583. A városi tigris újra harap

Még anno a soft opening időszakban látogattam el többször (itt meg itt) az Urban Tigerbe, ami a rendkívül erős kezdést követően a hírek szerint visszaesett színvonalban, most azonban úgy néz ki, hogy a városi tigris újból erőre kapott, köszönhetően két kulcsember leszerződtetésének.

urban tiger tarjányi zsolt krizmanics norbert gin tonic gin ginraw fever-tree pimp bellini rum prosecco above the clouds whisky sour monkey shoulder whisky frangelico st germain oriental plants ramos gin fizz gin fizz ketel one vodka take away coffee martini espresso martini unicum unicum riserva receptúra
Urban Tiger

0 Tovább

575. Jön  a Whisky Show 2017!

Szereted a prémiumpárlatokat? Szívesen megkóstolnál egy trendi koktélt vagy egy olyan elegáns italt, amelyet királyi családok, előkelőségek fogyasztanak évszázadok óta? Ha igen, akkor ott a helyed október 14-15-én a WhiskyShow 2017 nemzetközi hírű párlatmustráján.

whisky show

0 Tovább

571. Boldog születésnapot, WhiskyNet!

A 10 éves WhiskyNet a saját munkatársainak kedvenceiből összeállított kóstolósorral nyitotta meg a szezont.

whiskynet kóstoló old pulteney glenfarclas tomatin mortlach gordon and macphail wilson and morgan benriach whisk(e)y

Old Pulteney 12 éves, Glenfarclas 15 éves, Tomatin 14 éves, Mortlach 15 éves Gordon & MacPhail kiadásban, Wilson & Morgan House Malt (lepárolva: 2011. december, palackozva: 2016. április), Benriach Curiositas 10 éves (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

555. Fine spirit alapú koktélok a Dandelyantől

Mint ahogyan a gasztronómiában mindent, úgy jó koktélt is csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni. Sőt, kifejezetten prémium alappárlatokat sem szentségtörés használni, ha ehhez méltó a koktél egész koncepciója. A londoni Mondrian Hotel bárja, az agyondíjazott Dandelyan az exkluzív Cellar menüjével ezt az irányt célozta meg.

receptúra dandelyan ryan chetiyawardana patron agave sherry tequila patrón soy aged whisky sour craigellachie whisk(e)y vodka grey goose jack daniels facundo neo rum bluegrass fizz woodford reserve silver fria jack and mickey old fashioned vx gibson martini martini old fashioned fizz whisky sour

Patron Agave Sherry: Patrón 100% Agave Tequila, fermentált agávé.

0 Tovább

541. Dobd fel a nyárt whisky alapú long drinkekkel!

Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének whisky alapú long drinkjei.

whisk(e)y the famous grouse scotch whisky spring of the famous gourmet kiss high ball receptúra szombati zsolt

0 Tovább

531. Sör mi több koktélok

A sörforradalom nem ismer határokat! Íme a Sör mi több koktélreceptúráit.

sör mi több sör campari vodka receptúra whisk(e)y scotch whisky violet wit campari weizen strawbeerry blonde ice tea russian cherry bitter

0 Tovább

526. Fever-Tree ötletek

A múltkori II. Disznókő Koktélverseny kísérőrendezvényei között volt egy kifejezetten izgalmas mesterkurzus Szombati Zsolttal a Buddha-Bar Budapestben, ahol a Stoli The Original és a Stoli Elite vodkák, valamint a Copperhead szimpla és Black Batch ginek mellett szinte a teljes Fever-Tree portfóliót ki lehetett próbálni. Íme néhány Fever-Tree inspiráció.

fever-tree receptúra gin tonic cuba libre perfect storm moscow mule vodka tonic elderflower fizz whisky and ginger gunner summer cup st clements szombati zsolt

Fotó: Fever-Tree

0 Tovább

525. A whiskyk királynői a Gourmet Fesztiválon

Különleges ízélmények, citrusos zamat, vaníliaillat és gyömbérpor. Elsőre nem mindenkinek a whisky jut eszébe ezekről a szavakról, de az idei Gourmet Fesztiválon a The Macallan és a The Famous Grouse standjánál könnyen meglepetés érheti az érdeklődőt...

the macallan the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt

0 Tovább

500. #LoveScotch

Valószínűleg sokan nem is tudják, hogy a világ vezető prémium italok készítő és forgalmazó vállalatának Magyarországon van a legnagyobb irodája. Az 1400 munkavállalót foglalkoztató budapesti Diageo iroda idén 15 éves, ebből az alkalomból pedig betekintést nyerhettem a cég #LoveScotch kampányába. A Diageónak könnyű egy ilyen kezdeményezésbe fogni, hiszen elképesztően széles portfólióval rendelkeznek a skót whiskyk terén, amiből a 12 éves Caol Ilát, a 10 éves Taliskert, a The Singletont, a Johnnie Walker Blender's Batch Red Rye Finisht és a Johnnie Walker Blue Labelt mutatta be Gulyás Csaba, a cég nagykövete. A limitált kiadású, rozs whiskys hordóban finiselt Blender's Batchet egy remek Old Fashioned koktélban próbáltam ki, a többi tétel pedig izgalmas ételpárosítással érkezett: a füstös whiskykhez már kipróbáltan kiváló Maldon só és füge a Caol Ila, grissini és sonka a Talisker, grapefruit és karamellizált barna cukor a Singleton, sajt és mazsola pedig a Johnnie Walker Blue Label mellé.

lovescotch scotch whisky diageo johhnie walker talisker the singleton caol ila coco rocha whisk(e)y old fashioned gulyás csaba


A #LoveScotch kampány arca: Coco Rocha

0 Tovább

495. Haladó kóstolók

Nemrégiben gyors egymásutánban két rendhagyó kóstolón is részt vehettem a WhiskyNet jóvoltából: egy vakteszten, valamint egy idősebb és javarészt független tételeket felsorakoztató szeánszon.

whiskynet kóstoló nikka ancnoc teeling castarede six saints old ballantruan jura ian macleod clynelish berry bros and rudd glencadam tobermory wilson and morgan mortlach douglas laing caol ila gordon and macphail whisk(e)y scotch whisky japanese whiskye irish whiskey rum armagnac

Vakkóstoló: Nikka All Malt, anCnoc 12 Years Old, Teeling Single Grain, Castaréde VSOP, Six Saints, Old Ballantruan (Fotók: Koktél Blog)

0 Tovább

485. Brody Alchemists Burns Night

Az eddigieknél is jobban bírom a skótokat. Eleve nagy előnnyel indulnak a szimpátiaversenyben, hiszen mégiscsak ők készítik a világ legjobb whiskyjét, ez pedig már önmagában is tiszteletreméltó eredmény. A Brody Alchemists Night sorozat legújabb állomása azonban még tudta ezt fokozni. A skótok nemzeti költőjének, a whiskyért sokszor kiálló Robert Burnsnek a születésnapját minden évben megünneplik és most a Brody Studiosnak köszönhetően én is megtapasztalhattam egy autentikus Burns Nightot. Voltak skót emberek, skót whiskyk (például a Robert Burns palackozásokat kizárólagosan forgalmazó Arran és a Robert Burns költeményben megjelenő Timorous Beastie), tradicionális skót ételek (mint a magyar hurkához hasonló Haggis, amivel meglepően jól működött a füstszörny Big Peat vagy a pohárkrémes Cranachan), valamint volt szavalás, pohárköszöntés, jó zene és tánc. Mindez zseniálisan hazafias, lenyűgöző hangulatban. Brody Alchemists Burns Night Dez O'Connellel.

receptúra robert burns arran big peat timorous beastie scotch whisky whisk(e)y the epicurean haggis cranachan arran old fashioned old fashioned bobby burns mancino benedictine johnnie walker the debonair sour whisky sour whiskey sour the kings ginger drambuie alchemists night

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

484. Whiskykoktélok farsangra

A Famous Grouse hazai márkanagykövete, Szombati Zsolt ajánl néhány télűző whiskykoktélt a farsangi bulikhoz. Klasszikusok egy kis csavarral, színes rétegek, valamint vattacukor, licsi és fürjtojás.

the famous grouse whisk(e)y scotch whisky szombati zsolt receptúra cherry fashion sctoch lychee famous n.y. sour scotch and the sex the famous three colour old fashioned whisky sour whiskey sour

0 Tovább

481. Robert Burns születésnapi whiskykóstoló az Arrannal

Mivel a WhiskyNet régóta szoros kapcsolatot ápol az Arrannal, ezért a legutóbbi alkalomig már 12 tétellel ismerkedtem meg. Azt elismerem, hogy a márka védjegyének számító, kifejezetten szárazkás ízvilág sokaknak nem tetszhet elsőre, viszont az biztos, hogy az egyik legszerethetőbb skót whiskymárkáról van szó. Nem csak a természetvédelem és Robert Burns miatt, hanem mert mára egészen szép portfólióval rendelkeznek, a whiskynetes együttműködésnek hála több tokaji finiselésű kiadásuk is van (korábban egy 8 és egy 10 éves kiadást kóstoltam le). A skótok legnagyobb költője, Robert Burns születésnapja apropóján Andy Bell, az Arran értékesítési menedzsere nemrég Magyarországra látogatott egy remek kóstolót tartani, ahol újabb tételekkel ismerkedhettem meg.

arran kóstoló andy bell whiskynet whisk(e)y

Arran Robert Burns Single Malt (43 térf.%), Arran Aged 10 Years Single Malt (46 térf.%), Arran Aged 18 Years Single Malt (46 térf.%), Arran The Sauternes Cask Finish Single Malt (50 térf.%), Arran The Bothy Quarter Cask (55,7 térf.%), Arran Machrie Moore 7th Edition Single Malt (46 térf.%) (Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

478. A Diplomático World Tournament hazai győztese: Lukács Roland

A múltkor beharangozott Diplomático World Tournament budapesti döntőjét Lukács Roland nyerte meg, így idén tavasszal a Boutiq'Bar vezető bártendere képviseli hazánkat a Diplomático World Tournament (DWT) regionális döntőjén, Venezuelában. Roland egy remek előadás keretében a Melendez Highball italával nyűgözte le az Alia Akkam, Osman Fethi Baycan és Martin Ramberger alkotta zsűrit a Brody Studiosban.

receptúra melendez highball lukács roland boutiq bar diplomático world tournament diplomático whiskynet

0 Tovább

470. Diplomático World Tournament: jön a budapesti döntő!

A világhírű venezuelai Diplomático rummárka immár harmadik alkalommal szervezi meg rangos Diplomático World Tournament (DWT) nemzetközi versenyét, amelyhez idén első alkalommal - a WhiskyNet Kft. jóvoltából - hazánk is csatlakozott. A Diplomático megmérettetésen keresik Magyarország legjobb bártenderét, aki 2017 tavaszán méltó módon képviselheti hazánkat Venezuelában, a regionális döntő színhelyén.

diplomático diplomático world tournament whiskynet

0 Tovább

465. Barangolás Skóciában

A WhiskyNet 2016-ot lezáró szeánszán néhány skót régiót jártunk körbe kizárólag single malt whiskyk segítségével. Két highland-i, két speyside-i és egy islay-i tétel került a kóstolósorba.

kóstoló scotch whisky whisk(e)y glencadam arran old pulteney benromach benriach kilchoman

0 Tovább

461. Karácsonyi Alchemists Night

A Negroni Night és a Famous Drinkers után az Alchemists Night karácsonyi kiadásán vettem részt, ahol a Brody Studios bárkonzulense, Dez O'Connell járta körbe a témát az ünnepi hangulatú koktélokkal. A nyolc koktélt alapvetően két ízvilágra lehetett osztani, az édesebb tojásosra és/vagy tejszínesre, illetve a szárazabb fűszeresre, citrusosra. Előbbire a legjobb példa a füstös mezcallal párosított rozmaring, lime, grapefruit és áfonya, utóbbira pedig az étcsokival, tejszínnel, tojásfehérjével és szerecsendióval kiegészített édes vörösboros flip volt.

wassail mezmo kiddush flip heroes square first date teatime pops purple jadores receptúra forró kevert italok cider mezcal san cosme kiddush bor four roses bourbon whiskey whisk(e)y singleton scotch whisky becherovka goslings black seal el dorado grand marnier boudier clément unicum alchemists night dez oconnell

0 Tovább

459. Három alternatív lehetőség, ha már eleged van a forralt borból

Ha már eleged van a forralt borból, akkor itt van három Scotch Hot Toddy egy kis csavarral Szombati Zsolttól, a The Famous Grouse hazai márkanagykövetétől.

receptúra szombati zsolt forró kevert italok the famous grouse whisk(e)y scotch whisky cinnamon queen perfect plum smoky honey hot toddy scotch hot toddy

0 Tovább

458. 1001 buborék a Buddhában

Decemberben egyértelműen a buborékok játsszák a főszerepet a Buddha-Bar Hotel Budapestben: megnyílt a Pop-Up Champagne Bar, nemrég volt egy egyedülálló Champagne Night és a Koktél Blogon már jól ismert Matthias Giroud is készített néhány remek pezsgős koktélt.

matthias giroud receptúra sierra ajusco concoction direct flight reims katmandou dry champagne cloud martini martini french g perfume whisky sour whiskey sour kir royal experience tequila mezcal gin gvine vodka ciroc konyak cointreau johnnie walker whisk(e)y scotch whisky champagne barnaut larmandier-bernier bollinger paul bara charles heidsieck pommery nicolas feuillatte ruinart billecart-salmon veuve clicquot duval-leroy laurent-perrier alfred gratien kóstoló champagne night buddha-bar

0 Tovább

453. Rekord a VI. Whisky Show-n

A kétnapossá fejlődött és rekordszámú, nagyjából 2200 látogatót vonzó Whisky Show számomra igencsak töményre sikeredett. A szakmai nap két mesterkurzust, négy standot, négy whisky alapú koktélt, tizenöt whiskyt és sok-sok vizet eredményezett.

whiskynet whisky show kilchoman glendronach benriach johnnie walker jack daniels glenfiddich koval whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

443. Jack Daniel's 150 a Whisky Show-n

Idén hatodik alkalommal rendezték meg Budapesten a Whisky Show-t, ahol többek között a 150. születésnapját ünneplő Jack Daniel lepárló limitált kiadású, kifejezetten az évfordulóra készített italát is megkóstolhatta a közönség.

jack daniels whisk(e)y nick theurer

0 Tovább

441. Híres piások a Brody Alchemists Nighton

A múltkori különkiadást követően visszatért a normál kerékvágásba Dez O'Connell koktélos sorozata, a Brody Alchemists Night, aminek apropóját ezúttal a legismertebb piások adták. Egy piás egy koktél.

receptúra venus george byron gin pezsgő kreinbacher sauvignon blanc mamie taylor no2 winston chruchill whisk(e)y scotch whisky johnnie walker angostura bitters black rose gerard depardieu vodka kremlin boudier ruppert bor dickens punch charles dickens rum diplomatico voyer assam tea oleo saccharum konyak the green beast pablo picasso la fée abszint ace of spades lemmy kilmister sheep dip cola smoking nail frank sinatra drambuie cigar russian standard brizzard mancino vermut dez oconnell brody studios alchemists night punch martini

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

437. Van már jegyed a Whisky Showra?

A múltkor már posztoltam a hamarosan kezdődő Whisky Showról, most pedig a Magyarországi Whisky Egyesület elnökét, Kovács Dávidot kérdeztem a rendezvényről és úgy általában a whiskytrendekről. Ha pedig esetleg még nincsen jegyed, akár nyerhetsz is. Interjú és nyereményjáték.

whisky show kovács dávid magyarországi whisky egyesület

0 Tovább

436. Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval

A WhiskyNet jóvoltából Magyarországra látogatott Tito Cordero, a Diplomático rum keverőmestere. Az élő legenda érkezése már önmagában is nagy dolognak számított, ráadásul még egy újdonságot is hozott magával. Közvetlenül a Bar Convent Berlin után ugyanis Magyarországon is bemutatkozott a márka vadiúj kiadása, a Mantuano.

diplomático rum tito cordero kóstoló whiskynet
Traditional range: Diplomático Blanco (40 térf.%), Diplomático Reserva (40 térf.%), Diplomático Mantuano (40 térf.%), Diplomático Reserva Exclusiva (40 térf.%). Prestige range: Diplomático Single Vintage 2002 (43 térf.%), Diplomático Ambassador (47 térf.%).

0 Tovább

435. Körzővel és vonalzóval: Grant's blendek

A skót whiskyk királykategóriájának számító single maltokhoz vagy akár csak a blended maltokhoz képest a szimpla blended kategóriához mindig kissé kétkedve állok. Nagyon kevés köztük ugyanis a kiemelkedő tétel. Talán csak a 17 éves Ballantine's és a 12 éves Johnnie Walker Black jut elsőként eszembe. A nagy blended márkák csúcstermékeire van, hogy inkább csak a hype, a rendkívül rossz ár-érték arány és az unalom a jellemző (lásd pl. Johnnie Walker Blue). Van viszont egy másik megközelítésmód. A Grant's blendjeivel már itt és itt is találkoztam, nemrég a Koktélboltban viszont egy teljes kóstolósort próbáltam ki.

whisk(e)y scotch whisky grants kóstoló kottra dezső

Grant's The Family Reserve (40 térf.%), Grant's Signature (40 térf.%), Grant's Ale Cask Finish (40 térf.%), Grant's Sherry Cask Finish (40 térf.%), Grant's Select Reserve (40 térf.%), Grant's Aged 18 Years (40 térf.%)

0 Tovább

431. A független whiskypalackozók világa

A független palackozók nagyon fontos szerepet töltenek be a whiskyk világában. Jellemzően nem rendelkeznek gyártói kapacitással, hanem desztillálók széles körétől szerzik be a párlatokat, akár olyanoktól is, akik már nem működnek vagy leginkább csak nagyobb márkák blended tételeit szolgálják ki, emiatt pedig sokszor jönnek ki speciális, limitált kiadásokkal. Persze ismertebb lepárlók párlatai is megjelennek a függetlenek gondozásában, ilyenkor a különleges hordóhasználattal tudnak rendhagyót felmutatni. A WhiskyNet ebbe a világba nyújtott betekintést az őszi szezon első whiskykóstolóján.

auchentoshan douglas laings connoisseurs choice gordon and macphail the feathery spencerfield spice king wemyss ledaig wilson and morgan lossit the lost distillery whisk(e)y scotch whisky whiskynet kóstoló
Auchentoshan 2002-2015 Lowland Single Malt by Douglas Laing's (46 térf.%), Dailuaine 2002-2014 Speyside Single Malt by Gordon & MacPhail (46 térf.%), The Feathery Highland Blended Malt by Spencerfield (40 térf.%)

0 Tovább

430. Kétnapossá fejlődött a Whisky Show

Immáron hatodik alkalommal rendezik meg a világszerte népszerű whiskybemutatók magyarországi változatát, a Whisky Show-t. 2016. október 28-29-én, pénteken és szombaton a Corinthia Hotel Budapest ad otthont a rendezvénynek, ahol mintegy 300 különböző whiskyt és érlelt párlatot lehet megkóstolni.

whisky show whisk(e)y glenmorangie glenfiddich glendronach arran grants

0 Tovább

405. Manhattan szétlikőrözve: Nail in the Coffin

A nagy klasszikus Manhattan twistje a San Francisco-i Dirty Habitből. Nail in The Coffin, azaz szög a koporsóban a Liquor.com oldalán.

receptúra yamazaki whisk(e)y madeira licor 43 fernet branca

Fotó: liquor.com

0 Tovább

386. Vízzel keverve: Mizuwari

Ha néhány szóval kellene jellemezni a japán bárkultúrát, akkor első körben a kifinomultság, a precizitás és a rituálé juthat eszünkbe. Elég, ha csak megnézzük a nagy műgonddal készült whiskyjüket, koktéljukat vagy akár a jéglabdájukat. Itt van például a népszerűnek számító Mizuwari (a szó jelentése: vízzel keverve), ami egy nagyon egyszerű ital, az elkészítési módja mégis tökéletesen alátámasztja a fentieket.

whisk(e)y mizuwari receptúra vízsprint japán whisky

Fotó: twitter.com/SuntoryWhisky

0 Tovább

382. Ciderek, calvadosok, koktélok

A WhiskyNet Good Spirit sorozatának legutóbbi állomásán Thomas Girard, a Michelin-csillagos Hexagone Paris chef-barmanje és Schök Norbert, a Kollázs bartendere körbejárta az elsősorban calvadosok készítéséről ismert Christian Drouin márkát, az alapanyagoktól kezdve egészen a koktélokig.

calvados whiskynet kóstoló christian drouin schok norbert thomas girard

0 Tovább

373. Mi a helyzet a japán whiskyvel?

A japán whisky nagyon érdekes fejlődéstörténeten ment keresztül az elmúlt időszakban. Takecuru Maszataka vezetésével szépen áttranszferálták a skót tudást Japánba, majd egyszerű lenyúlás helyett saját stílust alakítottak ki. Mostanában pedig egészen komoly eredményeket tudnak felmutatni, elég, ha a bibliaárus Jim Murray tavalyi választására, a Yamazaki Sherry Cask 2013-ra gondolunk.

whisk(e)y japán whisky kóstoló whiskynet nikka akashi togouchi

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

371. A Compass Box harcba indult 

A Compass Box whiskymárka és a Scotch Whisky Association (SWA, vagyis a Skót Whisky Szövetség) között fokozódik a feszültség. 2015 végén ugyanis botrány tört ki a whisky világában a márka Flaming Heart és This is Not a Luxury Whisky tételeivel kapcsolatban, melyek csomagolásán a cég feltüntette a felhasznált hordók típusát, valamint az egyes komponensek százalékos arányát és a korukat is. Az SWA emiatt arra utasította a Compass Box-ot, hogy vonja vissza az információk nyilvánosságra hozatalát. A márka reakciója nem váratott sokáig magára és közzétettek egy általános felhívást, hogy megváltoztassák az Egyesült Királyságban és az egész Európai Unióban érvényes rendeleteket, melyek a whiskyről közölhető információkról szólnak.

compass box whisk(e)y scotch whisky scotch whisky association

0 Tovább

370. Minden fine dining étteremnek jár egy jó bár: AKA Bar a Barakában

Egy magasabb színvonalú, akár fine dining étterembe ellátogató vendég joggal várja el, hogy az ételekhez hasonlóan az italok is ugyanazt a kiváló minőséget képviseljék. Ezzel szemben sok esetben a bárra sajnos már kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok: nem megfelelő tudású bártendereket alkalmaznak, maximum a borokra fektetnek nagyobb hangsúlyt, a párlatokra, likőrökre vagy az ezekből készült koktélokra már kevésbé koncentrálnak. Persze az elmúlt időszakban ezen a téren is fejlődő tendencia tapasztalható, aminek egyik kiváló példája a nemrég újranyitott Baraka Étterem és bárja, az AKA Bar.

baraka akabar vilics tamás kövér alexandra nagy zoltán chinese sidecar maxime trijol konyak american dream bourbon whiskey whisk(e)y makers mark miyagi old fashioned old fashioned angostura bitters nikka babylon club hendricks gin gin mojito shinjo mojito rum havana club ozeki szaké macao flip bor japán whisky sidecar

0 Tovább

361. Folyékony arany, avagy a whisky, mint jövedelmező befektetés?

Az emberek régóta azon fáradoztak, hogy maximális mértékben növeljék hasznukat, gyarapítsák vagyonukat, és ily módon védekezzenek a jövőbeli kiszámíthatatlan változásokkal szemben. A befektetésnek jelenleg különböző lehetőségei és módszerei vannak, mint például a virtuális fizetőeszközökkel való üzletelés a tőzsdén vagy az árutőzsdén, esetleg veterán autók, művészeti tárgyak, történelmi fegyverek adás-vétele és bizony a whisky is lehet az üzletelés tárgya. Ha meg akarjük érteni az alapgondolatát ennek az üzletnek, meg akarjuk magyarázni az okát és a hátterét, hogy miképpen lett a whisky rendkívül sikeres befektetési eszköz, akkor elsősorban meg kell ismernünk az adott iparágazatot, mely magába foglalja a whisky gyártását, értékesítését, és más felhasználási módját.

whisky juraj seman

Fotó: telegraph.co.uk

0 Tovább

360. Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel

Egy csodálatos kóstolósorral érkezett Magyarországra a Glenfarclas élő legendájának számító Ian MacWilliam. A Glenfarclas lepárlót 1836-ban alapították a skóciai Speyside régióban és 1865 óta a Grant család tulajdonában van, jelenleg John L.S. Grant elnök és George S. Grant márkanagykövet révén az ötödik és a hatodik generáció vesz részt a cég működtetésében. Íme a skót felföld klasszikus sherrybombái a WhiskyNettel.

ian macwilliam glenfarclas kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky

0 Tovább

358. Palackba zárt narancs, kókusz és kávé

Ha rumokról van szó, akkor nagy kedvencemnek számítanak a francia stílusú agricole rumok, amik nem a cukorgyártás melléktermékének számító melaszból, hanem közvetlenül a cukornád levéből készülnek, emiatt nagyon intenzív és komplex aromákkal rendelkeznek. Ennek a stílusnak az úttörői a Clément rumok, amelyek közül a Canne Bleue 2013, a Premiére Canne és a VSOP tételeket már korábban lekósoltam, a múltkori GinNap folytatásaként megrendezett RumNapon viszont többek között a Canne Bleue 2014 és a Select Barrel tételekkel is megismerkedhettem, valamint most először a Clément likőrportfóliójába is belekóstolhattam a narancsos Créole Shrubb-on, a kókuszos Mahina Coco-n és a kávés Créme au Rhum Vieux-n keresztül. Schök Norbert bartender persze a múltkorihoz hasonlóan most is kevert néhány koktélt. RumNap a WhiskyNettel.

kóstoló receptúra whiskynet rum clément mai tai tipunch old fashioned schok norbert

0 Tovább

356. A függetlenség előnyei: Wemyss maltok

A független whiskypalackozók sokszor meghökkentően érdekes tételekből álló portfóliót tudnak összeállítani, köszönhetően elsősorban a kötetlenebb kereteiknek. Így van ezzel a Wemyss is, akik egy komoly blended malt sorozat mellett egy még komolyabb single cask válogatással vannak jelen a piacon, az egyéb érdekességekről már nem is beszélve. A Wemyssnél szakmai munkáját ráadásul az élő legenda, Charles Maclean segíti. Wemyss maltok kóstolója a WhiskyNettel.

kóstoló whiskynet whisk(e)y scotch whisky wemyss

0 Tovább

351. Karibi rumok kóstolója

A tavalyi után idén is volt egy kis karibi rumos szeánsz a WhiskyNettel. Belekóstoltunk Grenadába, Martiniqueba, Venezuelába és Barbadosba.

rum kóstoló whiskynet rhum jm six saints santa teresa jamaica barbados

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

347. A rumok sokszínű világa

A ginek után a rumokkal folytatódik a WhiskyNet rendezvénysorozata (akik csak rumból már 130 félét forgalmaznak). A ceremóniamester természetesen ezúttal is Schök Norbert bartender lesz. Rumok, rum alapú likőrök és koktélok Martinique, Grenada, valamint Venezuela érintésével.

rum whiskynet good spirit

0 Tovább

346. Tőzegelt malátawhiskyk Skóciából

A tavalyihoz képest most kizárólag skót tőzegelt maltokat kóstoltunk le a WhiskyNet füstös szeánszán. Skócián belül Highlandot, valamint Arran és persze Islay szigetét érintettük.

whiskynet whisk(e)y scotch whisky ancnoc glendronach ardbeg arran kilchoman kóstoló sheepdip

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

344. Kiengedtük a gineket a palackból

Még a múltkor beharangozottnál is szélesebb volt a repertoár a WhiskyNet GinNapján, hiszen az Edinburgh márkának a szimpla gin mellett a gin alapú rebarbarás és gyömbéres likőrje is bekerült a kóstolósorba, míg a tonikok közül a J. Gascónak az Indian és a Dry Bitter, a Peter Spantonnak pedig a citromfüves és a kardamomos változata is képviseltette magát. Schök Norbert bartender előbb elhelyezte a gint az italtörténelemben, majd a különféle márkákat tisztán és kevert italokban is kilehetett próbálni: az első ötöt tonikokkal párosítva (Atomic - Thomas Henry , No. 3. - J. Gasco Indian, Darnley's View - J.Gasco Dry Bitter, Caorunn - Peter Spanton Cardamom, Christian Drouin - Peter Spanton Lemongrass), míg az utolsó négyet klasszikus koktélokban (lásd lent). A nagy kedvenc változatlanul a small batch Darnley's View London Dry gin maradt: harmonikussága és letisztultsága kiemelkedő volt tisztán és tonikkal is. Aki az édesebb vonalat szereti, annak a legjobb választás a No.3. gin, aki viszont úgy általában a klasszikus gineket nem kedveli, annak érdemes kipróbálni a különleges fűszerezésű Bobby's gint vagy a calvadosuk érleletlen almaborpárlatával dolgozó Christian Drouint.

whiskynet kóstoló christian drouin gin atomic caorunn no3 darnleys view koval bobbys edinburgh thomas henry jgasco peterspanton martinez red snapper ramos gin fizz

Fotó: Koós Nándor

0 Tovább

342. For Her & For Him Valentin-napra

Két remekül eltalált koktélt készítettek a KIOSK Budapest bartenderei a mai Valentin-napi fogások mellé.

receptúra for her for him vodka whisk(e)y bourbon whiskey scotch whisky laphroaig

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

333. Indiai gourmet hét a Buddha-Bar Hotelben

Többek között az is nagyszerű a Buddha-Bar hálózatban, hogy a világ különböző pontjain dolgozó szakemberek könnyen tapasztalatot tudnak cserélni egymással, ezzel biztosítva a folyamatos inspirációt és tanulást. Tavaly pl. Mathias Giroud vezető bármenedzser látogatott el a budapesti Buddha-Bar Hotelbe, most pedig a prágai Buddha-Bar Hotel bármenedzsere, Pavol Kulich tartott koktélfesztivált és többek között indiai ihletésű kevert italokkal járult hozzá a most szombatig tartó indiai gourmet héthez.

buddha-bar kóstoló pavol kulich fever tree rum chutney amrut whisk(e)y indian whisky pistachio lassi lassi yoghurt old fashioned indian fashion

Pavol Kulich

0 Tovább

332. Negroni barackhabbal, Bloody Mary fahéjjal: UP&Down

Elegáns étterem és bár az utcaszinten, indusztriális stílusú kocsma az alagsorban. Magyar-ázsiai fúziós fogások és street food a konyhából, izgalmas koktélok a bárból. Egy újabb étterem, ahol a kevert italokra is komolyan odafigyelnek. A Fővám téri Up&Downban jártam és leteszteltem az ambiciózus Vitáris-Vámosi Csilla koktéljait.

upndown bloody mary negroni popping candy smoking barrel talisker whisk(e)y scotch whisky bombay sapphire gin midori kwai feh the bitter truth receptúra kóstoló vitáris-vámosi csilla

Up&Down

0 Tovább

330. Engedjük ki a gint a palackból!

A WhiskyNet már olyannyira kibővítette a whiskyken kívüli szortimentjét, hogy csak ginből közel 70 félét forgalmaznak. Ez a borókás párlat rendkívül nagy népszerűségnek örvend világszerte, elegendő, ha csak megnézzük a világ legjobb bárjainak eladási listáját, ahol az első öt párlatmárka közül három a gin kategóriájába tartozik. A WhiskyNet célja a hazai trendek formálása, így nemsokára egy különleges rendezvénnyel népszerűsítik a különféle gin márkákat. A házigazda Schök Norbert bartender lesz, aki a történelmi áttekintés mellett mesél majd a gin típusairól, a készítésük során használt fűszerekről és herbáriákról, továbbá vezetett kóstoló segítségével mutat be ismert és kevésbé ismert gin, illetve tonik márkákat, no meg elkészít néhány gin alapú, klasszikus koktélt is.

whiskynet gin darnleys view no3 edinburgh thomas henry jgasco tonik schok norbert

0 Tovább

324. Skót vs. japán whiskyk

Egy vakkóstolóval zárult a WhiskyNet idei szeánszainak sora, ráadásul még izgalmasabb volt, mint a múltkori, mert ezúttal skót és japán whiskyket kóstoltunk le párban, így szépen össze lehetett hasonlítani a két stílust. A nehézség abban rejlett, hogy a japán whiskyk alapvetően skót tőről fakadnak, tehát van némi hasonlóság a két országból érkező whiskyk között, még ha a japánok jellemzően könnyedebb, letisztultabb tételeket is készítenek (meg persze azért voltak kifejezetten becsapós tételek). Skót vs. japán whiskyk.

whisk(e)y scotch whisky nikka yoichi longrow ben nevis black bull kóstoló whiskynet

0 Tovább

317. Újra szintet lépett a Whisky Show

Minden eddiginél szebb, nagyobb, kényelmesebb és érdekesebb volt az idei Whisky Show, ahol három új, eddig szégyenszemre teljesen kimaradt, nagynevű márkával is megismerkedhettem (Macallan, Dalmore és Bowmore), de azért volt két régi ismerős is (Benriach és Laphroaig), persze még nem kóstolt verziókban.

whisk(e)y scotch whisky benriach macallan dalmore bowmore laphroaig

Fotók: Koktél Blog

0 Tovább

316. Johnnie és a csokigyár

Ha whiskyről van szó, akkor különösen a single maltokat kedvelem, de ennek ellenére nagyon kíváncsian vártam, hogy lekóstolhassam a Johnnie Walker Colours teljes blended sorát. Persze egyik-másik taggal már azt hiszem nagyon sokan találkoztak, hiszen mégiscsak a világ legnépszerűbb skót whiskymárkájáról van szó, de így egyben azért mindenképpen különleges élménynek ígérkezett. Főként, hogy a Whisky Show előestéjén az egyik legismertebb whiskynagykövet, az igazi showman Colin Dunn tartott vezetett kóstolót, aki ráadásul food pairingként még Rococo kézműves csokikat is hozott az italok mellé.

Johnnie Walker Colours sor

0 Tovább

314. Szépség és szörnyeteg: Glenmorangie és Ardbeg 

Az 1843-ban még Morangie Distillery néven létrehozott Glenmorangie 1997-ben megveszi az 1815-ben alapított Ardbeg Distilleryt. A kifinomultságáról ismert highlandi és a füstjéről híres islay-i márka így egy égisz alá került és mára nemhiába kampányolnak a szépség és a szörnyeteg reklámszöveggel. Nemrég a WhiskyNet kóstolóján mindkét márkával megismerkedhettem közelebbről, a lekóstolt tételek érdekessége pedig az volt, hogy a világ legnépszerűbb whiskys kóstolójegyzete, a Jim Murray által évről-évre kiadott Whisky Bible 2015-ös kiadásában egyik sem kapott 92 pont alatt, ami azt jelenti, hogy mindegyik a "brilliant" (90-93,5 pont) vagy a "superstar" (94-97,5 pont) kategóriába tartozik.

Glenmorangie és Ardbeg

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

311. Idős franciák: a delamain konyakok világa

Annak idején egyetlen tétel erejéig már írtam a Delamain konyakmárkáról, ahol három érdekességet említettem meg: egyrészt ez az egyik legrégebbi konyakház (James Delamain és konyakkereskedő apósa, Jean-Isaac Ranson 1759-ben tették le a márka alapjait Jarnacban, a ma ismert cég 1842-ben jött létre), másrészt a Delamain nem foglalkozik szőlőtermeléssel és lepárlással, mivel a keveréshez és az érleléshez szükséges párlatokat a Grande Champagne régió független termelőitől vásárolják meg, harmadrészt pedig a portfóliójuk minden tagja eléri legalább az XO (Extra Old) kategóriát. Nemrég a WhiskyNet jóvoltából Olivier Jadeau, a Delamain képviselője tartott vezetett kóstolót, ahol a múltkorinál jóval mélyebben elmerülhettem a márka világában.

Delamain sor

Fotó​: Koktél Blog

0 Tovább
«
12

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Best of Heinemann 2016)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)
Vitorlás borkóstoló (Bujdosó Pincészet)
Koktélkóstoló (GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar)
Elysium (Blue Fox The Bar)
Szóló Puro 2016 premier (Costes Dowtown)
Móri borok kóstolója (Wineglass Communication)
Deák St. Kitchen (Ritz-Carlton)
Dél-afrikai borok kóstolója (Wineglass Communication)
Black Swan Budapest
Skót whiskyk kóstolója (Best of Heinemann 2017)
Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Disznókő-Vida borvacsora (VERITAS WINEBAR)
Bükki borok kóstolója (Wineglass Communication)
Urban Tiger

CÍMKEFELHŐ

receptúra (283),whisk(e)y (110),vodka (94),gin (82),rum (72),kóstoló (69),scotch whisky (49),bor (46),pezsgő (44),whiskynet (38),martini (29),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),tequila (27),buddha-bar (25),bols (25),iba official cocktail (22),old fashioned (19),bols mixer akadémia (19),aperol (18),campari (18),konyak (17),negroni (17),cointreau (16),champagne (15),bacardi (15),kreinbacher (14),jenever (14),bols genever (14),punch (14),finlandia (14),angostura bitters (14),jack daniels (13),grey goose (12),daiquiri (12),vermut (11),alkoholmentes (11),bacardi legacy (11),irish whiskey (11),nikka (10),johnnie walker (10),schok norbert (10),gin tonic (10),jönnek az oroszok (9),tanqueray (9),absolut (9),boutiq bar (9),mojito (9),kávébár bazár (9),mezcal (9),jagermeister (9),havana club (9),calvados (9),limonádé (9),blue fox the bar (9),hendricks (9),prosecco (9),ódor andrás (8),whisky show (8),vince budapest (8),arran (8),jim beam (8),japán whisky (8),bártúra (8),szombati zsolt (7),cachaca (7),hot toddy (7),unicum (7),whiskey sour (7),sör (7),aperol spritz (7),the famous grouse (7),alchemists night (7),grand marnier (7),good spirit (7),benriach (7),bloody mary (6),moet et chandon (6),bombay sapphire (6),clément (6),törley (6),sherry (6),metaxa (6),dez oconnell (6),felhősi attila (6),brody studios (6),kottra dezső (6),caipirinha (6),furmint (6),peychauds bitters (5),belvedere (5),rye whiskey (5),hungaria (5),galliano (5),royal (5),gancia (5),kávés kevert italok (5),italfajták (5),sumire miyanohara (5),pálinka (5),gózon péter (5),wilson and morgan (5),kilchoman (5),nagy zoltán (5),bols natural yoghurt (5),vermouth (5),christian drouin (5),monkey shoulder (5),whisky sour (5),the bitter truth (5),uborka (5),fabbri (5),receptúrák (5),veritas borkereskedés (4),russian standard (4),Campari (4),tokaj (4),bartender (4),disznókő (4),woodford reserve (4),molekuláris mixológia (4),jager mesterkurzus (4),zwack (4),tonik (4),sailor jerry (4),becherovka (4),laphroaig (4),glendronach (4),fever-tree (4),dilmah (4),bols honey (4),white russian (4),ketel one (4),moscow mule (4),drambuie (4),abszint (4),trafiq (4),bols créme de cacao white (4),glenfiddich (4),patrón (4),pezsgős kevert italok (4),smirnoff (4),ballantines (4),dewars (4),sidecar (4),edinburgh (3),ramos gin fizz (3),angostura (3),caol ila (3),bols peppermint white (3),glögg (3),christmas cocktail collection (3),berry bros and rudd (3),bikavér párbaj (3),szekszárd (3),el dorado (3),budavári borfesztivál (3),gin fizz (3),bols around the world (3),manhattan (3),monin (3),ruinart (3),four roses (3),híres italmárkák (3),talisker (3),koval (3),bikavér (3),szepsy (3),belvárosi sörfesztivál (3),whisky (3),grants (3),ciroc (3),teeling (3),varga gergő (3),bujdosó (3),budavári sörfesztivál (3),morafcsik péter (3),szaké (3),artesian (3),tuk tuk bar (3),rhum jm (3),kevert italok (3),cocktail (3),wray and nephew (3),matthias giroud (3),szent tamás (3),tennessee whiskey (3),choya (3),malomhegyi anett (3),frangelico (3),blog (3),koktél (3),cswwc (3),piper-heidsieck (3),taittinger (3),alfred gratien (3),margarita (3),st germain (3),bourbon (3),unicum szilva (3),gordon and macphail (3),bols créme de cassis (3),brandy (3),zwack sándor (3),caorunn (3),gordons (3),színes város (3),tiki (3),budapest borfesztivál (3),diplomático (3),jameson (3),boudier (3),dalmore (3),tea (3),jose cuervo (3),illemtan (3),keresztes ferenc (3),charles heidsieck (3),mancino (3),mai tai (3),fernet branca (3),bar orchard ginza (3),black swan (3),edukáció (2),moe aljaff (2),carousel (2),the worlds 50 best bars (2),iba (2),star of bombay (2),terasz budapest (2),ardbeg (2),glenmorangie (2),auchentoshan (2),terasz budapest 2016 (2),ken rose (2),omék (2),borsos gergely (2),koroknai klári (2),el jimador (2),don julio (2),pálinka nemzeti tanács (2),bollinger (2),simone caporale (2),allianz (2),chairmans reserve (2),sör mi több (2),licor 43 (2),lossit (2),mount gay (2),hadik (2),the lost distillery (2),blogverseny (2),másnaposság (2),cocchi americano (2),gulyás csaba (2),old pulteney (2),fever tree (2),alia akkam (2),juraj seman (2),koccints aszuval (2),takehiko okazaki (2),gourmet fesztivál (2),sin limites (2),diplomático world tournament (2),wineglass communication (2),glenfarclas (2),wemyss (2),orosz ákos (2),ancnoc (2),cider (2),chartreuse (2),glencadam (2),cynar (2),lukács roland (2),jgasco (2),thomas henry (2),tullamore dew (2),six saints (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),magna mátra (2),vízsprint (2),unicum riserva (2),maxime trijol (2),heinemann (2),varga krisztina (2),chateau musar (2),boulard (2),no3 (2),thomas girard (2),jura (2),darnleys view (2),ozeki (2),baalbek (2),mortlach (2),grog (2),aria (2),kovács istván (2),bacardi original bar (2),cuba libre (2),haymans old tom gin (2),szakkör (2),chivas regal (2),matusalem (2),chili (2),bols parfait amour (2),beefeater 24 (2),brokers (2),bols advocaat (2),bols banana (2),maraschino luxardo (2),bells (2),bluecoat (2),tokio (2),umeshu (2),glengoyne (2),corpse reviver no2 (2),lillet blanc (2),goslings (2),macallan (2),smash (2),julep (2),mint julep (2),remy martin (2),bowmore (2),stolichnaya elit (2),absolut elyx (2),harrys new york bar (2),pávai miki (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),scotch hot toddy (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),hot aperol (2),bols cherry brandy (2),david wondrich (2),james bond (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),tennesse whiskey (2),bellini (2),appleton (2),rumba café (2),beefeater (2),ernest hemingway (2),jäger grog (2),knob creek (2),bushmills (2),francois (2),hárslevelű (2),márkus györgy (2),warmup (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),veuve clicquot (2),kings ginger (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),madeira (2),disznókő pincészet (2),sazerac (2),buffalo trace (2),pinot noir (2),merlot (2),casati (2),wossala rozina (2),kwai feh (2),nightjar (2),savoy (2),Aperol (2),diaego (2),cabernet sauvignon (2),cabernet franc (2),pommery (2),benromach (2),longrow (2),glenrothes (2),old ballantruan (2),makers mark (2),bols strawberry (2),drinks international (2),brands report (2),cinzano (2),bols peppermint green (2),bols elderflower (2),campari naptár (2),paddy (2),ír kávé (2),kávé (2),st-germain (2),armagnac (2),delamain (2),schweppes (2),bols sloe gin (2),szilva (2),zubrowka (2),bols cacao brown (2),deák olivér (2),flair (2),bols melon (2),kilbeggan (2),csatlós máté (2),rozmaring (2),dolin (2),Champagne (2)