541. Dobd fel a nyárt whisky alapú long drinkekkel!

Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének whisky alapú long drinkjei.

whisk(e)y the famous grouse scotch whisky spring of the famous gourmet kiss high ball receptúra szombati zsolt

0 Tovább

531. Sör mi több koktélok

A sörforradalom nem ismer határokat! Íme a Sör mi több koktélreceptúráit.

sör mi több sör campari vodka receptúra whisk(e)y scotch whisky violet wit campari weizen strawbeerry blonde ice tea russian cherry bitter

0 Tovább

525. A whiskyk királynői a Gourmet Fesztiválon

Különleges ízélmények, citrusos zamat, vaníliaillat és gyömbérpor. Elsőre nem mindenkinek a whisky jut eszébe ezekről a szavakról, de az idei Gourmet Fesztiválon a The Macallan és a The Famous Grouse standjánál könnyen meglepetés érheti az érdeklődőt...

the macallan the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt

0 Tovább

500. #LoveScotch

Valószínűleg sokan nem is tudják, hogy a világ vezető prémium italok készítő és forgalmazó vállalatának Magyarországon van a legnagyobb irodája. Az 1400 munkavállalót foglalkoztató budapesti Diageo iroda idén 15 éves, ebből az alkalomból pedig betekintést nyerhettem a cég #LoveScotch kampányába. A Diageónak könnyű egy ilyen kezdeményezésbe fogni, hiszen elképesztően széles portfólióval rendelkeznek a skót whiskyk terén, amiből a 12 éves Caol Ilát, a 10 éves Taliskert, a The Singletont, a Johnnie Walker Blender's Batch Red Rye Finisht és a Johnnie Walker Blue Labelt mutatta be Gulyás Csaba, a cég nagykövete. A limitált kiadású, rozs whiskys hordóban finiselt Blender's Batchet egy remek Old Fashioned koktélban próbáltam ki, a többi tétel pedig izgalmas ételpárosítással érkezett: a füstös whiskykhez már kipróbáltan kiváló Maldon só és füge a Caol Ila, grissini és sonka a Talisker, grapefruit és karamellizált barna cukor a Singleton, sajt és mazsola pedig a Johnnie Walker Blue Label mellé.

lovescotch scotch whisky diageo johhnie walker talisker the singleton caol ila coco rocha whisk(e)y old fashioned gulyás csaba


A #LoveScotch kampány arca: Coco Rocha

0 Tovább

495. Haladó kóstolók

Nemrégiben gyors egymásutánban két rendhagyó kóstolón is részt vehettem a WhiskyNet jóvoltából: egy vakteszten, valamint egy idősebb és javarészt független tételeket felsorakoztató szeánszon.

whiskynet kóstoló nikka ancnoc teeling castarede six saints old ballantruan jura ian macleod clynelish berry bros and rudd glencadam tobermory wilson and morgan mortlach douglas laing caol ila gordon and macphail whisk(e)y scotch whisky japanese whiskye irish whiskey rum armagnac

Vakkóstoló: Nikka All Malt, anCnoc 12 Years Old, Teeling Single Grain, Castaréde VSOP, Six Saints, Old Ballantruan (Fotók: Koktél Blog)

0 Tovább

485. Brody Alchemists Burns Night

Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.

receptúra robert burns arran big peat timorous beastie scotch whisky whisk(e)y the epicurean haggis cranachan arran old fashioned old fashioned bobby burns mancino benedictine johnnie walker the debonair sour whisky sour whiskey sour the kings ginger drambuie alchemists night

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

484. Whiskykoktélok farsangra

A Famous Grouse hazai márkanagykövete, Szombati Zsolt ajánl néhány télűző whiskykoktélt a farsangi bulikhoz. Klasszikusok egy kis csavarral, színes rétegek, valamint vattacukor, licsi és fürjtojás.

the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt receptúra cherry fashion sctoch lychee famous n.y. sour scotch and the sex the famous three colour old fashioned whisky sour whiskey sour

0 Tovább

481. Robert Burns születésnapi whiskykóstoló az Arrannal

Mivel a WhiskyNet régóta szoros kapcsolatot ápol az Arrannal, ezért a legutóbbi alkalomig már 12 tétellel ismerkedtem meg. Azt elismerem, hogy a márka védjegyének számító, kifejezetten szárazkás ízvilág sokaknak nem tetszhet elsőre, viszont az biztos, hogy az egyik legszerethetőbb skót whiskymárkáról van szó. Nem csak a természetvédelem és Robert Burns miatt, hanem mert mára egészen szép portfólióval rendelkeznek, a whiskynetes együttműködésnek hála több tokaji finiselésű kiadásuk is van (korábban egy 8 és egy 10 éves kiadást kóstoltam le). A skótok legnagyobb költője, Robert Burns születésnapja apropóján Andy Bell, az Arran értékesítési menedzsere nemrég Magyarországra látogatott egy remek kóstolót tartani, ahol újabb tételekkel ismerkedhettem meg.

arran kóstoló andy bell whiskynet whisk(e)y

Arran Robert Burns Single Malt (43 térf.%), Arran Aged 10 Years Single Malt (46 térf.%), Arran Aged 18 Years Single Malt (46 térf.%), Arran The Sauternes Cask Finish Single Malt (50 térf.%), Arran The Bothy Quarter Cask (55,7 térf.%), Arran Machrie Moore 7th Edition Single Malt (46 térf.%) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

465. Barangolás Skóciában

A WhiskyNet 2016-ot lezáró szeánszán néhány skót régiót jártunk körbe kizárólag single malt whiskyk segítségével. Két highland-i, két speyside-i és egy islay-i tétel került a kóstolósorba.

kóstoló scotch whisky whisk(e)y glencadam arran old pulteney benromach benriach kilchoman

0 Tovább

461. Karácsonyi Alchemists Night

A Negroni Night és a Famous Drinkers után az Alchemists Night karácsonyi kiadásán vettem részt, ahol a Brody Studios bárkonzulense, Dez O'Connell járta körbe a témát az ünnepi hangulatú koktélokkal. A nyolc koktélt alapvetően két ízvilágra lehetett osztani, az édesebb tojásosra és/vagy tejszínesre, illetve a szárazabb fűszeresre, citrusosra. Előbbire a legjobb példa a füstös mezcallal párosított rozmaring, lime, grapefruit és áfonya, utóbbira pedig az étcsokival, tejszínnel, tojásfehérjével és szerecsendióval kiegészített édes vörösboros flip volt.

wassail mezmo kiddush flip heroes square first date teatime pops purple jadores receptúra forró kevert italok cider mezcal san cosme kiddush bor four roses bourbon whiskey whisk(e)y singleton scotch whisky becherovka goslings black seal el dorado grand marnier boudier clément unicum alchemists night dez oconnell

0 Tovább

459. Három alternatív lehetőség, ha már eleged van a forralt borból

Ha már eleged van a forralt borból, akkor itt van három Scotch Hot Toddy egy kis csavarral Szombati Zsolttól, a The Famous Grouse hazai márkanagykövetétől.

receptúra szombati zsolt forró kevert italok the famous grouse whisk(e)y scotch whisky cinnamon queen perfect plum smoky honey hot toddy scotch hot toddy

0 Tovább

458. 1001 buborék a Buddhában

Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

0 Tovább

453. Rekord a VI. Whisky Show-n

A kétnapossá fejlődött és rekordszámú, nagyjából 2200 látogatót vonzó Whisky Show számomra igencsak töményre sikeredett. A szakmai nap két mesterkurzust, négy standot, négy whisky alapú koktélt, tizenöt whiskyt és sok-sok vizet eredményezett.

whiskynet whisky show kilchoman glendronach benriach johnnie walker jack daniels glenfiddich koval whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

435. Körzővel és vonalzóval: Grant's blendek

A skót whiskyk királykategóriájának számító single maltokhoz vagy akár csak a blended maltokhoz képest a szimpla blended kategóriához mindig kissé kétkedve állok. Nagyon kevés köztük ugyanis a kiemelkedő tétel. Talán csak a 17 éves Ballantine's és a 12 éves Johnnie Walker Black jut elsőként eszembe. A nagy blended márkák csúcstermékeire van, hogy inkább csak a hype, a rendkívül rossz ár-érték arány és az unalom a jellemző (lásd pl. Johnnie Walker Blue). Van viszont egy másik megközelítésmód. A Grant's blendjeivel már itt és itt is találkoztam, nemrég a Koktélboltban viszont egy teljes kóstolósort próbáltam ki.

whisk(e)y scotch whisky grants kóstoló kottra dezső

Grant's The Family Reserve (40 térf.%), Grant's Signature (40 térf.%), Grant's Ale Cask Finish (40 térf.%), Grant's Sherry Cask Finish (40 térf.%), Grant's Select Reserve (40 térf.%), Grant's Aged 18 Years (40 térf.%)

0 Tovább

431. A független whiskypalackozók világa

A független palackozók nagyon fontos szerepet töltenek be a whiskyk világában. Jellemzően nem rendelkeznek gyártói kapacitással, hanem desztillálók széles körétől szerzik be a párlatokat, akár olyanoktól is, akik már nem működnek vagy leginkább csak nagyobb márkák blended tételeit szolgálják ki, emiatt pedig sokszor jönnek ki speciális, limitált kiadásokkal. Persze ismertebb lepárlók párlatai is megjelennek a függetlenek gondozásában, ilyenkor a különleges hordóhasználattal tudnak rendhagyót felmutatni. A WhiskyNet ebbe a világba nyújtott betekintést az őszi szezon első whiskykóstolóján.

auchentoshan douglas laings connoisseurs choice gordon and macphail the feathery spencerfield spice king wemyss ledaig wilson and morgan lossit the lost distillery whisk(e)y scotch whisky whiskynet kóstoló
Auchentoshan 2002-2015 Lowland Single Malt by Douglas Laing's (46 térf.%), Dailuaine 2002-2014 Speyside Single Malt by Gordon & MacPhail (46 térf.%), The Feathery Highland Blended Malt by Spencerfield (40 térf.%)

0 Tovább

371. A Compass Box harcba indult 

A Compass Box whiskymárka és a Scotch Whisky Association (SWA, vagyis a Skót Whisky Szövetség) között fokozódik a feszültség. 2015 végén ugyanis botrány tört ki a whisky világában a márka Flaming Heart és This is Not a Luxury Whisky tételeivel kapcsolatban, melyek csomagolásán a cég feltüntette a felhasznált hordók típusát, valamint az egyes komponensek százalékos arányát és a korukat is. Az SWA emiatt arra utasította a Compass Box-ot, hogy vonja vissza az információk nyilvánosságra hozatalát. A márka reakciója nem váratott sokáig magára és közzétettek egy általános felhívást, hogy megváltoztassák az Egyesült Királyságban és az egész Európai Unióban érvényes rendeleteket, melyek a whiskyről közölhető információkról szólnak.

compass box whisk(e)y scotch whisky scotch whisky association

0 Tovább

360. Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel

Egy csodálatos kóstolósorral érkezett Magyarországra a Glenfarclas élő legendájának számító Ian MacWilliam. A Glenfarclas lepárlót 1836-ban alapították a skóciai Speyside régióban és 1865 óta a Grant család tulajdonában van, jelenleg John L.S. Grant elnök és George S. Grant márkanagykövet révén az ötödik és a hatodik generáció vesz részt a cég működtetésében. Íme a skót felföld klasszikus sherrybombái a WhiskyNettel.

ian macwilliam glenfarclas kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

356. A függetlenség előnyei: Wemyss maltok

A független whiskypalackozók sokszor meghökkentően érdekes tételekből álló portfóliót tudnak összeállítani, köszönhetően elsősorban a kötetlenebb kereteiknek. Így van ezzel a Wemyss is, akik egy komoly blended malt sorozat mellett egy még komolyabb single cask válogatással vannak jelen a piacon, az egyéb érdekességekről már nem is beszélve. A Wemyssnél szakmai munkáját ráadásul az élő legenda, Charles Maclean segíti. Wemyss maltok kóstolója a WhiskyNettel.

kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky wemyss

0 Tovább

346. Tőzegelt malátawhiskyk Skóciából

A tavalyihoz képest most kizárólag skót tőzegelt maltokat kóstoltunk le a WhiskyNet füstös szeánszán. Skócián belül Highlandot, valamint Arran és persze Islay szigetét érintettük.

whiskynet whisk(e)y scotch whisky ancnoc glendronach ardbeg arran kilchoman kóstoló sheepdip

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

342. For Her & For Him Valentin-napra

Két remekül eltalált koktélt készítettek a KIOSK Budapest bartenderei a mai Valentin-napi fogások mellé.

receptúra for her for him vodka whisk(e)y bourbon whiskey scotch whisky laphroaig

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

332. Negroni barackhabbal, Bloody Mary fahéjjal: UP&Down

Elegáns étterem és bár az utcaszinten, indusztriális stílusú kocsma az alagsorban. Magyar-ázsiai fúziós fogások és street food a konyhából, izgalmas koktélok a bárból. Egy újabb étterem, ahol a kevert italokra is komolyan odafigyelnek. A Fővám téri Up&Downban jártam és leteszteltem az ambiciózus Vitáris-Vámosi Csilla koktéljait.

upndown bloody mary negroni popping candy smoking barrel talisker whisk(e)y scotch whisky bombay sapphire gin midori kwai feh the bitter truth receptúra kóstoló vitáris-vámosi csilla

Up&Down

0 Tovább

324. Skót vs. japán whiskyk

Egy vakkóstolóval zárult a WhiskyNet idei szeánszainak sora, ráadásul még izgalmasabb volt, mint a múltkori, mert ezúttal skót és japán whiskyket kóstoltunk le párban, így szépen össze lehetett hasonlítani a két stílust. A nehézség abban rejlett, hogy a japán whiskyk alapvetően skót tőről fakadnak, tehát van némi hasonlóság a két országból érkező whiskyk között, még ha a japánok jellemzően könnyedebb, letisztultabb tételeket is készítenek (meg persze azért voltak kifejezetten becsapós tételek). Skót vs. japán whiskyk.

whisk(e)y scotch whisky nikka yoichi longrow ben nevis black bull kóstoló whiskynet

0 Tovább

317. Újra szintet lépett a Whisky Show

Minden eddiginél szebb, nagyobb, kényelmesebb és érdekesebb volt az idei Whisky Show, ahol három új, eddig szégyenszemre teljesen kimaradt, nagynevű márkával is megismerkedhettem (Macallan, Dalmore és Bowmore), de azért volt két régi ismerős is (Benriach és Laphroaig), persze még nem kóstolt verziókban.

whisk(e)y scotch whisky benriach macallan dalmore bowmore laphroaig

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

316. Johnnie és a csokigyár

Ha whiskyről van szó, akkor különösen a single maltokat kedvelem, de ennek ellenére nagyon kíváncsian vártam, hogy lekóstolhassam a Johnnie Walker Colours teljes blended sorát. Persze egyik-másik taggal már azt hiszem nagyon sokan találkoztak, hiszen mégiscsak a világ legnépszerűbb skót whiskymárkájáról van szó, de így egyben azért mindenképpen különleges élménynek ígérkezett. Főként, hogy a Whisky Show előestéjén az egyik legismertebb whiskynagykövet, az igazi showman Colin Dunn tartott vezetett kóstolót, aki ráadásul food pairingként még Rococo kézműves csokikat is hozott az italok mellé.

Johnnie Walker Colours sor

0 Tovább

314. Szépség és szörnyeteg: Glenmorangie és Ardbeg 

Az 1843-ban még Morangie Distillery néven létrehozott Glenmorangie 1997-ben megveszi az 1815-ben alapított Ardbeg Distilleryt. A kifinomultságáról ismert highlandi és a füstjéről híres islay-i márka így egy égisz alá került és mára nemhiába kampányolnak a szépség és a szörnyeteg reklámszöveggel. Nemrég a WhiskyNet kóstolóján mindkét márkával megismerkedhettem közelebbről, a lekóstolt tételek érdekessége pedig az volt, hogy a világ legnépszerűbb whiskys kóstolójegyzete, a Jim Murray által évről-évre kiadott Whisky Bible 2015-ös kiadásában egyik sem kapott 92 pont alatt, ami azt jelenti, hogy mindegyik a "brilliant" (90-93,5 pont) vagy a "superstar" (94-97,5 pont) kategóriába tartozik.

Glenmorangie és Ardbeg

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

308. Eltűnt whiskyk nyomában: The Lost Distillery

A gazdasági recesszió, a világháborúk vagy éppen a szesztilalom miatt a 20. század során csaknem 100 - sok esetben legendás és százéves múltra visszatekintő - whiskylepárló zárt be Skóciában, jókora űrt okozva ezzel a whiskyk szortimentjében. Erre reagált a Lost Distillery csapata, akik reprodukálták néhány rég bezárt desztilláló tételét, melyek már teljesen eltűntek a piacról. Először kutatók, levéltárosok tíz szempont (utolsó lepárlás dátuma, elhelyezkedés, víz, árpa, élesztő, tőzeg, cefréző kád, erjesztő kád, lepárló berendezés és hordóhasználat) alapján összegyűjtik az adott whisky jellemzőit, majd ez alapján a whiskykészítők elhelyezik egy aromaskálán (tőzeges, virágos, gyümölcsös, gabonás, boros, fás és kénes), végül a két csapat együtt különféle malátawhiskykből összeállítja az aromaskálának legmegfelelőbb blendet.


0 Tovább

285. Londoni bártúra 2015

Azt hiszem, kevesen vitatják, hogy a bárkultúra jelenlegi két fellegvára London és New York. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a nívós World's 50 Best Bars tavalyi listája, ahol az első tíz bár közül hármat-hármat ez a két város ad, úgy, hogy a legjobb öt közé máshonnan nem is tudtak bekerülni. Előbbi városban nemrég sikerült egy bártúrát megszerveznem, így többek között meglátogattam az említett TOP10-es bárokat is.

artesian nightjar savoy 69 colebrook raw cahoots join the colony absolut elyx vodka youre so gangsta grey goose name of the samurai whisk(e)y japán whisky nikka tea in st james no.3 gin scotchlaw dewars scotch whisky the double decker bombay sapphire Johnny Walker death in venice Campari the blitz spritz tanqueray keeping it regular

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

282. Stílusos Távol-Kelet Budapesten

Ahogyan korábban is írtam, abszolút pozitívnak tartom, ha egy hazai szálloda bárja önálló brand kialakítására törekszik, hiszen a nemzetközi példák is azt mutatják, van létjogosultsága az ilyen koncepciónak, elég, ha csak a Langham Hotel Artesianjére vagy a Savoy Hotel American Barjára gondolunk.

tuk tuk bar casati hotel saigon thai chi-lee tuk tuk martini receptúra vodka smirnoff gin bombay sapphire whisk(e)y scotch whisky monkey shoulder kwai feh martini

Tuk Tuk Bar (Fotó: facebook.com/tuktukbarbudapest)

0 Tovább

273. Játék a whiskys jegyekkel

Egy rendhagyó kóstolóra hívott meg nemrég a WhiskyNet: ezúttal nem lehetett tudni előre, hogy pontosan milyen sor is lesz terítéken, hanem az illatolást és a kóstolást követően kellett behatárolni, miféle whisky is lehet a pohárban. Persze itt nem egy profi vaktesztről volt szó, inkább csak egy könnyed játékról a whiskys jegyek világában.

kóstoló whiskynet teeling hazelburn woodford reserve arran tomintoul wilson and morgan whisk(e)y scotch whisky irish whiskey bourbon whiskey

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

269. Ismerkedés a William Grant & Sons portfóliójával

Igazán ünnepi hangulatban indult el William Grant vállalkozásának sztorija 1887-ben, hiszen épp karácsonykor párolta le első csepp whiskyjét a frissen felépített Glenfiddich Distilleryben. Azóta a William Grant & Sons a harmadik legnagyobb skót whiskygyártóvá fejlődött, ma már összesen négy lepárlót üzemeltetnek és többek között a világ legnépszerűbb malátawhiskyje is a cég nevéhez fűződik. Nemrég Kottra Dezső Dedi cseppmester vezetésével a Koktélboltban bepillantást nyerhettem a Grant's Művek portfóliójába és megismerkedhettem a Grant's, a Glendfiddich és a Monkey Shoulder márkákkal.

william grant and sons kóstoló whisk(e)y scotch whisky grants glenfiddich monkey shoulder kottra dezső

0 Tovább

267. Tőzegfüst minden mennyiségben

A WhiskyNet legutóbbi kóstolóján nagy örömömre a tőzegelt, füstös whiskyké volt a főszerep: lenyúltunk a speyside-i stílus gyökeréig, megismerkedtünk a kis Campbeltown régióval, kitérőt tettünk Japánba és végül a nagy klasszikus Islayval zártuk a sort.

whisk(e)y whiskynet kóstoló benriach benromach springbank longrow kilchoman nikka scotch whisky japán whisky

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

234. Berry Bros. & Rudd kóstoló

A WhiskyNet idei utolsó szeánszán az 1698-ban Londonban alapított Berry Bros. & Rudd portfóliójával ismerkedhettünk meg. A kóstolósort ráadásul a világhírű italforgalmazó cég sales managere, Valeria Bondar-Chagnaud mutatta be számunkra. Az esemény gerincét a The Glenrothes márka single malt whiskyjei adták, de a tételek között szerepelt még blended whisky, érlelt rum és levezetésnek egy különleges gyömbérlikőr is.

0 Tovább

229. A nagy klasszikusok bepótlása: IV. Whisky Show

Ahogyan a tavalyi Whisky Show-n, úgy az idein is fel kellett építenem egy stratégiát a kóstolósort illetően, mert a rengeteg gyöngyszemet rejtegető (és ezáltal hívogató) stand ellenére azért kereteket kellett szabni a rövidke délutánnak. Így esett a választás a szégyenszemre még ki nem próbált nagy klasszikusokra, illetve egy-két régóta vágyott különlegességre.

0 Tovább

218. Rávezetés a Whisky Showra

Végre megvolt az ősz első whiskykóstolója a WhiskyNet szervezésében: a nyári szünet után egy könnyed, a whiskyk világába bevezető sorral nyitottunk, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a kezdő fogyasztók is könnyen kedvet kapjanak a november 8-i Whisky Showra.

whiskynet glengoyne bushmills nikka old ballantruan hankey bannister woodford reserve whisk(e)y scotch whisky bourbon whiskey kóstoló

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

212. Így is lehet whisky-kólázni: Spiced Scotch

Empirikus tapasztalataim alapján hazánkban a whiskykedvelők jelentékeny része whisky-kóla formájában fogyasztja a legelegánsabb alapszeszt. Ha már ennyire népszerű ez a whiskyhez kissé méltatlan, rettenetesen kommersz kevert ital, akkor illik legalább jó minőségű kólával készíteni, pl. a Fentimans természetesen erjesztett Curiosity Colájával, a gyömbért is tartalmazó üdítőhöz pedig szépen illik egy kis fahéjas kiegészítés is. Spiced Scotch.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

197. A világ legnépszerűbb szeszes italai 2013-ban

Érdekesség, hogy a világ legnagyobb mennyiségben eladott szeszes italai között csupán két olyan márka van, amely nálunk Magyarországon jól ismert, ehelyett a listán több, itthon szinte ismeretlen indiai whisky és dél-koreai soju is szerepel. Ez volt a tíz legnépszerűbb márka 2013-ban.

A világ legnépszerűbb szeszes itala a Jinro Soju, 2013-ban több mint kétszer annyi mennyiséget adtak el, mint a második helyezett Emperador brandy. (Fotó: kevineats.com)

0 Tovább

182. Skót-brazil házasság: Ballantine's Brasil

Érdekes, hogy az ízesített whiskyk elmúlt években kiszélesedő palettáján pont a legkonzervatívabbaknak számító skótok tudtak egy teljesen új és egyedi termékkel előállni. A Ballantine's ugyanis kitalálta, hogy brazil lime szárított héján érlelt whiskyt dob piacra, a Koktél Blog pedig meghívást kapott az egyik hazai bemutatójára.

0 Tovább

167. Párlatkóstoló: citrustól a füstig

A WhiskyNet fő profilját elsősorban a skót whiskyk alkotják, de portfóliójukat igyekeznek folyamatosan bővíteni a világ más tájairól származó különféle párlatokkal is, így szokásos havi kóstolójukon ezúttal csak a záróital szerepét osztották egy kétségkívül szép, füstös single malt whiskyre. A sor többi tagját viszont már másféle piák alkották a Kreml kedvenc vodkájától egészen a nagy hagyományokkal rendelkező Delamain konyakház Pale & Dry XO kiadásáig.

vodka calvados rum armagnac konyak whisk(e)y scotch whisky whiskynet benriach delamain casteréde clément christian drouin kremlin award kóstoló

Vodka, calvados, rum, armagnac, konyak, whisky (fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

165. Szilvalekvár az italban? Plum Sour

Dean Callan (aki egyébként a Monkey Shoulder nagykövete) Jam Sourjának és a klasszikus Whisky Sournak a hatására készítettem egy twistet (változatot), melynek érdekességét a házi készítésű szilvalekvár, valamint a hozzá illő, szintén házi készítésű fahéjszirup adta. Bázisitalként egy alap blended, azaz kevert skót whiskyt választottam, a bárhol könnyedén beszerezhető Ballantine's Finest pedig meglepően jól muzsikált az összetevők alatt, kis tőzegességével, gyümölcsösségével szépen harmonizált a háttérben dolgozó szilvával és fahéjjal. Plum Sour.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

159. Arran, a természet íze

Hogy mi köze van Skócia legfiatalabb whiskylepárlójának az ottani Petőfi Sándorhoz és a természetvédelemhez? Hogy melyik az évezred első skót whiskyje vagy éppen mit nevezünk az ördög puncsos táljának? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattunk a WhiskyNet januári Arran whiskykóstolóján, ahová a Koktél Blog is meghívást kapott.


0 Tovább

143. Karácsonyi italok a Bolstól: Christmas Cocktail Collection 2013

Karácsony közeledtével a Bols tavalyhoz hasonlóan ismét kijött téli koktélkollekciójával, ezúttal középpontban az idén megjelent Bols Honeyval. Xmas cocktails from Bols.

honey cobbler bols honey bols créme de cassis honey egg nog bols genever bols advocaat angostura bitters orange bitters bols elderflower bols peach peychauds bitters bols peppermint green brandy vodka bols strawberry receptúra christmas cocktail collection bols scotch whisky whisk(e)y black forest martini martini mint and ice snowy white


0 Tovább

132. A legújabb ízesített whiskyk

A fekete cseresznyés Jim Beam Red Stag 2009-es nagysikerű bemutatkozása óta az italtrendet egyértelműen az ízesített piák uralják. A spektrum igen széles: az alap gyümölcsös ízesítések mellett egészen különlegesnek számító csokis vagy füstölt lazacos verziók is megjelentek. Még a hagyományosan konzervatívnak számító whiskygyártók is feláldozták elveiket a profit oltárán, ami azért nem annyira ördögtől való dolog, hiszen az új termékekkel olyan célcsoportot is képesek megcélozni, akik amúgy lehet, hogy soha nem ülnének le whiskyzni, ezek az italok viszont remek bevezetők tudnak lenni számukra. Ráadásul egyes változatok olyannyira jól sikerültek, hogy még a keményvonalasoknak is kedvére válhat, hiszen az ízesítés nem féltetlenül jelenti a whiskys jegyek totális feláldozását. A trend elsősorban az amerikai whiskeyk körében lett igazán erőteljes, ám nem maradtak ki a sorból a kanadaiak, de még az írek és a skótok sem. A legújabbakból a Liquor.com állított össze egy listát, amelyet a Koktél Blog is kiegészített néhány tétellel, illetve némi plusz információval.

0 Tovább

129. Az idei év legwhiskysebb napja

Még csak középhaladónak számító, de nagyon elszánt és a műértésre nyitott whiskyfogyasztóként teljes eksztázist jelentett belépni a múlt heti Whisky Show-ra. Mindet megkóstolni! Ez forgott a fejemben a kóstolópohár átvételekor és a standok megpillantásakor. Persze a 16 kiállító teljes kínálatára több okból is lehetetlen lett volna rápróbálni, így mindenképpen ki kellett dolgozni egy stratégiát, hogy minél többet ki lehessen hozni a rendezvényből. Egyrészt a mértéktartás miatt maximalizálni kellett a megkóstolt tételek számát (ezt tízben határoztam meg), másrészt a viszonylagos tájékozatlanságom miatt minél szélesebbre kellett vennem a kiválasztott piák spektrumát. Mivel világviszonylatban a skót whiskyk a legnépszerűbbek és ez a felülreprezentáltság a rendezvényen is érződött, így a szemináriumok közül a skóciai Ian Macleod Distillers Ltd. foglalkozását választottam ki, amelyet a cég marketingese, Stuart Thompson vezényelt le. Az autentikus előadó személye mellett a választás fő oka az volt, hogy a könnyed vonaltól kezdve az erősen füstösig egy egészen komoly és komplex sort lehetett végigkóstolni, több whisky régió érintésével. A standoknál fontosnak tartottam a nagyobb márkák csúcstermékei közül választani, de ki akartam próbálni egy nagy jövő előtt álló újdonságot is, illetve a nagyon trendinek számító japán whiskyket sem szerettem volna kihagyni.

0 Tovább

124. A világ legdrágább piái

A The Spirits Business magazin szerkesztői szeretnek toplistákat összeállítani, nemrég például mind közül a legérdekesebbet sikerült publikálniuk, hiszen összegyűjtötték a világ legdrágább italait. A gazdasági válság ellenére ugyanis az ultra prémium szeszek piaca növekvő tendenciát mutat, a paletta pedig igen széles. A domináns skót whiskyk és konyakok mellett helyet kapott a listán egy-egy vodka, rum és tequila is.



2 Tovább

107. A világ tíz legnagyobb skót whiskymárkája

A tavalyi értékesítési adatok alapján a The Spirits Business összeállította a világ tíz legjobban fogyó skót whiskymárkáját. Scotchstatisztika.

0 Tovább

82. Erős kezdés: Single Malt Only Cocktail Dinner

Ha vannak borvacsorák, miért ne lehetnének koktélvacsorák?

A Bols Hungary, a Bols Mixer Akadémia és a Gusta Catering meghívására részt vehettem egy egyedülálló kezdeményezés tesztverzióján. Az Only Cocktail Dinner sorozat célja, hogy összehozza, harmóniába rendezze az ételeket és a kevert italokat, mindezt a lehető legmagasabb színvonalon.

only cocktail dinner glengrant glenfiddich whisk(e)y bols bols mixer akadémia ódor andrás salmon fashioned blood and sand diving duck young smokey lee glen-greenwich receptúra heering scotch whisky kóstoló old fashioned

0 Tovább

67. A férfi, aki körbesétálta a világot: Johnnie Walker

A világ legszélesebb körben forgalmazott skót whiskyje, több mint 200 országban, mintegy 130 millió üveggel adnak el évente, alapítója viszont egész életében soha egyetlen csepp Scotchot sem párolt le. Johnnie Walker.

0 Tovább

33. Indiából Skóciába? Scotch Hot Toddy

A hot toddy (vagy ritkábban használt nevén hot totty) jellemző módon valamilyen párlatból, vízből, cukorból és fűszerekből készült forró ital*, melynek egyik legautentikusabb verziója a skót whiskys változat. Már csak azért is, mert az állítólag Indiából származó toddyt elsőként Skóciában jegyezték fel, ahová elvileg a Brit Kelet-Indiai Társaságnak köszönhetően jutott be (mások szerint a skót fővárosban, Edinburghben található Tod kútról kapta elnevezését).

forró kevert italok scotch hot toddy receptúra scotch whisky whisk(e)y hot toddy

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger

CÍMKEFELHŐ

receptúra (283),whisk(e)y (110),vodka (94),gin (82),rum (72),kóstoló (69),scotch whisky (49),bor (46),pezsgő (44),whiskynet (38),martini (29),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (25),bols (25),iba official cocktail (22),old fashioned (19),bols mixer akadémia (19),aperol (18),campari (18),konyak (17),negroni (17),cointreau (16),champagne (15),bacardi (15),kreinbacher (14),jenever (14),bols genever (14),punch (14),finlandia (14),angostura bitters (14),jack daniels (13),grey goose (12),daiquiri (12),vermut (11),alkoholmentes (11),bacardi legacy (11),irish whiskey (11),nikka (10),johnnie walker (10),schok norbert (10),gin tonic (10),jönnek az oroszok (9),tanqueray (9),absolut (9),boutiq bar (9),mojito (9),kávébár bazár (9),mezcal (9),jagermeister (9),havana club (9),calvados (9),limonádé (9),blue fox the bar (9),hendricks (9),prosecco (9),ódor andrás (8),whisky show (8),vince budapest (8),arran (8),jim beam (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),cachaca (7),hot toddy (7),unicum (7),whiskey sour (7),sör (7),aperol spritz (7),the famous grouse (7),alchemists night (7),grand marnier (7),good spirit (7),benriach (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),sherry (6),metaxa (6),dez oconnell (6),felhősi attila (6),brody studios (6),kottra dezső (6),caipirinha (6),furmint (6),peychauds bitters (5),belvedere (5),rye whiskey (5),hungaria (5),galliano (5),royal (5),gancia (5),kávés kevert italok (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),pálinka (5),gózon péter (5),wilson and morgan (5),kilchoman (5),nagy zoltán (5),bols natural yoghurt (5),vermouth (5),christian drouin (5),monkey shoulder (5),whisky sour (5),the bitter truth (5),uborka (5),fabbri (5),receptúrák (5),veritas borkereskedés (4),russian standard (4),Campari (4),tokaj (4),bartender (4),disznókő (4),woodford reserve (4),molekuláris mixológia (4),jager mesterkurzus (4),zwack (4),tonik (4),sailor jerry (4),becherovka (4),laphroaig (4),glendronach (4),fever-tree (4),dilmah (4),bols honey (4),white russian (4),ketel one (4),moscow mule (4),drambuie (4),abszint (4),trafiq (4),bols créme de cacao white (4),glenfiddich (4),patrón (4),pezsgős kevert italok (4),smirnoff (4),ballantines (4),dewars (4),sidecar (4),edinburgh (3),ramos gin fizz (3),angostura (3),caol ila (3),bols peppermint white (3),glögg (3),christmas cocktail collection (3),berry bros and rudd (3),bikavér párbaj (3),szekszárd (3),el dorado (3),budavári borfesztivál (3),gin fizz (3),bols around the world (3),manhattan (3),monin (3),ruinart (3),four roses (3),híres italmárkák (3),talisker (3),koval (3),bikavér (3),szepsy (3),belvárosi sörfesztivál (3),whisky (3),grants (3),ciroc (3),teeling (3),varga gergő (3),bujdosó (3),budavári sörfesztivál (3),morafcsik péter (3),szaké (3),artesian (3),tuk tuk bar (3),rhum jm (3),kevert italok (3),cocktail (3),wray and nephew (3),matthias giroud (3),szent tamás (3),tennessee whiskey (3),choya (3),malomhegyi anett (3),frangelico (3),blog (3),koktél (3),cswwc (3),piper-heidsieck (3),taittinger (3),alfred gratien (3),margarita (3),st germain (3),bourbon (3),unicum szilva (3),gordon and macphail (3),bols créme de cassis (3),brandy (3),zwack sándor (3),caorunn (3),gordons (3),színes város (3),tiki (3),budapest borfesztivál (3),diplomático (3),jameson (3),boudier (3),dalmore (3),tea (3),jose cuervo (3),illemtan (3),keresztes ferenc (3),charles heidsieck (3),mancino (3),mai tai (3),fernet branca (3),bar orchard ginza (3),black swan (3),edukáció (2),moe aljaff (2),carousel (2),the worlds 50 best bars (2),iba (2),star of bombay (2),terasz budapest (2),ardbeg (2),glenmorangie (2),auchentoshan (2),terasz budapest 2016 (2),ken rose (2),omék (2),borsos gergely (2),koroknai klári (2),el jimador (2),don julio (2),pálinka nemzeti tanács (2),bollinger (2),simone caporale (2),allianz (2),chairmans reserve (2),sör mi több (2),licor 43 (2),lossit (2),mount gay (2),hadik (2),the lost distillery (2),blogverseny (2),másnaposság (2),cocchi americano (2),gulyás csaba (2),old pulteney (2),fever tree (2),alia akkam (2),juraj seman (2),koccints aszuval (2),takehiko okazaki (2),gourmet fesztivál (2),sin limites (2),diplomático world tournament (2),wineglass communication (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),ancnoc (2),cider (2),chartreuse (2),glencadam (2),cynar (2),lukács roland (2),jgasco (2),thomas henry (2),tullamore dew (2),six saints (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),magna mátra (2),vízsprint (2),unicum riserva (2),maxime trijol (2),heinemann (2),varga krisztina (2),chateau musar (2),boulard (2),no3 (2),thomas girard (2),jura (2),darnleys view (2),ozeki (2),baalbek (2),mortlach (2),grog (2),aria (2),kovács istván (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),haymans old tom gin (2),szakkör (2),chivas regal (2),matusalem (2),chili (2),bols parfait amour (2),beefeater 24 (2),brokers (2),bols advocaat (2),bols banana (2),maraschino luxardo (2),bells (2),bluecoat (2),tokio (2),umeshu (2),glengoyne (2),corpse reviver no2 (2),lillet blanc (2),goslings (2),macallan (2),smash (2),julep (2),mint julep (2),remy martin (2),bowmore (2),stolichnaya elit (2),absolut elyx (2),harrys new york bar (2),pávai miki (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),hot aperol (2),bols cherry brandy (2),david wondrich (2),james bond (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),tennesse whiskey (2),bellini (2),appleton (2),rumba café (2),beefeater (2),ernest hemingway (2),jäger grog (2),knob creek (2),bushmills (2),francois (2),hárslevelű (2),márkus györgy (2),warmup (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),madeira (2),disznókő pincészet (2),sazerac (2),buffalo trace (2),pinot noir (2),merlot (2),casati (2),wossala rozina (2),kwai feh (2),nightjar (2),savoy (2),Aperol (2),diaego (2),cabernet sauvignon (2),cabernet franc (2),pommery (2),benromach (2),longrow (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),makers mark (2),bols strawberry (2),drinks international (2),brands report (2),cinzano (2),bols peppermint green (2),bols elderflower (2),campari naptár (2),paddy (2),ír kávé (2),kávé (2),st-germain (2),armagnac (2),delamain (2),schweppes (2),bols sloe gin (2),szilva (2),zubrowka (2),bols cacao brown (2),deák olivér (2),flair (2),bols melon (2),kilbeggan (2),csatlós máté (2),rozmaring (2),dolin (2),Champagne (2)