccints aszuval (2),melange kávéház (2),glencadam (2),springbank (2),armagnac (2),cinzano (2),bols banana (2),delamain (2),bols advocaat (2),brands report (2),drinks international (2),bols parfait amour (2),chili (2),maraschino luxardo (2),makers mark (2),stan vadrna (2),kilbeggan (2),bols melon (2),imperial (2),kovács istván (2),bols sloe gin (2),absolut elyx (2),schweppes (2),deák olivér (2),dolin (2),csatlós máté (2),beefeater 24 (2),rozmaring (2),brokers (2),stolichnaya elit (2),cuba libre (2),bols strawberry (2),chivas regal (2),tokio (2),glengoyne (2),matusalem (2),szakkör (2),bells (2),umeshu (2),remy martin (2),julep (2),bowmore (2),macallan (2),bluecoat (2),corpse reviver no2 (2),lillet blanc (2),st-germain (2),kávé (2),bols elderflower (2),bacardi original bar (2),bols peppermint green (2),ír kávé (2),campari naptár (2),knob creek (2),bushmills (2),paddy (2),haymans old tom gin (2),szilva (2),zubrowka (2),rumba café (2),longrow (2),diaego (2),Aperol (2),wossala rozina (2),mint julep (2),benromach (2),cabernet sauvignon (2),cabernet franc (2),beefeater (2),pommery (2),appleton (2),bols cherry brandy (2),casati (2),simone caporale (2),bollinger (2),el jimador (2),borsos gergely (2),the lost distillery (2),scotch hot toddy (2),cocchi americano (2),nightjar (2),kwai feh (2),savoy (2),Champagne (2),hot aperol (2),merlot (2),pinot noir (2),disznókő pincészet (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),david wondrich (2),james bond (2),sazerac (2),madeira (2),cointreaupolitan (2),bols around the world 2013 (2),bols cacao brown (2),harry craddock (2),old ballantruan (2),glenrothes (2),buffalo trace (2),tennesse whiskey (2),márkus györgy (2),ernest hemingway (2),warmup (2),vitáris róbert (2),szabó dávid (2),francois (2),hárslevelű (2),kings ginger (2),bellini (2),veuve clicquot (2),jäger grog (2),ken rose (2)