560. Ötcsillagos lazaság

Magyarországon is egyre több szálloda veszi komolyan a saját bárját, olyannyira, hogy pl. Londonhoz hasonlóan önálló brand köré építik fel ezeket. A nagyjából másfél éve megnyitott budapesti Ritz-Carlton Hotelben az ötcsillagos eleganciához igazodik a többek között champagneban utazó Kupola Lounge & Bar, viszont átellenben már egy sokkal lazább hely, a Deák St. Kitchen működik, ahol a grillételek mellett elsősorban a borokra és a koktélokra fókuszálnak. A koktéllap kizárólag a ház signature italaiból áll, ami nagyon pozitív irány, amellett, hogy külön kérésre természetesen bármelyik klasszikust is szívesen elkészítik. A signature koktéloknál kreatívan nyúlnak a különféle hozzávalókhoz, simán összepárosítják a bodzalikőrt a chilivel, a mezcalt a mandulával vagy a babérlevelet a grapefruittal, de olyan technológiát is bátran alkalmaznak az italok készítésénél, ami amúgy a konyhában jellemző (szuvidálás). Íme egy kis ízelítő.

receptúra deák street kitchen ritz-carlton hendricks st germain gin russian standard vodka spring break grapefruit bay heisenberg illegal mezcal monkey shoulder whisk(e)y elyx pineapple absolut talisker mandarin napoleon kreinbacher pezsgő

0 Tovább

555. Fine spirit alapú koktélok a Dandelyantől

Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.

receptúra dandelyan ryan chetiyawardana patron agave sherry tequila patrón soy aged whisky sour craigellachie whisk(e)y vodka grey goose jack daniels facundo neo rum bluegrass fizz woodford reserve silver fria jack and mickey old fashioned vx gibson martini martini old fashioned fizz whisky sour

Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.

0 Tovább

550. Egy kémikus lehet a Jack Daniel's nyolcadik lepárlómestere

Chris Fletcher gyerekkora óta rajong a kémiáért, de a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ez teheti őt a világ egyik leghíresebb whiskeyjének mesterévé. Amerika legrégebben bejegyzett whiskeylepárlójában az elmúlt 151 évben 7 mester felelt azért, hogy minden csepp ital megfelelő minőségben hagyja el Lynchburgöt. Közülük az első maga Jack Daniel volt, jelenleg pedig Jeff Arnett tölti be ezt a posztot. Úgy tűnik lassan megvan, ki veheti át tőle a stafétát, aki nem más, mint az ötödik mester, Frank Bobo unokája.

jack daniels whisk(e)y chris fletcher

Jeff Arnett és Chris Fletcher

0 Tovább

541. Dobd fel a nyárt whisky alapú long drinkekkel!

Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének whisky alapú long drinkjei.

whisk(e)y the famous grouse scotch whisky spring of the famous gourmet kiss high ball receptúra szombati zsolt

0 Tovább

531. Sör mi több koktélok

A sörforradalom nem ismer határokat! Íme a Sör mi több koktélreceptúráit.

sör mi több sör campari vodka receptúra whisk(e)y scotch whisky violet wit campari weizen strawbeerry blonde ice tea russian cherry bitter

0 Tovább

525. A whiskyk királynői a Gourmet Fesztiválon

Különleges ízélmények, citrusos zamat, vaníliaillat és gyömbérpor. Elsőre nem mindenkinek a whisky jut eszébe ezekről a szavakról, de az idei Gourmet Fesztiválon a The Macallan és a The Famous Grouse standjánál könnyen meglepetés érheti az érdeklődőt...

the macallan the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt

0 Tovább

516. Csirke a hátsó udvarból és pár csepp whiskey

Tennessee állam egyik barátságos városából, Lynchburgből két dolog vált világhírűvé: a Jack Daniel's whiskey és Mary Bobo vendégháza. Az előbbit nem kell bemutatni, utóbbi pedig máig az a közkedvelt találkahely, ahol Jack bácsi ükunokahúgának, Lynne Tolley-nak a párját ritkító citrus ciderpuncsát lehet megkóstolni. Lynne, amellett, hogy a lepárlóban is otthonosan mozog, konyhaművészete is világhíres. Íme néhány családi recept.

jack daniels whisk(e)y mary bobo lynne tolley jack daniels citrus ciderpuncs

0 Tovább

507. Csont és szalonna: Bone & Bacon Cocktail

A hibbant dolgoknak a bartending világán belül sincs határa. Egy igazán meredek koktél a denveri Dylan Holcombtól (Beatrice & Woodsley és Mario's Double Daughter's Salotto). Bone & Bacon Cocktail szalonnás whiskeyvel, csontleveses jégkockával és csontdísszel.

ol major bourbon whiskey whisk(e)y bone and bacon receptúra dlyan holcomb beatrice and woodsley marios double daughters salotto

Fotó: liquor.com

0 Tovább

506. Brody Alchemists Night: Taste the Music

Dez O'Connell egy rendhagyó estével folytatta az Alchemists Night sorozatát. A koktélok mellett ezúttal a zenéé volt a főszerep a Brodyban, köszönhetően a Robert Jackson vezette Beaux Jaxon Rhythm'n'Blues együttesnek. Utazás Mississippibe, Chicagóba, Detroitba és Floridába a koktélok és a zene segítségével.

dez oconnell brody studios receptúra delta slide woodford reserve bourbon whiskey whisk(e)y boudier west side royale tanqueray gin kings ginger kreinbacher pezsgő last word chartreuse wray and nephew mount gay el dorado rum alchemists night

0 Tovább

500. #LoveScotch

Valószínűleg sokan nem is tudják, hogy a világ vezető prémium italok készítő és forgalmazó vállalatának Magyarországon van a legnagyobb irodája. Az 1400 munkavállalót foglalkoztató budapesti Diageo iroda idén 15 éves, ebből az alkalomból pedig betekintést nyerhettem a cég #LoveScotch kampányába. A Diageónak könnyű egy ilyen kezdeményezésbe fogni, hiszen elképesztően széles portfólióval rendelkeznek a skót whiskyk terén, amiből a 12 éves Caol Ilát, a 10 éves Taliskert, a The Singletont, a Johnnie Walker Blender's Batch Red Rye Finisht és a Johnnie Walker Blue Labelt mutatta be Gulyás Csaba, a cég nagykövete. A limitált kiadású, rozs whiskys hordóban finiselt Blender's Batchet egy remek Old Fashioned koktélban próbáltam ki, a többi tétel pedig izgalmas ételpárosítással érkezett: a füstös whiskykhez már kipróbáltan kiváló Maldon só és füge a Caol Ila, grissini és sonka a Talisker, grapefruit és karamellizált barna cukor a Singleton, sajt és mazsola pedig a Johnnie Walker Blue Label mellé.

lovescotch scotch whisky diageo johhnie walker talisker the singleton caol ila coco rocha whisk(e)y old fashioned gulyás csaba


A #LoveScotch kampány arca: Coco Rocha

0 Tovább

495. Haladó kóstolók

Nemrégiben gyors egymásutánban két rendhagyó kóstolón is részt vehettem a WhiskyNet jóvoltából: egy vakteszten, valamint egy idősebb és javarészt független tételeket felsorakoztató szeánszon.

whiskynet kóstoló nikka ancnoc teeling castarede six saints old ballantruan jura ian macleod clynelish berry bros and rudd glencadam tobermory wilson and morgan mortlach douglas laing caol ila gordon and macphail whisk(e)y scotch whisky japanese whiskye irish whiskey rum armagnac

Vakkóstoló: Nikka All Malt, anCnoc 12 Years Old, Teeling Single Grain, Castaréde VSOP, Six Saints, Old Ballantruan (Fotók: Koktél Blog)

0 Tovább

485. Brody Alchemists Burns Night

Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.

receptúra robert burns arran big peat timorous beastie scotch whisky whisk(e)y the epicurean haggis cranachan arran old fashioned old fashioned bobby burns mancino benedictine johnnie walker the debonair sour whisky sour whiskey sour the kings ginger drambuie alchemists night

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

484. Whiskykoktélok farsangra

A Famous Grouse hazai márkanagykövete, Szombati Zsolt ajánl néhány télűző whiskykoktélt a farsangi bulikhoz. Klasszikusok egy kis csavarral, színes rétegek, valamint vattacukor, licsi és fürjtojás.

the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt receptúra cherry fashion sctoch lychee famous n.y. sour scotch and the sex the famous three colour old fashioned whisky sour whiskey sour

0 Tovább

481. Robert Burns születésnapi whiskykóstoló az Arrannal

Mivel a WhiskyNet régóta szoros kapcsolatot ápol az Arrannal, ezért a legutóbbi alkalomig már 12 tétellel ismerkedtem meg. Azt elismerem, hogy a márka védjegyének számító, kifejezetten szárazkás ízvilág sokaknak nem tetszhet elsőre, viszont az biztos, hogy az egyik legszerethetőbb skót whiskymárkáról van szó. Nem csak a természetvédelem és Robert Burns miatt, hanem mert mára egészen szép portfólióval rendelkeznek, a whiskynetes együttműködésnek hála több tokaji finiselésű kiadásuk is van (korábban egy 8 és egy 10 éves kiadást kóstoltam le). A skótok legnagyobb költője, Robert Burns születésnapja apropóján Andy Bell, az Arran értékesítési menedzsere nemrég Magyarországra látogatott egy remek kóstolót tartani, ahol újabb tételekkel ismerkedhettem meg.

arran kóstoló andy bell whiskynet whisk(e)y

Arran Robert Burns Single Malt (43 térf.%), Arran Aged 10 Years Single Malt (46 térf.%), Arran Aged 18 Years Single Malt (46 térf.%), Arran The Sauternes Cask Finish Single Malt (50 térf.%), Arran The Bothy Quarter Cask (55,7 térf.%), Arran Machrie Moore 7th Edition Single Malt (46 térf.%) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

467. Még mindig az időjárásról: Boyfriend Weather

Folytatódik az időjárással kapcsolatos tematika, itt a Boyfriend Weather az indianapolisi Ceruleanből. A koktél neve a rossz időjárásra utal.

receptúra whisk(e)y cerulean cider st elizabeth wilks and wilson adelades orgeat frangelico fee brothers angostura bitters

Fotó: liquor.com

0 Tovább

466. A hideg ellen: Hot POm Toddy

Itt egy Hot Toddy twist sok-sok magas C-vitamin tartalmú goji bogyóval, ha már ennyire közeledik a hideg. Hot Pom Toddy Jules Arontól.

hot toddy hot pom toddy forró kevert italok receptúra jules aron whisk(e)y

Fotó: talesofthecocktial.com (Papp György)

0 Tovább

465. Barangolás Skóciában

A WhiskyNet 2016-ot lezáró szeánszán néhány skót régiót jártunk körbe kizárólag single malt whiskyk segítségével. Két highland-i, két speyside-i és egy islay-i tétel került a kóstolósorba.

kóstoló scotch whisky whisk(e)y glencadam arran old pulteney benromach benriach kilchoman

0 Tovább

461. Karácsonyi Alchemists Night

A Negroni Night és a Famous Drinkers után az Alchemists Night karácsonyi kiadásán vettem részt, ahol a Brody Studios bárkonzulense, Dez O'Connell járta körbe a témát az ünnepi hangulatú koktélokkal. A nyolc koktélt alapvetően két ízvilágra lehetett osztani, az édesebb tojásosra és/vagy tejszínesre, illetve a szárazabb fűszeresre, citrusosra. Előbbire a legjobb példa a füstös mezcallal párosított rozmaring, lime, grapefruit és áfonya, utóbbira pedig az étcsokival, tejszínnel, tojásfehérjével és szerecsendióval kiegészített édes vörösboros flip volt.

wassail mezmo kiddush flip heroes square first date teatime pops purple jadores receptúra forró kevert italok cider mezcal san cosme kiddush bor four roses bourbon whiskey whisk(e)y singleton scotch whisky becherovka goslings black seal el dorado grand marnier boudier clément unicum alchemists night dez oconnell

0 Tovább

460. Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör 2016

Ahogyan annak idején, most is remekül sikerült a Kávé Akadémián tartott téli szakkör, ezúttal Elek Csilla és Kottra Dezső "Dedi" vezetésével. Íme néhány tipp az ünnepekre forró ital és karácsonyi likőr témakörben.

jager grog receptúra forró kevert italok jagermeister helsinki glöggi vodka vermut chrisbaum punch gin hendricks bombardino bols bols mixer akadémia kávé akadémia rum ron varadero galliano tullamore dew whisk(e)y irish whiskey sailor jerry házi tojáslikőr karácsonyi narancslikőr tonkababos csokoládélikőr ír krémlikőr glögg grog punch alkoholmentes

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

459. Három alternatív lehetőség, ha már eleged van a forralt borból

Ha már eleged van a forralt borból, akkor itt van három Scotch Hot Toddy egy kis csavarral Szombati Zsolttól, a The Famous Grouse hazai márkanagykövetétől.

receptúra szombati zsolt forró kevert italok the famous grouse whisk(e)y scotch whisky cinnamon queen perfect plum smoky honey hot toddy scotch hot toddy

0 Tovább

458. 1001 buborék a Buddhában

Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

0 Tovább

456. Időutazás Jack bácsival: mi változott az elmúlt 150 évben?

Az idők változnak, de van ami örök. Így van ez a klasszikus koktélokkal is, amelyek ugyan a trendeket követve kissé átalakultak az évek során, de tipikus, semmivel sem összetéveszthető karakterük mégis megmaradt. Nincs ez másképp az amerikaiak kedvenc whiskey-jéből készült italok esetében sem, amelyek legfontosabb hozzávalója éppen 150 éve, egy kis Tennessee-i lepárlóüzemből indult útjára. Lássuk néhány klasszikus koktélreceptúra egykori és mai változatát Lukács Rolanddal, a Boutiq'Bar vezető bártenderével!

jack daniels whisk(e)y tennessee whiskey lukács roland manhattan old fashioned whiskey sour

0 Tovább

453. Rekord a VI. Whisky Show-n

A kétnapossá fejlődött és rekordszámú, nagyjából 2200 látogatót vonzó Whisky Show számomra igencsak töményre sikeredett. A szakmai nap két mesterkurzust, négy standot, négy whisky alapú koktélt, tizenöt whiskyt és sok-sok vizet eredményezett.

whiskynet whisky show kilchoman glendronach benriach johnnie walker jack daniels glenfiddich koval whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

445. Jack Daniel's 150 Pop Up Bar nyílt Budapest szívében

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel lepárlóüzem. A mérföldkőnek számító születésnap alkalmából világszerte számos meglepetéssel készülnek a márka rajongóinak. Budapesten, a Szervita téren néhány hete megnyílt Jack Daniel's 150 Pop Up Bar egy szelet Lynchburg-öt varázsol a belváros szívébe, ahol bepillanthatunk a lepárlóüzem mindennapjaiba, a whiskey készítés folyamatába, de akár limitált kiadású, különleges italokat is megkóstolhatunk. Welcome to Lynchburg.

jackdaniels whisk(e)y tennessee whiskey jack daniels 150 pop up bar

0 Tovább

443. Jack Daniel's 150 a Whisky Show-n

Idén hatodik alkalommal rendezték meg Budapesten a Whisky Show-t, ahol többek között a 150. születésnapját ünneplő Jack Daniel lepárló limitált kiadású, kifejezetten az évfordulóra készített italát is megkóstolhatta a közönség.

jack daniels whisk(e)y nick theurer

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

435. Körzővel és vonalzóval: Grant's blendek

A skót whiskyk királykategóriájának számító single maltokhoz vagy akár csak a blended maltokhoz képest a szimpla blended kategóriához mindig kissé kétkedve állok. Nagyon kevés köztük ugyanis a kiemelkedő tétel. Talán csak a 17 éves Ballantine's és a 12 éves Johnnie Walker Black jut elsőként eszembe. A nagy blended márkák csúcstermékeire van, hogy inkább csak a hype, a rendkívül rossz ár-érték arány és az unalom a jellemző (lásd pl. Johnnie Walker Blue). Van viszont egy másik megközelítésmód. A Grant's blendjeivel már itt és itt is találkoztam, nemrég a Koktélboltban viszont egy teljes kóstolósort próbáltam ki.

whisk(e)y scotch whisky grants kóstoló kottra dezső

Grant's The Family Reserve (40 térf.%), Grant's Signature (40 térf.%), Grant's Ale Cask Finish (40 térf.%), Grant's Sherry Cask Finish (40 térf.%), Grant's Select Reserve (40 térf.%), Grant's Aged 18 Years (40 térf.%)

0 Tovább

434. Amerikai whiskeyk tesztje

A skót malátawhiskyk iránti rajongásom miatt szégyenszemre az amerikai whiskeyk világában kevésbé vagyok otthon, még az ír és a japán tételekkel is jobban elboldogulok. A Heinemann portfólió bemutatóján ezért kihasználtam a széles választékot és picit korrigáltam a lemaradásomat.

whisk(e)y jim beam basil haydens bookers knob creek bourbon whiskey rye whiskey heinemann
Basil Hayden's Kentucky Straight Bourbon (40 térf.%), Booker's Kentucky Straight Bourbon 7 yrs 2 mo 5 days Batch No. 2015-05 (63,7 térf.%), Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Small Batch (50 térf.%), Knob Creek Kentucky Straight Rye Small Batch (50 térf.%)

0 Tovább

431. A független whiskypalackozók világa

A független palackozók nagyon fontos szerepet töltenek be a whiskyk világában. Jellemzően nem rendelkeznek gyártói kapacitással, hanem desztillálók széles körétől szerzik be a párlatokat, akár olyanoktól is, akik már nem működnek vagy leginkább csak nagyobb márkák blended tételeit szolgálják ki, emiatt pedig sokszor jönnek ki speciális, limitált kiadásokkal. Persze ismertebb lepárlók párlatai is megjelennek a függetlenek gondozásában, ilyenkor a különleges hordóhasználattal tudnak rendhagyót felmutatni. A WhiskyNet ebbe a világba nyújtott betekintést az őszi szezon első whiskykóstolóján.

auchentoshan douglas laings connoisseurs choice gordon and macphail the feathery spencerfield spice king wemyss ledaig wilson and morgan lossit the lost distillery whisk(e)y scotch whisky whiskynet kóstoló
Auchentoshan 2002-2015 Lowland Single Malt by Douglas Laing's (46 térf.%), Dailuaine 2002-2014 Speyside Single Malt by Gordon & MacPhail (46 térf.%), The Feathery Highland Blended Malt by Spencerfield (40 térf.%)

0 Tovább

430. Kétnapossá fejlődött a Whisky Show

Immáron hatodik alkalommal rendezik meg a világszerte népszerű whiskybemutatók magyarországi változatát, a Whisky Show-t. 2016. október 28-29-én, pénteken és szombaton a Corinthia Hotel Budapest ad otthont a rendezvénynek, ahol mintegy 300 különböző whiskyt és érlelt párlatot lehet megkóstolni.

whisky show whisk(e)y glenmorangie glenfiddich glendronach arran grants

0 Tovább

407. Fehér whiskeyvel: Peach & Ginger Smash

Az előző poszthoz hasonlóan most is a smash van terítéken, nem kevesebb érdekességgel. Pl. itt van az alappárlatként használt, több mint 200 éves múltra visszatekintő érleletlen, fehér whiskey, azaz a white dog. Peach & Ginger Smash a Liquor.com oldaláról.

whisk(e)y white whisk(e)y buffalo trace receptúra peach and ginger smash

Fotó: liquor.com

0 Tovább

406. Kumkvat és oregánó a koktélban: Smash of the Titans

A smash és a julep között különbséget anno már körbejártam itt, most viszont jöjjön az előbbi egy merész csavarral, kumkvattal és oregánóval. Smash of the Titans a Liquor.com oldaláról.

receptúra four roses bourbon whiskey whisk(e)y kumkvat oregano smash

Fotó: liquor.com

0 Tovább

405. Manhattan szétlikőrözve: Nail in the Coffin

A nagy klasszikus Manhattan twistje a San Francisco-i Dirty Habitből. Nail in The Coffin, azaz szög a koporsóban a Liquor.com oldalán.

receptúra yamazaki whisk(e)y madeira licor 43 fernet branca

Fotó: liquor.com

0 Tovább

395. Hidegen főzve: Cold Pressed Andes cocktail

A trendi cold brew, azaz "hidegen főzött" kávékat nemcsak önmagában vagy jéggel lehet ám fogyasztani, hanem bizony koktélban is. A portlandi Red Star Tavernben például bourbon whiskeyvel, konyakkal, vaníliával, mentával és tejszínhabbal készítik. Cold Pressed Andes Cocktail a Liquor.com oldalától.

receptúra bourbon whiskey whisk(e)y konyak branca menta cold press andes cocktail red star tavern cold brew coffee

Fotó: liquor.com

0 Tovább

393. Amerikai single malt whiskey és görögdinnye: RUA The Day Cocktail

Még mindig dübörög az egyik kedvenc nyári gyümölcsöm, a görögdinnye szezonja , a charlotte-i Stagioni bártendere, Russ Johnson pedig egy különleges amerikai single malt whiskeyvel (igen, ezt is készítenek a tengerentúlon) hozta össze egy koktélban. RUA The Day Cocktail a Liquor.com oldalától.

receptúra whisk(e)y rua russ johnson stagioni rua the day cocktail

Fotó: liquor.com

0 Tovább

386. Vízzel keverve: Mizuwari

Ha néhány szóval kellene jellemezni a japán bárkultúrát, akkor első körben a kifinomultság, a precizitás és a rituálé juthat eszünkbe. Elég, ha csak megnézzük a nagy műgonddal készült whiskyjüket, koktéljukat vagy akár a jéglabdájukat. Itt van például a népszerűnek számító Mizuwari (a szó jelentése: vízzel keverve), ami egy nagyon egyszerű ital, az elkészítési módja mégis tökéletesen alátámasztja a fentieket.

whisk(e)y mizuwari receptúra vízsprint japán whisky

Fotó: twitter.com/SuntoryWhisky

0 Tovább

383. 2000 ír kávé naponta: The Buena Vista Cafe

100 üveg ír whiskey és 2000 pohár ír kávé? Ez egy normál nap italfogyasztása a San Francisco-i Buena Vista Cafeban. A Liquor.com-nak Paul Nolan árulta el a hely ír kávéjának receptúráját, aki 37 éve dolgozik itt bártenderként. A Buena Vista Cafe abszolút autentikusnak számít az ír kávé szempontjából, hiszen miután 1942-ben Joseph Sheridan, az írországi Shannon repülőtér éttermének séfje feltalálta és Stanton Delaplane újságíró segítségével a recept átjutott az USA-ba, elsőként a Jack Koeppler tulajdonában álló Buena Vista Caféban szolgálták fel a tengerentúlon, méghozzá 1952. november 10-én.

ír kávé the buena vista cafe joseph sheridan stanton delaplane jack koeppler whisk(e)y tullamore dew irish whiskey

0 Tovább

373. Mi a helyzet a japán whiskyvel?

A japán whisky nagyon érdekes fejlődéstörténeten ment keresztül az elmúlt időszakban. Takecuru Maszataka vezetésével szépen áttranszferálták a skót tudást Japánba, majd egyszerű lenyúlás helyett saját stílust alakítottak ki. Mostanában pedig egészen komoly eredményeket tudnak felmutatni, elég, ha a bibliaárus Jim Murray tavalyi választására, a Yamazaki Sherry Cask 2013-ra gondolunk.

whisk(e)y japán whisky kóstoló whiskynet nikka akashi togouchi

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

371. A Compass Box harcba indult 

A Compass Box whiskymárka és a Scotch Whisky Association (SWA, vagyis a Skót Whisky Szövetség) között fokozódik a feszültség. 2015 végén ugyanis botrány tört ki a whisky világában a márka Flaming Heart és This is Not a Luxury Whisky tételeivel kapcsolatban, melyek csomagolásán a cég feltüntette a felhasznált hordók típusát, valamint az egyes komponensek százalékos arányát és a korukat is. Az SWA emiatt arra utasította a Compass Box-ot, hogy vonja vissza az információk nyilvánosságra hozatalát. A márka reakciója nem váratott sokáig magára és közzétettek egy általános felhívást, hogy megváltoztassák az Egyesült Királyságban és az egész Európai Unióban érvényes rendeleteket, melyek a whiskyről közölhető információkról szólnak.

compass box whisk(e)y scotch whisky scotch whisky association

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor japán whisky sidecar

0 Tovább

360. Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel

Egy csodálatos kóstolósorral érkezett Magyarországra a Glenfarclas élő legendájának számító Ian MacWilliam. A Glenfarclas lepárlót 1836-ban alapították a skóciai Speyside régióban és 1865 óta a Grant család tulajdonában van, jelenleg John L.S. Grant elnök és George S. Grant márkanagykövet révén az ötödik és a hatodik generáció vesz részt a cég működtetésében. Íme a skót felföld klasszikus sherrybombái a WhiskyNettel.

ian macwilliam glenfarclas kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

356. A függetlenség előnyei: Wemyss maltok

A független whiskypalackozók sokszor meghökkentően érdekes tételekből álló portfóliót tudnak összeállítani, köszönhetően elsősorban a kötetlenebb kereteiknek. Így van ezzel a Wemyss is, akik egy komoly blended malt sorozat mellett egy még komolyabb single cask válogatással vannak jelen a piacon, az egyéb érdekességekről már nem is beszélve. A Wemyssnél szakmai munkáját ráadásul az élő legenda, Charles Maclean segíti. Wemyss maltok kóstolója a WhiskyNettel.

kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky wemyss

0 Tovább

352. Thai-orosz fúzió Roman Rizovatovval

Ezúttal a szentpétervári Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Roman Rizovatov látogatott el a budapesti Buddha-Bar Loungeba, ahol thai-orosz fúziós koktélokkal csatlakozott Ossama Kutaini executive chef éppen futó thai menüjéhez.

buddha-bar roman rizovatov mad sand thai russian midday fizz gin tequila jose cuervo jim beam rye whiskey whisk(e)y massandra white russian

Roman Rizovatov

0 Tovább

346. Tőzegelt malátawhiskyk Skóciából

A tavalyihoz képest most kizárólag skót tőzegelt maltokat kóstoltunk le a WhiskyNet füstös szeánszán. Skócián belül Highlandot, valamint Arran és persze Islay szigetét érintettük.

whiskynet whisk(e)y scotch whisky ancnoc glendronach ardbeg arran kilchoman kóstoló sheepdip

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

342. For Her & For Him Valentin-napra

Két remekül eltalált koktélt készítettek a KIOSK Budapest bartenderei a mai Valentin-napi fogások mellé.

receptúra for her for him vodka whisk(e)y bourbon whiskey scotch whisky laphroaig

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

340. Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val

Ahogyan tavaly, idén is ellátogatott Magyarországra a Buddha-Bar hálózat executive bármenedzsere, Matthias Giroud. Koktéljainak témáját ezúttal is a kínai újév határozta meg, kiegészítve a közelgő Valentin-nappal.

matthias giroud buddha-bar receptúra old fashioned smoke in asia whisk(e)y baiju martini vermouth lapsang souchong asian magic sour cointreau one angel for ever white aperol gin old fashioned

Matthias Giroud

0 Tovább

336. Újra megnyitották az X-aktákat

Ha már nemrég újraindult a filmsorozatok origójának számító X-akták, akkor íme egy-egy koktél Matt Merkintől, amit Danna Scully és Fox Mulder ihletett.
receptúra the danna scully the fox mulder mezcal alipus cynar st george cointreau fernet branca whisk(e)y rye whiskey chartreuse

Fotó: liquor.com

0 Tovább

333. Indiai gourmet hét a Buddha-Bar Hotelben

Többek között az is nagyszerű a Buddha-Bar hálózatban, hogy a világ különböző pontjain dolgozó szakemberek könnyen tapasztalatot tudnak cserélni egymással, ezzel biztosítva a folyamatos inspirációt és tanulást. Tavaly pl. Mathias Giroud vezető bármenedzser látogatott el a budapesti Buddha-Bar Hotelbe, most pedig a prágai Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Pavol Kulich tartott koktélfesztivált és többek között indiai ihletésű kevert italokkal járult hozzá a most szombatig tartó indiai gourmet héthez.

buddha-bar kóstoló pavol kulich fever tree rum chutney amrut whisk(e)y indian whisky pistachio lassi lassi yoghurt old fashioned indian fashion

Pavol Kulich

0 Tovább

332. Negroni barackhabbal, Bloody Mary fahéjjal: UP&Down

Elegáns étterem és bár az utcaszinten, indusztriális stílusú kocsma az alagsorban. Magyar-ázsiai fúziós fogások és street food a konyhából, izgalmas koktélok a bárból. Egy újabb étterem, ahol a kevert italokra is komolyan odafigyelnek. A Fővám téri Up&Downban jártam és leteszteltem az ambiciózus Vitáris-Vámosi Csilla koktéljait.

upndown bloody mary negroni popping candy smoking barrel talisker whisk(e)y scotch whisky bombay sapphire gin midori kwai feh the bitter truth receptúra kóstoló vitáris-vámosi csilla

Up&Down

0 Tovább

327. Tuk Tuk tél

A tavaly nyári nyitórendezvény után nemrég újra meghívást kaptam a Casati Budapest Hotel remekül kitalált Tuk Tuk Barjába, ahol az évszakra való tekintettel most a téli, forró italokat próbáltam ki.

tuk tuk bar kóstoló casati receptúra asian marmalade mate plumtastic juhar punch whisk(e)y bulleit rye whiskey marie brizard the bitter truth choya sake gekkeikan boulard calvados

0 Tovább
«
123

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Brody Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (275),whisk(e)y (106),vodka (93),gin (79),rum (69),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (42),bor (40),whiskynet (37),martini (28),bourbon whiskey (27),forró kevert italok (27),tequila (26),bols (25),buddha-bar (25),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),old fashioned (18),aperol (17),konyak (17),campari (17),negroni (16),champagne (15),bacardi (15),cointreau (14),angostura bitters (14),jenever (14),punch (14),finlandia (14),bols genever (14),kreinbacher (13),grey goose (12),jack daniels (12),irish whiskey (11),alkoholmentes (11),daiquiri (11),bacardi legacy (11),vermut (11),schok norbert (10),nikka (10),johnnie walker (10),gin tonic (9),tanqueray (9),absolut (9),limonádé (9),kávébár bazár (9),hendricks (9),jagermeister (9),calvados (9),blue fox the bar (9),mojito (9),jönnek az oroszok (9),mezcal (9),havana club (9),boutiq bar (9),jim beam (8),prosecco (8),vince budapest (8),bártúra (8),japán whisky (8),arran (8),sör (7),ódor andrás (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),hot toddy (7),good spirit (7),grand marnier (7),aperol spritz (6),alchemists night (6),moet et chandon (6),bloody mary (6),benriach (6),unicum (6),bombay sapphire (6),caipirinha (6),cachaca (6),felhősi attila (6),metaxa (6),clément (6),furmint (6),brody studios (6),sherry (6),törley (6),kottra dezső (6),whiskey sour (6),the famous grouse (6),dez oconnell (5),hungaria (5),vermouth (5),gózon péter (5),rye whiskey (5),galliano (5),royal (5),kávés kevert italok (5),bols natural yoghurt (5),the bitter truth (5),belvedere (5),receptúrák (5),nagy zoltán (5),fabbri (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),gancia (5),christian drouin (5),uborka (5),kilchoman (5),bols honey (4),russian standard (4),whisky sour (4),molekuláris mixológia (4),wilson and morgan (4),Campari (4),laphroaig (4),dilmah (4),veritas borkereskedés (4),bartender (4),glendronach (4),woodford reserve (4),zwack (4),peychauds bitters (4),tonik (4),tokaj (4),becherovka (4),jager mesterkurzus (4),patrón (4),sailor jerry (4),moscow mule (4),sidecar (4),ballantines (4),pezsgős kevert italok (4),drambuie (4),white russian (4),glenfiddich (4),smirnoff (4),dewars (4),trafiq (4),bols créme de cacao white (4),malomhegyi anett (3),matthias giroud (3),szent tamás (3),szepsy (3),cocktail (3),bols peppermint white (3),blog (3),angostura (3),taittinger (3),piper-heidsieck (3),koktél (3),berry bros and rudd (3),budavári borfesztivál (3),monin (3),margarita (3),four roses (3),fever-tree (3),pálinka (3),caol ila (3),ruinart (3),híres italmárkák (3),kevert italok (3),bols around the world (3),alfred gratien (3),grants (3),charles heidsieck (3),mancino (3),színes város (3),zwack sándor (3),talisker (3),manhattan (3),diplomático (3),boudier (3),bikavér párbaj (3),belvárosi sörfesztivál (3),bikavér (3),szekszárd (3),morafcsik péter (3),el dorado (3),edinburgh (3),choya (3),glögg (3),budavári sörfesztivál (3),monkey shoulder (3),illemtan (3),ciroc (3),christmas cocktail collection (3),rhum jm (3),tuk tuk bar (3),disznókő (3),tennessee whiskey (3),varga gergő (3),szaké (3),artesian (3),teeling (3),cswwc (3),tea (3),bols créme de cassis (3),bar orchard ginza (3),jose cuervo (3),keresztes ferenc (3),brandy (3),jameson (3),caorunn (3),gordons (3),unicum szilva (3),bourbon (3),ketel one (3),tiki (3),fernet branca (3),cuba libre (2),black russian (2),matusalem (2),juraj seman (2),wemyss (2),ancnoc (2),pávai miki (2),six saints (2),mai tai (2),takehiko okazaki (2),thomas girard (2),lossit (2),ozeki (2),baalbek (2),chili (2),ardbeg (2),iba (2),gourmet fesztivál (2),glenmorangie (2),orosz ákos (2),aria (2),grog (2),darnleys view (2),no3 (2),glengoyne (2),boulard (2),maxime trijol (2),frangelico (2),bacardi original bar (2),haymans old tom gin (2),thomas henry (2),jgasco (2),chartreuse (2),koval (2),varga krisztina (2),cynar (2),tokio (2),melange kávéház (2),chateau musar (2),szakkör (2),ramos gin fizz (2),star of bombay (2),cider (2),long island iced tea (2),chivas regal (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),lukács roland (2),wineglass communication (2),remy martin (2),rose maura lorre (2),sin limites (2),koccints aszuval (2),bells (2),bluecoat (2),moe aljaff (2),sör mi több (2),smash (2),chairmans reserve (2),carousel (2),mount gay (2),mint julep (2),magna mátra (2),gulyás csaba (2),wray and nephew (2),bowmore (2),gordon and macphail (2),umeshu (2),edukáció (2),licor 43 (2),hadik (2),másnaposság (2),black swan (2),terasz budapest 2016 (2),tullamore dew (2),vízsprint (2),ken rose (2),terasz budapest (2),blogverseny (2),allianz (2),don julio (2),tequila sunrise (2),st germain (2),snassz kevert italok (2),dalmore (2),macallan (2),koroknai klári (2),goslings (2),alia akkam (2),cosmopolitan (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),harrys new york bar (2),sazerac (2),buffalo trace (2),beefeater 24 (2),cinzano (2),armagnac (2),brokers (2),james bond (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),disznókő pincészet (2),tennesse whiskey (2),kings ginger (2),jäger grog (2),hárslevelű (2),francois (2),makers mark (2),rumba café (2),beefeater (2),abszint (2),brands report (2),ernest hemingway (2),veuve clicquot (2),drinks international (2),madeira (2),david wondrich (2),rozmaring (2),gin fizz (2),schweppes (2),csatlós máté (2),bols sloe gin (2),kovács istván (2),harry craddock (2),dolin (2),flair (2),deák olivér (2),szilva (2),zubrowka (2),old ballantruan (2),stolichnaya elit (2),glenrothes (2),delamain (2),kilbeggan (2),cointreaupolitan (2),bols cacao brown (2),absolut elyx (2),bols melon (2),márkus györgy (2),warmup (2),casati (2),hurricane (2),kwai feh (2),knob creek (2),bushmills (2),paddy (2),wossala rozina (2),hot aperol (2),scotch hot toddy (2),bols parfait amour (2),nightjar (2),savoy (2),simone caporale (2),el jimador (2),borsos gergely (2),the lost distillery (2),bollinger (2),bols around the world 2013 (2),Champagne (2),tabasco-szósz (2),cocchi americano (2),Aperol (2),campari naptár (2),bols advocaat (2),bols banana (2),pommery (2),julep (2),cabernet sauvignon (2),cabernet franc (2),vitáris róbert (2),szabó dávid (2),pinot noir (2),merlot (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),st-germain (2),diaego (2),kávé (2),ír kávé (2),longrow (2),benromach (2),maraschino luxardo (2),bols elderflower (2),bols cherry brandy (2),whisky (2)