158. Magyarországra látogat Stan Vadrna

A szlovák születésű, de félig magyar származású bartender, aki a Koktél Blog által már többször kipróbált és a hazánkban is egyre népszerűbb japán Nikka whiskyk márkanagykövete (Nikka Brand Ambassador) és egyben az Analog Bartending Institute alapítója. Stan Vadrna hamarosan Magyarországra látogat.

0 Tovább

157. Télköszöntő: Grey Goose Snowflake Martini

A Koktél Mánia facebookos oldalán találtam egy kis rávezetést a hét második felében végre beköszöntő télre. Egy igazán jól sikerült, körtével ízesített vodka, mellette menta- és csokilikőr, ráadásként pedig tejszín, csakhogy a textúra is rendben legyen. Hópelyhes Martini.

receptúra grey goose vodka bols peppermint white bols créme de cacao white bols martini

Fotó: facebook.com/koktelmania

0 Tovább

156. Válasz a kekszes őrületre: Bacardí OakHeart Oreo Shake

Kishazánkba is szépen begyűrűződött a pilóta kekszhez hasonló, amerikai Oreo-őrület, erre pedig a báros szakma is megadta a maga alkoholos válaszát. Oreós milshake tölgyfahordóban érlelt, fűszerezett rummal.

Fotó: facebook.com/FlairMojito

0 Tovább

155. Egyenesen Amszterdamból: Kentucky Samba

A Boutiq'Bar mindig is tudatosan vállalt népművelő szerepet az igényes italfogyasztással kapcsolatban, ennek részeként rendezik meg havi rendszerességgel a One Night Stand sorozatot is, melynek keretében minden alkalommal érkezik egy bártender valamelyik európai bárból és a Boutiq' pultja mögött a saját koktéljait készíti el a vendégeknek. A héten az amszterdami Dvarsban dolgozó Ciro Adriano de Georgio volt a soros, aki az esti műszak előtt egy kóstolóval egybekötött előadást tartott, melyen a szervező Nagy Zoltán invitálására a Koktél Blog is részt vett. Ciro többek között bemutatta a Dvars bestseller piáját, a bourbon alapokkal rendelkező, citrusos-gyümölcsös Kentucky Sambát.

Ciro és a Kentucky Samba a Boutiq'Barban

(Fotó: Koktél Blog)

0 Tovább

154. Hungarikum: Zwack & Soda

Korábban már volt szó itt a Koktél Blogon a még gyerekcipőben járó, de az utóbbi években fejlődésnek indult hazai koktélkultúráról, mely folyamatnak egy újabb fejezetéhez érkeztünk a tavalyi esztendőben. Az országunk legjobb bárját vezető Nagy Zoltán ugyanis a Boutiq'-ban megalkotott egy olyan kevert italt, mely azóta töretlen és széles népszerűségnek örvend, ráadásul a Zwack & Sodában alapszeszként használt Unicum Szilva (ami a híres gyógynövény likőr egy igen jól sikerült, aszalt szilva ágyon érlelt változata) szintén magyar vonatkozású. Ha pedig még hozzátesszük, hogy a szóda nagyüzemi gyártásának feltalálása egy bizonyos Jedlik Ányoshoz fűződik, akkor kijelenthető, hogy igazi hungarikumról van szó, tehát mindenkinek kutya kötelessége megkóstolni. Főként, hogy már számos bár átvette a receptúrát, de egyébként otthoni körülmények között sem lehetetlen elkészíteni.

receptúra unicum szilva nagy zoltán boutiq bar

Fotó: facebook.com/unicum

0 Tovább

153. Rozsdás skót: Rusty Apple Toddy

Ha már a hétvégén megünnepeltük a Hot Toddyt egy gines-almás variációval, akkor most nézzünk meg egy hasonló twistet, melyben az alapszesz jobban közelít az autentikus verzióhoz, hiszen a Drambuie egy skót whisky bázisú, fűszerekkel, mézzel és gyógynövényekkel ízesített likőr. Rusty Apple Toddy.

0 Tovább

152. Így iszunk idén Dale DeGroff szerint

A szakmában élő legendának számító Dale DeGroff mixológus nemrég a Liquor.com oldalán osztotta meg jóslatait a 2014-es italtrendekre vonatkozóan. Érdemes lesz majd megfigyelni, hogy az elmúlt években kétségkívül nagyot fejlődő hazai bárkultúrára vajon a következő pontok mennyire lesznek hatással.

0 Tovább

151. A saját ünnepére: Apple Hot Toddy

Az amcsiknak van egy jópofa szokása, miszerint minden italnak kijelölnek egy ünnepnapot az évben. Így járt a Hot Toddy is, aminek történetesen a január 11-ét ajándékozták oda, ezért az elsőként Skóciában feljegyzett piáról a skót Caorunn gin is megemlékezett a facebookon egy almás twisttel, a Koktél Blog meg jól ellopta az eredményt. Apple Winter Toddy.

0 Tovább

150. Fahéj, méz, szesz és citrusok egy pohárban: Blush Crush twist

A Belvedere vodka nemrég egy izgalmas receptúrával állt elő a facebookon, amelyet mindjárt fel is dobtam egy kis saját készítésű fahéjas-mézes sziruppal és az összetevők arányain is módosítottam valamelyest. Blush Crush twist.

0 Tovább

149. Téli Gin Sour: The Winter Fitzgerald

Korábban a sourokat már részletesen körbejártuk itt a Koktél Blogon, a januárra való tekintettel most következzen egy téli fűszerezésű változat (twist), méghozzá gin alapszesszel.

0 Tovább

148. Elmebeteg trend: tasakos koktélok

A diffordsguide.com az egyik cikkében egy egészen bizarr italos trendet mutatott be, melynek megismerése csak az igazán erős idegzetűek számára ajánlott. Cocktails in bags.

0 Tovább

147. Másnaposan újévi koccintás? Buck's Fizz & Mimosa

Ha valakinek túlságosan is jól sikerült a szilveszteri ünneplés, de újév napján azért mégis szeretne koccintani egyet, annak tökéletes lehet a Buck's Fizz és a Mimosa páros bármelyike, hiszen mind a kettő egy könnyed, másnaposságra különösen ajánlott citrusos-pezsgős ital. Előbbi a londoni Buck's Clubról kapta elnevezését és elsőként Pat MacGarry (akinek a neve a Sidecar sztori kapcsán is ismerős lehet) készítette el 1921-ben. Utóbbi viszont a párizsi Ritz Hotelben látott napvilágot négy évvel később, a különbséget pedig csupán a friss narancslé és a pezsgő aránya jelenti.

bucks fizz mimosa pezsgő receptúra iba official cocktail grand marnier grenadine

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Brody Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (268),whisk(e)y (103),vodka (91),gin (78),rum (68),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (40),whiskynet (37),bor (35),martini (27),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),bols (25),buddha-bar (25),tequila (24),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),konyak (17),old fashioned (17),aperol (17),campari (16),champagne (15),bacardi (15),negroni (15),angostura bitters (14),cointreau (14),finlandia (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),kreinbacher (12),vermut (11),bacardi legacy (11),irish whiskey (11),daiquiri (11),grey goose (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),nikka (10),alkoholmentes (10),jack daniels (10),jönnek az oroszok (9),jagermeister (9),boutiq bar (9),tanqueray (9),mojito (9),havana club (9),calvados (9),kávébár bazár (9),gin tonic (9),blue fox the bar (8),jim beam (8),hendricks (8),vince budapest (8),japán whisky (8),arran (8),limonádé (8),bártúra (8),absolut (8),prosecco (8),grand marnier (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),hot toddy (7),mezcal (7),ódor andrás (7),good spirit (7),moet et chandon (6),brody studios (6),alchemists night (6),the famous grouse (6),bombay sapphire (6),törley (6),benriach (6),aperol spritz (6),unicum (6),sör (6),caipirinha (6),bloody mary (6),cachaca (6),sherry (6),clément (6),kottra dezső (6),metaxa (6),sumire miyanohara (5),dez oconnell (5),the bitter truth (5),italfajták (5),felhősi attila (5),whiskey sour (5),vermouth (5),furmint (5),fabbri (5),christian drouin (5),gózon péter (5),uborka (5),belvedere (5),kilchoman (5),rye whiskey (5),gancia (5),nagy zoltán (5),receptúrák (5),bols natural yoghurt (5),hungaria (5),royal (5),galliano (5),white russian (4),dewars (4),zwack (4),moscow mule (4),veritas borkereskedés (4),pezsgős kevert italok (4),tonik (4),bols honey (4),Campari (4),tokaj (4),bartender (4),peychauds bitters (4),ballantines (4),dilmah (4),glenfiddich (4),sidecar (4),glendronach (4),laphroaig (4),bols créme de cacao white (4),trafiq (4),becherovka (4),molekuláris mixológia (4),sailor jerry (4),smirnoff (4),drambuie (4),wilson and morgan (4),jager mesterkurzus (4),morafcsik péter (3),tennessee whiskey (3),brandy (3),varga gergő (3),tuk tuk bar (3),tea (3),fever-tree (3),alfred gratien (3),berry bros and rudd (3),choya (3),ruinart (3),bols créme de cassis (3),rhum jm (3),unicum szilva (3),caorunn (3),híres italmárkák (3),edinburgh (3),bourbon (3),jose cuervo (3),teeling (3),keresztes ferenc (3),caol ila (3),gordons (3),manhattan (3),belvárosi sörfesztivál (3),szent tamás (3),cswwc (3),blog (3),glögg (3),jameson (3),el dorado (3),piper-heidsieck (3),színes város (3),tiki (3),taittinger (3),ciroc (3),koktél (3),whisky sour (3),boudier (3),ketel one (3),diplomático (3),illemtan (3),patrón (3),cocktail (3),christmas cocktail collection (3),charles heidsieck (3),mancino (3),budavári borfesztivál (3),malomhegyi anett (3),szepsy (3),artesian (3),bols peppermint white (3),russian standard (3),bikavér párbaj (3),grants (3),zwack sándor (3),fernet branca (3),kávés kevert italok (3),monin (3),angostura (3),bikavér (3),disznókő (3),szaké (3),kevert italok (3),woodford reserve (3),bols around the world (3),four roses (3),budavári sörfesztivál (3),pálinka (3),bar orchard ginza (3),matthias giroud (3),ardbeg (2),glenmorangie (2),simone caporale (2),cocchi americano (2),bollinger (2),Champagne (2),nightjar (2),kwai feh (2),el jimador (2),casati (2),ken rose (2),whisky (2),the lost distillery (2),borsos gergely (2),lossit (2),baalbek (2),allianz (2),blogverseny (2),koroknai klári (2),alia akkam (2),gordon and macphail (2),don julio (2),másnaposság (2),hadik (2),terasz budapest 2016 (2),terasz budapest (2),black swan (2),edukáció (2),licor 43 (2),sin limites (2),koccints aszuval (2),wray and nephew (2),gulyás csaba (2),mount gay (2),carousel (2),chairmans reserve (2),moe aljaff (2),magna mátra (2),szekszárd (2),lukács roland (2),wineglass communication (2),cider (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),star of bombay (2),vízsprint (2),jgasco (2),thomas henry (2),talisker (2),cynar (2),koval (2),chartreuse (2),no3 (2),darnleys view (2),maxime trijol (2),aria (2),varga krisztina (2),boulard (2),grog (2),ramos gin fizz (2),orosz ákos (2),ozeki (2),thomas girard (2),chateau musar (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),tullamore dew (2),gourmet fesztivál (2),takehiko okazaki (2),six saints (2),ancnoc (2),wemyss (2),mai tai (2),juraj seman (2),iba (2),rozmaring (2),cuba libre (2),chili (2),bacardi original bar (2),haymans old tom gin (2),szakkör (2),bols parfait amour (2),maraschino luxardo (2),beefeater 24 (2),brokers (2),abszint (2),bols advocaat (2),bols banana (2),matusalem (2),chivas regal (2),macallan (2),dalmore (2),goslings (2),umeshu (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),bluecoat (2),bells (2),julep (2),smash (2),mint julep (2),stolichnaya elit (2),absolut elyx (2),pávai miki (2),frangelico (2),harrys new york bar (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),scotch hot toddy (2),hot aperol (2),david wondrich (2),james bond (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),tennesse whiskey (2),jäger grog (2),bols cherry brandy (2),rumba café (2),beefeater (2),ernest hemingway (2),glengoyne (2),knob creek (2),buffalo trace (2),sazerac (2),kings ginger (2),veuve clicquot (2),francois (2),disznókő pincészet (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),bols cacao brown (2),margarita (2),old ballantruan (2),glenrothes (2),madeira (2),márkus györgy (2),warmup (2),longrow (2),benromach (2),diaego (2),monkey shoulder (2),Aperol (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),pinot noir (2),merlot (2),cabernet franc (2),zubrowka (2),szilva (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),drinks international (2),brands report (2),bols elderflower (2),st-germain (2),paddy (2),bushmills (2),campari naptár (2),ír kávé (2),kávé (2),cinzano (2),armagnac (2),kovács istván (2),deák olivér (2),bols sloe gin (2),gin fizz (2),schweppes (2),flair (2),dolin (2),delamain (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),wossala rozina (2)