401. Black Swan Signature Cocktails

Újragondolt nagy klasszikusok és meghökkentő, vadiúj koncepciók. A koktélok terén többek között ezekre lehet majd számítani Budapest hamarosan nyíló speakeasy bárjában, a Black Swanban. Ódor András szakmai vezetésével a készületek már javában tartanak, a tervezett signature koktélok közül néhányat már le is kóstolhattam.

receptúra donna sbagliato barrel aged negroni negroni believe bombay sapphire gin martini campari vermut aperol törley pezsgő black swan ódor andrás

0 Tovább

293. Champagne Emergency vol. 1.

Ez az idei nyár egyre inkább a buborékokról szól. A Törlezvény és a Bourdaire-Gallois kóstoló után most egy privát buliban (egy egészen komoly sor közepén) kipróbálhattam a múltkor már szóba került Moët & Chandon Ice Impérialt, a világ első első champagne-át, amit jéggel (no meg egyéb kiegészítőkkel) ajánlanak. A gyümölcsös vonalhoz és a 45 g/l dosage-hoz remekül ment a lime peel-menta, a grapefruit peel vagy az uborka (nekem egyedül eperrel nem jött be annyira), a jég pedig szépen fellazította a magasabb cukortartalmat.

Moet & Chandon Ice Impérial

Hát nem gyönyörű? Moët & Chandon Ice Impérial (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

284. François a Törlezvényen

A Törley József által Reimsből Magyarországra csábított Louis François négyévi együttműködést követően 1886-ban testvérével, Césarral együtt megalapítja saját pezsgőgyárát Budafokon, ahol champagne-i eljárással készítik az italokat. 1914-ben a gyár éves forgalma már 800 000 palack, azonban 1944 augusztusában hat bombatalálat éri az üzemet, a családnak pedig nem sikerül talpra állítani a céget és 1949-ben végül felszámolják. A François története 1982-ben folytatódik, amikor a Törley épp a saját 100 éves jubileumán megvásárolja a családtól a névhasználatot, majd felújítják az eredeti pincéket és a tradícióknak megfelelően champagne-i metódust alkalmazva újraindítják a gyártást is. A François pezsgőcsalád tagjai ma már a Romsics László főborász által irányított György-Villa Pincészet termelése alatt készülnek.

francois pezsgő törley törlezvény romsics lászló

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

236. Törley pezsgőkóstoló

Tavaly egy pezsgős itinerrel, most pedig egy pezsgős kóstolójegyzettel vezetem fel a közeledő szilvesztert itt a Koktél Blogon, köszönhetően a Veritas Borkereskedésnek, ahol nemrég a Törley Pezsgőpincészet legkomolyabb tételeit próbálhattam ki a teljesen száraz (brut nature) kategóriától az édes (doux) változatig, melyek mindegyike tradicionális vagy transvasée technológiával készült. A pezsgőkkel egyre jobban megismerkedve úgy gondolom, hogy a fogyasztását vétek lekorlátozni csak az ünnepek idejére, érdemes sokkal bátrabban hozzányúlni bármilyen alkalomkor és bár a magyarok ízléséhez az édes ízek állnak közelebb, megéri nyitni a szárazabb kategóriák felé is, ezek ugyanis egy teljesen más dimenziót jelentenek a pezsgők világában.


"Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!" Törley József (Fotó: Veritas Borkereskedés)

0 Tovább

146. Klasszikus elegancia szilveszterre: French 75

Egyik kedvenc pezsgős kevert italom a nagy klasszikus French 75, ami méltó kísérője lehet a vészesen közeledő szilveszteri mulatságnak is. A párizsi New York Bar (későbbi nevén Harry's New York Bar) barmanje, Harry MacElhone találta fel 1915-ben (nevét egy francia ágyúról kapta). Érdekesség, hogy a Harry Craddock-féle 1930-as Savoy Cocktail Bookban gin alappárlattal szerepel a French 75 (szintúgy az International Bartenders Association hivatalos receptúrájában), azonban a David Embury által írt és 1948-ban megjelent The Fine Art of Mixing Drinks c. könyvben pl. konyak alapú piaként van feltüntetve. Mindenesetre már egy szimpla Gordon's ginnel és Törley Gála Sec pezsgővel nagyon jó italt lehet összerakni akár otthon is (persze sokkal autentikusabb, ha valamilyen francia pezsgőt, netán francia gint használunk). A szárazságon egy picit simít a cukor, az alapszesz borókás jegyeihez pedig jól megy a citrom fanyarsága. French 75.

0 Tovább

145. Pezsgős útmutató szilveszterre

A karácsonyt követően máris fordulunk rá a szilveszterre, így itt az ideje felébredni a pezsgőt körülvevő tudatlanságból. Mégis hogyan kell egy palackot felbontani, anélkül, hogy veszélyeztetnénk a másik szemét? Egyáltalán milyen pezsgőt érdemes választani? Vagy mit tegyünk, ha utáljuk a buborékokat az italban? Egy kis itiner az év végére.

pezsgő törley hungaria italfajták

2 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger
Whisky Show 2017

CÍMKEFELHŐ

receptúra (283),whisk(e)y (111),vodka (94),gin (82),rum (72),kóstoló (70),scotch whisky (49),bor (46),pezsgő (44),whiskynet (39),martini (29),forró kevert italok (27),tequila (27),bourbon whiskey (27),buddha-bar (25),bols (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (19),campari (18),aperol (18),negroni (17),konyak (17),cointreau (16),bacardi (15),champagne (15),punch (14),finlandia (14),bols genever (14),angostura bitters (14),kreinbacher (14),jenever (14),jack daniels (13),grey goose (12),daiquiri (12),irish whiskey (11),bacardi legacy (11),alkoholmentes (11),vermut (11),nikka (10),johnnie walker (10),schok norbert (10),gin tonic (10),absolut (9),tanqueray (9),mezcal (9),calvados (9),limonádé (9),hendricks (9),kávébár bazár (9),jagermeister (9),blue fox the bar (9),whisky show (9),jönnek az oroszok (9),havana club (9),boutiq bar (9),prosecco (9),mojito (9),vince budapest (8),japán whisky (8),jim beam (8),ódor andrás (8),bártúra (8),arran (8),sör (7),good spirit (7),whiskey sour (7),benriach (7),aperol spritz (7),hot toddy (7),alchemists night (7),unicum (7),cachaca (7),szombati zsolt (7),grand marnier (7),the famous grouse (7),brody studios (6),törley (6),bloody mary (6),dez oconnell (6),caipirinha (6),sherry (6),kottra dezső (6),metaxa (6),furmint (6),clément (6),bombay sapphire (6),moet et chandon (6),wilson and morgan (6),felhősi attila (6),vermouth (5),gancia (5),monkey shoulder (5),uborka (5),peychauds bitters (5),belvedere (5),the bitter truth (5),christian drouin (5),pálinka (5),royal (5),fabbri (5),receptúrák (5),kilchoman (5),hungaria (5),gózon péter (5),kávés kevert italok (5),bols natural yoghurt (5),sumire miyanohara (5),italfajták (5),whisky sour (5),rye whiskey (5),nagy zoltán (5),galliano (5),glenfiddich (4),jager mesterkurzus (4),molekuláris mixológia (4),smirnoff (4),trafiq (4),russian standard (4),white russian (4),bols honey (4),moscow mule (4),zwack (4),tonik (4),sidecar (4),woodford reserve (4),tokaj (4),pezsgős kevert italok (4),disznókő (4),bartender (4),Campari (4),veritas borkereskedés (4),bols créme de cacao white (4),ketel one (4),fever-tree (4),glendronach (4),laphroaig (4),dilmah (4),becherovka (4),sailor jerry (4),abszint (4),ballantines (4),gordon and macphail (4),dewars (4),patrón (4),drambuie (4),berry bros and rudd (3),caol ila (3),edinburgh (3),bujdosó (3),ruinart (3),choya (3),bols peppermint white (3),szekszárd (3),alfred gratien (3),mortlach (3),frangelico (3),budapest borfesztivál (3),four roses (3),margarita (3),gin fizz (3),st germain (3),koval (3),manhattan (3),budavári borfesztivál (3),szepsy (3),talisker (3),bols around the world (3),dalmore (3),tiki (3),szent tamás (3),angostura (3),whisky (3),grants (3),híres italmárkák (3),varga gergő (3),ciroc (3),morafcsik péter (3),budavári sörfesztivál (3),jameson (3),szaké (3),artesian (3),bikavér párbaj (3),rhum jm (3),tuk tuk bar (3),ardbeg (3),teeling (3),bikavér (3),taittinger (3),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),tennessee whiskey (3),diplomático (3),piper-heidsieck (3),cswwc (3),kevert italok (3),boudier (3),cocktail (3),koktél (3),blog (3),ramos gin fizz (3),monin (3),christmas cocktail collection (3),zwack sándor (3),black swan (3),belvárosi sörfesztivál (3),brandy (3),charles heidsieck (3),gordons (3),fernet branca (3),el dorado (3),bourbon (3),unicum szilva (3),színes város (3),caorunn (3),bar orchard ginza (3),mancino (3),keresztes ferenc (3),illemtan (3),tea (3),mai tai (3),wray and nephew (3),glögg (3),bols créme de cassis (3),jose cuervo (3),cider (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),tobermory (2),terasz budapest 2016 (2),licor 43 (2),terasz budapest (2),glenmorangie (2),edukáció (2),star of bombay (2),wineglass communication (2),el jimador (2),blogverseny (2),borsos gergely (2),másnaposság (2),alia akkam (2),simone caporale (2),koroknai klári (2),allianz (2),pálinka nemzeti tanács (2),bollinger (2),lukács roland (2),cocchi americano (2),iba (2),ken rose (2),magna mátra (2),koccints aszuval (2),sör mi több (2),ian macleod (2),mount gay (2),the lost distillery (2),hadik (2),lossit (2),chateau musar (2),fever tree (2),diplomático world tournament (2),juraj seman (2),sin limites (2),chairmans reserve (2),jgasco (2),gourmet fesztivál (2),takehiko okazaki (2),old pulteney (2),glenfarclas (2),wemyss (2),six saints (2),orosz ákos (2),don julio (2),chartreuse (2),glencadam (2),unicum riserva (2),cynar (2),thomas henry (2),auchentoshan (2),carousel (2),ancnoc (2),baalbek (2),varga krisztina (2),omék (2),heinemann (2),aria (2),maxime trijol (2),boulard (2),gulyás csaba (2),no3 (2),moe aljaff (2),thomas girard (2),ozeki (2),darnleys view (2),jura (2),grog (2),the worlds 50 best bars (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),bols sloe gin (2),haymans old tom gin (2),bacardi original bar (2),szakkör (2),matusalem (2),bells (2),chivas regal (2),cuba libre (2),chili (2),bols advocaat (2),beefeater 24 (2),bols banana (2),maraschino luxardo (2),bols parfait amour (2),bluecoat (2),julep (2),glengoyne (2),tokio (2),corpse reviver no2 (2),lillet blanc (2),knob creek (2),umeshu (2),goslings (2),mint julep (2),smash (2),remy martin (2),bowmore (2),macallan (2),brokers (2),stolichnaya elit (2),harrys new york bar (2),pávai miki (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),hot aperol (2),scotch hot toddy (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),bols cherry brandy (2),rumba café (2),cointreaupolitan (2),david wondrich (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),absolut elyx (2),james bond (2),tennesse whiskey (2),beefeater (2),appleton (2),ernest hemingway (2),jäger grog (2),bellini (2),bushmills (2),paddy (2),márkus györgy (2),francois (2),warmup (2),vitáris róbert (2),pinot noir (2),szabó dávid (2),hárslevelű (2),veuve clicquot (2),disznókő pincészet (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),sazerac (2),buffalo trace (2),kings ginger (2),merlot (2),cabernet franc (2),casati (2),wossala rozina (2),kwai feh (2),nightjar (2),savoy (2),Aperol (2),diaego (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),benromach (2),springbank (2),longrow (2),madeira (2),glenrothes (2),drinks international (2),makers mark (2),brands report (2),cinzano (2),delamain (2),armagnac (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),ír kávé (2),campari naptár (2),kávé (2),st-germain (2),bols elderflower (2),kilbeggan (2),bols melon (2),szilva (2),schweppes (2),zubrowka (2),bols cacao brown (2),old ballantruan (2),imperial (2),kovács istván (2),rozmaring (2),csatlós máté (2),dolin (2),flair (2),deák olivér (2),Champagne (2)