603. A High Note SkyBar bemutatja: The Forest

Korábban már többször is írtam arról, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően itthon is üdvözítő lenne, ha a hazai szállodák bárjai minél inkább önálló brandet képviselnének, amivel a hotel vendégkörén kívül esőket is jobban képesek lennének bevonzani. Az elmúlt években érezhetően fejlődés indult be ebben a tekintetben (is) Budapesten. A High Note SkyBar pl. mindenképpen a progresszív helyek között foglal helyet, ugyanis nem érik be annak meglovagolásával, hogy egyébként a világ legjobb szállodájának választott Aria Hotel tetején működnek. Már a nyáron is azt tapasztaltam, hogy egyre komolyabb koncepció kezd összeállni a Szent István Bazilika kupolája mellett működő rooftop bárban, azonban most olyat raktak össze, ami egyedülálló a fővárosban.

receptúra ring of spirits diplomático rum patrón pineau des charentes lumberjacks glade gentleman jack jack daniels ardbeg whisk(e)y cynar fairy land amaretto disaronno aria high note

0 Tovább

597. Rum, kávé, Nutella

A hideg beköszöntével szerintem kevés jobb dolog történhet az emberrel, mint ez a rum alapú kávés koktél Nutellával. Rum, Coffee & Nutella a New Orleans-i Meauxbarból.

receptúra forró kevert italok mount gay rum nutella

Fotó: talesofthecocktail.com

0 Tovább

595. Brody Alchemists Night: Taste the Music

A Brody Studios Alchemists Night sorozatának Taste the Music kiadása most Írországot járta körbe Dez O´Connell és a The O´Neills zenekar segítségével. A téma persze hálás volt, akadt miből meríteni: ír költőkhöz és írókhoz rendelt koktélok, ír whiskeyk és ír zenék.

alchemists night brody studios dez oconnell the oneills receptúra irish maid jameson st germain corpse reviver no2 tanqueray gin cointreau lillet blanc abszint yeats by the sea connemara whisk(e)y irish whiskey monogram behans black russian black russian el dorado rum patrón guinness teeling

0 Tovább

591. Újdonságok a Buddha-Barban

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb étlapját mutatta be a Buddha-Bar Hotel Budapest nemrég egy sajtóvacsorán, ahol a még formálódó koktéllapba is belekóstolhattunk. Képes beszámoló Pintér Árpád zseniális fotóival.

money talks swan lake lazy lover buddha-bar receptúra zacapa rum tanqueray gin boudier goslings contreau

Money Talks: Zacapa 23 éves rum, limelé, juharszirup, narancs- és ananászlé, Jerry Thomas Bitter

0 Tovább

583. A városi tigris Újra harap

Még anno a soft opening időszakban látogattam el többször (itt meg itt) az Urban Tigerbe, ami a rendkívül erős kezdést követően a hírek szerint visszaesett színvonalban, most azonban úgy néz ki, hogy a városi tigris újból erőre kapott, köszönhetően két kulcsember leszerződtetésének.

urban tiger tarjányi zsolt krizmanics norbert gin tonic gin ginraw fever-tree pimp bellini rum prosecco above the clouds whisky sour monkey shoulder whisky frangelico st germain oriental plants ramos gin fizz gin fizz ketel one vodka take away coffee martini espresso martini unicum unicum riserva receptúra whiskey sour
Urban Tiger

0 Tovább

579. Brody Alchemists Night: Taste the Music

A nyári szünet után visszatért a Dez O´Connell vezette Alchemist Night sorozat a tavasszal már megismert Beaux Jaxon Rhythm ´n´ Blues zenekarral. A múltkorihoz képest most szűkült a témakör, az USA természetesen maradt, viszont Chicago került a középpontba. A koktélok szempontjából a chicagói Koval márka rozswhiskeyjére felépített Old Fashioned volt a csúcs. A Koval whiskeyjeit már egy éve is izgalmasnak tartottam, most pedig egy kis abszinttel kiegészítve behozta a Sazerac karakterét, ami szerintem telitalálat.

alchemists night dez oconnell beaux jaxon mamie taylor monkey shoulder whisk(e)y fever tree peychauds bitters mai tai rum appleton wray and nephew goslings cointreau old fashioned koval abszint receptúra

0 Tovább

565. A nyár végére: The Venetian Sunrise

Az Aperol Spritz már régóta a nyár egyik kedvence, az évszak végére íme egy szintén Aperollal készített, ám egzotikusabb vonalat képviselő koktél. Velencei napfelkelte.

receptúra the venetian sunrise aperol rum

Fotó: vinepair.com

0 Tovább

555. Fine spirit alapú koktélok a Dandelyantől

Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.

receptúra dandelyan ryan chetiyawardana patron agave sherry tequila patrón soy aged whisky sour craigellachie whisk(e)y vodka grey goose jack daniels facundo neo rum bluegrass fizz woodford reserve silver fria jack and mickey old fashioned vx gibson martini martini old fashioned fizz whisky sour

Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.

0 Tovább

545. Brody Alchemists Night: Tiki! 

A tiki stílussal kapcsolatosan mindig is voltak fenntartásaim. Sokösszetevős, alkoholnehéz koktélok, rövidujjú, nagymintás, színes ingek meg csiricsáré bárdizájn. A legutóbbi Brody Alchemists Night azonban mindenképp közelebb hozott a stílushoz: a kötelező klasszikusokon túl ötnél kevesebb összetevőből megalkotott, de a stílust mégis szépen leképező koktélok Dez O´Connelltől, remek zene Uke Mukitól és persze jó hangulat. Ez volt a Tiki Night a Brody Studiosban.

mai tai zombie pago pago missionarys downfall aku lapu lapu tiki rum el dorado goslings mount gay chairmans reserve havana club wray and nephew receptúra brody studios alchemists night

0 Tovább

542. Külföldi párlatszakértők a Good Spirit Bárban

Egymást érik mostanában a külföldi párlatszakértők a Good Spirit Bárban: legutóbb a Spiridom cég képviseletében Aurélie Kalifa tartott rumkóstolót, korábban Ken Rose a Lost Distillerytől szintén rumokat kóstoltatott, Hans De Lang az Edinburgh márkától pedig gineket és ginlikőröket mutatott be.

rum gin admiral rodney chairmans reserve rhum jm clément british west indies hans de lang ken rose aurelie kalifa negroni punch

Ti' Punch (Clément Select Barrel, Clément cukornádszirup, lime); Mai Tai (Chairman's Reserve rum, Chairman's Reserve Spiced rum, Rhum Clément Créole Shrubb, Clément cukornádszirup, lime, orgeat szirup) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

539. "A cél, hogy életed legjobb koktélját készítsük el"

A sztori igazi hollywoodi, a díszlet a budapesti körpanoráma, a főszereplő Anger Borbála bartender, aki bepakolt bőröndökkel és menő állásajánlattal a zsebében indult volna Londonba. A 21 éves szakembert az utolsó esték egyikén keresték meg, hogy valósítsa meg a város legjobb koktélbárját a világ legjobb hoteljének tetőteraszán. A bőrdzsekis bármixerlány ennek a kihívásnak nem tudott ellenállni és itthon maradt. Forgószélként érkezett, felépített egy nyolcfős csapatot, 150 tételes italkészletet, hogy felrázza és újraírja azt, amit Budapesten eddig koktélozásnak hívtak. A felkérés az Onyx, a Gerbeaud és az Émile márkák mögött álló Gerbeaud Gasztronómiától érkezett, akik pár hónappal ezelőtt vették át az irányítást az Aria Hotelben és a High Note SkyBarban, hogy koktélban is megvalósítsák mindazt, amit az ételek és desszertek terén már elértek.

aria high note anger borbála lonely trumpet tempest rhapsody tanqueray gin matcha amarena

A csapat

0 Tovább

527. Ran van Ongevalle nyerte a Bacardí Legacyt

A belga Ran van Ongevalle nyerte a Bacardí Legacy nemzetközi koktélversenyt Clarita nevű koktéljával.

receptúra clarita ran van ongevalle rum bacardi

Ran van Ongevalle (Fotó: a Bacardí Legacy facebook-oldala)

0 Tovább

(X) Bacardí Legacy bártenderek a pult mögött

Most pénteken három Bacardí Legacy bártender is fellép a GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar színpadán: a tavalyi magyar bajnok Schök Norbert, az idei magyar bajnok Gózon Péter (aki épp a májusban esedékes berlini nagydöntőre készül) és a 2016-os Bacardí Legacy Global TOP3-as résztvevője, Moe Aljaff is a pult mögé áll koktélokat készíteni. Az est részletei a poszt alján.

rum carousel receptúra moe aljaff schök norbert gózon péter good spirit bacardi
Moe Aljaff (Forrás: Bacardí Legacy Facebook-oldal)

0 Tovább

506. Brody Alchemists Night: Taste the Music

Dez O'Connell egy rendhagyó estével folytatta az Alchemists Night sorozatát. A koktélok mellett ezúttal a zenéé volt a főszerep a Brodyban, köszönhetően a Robert Jackson vezette Beaux Jaxon Rhythm'n'Blues együttesnek. Utazás Mississippibe, Chicagóba, Detroitba és Floridába a koktélok és a zene segítségével.

dez oconnell brody studios receptúra delta slide woodford reserve bourbon whiskey whisk(e)y boudier west side royale tanqueray gin kings ginger kreinbacher pezsgő last word chartreuse wray and nephew mount gay el dorado rum alchemists night

0 Tovább

495. Haladó kóstolók

Nemrégiben gyors egymásutánban két rendhagyó kóstolón is részt vehettem a WhiskyNet jóvoltából: egy vakteszten, valamint egy idősebb és javarészt független tételeket felsorakoztató szeánszon.

whiskynet kóstoló nikka ancnoc teeling castarede six saints old ballantruan jura ian macleod clynelish berry bros and rudd glencadam tobermory wilson and morgan mortlach douglas laing caol ila gordon and macphail whisk(e)y scotch whisky japanese whiskye irish whiskey rum armagnac

Vakkóstoló: Nikka All Malt, anCnoc 12 Years Old, Teeling Single Grain, Castaréde VSOP, Six Saints, Old Ballantruan (Fotók: Koktél Blog)

0 Tovább

491. Gózon Péter nyerte a Bacardí Legacy magyar döntőjét!

A Bacardí Legacy magyar döntőjét a WarmUp bartendere, Gózon Péter nyerte, így ő képviseli hazánkat a berlini szuperfináléban. Íme a győztes koktélja, amiben remekül kiegészítette a Daiquirí egyszerű nagyszerűségét némi Camparival, kardamommal, vaníliával és sóval (számomra leginkább a vaníliás sókruszta volt a telitalálat, elképesztően jól működött a koktél többi összetevőjével). Sin Limites, azaz határok nélkül.

sin limites receptúra gózon péter rum campari bacardi

0 Tovább

460. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör 2016

Ahogyan annak idején, most is remekül sikerült a Kávé Akadémián tartott téli szakkör, ezúttal Elek Csilla és Kottra Dezső "Dedi" vezetésével. Íme néhány tipp az ünnepekre forró ital és karácsonyi likőr témakörben.

jager grog receptúra forró kevert italok jagermeister helsinki glöggi vodka vermut chrisbaum punch gin hendricks bombardino bols bols mixer akadémia kávé akadémia rum ron varadero galliano tullamore dew whisk(e)y irish whiskey sailor jerry házi tojáslikőr karácsonyi narancslikőr tonkababos csokoládélikőr ír krémlikőr glögg grog punch alkoholmentes

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

(X) Megvannak a Bacardí Legacy hazai elődöntőjének továbbjutói

Magyarországon másodjára indult útjára a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, a 39 ország részvételével zajló Bacardí Legacy.
bacardi bacardi legacy rum receptúra gózon péter kalydy gábor péter kocsis tamás sin limites uvas oro ganbatte

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

436. Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval

A WhiskyNet jóvoltából Magyarországra látogatott Tito Cordero, a Diplomático rum keverőmestere. Az élő legenda érkezése már önmagában is nagy dolognak számított, ráadásul még egy újdonságot is hozott magával. Közvetlenül a Bar Convent Berlin után ugyanis Magyarországon is bemutatkozott a márka vadiúj kiadása, a Mantuano.

diplomático rum tito cordero kóstoló whiskynet
Traditional range: Diplomático Blanco (40 térf.%), Diplomático Reserva (40 térf.%), Diplomático Mantuano (40 térf.%), Diplomático Reserva Exclusiva (40 térf.%). Prestige range: Diplomático Single Vintage 2002 (43 térf.%), Diplomático Ambassador (47 térf.%).

0 Tovább

378. A fenyőerdő és az elektromosság íze

Ha már végül a Gourmet Fesztiválra sajnos nem jutottam ki egyéb elfoglaltságaim miatt, akkor meglátogattam Felhősi Attila vezető bártendert a Blue Fox The Barban, hogy kipróbálhassam a rendezvényen nagy sikert arató koktéljait. Az italok elkészítésénél az volt a koncepció, hogy olyan ízeket kóstolhassanak meg a vendégek, amiket más módon nem lenne lehetőségük. Így jött létre a fenyőerdőket idéző Taste of the Pine Forest és az elektrosokkot szimuláló Taste of the Electric. Előbbit fenyőtüske, eukaliptusz és cédrusfa, utóbbit pedig zsibbasztó hatású, egészen extrém élményt nyújtó parazsázsa és fanyar grapefruit felhasználásával sikerült reprodukálni.

blue fox the bar felhősi attila kóstoló rum vodka bor holdvölgy furmint parazsázsa fenyő cédrus eukaliptusz

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor japán whisky sidecar

0 Tovább

(X) Az utazó San Francisco után

Ugyan a Bacardí Legacy verseny 2016-os San Francisco-i döntőjét GN Chan nyerte meg, a 36 legjobb bártender között ott volt és remekül szerepelt a budapesti Kollázsban dolgozó Schök Norbert is, aki a tőle megszokott higgadtsággal, felkészültséggel prezentálta koktélját, az El Viajero-t. Interjú az amerikai út után.

rum bacardi legacy bacardi schok norbert

Schök Norbert (Fotó: Bacardí Legacy)

0 Tovább

368. GN Chan koktéljával bővült a Bacardí örökség: Venceremos

A Bacardí Legacy 2016-os döntőjét a New York-i Angel's Share bárban dolgozó Chia-An Chan, vagyis GN Chan nyerte meg a Bacardí klasszikus Piña Colada inspirálta Venceremos koktéljával.

venceremos rum gn chan bacardi bacardi legacy

GN Chan (Fotó: Bacardí Legacy)

0 Tovább

364. A fűszerbajnok: Oak & Ginger

Íme egy otthon is könnyedén elkészíthető long drink fűszerezett rummal, gyömbérsörrel, zöldcitrommal és egy kis bitterrel. Oak & Ginger, a fűszerbajnok.

bacardi oakandginger rum receptúra old jamaica

0 Tovább

358. Palackba zárt narancs, kókusz és kávé

Ha rumokról van szó, akkor nagy kedvencemnek számítanak a francia stílusú agricole rumok, amik nem a cukorgyártás melléktermékének számító melaszból, hanem közvetlenül a cukornád levéből készülnek, emiatt nagyon intenzív és komplex aromákkal rendelkeznek. Ennek a stílusnak az úttörői a Clément rumok, amelyek közül a Canne Bleue 2013, a Premiére Canne és a VSOP tételeket már korábban lekósoltam, a múltkori GinNap folytatásaként megrendezett RumNapon viszont többek között a Canne Bleue 2014 és a Select Barrel tételekkel is megismerkedhettem, valamint most először a Clément likőrportfóliójába is belekóstolhattam a narancsos Créole Shrubb-on, a kókuszos Mahina Coco-n és a kávés Créme au Rhum Vieux-n keresztül. Schök Norbert bartender persze a múltkorihoz hasonlóan most is kevert néhány koktélt. RumNap a WhiskyNettel.

kóstoló receptúra whiskynet rum clément mai tai tipunch old fashioned schok norbert

0 Tovább

353. A Zacapa titkai Rebecca Quiñonezzel

Idén 40 éve, hogy a guatemalaiak először kóstolhatták meg az azóta világszerte ismertté vált Zacapa rumot. Ebből az alkalomból nemrég hazánkba látogatott a márka nemzetközi nagykövete, Rebecca Quiñonez, aki a Zacapa sztorija mellett bemutatta a Centenario 23-at és az XO-t, a Blue Fox The Bar csapata segítségével pedig kipróbálhattuk, hogy koktélokban miként működik a Zacapa.

zacapa rebecca quinonez rum

Zacapa XO

0 Tovább

351. Karibi rumok kóstolója

A tavalyi után idén is volt egy kis karibi rumos szeánsz a WhiskyNettel. Belekóstoltunk Grenadába, Martiniqueba, Venezuelába és Barbadosba.

rum kóstoló whiskynet rhum jm six saints santa teresa jamaica barbados

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

(X) Az utazó San Franciscóba indul 

Egy színvonalas verseny keretében nemrég rendezték meg a Bacardí Legacy első magyarországi fináléját, ahol remek teljesítményével Schök Norbert aratott győzelmet, így "El Viajero", vagyis "Az Utazó" koktéljával ő utazhat a San Fransisco-i világdöntőre. Interjú.

schok norbert bacardi legacy bacardi rum

Schök Norbert

0 Tovább

347. A rumok sokszínű világa

A ginek után a rumokkal folytatódik a WhiskyNet rendezvénysorozata (akik csak rumból már 130 félét forgalmaznak). A ceremóniamester természetesen ezúttal is Schök Norbert bartender lesz. Rumok, rum alapú likőrök és koktélok Martinique, Grenada, valamint Venezuela érintésével.

rum whiskynet good spirit

0 Tovább

333. Indiai gourmet hét a Buddha-Bar Hotelben

Többek között az is nagyszerű a Buddha-Bar hálózatban, hogy a világ különböző pontjain dolgozó szakemberek könnyen tapasztalatot tudnak cserélni egymással, ezzel biztosítva a folyamatos inspirációt és tanulást. Tavaly pl. Mathias Giroud vezető bármenedzser látogatott el a budapesti Buddha-Bar Hotelbe, most pedig a prágai Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Pavol Kulich tartott koktélfesztivált és többek között indiai ihletésű kevert italokkal járult hozzá a most szombatig tartó indiai gourmet héthez.

buddha-bar kóstoló pavol kulich fever tree rum chutney amrut whisk(e)y indian whisky pistachio lassi lassi yoghurt old fashioned indian fashion

Pavol Kulich

0 Tovább

(X) Kérdezz-felelek a Bacardí Legacy döntőseivel

A múltkor megismerkedtünk a Bacardí Legacy döntőseinek receptúráival, most pedig megnézzük az embereket a koktélok mögött. Körinterjú.

bacardi legacy rum bacardi

0 Tovább

(X) Félúton San Fransiscóba: a Bacardí Legacy hazai döntősei

A Bacardí márkát már biztosan ismered, de azt tudod-e, hogy mi az a Bacardí Legacy? Ez a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, aminek ráadásul nemrég rendezték meg a hazai elődöntőjét. A résztvevő ba rtenderek itt elkészítették a sikeresen benevezett, saját Bacardí Carta Blanca vagy Carta Oro alapú koktéljukat, valamint egy tökéletes Original Bacardí Rum Daiquirít. A hat döntőbe jutott versenyzőnek most a koktélok promóciójával kell foglalkoznia, hogy aztán februárban kiderüljön, melyikük utazhat a San Fransisco-i szuperfináléra, ahol italukkal akár a Bacardí örökség részévé is válhatnak. Íme a hat bartender és a hat koktélrecept.

bacardi bacardi legacy rum bednárik nikoletta la musa horváth zsolt red carpet kovács dániel terroir metzger lászló plinius varga krisztina my darling clementine schok norbert el viajero

0 Tovább

295. Újabb sörös koktélok

Miután a múltkor sikeresen elmélyültem a sörös koktélok világában, most jöjjön egy újabb sor, ezúttal a Liquor.com válogatásában.

Sörös koktélok

0 Tovább

281. Nyári teakoktélok Dilmah módra

Elkötelezett Dilmah teafogyasztó lettem, mióta tavaly részt vettem a Magyarországra látogató Dilhan C. Fernando (az alapító Merril Fernando fia) előadásán. Magával ragadott az az alázat és aprólékos tudás amivel Srí Lankán végzik a munkájukat és persze azok a remek teák, melyeket olyan nagy odaadással készítenek. Ráadásul a Bols márkával együttműködésben kiemelt figyelmet fordítanak a teakoktélokra, még egy külön könyvet és honlapot készítettek a témában. Nemrég a Bols Mixer Akadémia két oktatója, Kántor Enikő és Kottra Dezső Dedi tartott a nyárra hangolt szakkört a Dilmah teákról és a teakoktélokról.

dilmah kóstoló kottra dezső kántor enikő bols mixer akadémia vodka rum gin sailor jerry hendricks cointreau mojito

0 Tovább

280. Kátrány, benzin és fűszerek: karibi rumok kóstolója

A nyári szünet előtti utolsó WhiskyNet szeánsz témakörét rendhagyó módon a karibi rumok adták. Korábban itt - ott már sikerült lekóstolnom néhány karibi rumot, de most Martiniquetól kezdve Dominikán, Guayanán át egészen Trinidad és Tobagóig széles körben elmélyedhettem a Karib-szigetek párlatainak világában.

receptúrák bartender rum clément rhum jm old distiller fair jamaica berry bros and rudd caroni whiskynet kóstoló ti punch punch

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

271. A hazai sörkultúra fellegvára

Úgy általában a sörök iránti érdeklődésemet egy prágai kirándulásnak, a hazai kézműves sörök iránti bizalmamat pedig az éppen a második születésnapját ünneplő Élesztőnek köszönhetem. Persze utóbbi nemcsak az én sörvezetőmnek, hanem az egész magyar kézműves sörforradalom úttörőjének számít: a Tűzoltó utcai Tündérgyárba beköltöző multi-tap romkocsma nélkül aligha tartana mostani helyzetében a hazai kézműves sörök térhódítása. A folyamatosan alakuló Élesztő az infrastruktúrát és termékpalettát is állandóan fejleszti, például létrehoztak egy Frissítő Sörkoktélbár nevű műintézményt a ház egyik részében, ahol Németh Gábor bártender vezetésével egy kicsit odacsapnak a söröknek.

Frisstő Sörkoktélbár

Fotó: Koktél Blog
0 Tovább

252. Koktélfesztivál Matthias Giroud-val

A kínai újév tiszteletére a Buddha-Bar Loungeban egy különleges koktélfesztivált tartanak Matthias Giroud vezetésével, aki egyébként a Buddha-Bar hálózat vezető bármenedzsere és számos bár megnyitásában vett részt New Yorkban, Dubaiban vagy Monacóban. A koktélok mellett ráadásul egy speciális, ötfogásos ázsiai ételsort állított össze a Buddha-Bar Étterem executive séfje, Ossama Kutaini, így egy komplett, tematikus gasztronómiai élményben lehet része a Klotild Palotába ellátogatóknak. Nekem volt olyan szerencsém, hogy a Buddha-Bar Hotel meghívására már a teljes menüsort végigkóstolhattam, amit bátran ajánlhatok mindenkinek, aki egy kicsit is nyitott a távol-keleti ízvilágra. Érdemes viszont sietni, mert az italkreációk február 21-ig, az ételcsodák pedig február 28-ig érhetőek el.

0 Tovább

248. WarmUp Taste: Matusalem rumok és koktélok

Van egy remek kis hely a budapesti bulinegyedben, ahol rendkívül szimpatikus módon felvállalták, hogy abszolút személyre szabott koktélokat készítenek (emiatt nincs koktéllap sem), amit persze csak az összetevők széles választékával és kvalifikált bártenderek segítségével tudnak nap mint nap kivitelezni. A WarmUpnál ráadásul még a művelődésszervezésre is odafigyelnek, hiszen kóstolósorozatukon keresztül mindig egy-egy italmárkával lehet mélyebben megismerkedni. Legutóbb például a Matusalem rumok voltak terítéken: először lekóstoltuk, hogy az egyes tételek miként muzsikálnak tisztán, majd Vitáris Róbert és Szabó Dávid ceremóniamesterek segítségével különféle koktélokban is kipróbáltuk az impozáns sort. WarmUp Taste.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

234. Berry Bros. & Rudd kóstoló

A WhiskyNet idei utolsó szeánszán az 1698-ban Londonban alapított Berry Bros. & Rudd portfóliójával ismerkedhettünk meg. A kóstolósort ráadásul a világhírű italforgalmazó cég sales managere, Valeria Bondar-Chagnaud mutatta be számunkra. Az esemény gerincét a The Glenrothes márka single malt whiskyjei adták, de a tételek között szerepelt még blended whisky, érlelt rum és levezetésnek egy különleges gyömbérlikőr is.

0 Tovább

222. A 2014-es esztendő koktélja: Geisha

Nemrég tartotta Fokvárosban a Nemzetközi Bártender Szövetség (International Bartenders Association - IBA) a koktél világbajnokságot, ahol a hat kategória (before dinner, sparkling, fancy, long drink, after dinner, flair) abszolút legjobb italát a szlovák Jana Karkusova készítette el (egyébként a fancy kategóriából). Geisha.

Fotó: facebook.com/internationalbartenders

0 Tovább

215. Jack Plum és Caipirosso

A Miami Cocktail Bar volt tulajdonosa, Kinczler András egy külföldi munkalehetőség miatt két promóciós videó forgatásán is részt vett, ahol elkészítette két saját fejlesztésű italát. A remekül sikerült klippek és receptúrák a kép alatt sorakoznak.

receptúra jack plum caipirosso whisk(e)y jack daniels bacardi rum martini vermut monin angostura bitters caipirinha

0 Tovább

211. Őszi összetevők

Az új évszakra való tekintettel a Difford's Guide összegyűjtött néhány tipikus őszi koktélösszetevőt, amelyeket természetesen különféle kevert italokon keresztül mutattak be. Ezekből válogatott a Koktél Blog.

receptúra calvados vodka belvedere tabasco-szósz apple buck hail mary cucumber martini ketel one zubrowka rum mulata daisy bacardi galliano bols cacao brown fig supreme tequila grand marnier alma cékla uborka édeskömény körte szilva füge autumn plum daiquiri daiquiri punch

Fotó: blog.xfree.hu

0 Tovább

197. A világ legnépszerűbb szeszes italai 2013-ban

Érdekesség, hogy a világ legnagyobb mennyiségben eladott szeszes italai között csupán két olyan márka van, amely nálunk Magyarországon jól ismert, ehelyett a listán több, itthon szinte ismeretlen indiai whisky és dél-koreai soju is szerepel. Ez volt a tíz legnépszerűbb márka 2013-ban.

A világ legnépszerűbb szeszes itala a Jinro Soju, 2013-ban több mint kétszer annyi mennyiséget adtak el, mint a második helyezett Emperador brandy. (Fotó: kevineats.com)

0 Tovább

191. Rétegezzünk a foci világbajnokságra!

Hamarosan kezdődik a brazíliai futball világbajnokság, a Bols pedig volt olyan kedves és mindegyik résztvevő csapat tiszteletére megalkotott egy kevert italt, mégpedig feles pohárban és rétegezett formában. Bols for the goals.

0 Tovább

186. Nem csak tengerészeknek: Capella

Ritkán lehet találkozni olyan színvonalas hazai promóciós videóval, amely nemrég jelent meg a Volt Music Bar Budapest bártenderének főszereplésével. Persze nem szimpla reklámfilmről van szó, hiszen Ádám Sándor a saját signature drinkjét készíti el a felvételen (a signature drink egy bártenderre vagy bárra jellemző, egyedi ital). Minőségi összetevők, szép mozdulatok, eltalált zenei és képi világ. Étkezés utáni koktél a legjobban keverhető fűszerezett rummal: Capella.

0 Tovább

179. Éljen az eperszezon! Strawberry Mojito

Az elmúlt időszakhoz hasonlóan a hétvégén most is elkészítettem egy epres kevert italt: ezúttal az egyik legklasszikusabb long drinket dolgoztam át picit. Strawberry Mojito.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

167. Párlatkóstoló: citrustól a füstig

A WhiskyNet fő profilját elsősorban a skót whiskyk alkotják, de portfóliójukat igyekeznek folyamatosan bővíteni a világ más tájairól származó különféle párlatokkal is, így szokásos havi kóstolójukon ezúttal csak a záróital szerepét osztották egy kétségkívül szép, füstös single malt whiskyre. A sor többi tagját viszont már másféle piák alkották a Kreml kedvenc vodkájától egészen a nagy hagyományokkal rendelkező Delamain konyakház Pale & Dry XO kiadásáig.

vodka calvados rum armagnac konyak whisk(e)y scotch whisky whiskynet benriach delamain casteréde clément christian drouin kremlin award kóstoló

Vodka, calvados, rum, armagnac, konyak, whisky (fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

161. Ezek az italmárkák mentek a legjobb bárokban

A világ legjobb bárjait minden évben kihirdető Drinks International egy piackutató cég segítségével elvégzett egy kérdőíves vizsgálatot a top bárok körében (konkrétan a legjobbnak ítélt 250-ből választottak ki 100-at), melynek eredményéből többek között az is kiderült, hogy tavaly mely italmárkákból adtak el a legtöbbet.

0 Tovább

156. Válasz a kekszes őrületre: Bacardí OakHeart Oreo Shake

Kishazánkba is szépen begyűrűződött a pilóta kekszhez hasonló, amerikai Oreo-őrület, erre pedig a báros szakma is megadta a maga alkoholos válaszát. Oreós milshake tölgyfahordóban érlelt, fűszerezett rummal.

Fotó: facebook.com/FlairMojito

0 Tovább
«
12

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017
Nikka premier Stan Vadrnával
Újdonságok a Buddha-Barban
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
VinCE Champagne a Holdon (Belvárosi Piac)
The Forest (High Note Skybar)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (291),whisk(e)y (116),vodka (98),gin (86),rum (76),kóstoló (71),scotch whisky (49),bor (47),pezsgő (44),whiskynet (39),forró kevert italok (29),martini (29),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (26),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),konyak (18),campari (18),aperol (18),cointreau (17),negroni (17),champagne (17),jack daniels (16),finlandia (16),angostura bitters (15),bacardi (15),kreinbacher (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),daiquiri (12),grey goose (12),irish whiskey (12),tanqueray (11),alkoholmentes (11),nikka (11),vermut (11),bacardi legacy (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),hendricks (10),gin tonic (10),blue fox the bar (9),prosecco (9),absolut (9),havana club (9),mezcal (9),mojito (9),boutiq bar (9),alchemists night (9),jönnek az oroszok (9),kávébár bazár (9),jagermeister (9),limonádé (9),whisky show (9),calvados (9),jim beam (8),brody studios (8),ódor andrás (8),arran (8),unicum (8),vince budapest (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),good spirit (7),cachaca (7),sör (7),aperol spritz (7),whiskey sour (7),grand marnier (7),the famous grouse (7),benriach (7),dez oconnell (7),hot toddy (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),wilson and morgan (6),sherry (6),caipirinha (6),patrón (6),felhősi attila (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),kottra dezső (6),metaxa (6),furmint (6),kávés kevert italok (6),gózon péter (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),zwack (5),kilchoman (5),gancia (5),bols natural yoghurt (5),receptúrák (5),hungaria (5),vermouth (5),rye whiskey (5),uborka (5),royal (5),monkey shoulder (5),nagy zoltán (5),belvedere (5),the bitter truth (5),fabbri (5),abszint (5),peychauds bitters (5),christian drouin (5),whisky sour (5),galliano (5),pálinka (5),white russian (4),tonik (4),st germain (4),russian standard (4),teeling (4),jager mesterkurzus (4),sailor jerry (4),molekuláris mixológia (4),bartender (4),becherovka (4),Campari (4),taittinger (4),bols honey (4),fever-tree (4),dewars (4),disznókő (4),dilmah (4),glenfiddich (4),jameson (4),trafiq (4),el dorado (4),smirnoff (4),ardbeg (4),veritas borkereskedés (4),moscow mule (4),ketel one (4),sidecar (4),tokaj (4),laphroaig (4),diplomático (4),woodford reserve (4),ballantines (4),bols créme de cacao white (4),boudier (4),drambuie (4),pezsgős kevert italok (4),glendronach (4),gordon and macphail (4),cswwc (3),cynar (3),jose cuervo (3),bujdosó (3),ruinart (3),koktél (3),manhattan (3),szent tamás (3),blog (3),black russian (3),cocktail (3),alfred gratien (3),mortlach (3),flair (3),four roses (3),talisker (3),gin fizz (3),edinburgh (3),margarita (3),budavári borfesztivál (3),mai tai (3),caol ila (3),zwack sándor (3),koval (3),berry bros and rudd (3),piper-heidsieck (3),ramos gin fizz (3),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),monin (3),keresztes ferenc (3),fernet branca (3),tiki (3),tuk tuk bar (3),aria (3),christmas cocktail collection (3),mount gay (3),koccints aszuval (3),rhum jm (3),smash (3),budapest borfesztivál (3),dalmore (3),black swan (3),glögg (3),budavári sörfesztivál (3),artesian (3),bols peppermint white (3),varga gergő (3),bikavér párbaj (3),bols around the world (3),híres italmárkák (3),whisky (3),illemtan (3),bikavér (3),angostura (3),wray and nephew (3),iba (3),szekszárd (3),szaké (3),morafcsik péter (3),bar orchard ginza (3),tennessee whiskey (3),ciroc (3),frangelico (3),caorunn (3),tea (3),choya (3),brandy (3),színes város (3),gordons (3),bols créme de cassis (3),grants (3),szepsy (3),kevert italok (3),bourbon (3),charles heidsieck (3),mancino (3),goslings (3),belvárosi sörfesztivál (3),unicum szilva (3),lillet blanc (3),corpse reviver no2 (3),lossit (2),belvárosi piac (2),ken rose (2),pálinka nemzeti tanács (2),fever tree (2),thomas henry (2),darnleys view (2),veritas winebar (2),maxime trijol (2),jgasco (2),varga krisztina (2),boulard (2),glenmorangie (2),no3 (2),grog (2),terasz budapest (2),auchentoshan (2),don julio (2),the worlds 50 best bars (2),heinemann (2),sin limites (2),carousel (2),moe aljaff (2),high note (2),alia akkam (2),the lost distillery (2),sör mi több (2),giffard (2),wineglass communication (2),tokaji aszu (2),jura (2),magna mátra (2),ian macleod (2),tobermory (2),brimoncourt (2),gulyás csaba (2),unicum riserva (2),cider (2),lukács roland (2),glencadam (2),old pulteney (2),diplomático world tournament (2),koroknai klári (2),allianz (2),takehiko okazaki (2),juraj seman (2),gourmet fesztivál (2),thomas girard (2),ozeki (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),chartreuse (2),ancnoc (2),six saints (2),zacapa (2),baalbek (2),chateau musar (2),licor 43 (2),chairmans reserve (2),hadik (2),másnaposság (2),blogverseny (2),edukáció (2),terasz budapest 2016 (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),pineau des charentes (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),star of bombay (2),omék (2),schweppes (2),szakkör (2),haymans old tom gin (2),matusalem (2),chivas regal (2),bluecoat (2),bells (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),bols banana (2),bols advocaat (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),chili (2),julep (2),mint julep (2),bushmills (2),knob creek (2),paddy (2),campari naptár (2),kávé (2),ír kávé (2),glengoyne (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),macallan (2),hennessy (2),umeshu (2),beefeater 24 (2),brokers (2),tabasco-szósz (2),harrys new york bar (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),bols cherry brandy (2),hot aperol (2),pávai miki (2),melange kávéház (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),rumba café (2),appleton (2),harry craddock (2),cointreaupolitan (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),stolichnaya elit (2),david wondrich (2),james bond (2),ernest hemingway (2),beefeater (2),jäger grog (2),bellini (2),tennesse whiskey (2),st-germain (2),bols elderflower (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),merlot (2),cabernet franc (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),vitáris róbert (2),warmup (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),hárslevelű (2),francois (2),márkus györgy (2),benromach (2),springbank (2),Champagne (2),savoy (2),cocchi americano (2),bollinger (2),el jimador (2),simone caporale (2),nightjar (2),kwai feh (2),diaego (2),longrow (2),Aperol (2),wossala rozina (2),casati (2),buffalo trace (2),sazerac (2),delamain (2),armagnac (2),kilbeggan (2),bols melon (2),connemara (2),csatlós máté (2),cinzano (2),brands report (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),stan vadrna (2),drinks international (2),rozmaring (2),dolin (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),madeira (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),bols cacao brown (2),zubrowka (2),kovács istván (2),deák olivér (2),imperial (2),bols sloe gin (2),szilva (2),borsos gergely (2)