203. Clover Club a Clover Clubból

Azért kedvelem a tojásfehérjével készült italokat, mert elképesztő selymességet tud adni a textúrának. Ilyen a Clover Club is, ami egy igazi nagy klasszikus az amerikai szesztilalom előtti időszakból. Nevét a philadelphiai Bellevue-Stratford Hotelben található Clover Clubról kapta, nyomtatásban pedig először Paul E. Lowe Drinks How to Mix and Serve c. könyvében jelent meg 1909-ben, legalábbis David Wondrich szerint, aki azért nagy szakértőnek számít a témakörben.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

202. Vaníliás-őszibarackos limonádé

Mivel ezen a nyáron még egyetlen limonádé receptúrája sem került fel a Koktél Blogra, ezért itt az ideje pótolni a hiányosságot, méghozzá egy saját fejlesztésű vaníliás-őszibarackos variációval (a két összetevő ugyebár remekül harmonizál egymással).

vaníliás-őszibarackos limonádé receptúra limonádé

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

201. Hasznosítsuk az uborkalevet! Pickle Martini

Sokan másnaposság elleni gyógyírként fogyasztják önmagában, de nemrég a Liquor.com összeállítása rávilágított, hogy kevert italokban is simán felhasználható az elrakott csemege uborka leve. A lista legérdekesebb tagját a The Five O'Clock Cocktail Blog delegálta Pickle Martini néven.

gin receptúra pickle martini vermut uborka martini

Fotó: The Five O'Clock Cocktail Blog

0 Tovább

200. Még mindig bogyós gyümölcsszezon: Blackberry Vanilla

A hétvégén sorra vett áfonya mellett egy másik bogyós gyümölcsnek, a fekete szedernek is szezonja van, amit szintén kiválóan lehet alkalmazni kevert italokban. A kiindulási alapot ezúttal a Blackberry Vanilla adta, aminek eredetileg 6 cent vaníliával infuzált vodka az alapszesze, viszont ha kevésbé száraz és alacsonyabb alkoholtartalmú koktélt szeretnénk készíteni, akkor 4 centnyi szimpla vodkát is lehet használni, kiegészítve 2 centnyi vaníliás méz- vagy cukorsziruppal.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

199. Itt az áfonyaszezon: Blueberry Thyme

Többek között most van az áfonya szezonja is, ennek örömére elkészítettem a Blueberry Thymeot, amelynek kiindulási alapját a Liquor.com válogatásában szereplő áfonyás kevert ital jelentette. Az alapszeszként dolgozó vodkát remekül lehet variálni különböző fűszerekkel (jelen esetben a kakukkfűvel), az elengedhetetlen balanszt pedig frissen facsart citromlé és mézszirup biztosította (utóbbit lehet egyébként helyettesíteni szimpla cukorsziruppal vagy az eredeti receptúrában szereplő agávé sziruppal).

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

198. Fűszeres frissítő: Rosemary Gin Fizz

Valószínűleg sok bártender nem tudja, hogy pontosan mi is a különbség a Tom Collins és a Gin Fizz között: a közös metszet ugyebár a gin, a citrom, a cukor és szóda, a differencia viszont az, hogy a Tom Collinsban a legelterjedtebb London Dry gin helyett Old Tom gint kell használni (amely egyébként kevésbé száraz, édesebb ízvilágot képvisel) és jéggel készül, míg a Gin Fizzt jellemzően jég nélkül kell csinálni, kisebb pohárban szervírozni, az összetevők között pedig gyakran feltűnik a tojás (lásd: Silver, Golden, Royal vagy Ramos Gin Fizz). A számos változatnak (twistnek) köszönhetően azonban a két ital közötti határok manapság már teljesen elmosódnak, így van ez a Rosemary Gin Fizz esetében is, ami egyrészt jéggel készül, másrészt a cukor helyett mézet tartalmaz, harmadrészt az alapszesz fűszeressége egy kis rozmaringgal van kiegészítve.

Fotó: Koktél Blog

0 Tovább

197. A világ legnépszerűbb szeszes italai 2013-ban

Érdekesség, hogy a világ legnagyobb mennyiségben eladott szeszes italai között csupán két olyan márka van, amely nálunk Magyarországon jól ismert, ehelyett a listán több, itthon szinte ismeretlen indiai whisky és dél-koreai soju is szerepel. Ez volt a tíz legnépszerűbb márka 2013-ban.

A világ legnépszerűbb szeszes itala a Jinro Soju, 2013-ban több mint kétszer annyi mennyiséget adtak el, mint a második helyezett Emperador brandy. (Fotó: kevineats.com)

0 Tovább

18+

A Koktél Blog főként alkoholtartalmú italokkal foglalkozik, így az oldal megtekintése csak 18 éven felüliek számára ajánlott! A Koktél Blog a minőségi és mértéktartó alkoholfogyasztás híve!

BÁR. ITAL. KULTÚRA.

"Az ember piája olyasmi, mint egy házastárs. Ha rosszul bánik vele, pokollá teszi az életét. Az alkohol évente kétmillió ember halálát okozza, és bár úgy érzi magát a részeg, hogy semmi sem árthat neki, nagyon fájdalmas módja az öngyilkosságnak. Ha úgy dönt, hogy tisztelettel és érdeklődéssel nyúl az üveg után, a kapcsolat egy egész életen át harmonikus maradhat. Minél többet tud róla, annál jobban ízlik minden egyes cseppje." A.J. Baime

FACEBOOK

FEED

KOKTÉL ABC

A-Z

KÓSTOLÓK

Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Boutiq'Bar, Rumba Café)
Metaxa (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Trafiq)
Vodka- és ginkóstoló (Kávébár Bazár 2013)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Buddha-Bar Hotel)
Single Malt Only Cocktail Dinner (Bols Mixer Akadémia)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Tokio)
Bols Genever és Bols Honey (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2013
Jӓgermeister Winterkrӓuter (Bols Mixer Akadémia)
Nikka és Kavalan (WhiskyNet)
Ír kávé és forró ital szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Arran (WhiskyNet)
V. Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Kolor)
A.E. Dor (Kávébár Bazár 2014)
Párlatkóstoló (WhiskyNet)
Jӓgermeister Masterclass 2014
Ballantine's Brasil (Pernod Ricard)
Ír whiskeyk (WhiskyNet)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Raqpart)
Krakkó
Gancia pezsgők (Budavári Borfesztivál, Bols)
Bevezető whiskyk (WhiskyNet)
Boroshordós utóérlelésű skót whiskyk (WhiskyNet)
Russian Standard kóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Whisky Show 2014
Berry Bros. & Rudd (WhiskyNet)
Törley pezsgőkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Buborék Fesztivál Ünnepi Kiadás 2014
Finlandia Masterclass Pekka Pellinennel és Markku Raittinennel
Megyer borok kóstolója (Veritas Borkereskedés)
Matusalem (WarmUp)
Christian Drouin calvados (WhiskyNet)
Juhász Testvérek (Veritas Borkereskedés)
Koktélfesztivál (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Szent Tamás Szőlőbirtok & Pincészet (Kávébár Bazár 2015)
Világbajnok pezsgők (VinCE Budapest 2015)
Vylyan borkóstoló (Veritas Borkereskedés)
Martin Miller's (WarmUp)
Teeling (WhiskyNet)
Füstös whiskyk (WhiskyNet)
William Grant's & Sons (Koktélbolt)
Bártúra (Bols Mixer Akadémia, Blue Fox The Bar)
Sörkoktélok (Frissítő Sörkoktélbár)
Bevezetés az olasz aperitivo kultúrába (Roust)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Nikka (WhiskyNet)
Karibi rumok (WhiskyNet)
Dilmah (Roust)
Grand Opening (Tuk Tuk Bar)
François (Törley)
London
Bourdaire-Gallois (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Champagne Emergency vol. 1.
Magyarországon még nem kapható ginek
Kreinbacher magnum palackos pezsgők (Budavári Borfesztivál)
Szürrealizmus koktélparti Simone Caporaléval (Blue Fox The Bar)
Metaxa Masterclass André Cavalheiróval (Roust)
The Lost Distillery kóstoló (WhiskyNet)
Cachaça szakkör (Bols Mixer Akadémia)
Delamain konyakok (WhiskyNet)
Glenmorangie és Ardbeg (WhiskyNet)
Johnnie Walker Colours kóstoló Colin Dunnal
Whisky Show 2015
Kaliforniai borok (Veritas Borkereskedés)
Tokaj évjáratbemutató (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Food pairing (Aria Hotel Budapest)
Skót vs. japán whiskyk (WhiskyNet)
Champagne Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Téli koktélok (Tuk Tuk Bar)
Koktélkóstoló (Up&Down)
Indiai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Boulard calvados és koktélbemutató Vincent Boularddal (Heinemann)
GinNap (WhiskyNet)
Kínai újév és Valentin-nap Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Tőzegelt skót malátawhiskyk (WhiskyNet)
Karibi rumok kóstolója (WhiskyNet)
Jose Cuervo tequila- és koktélkóstoló (Bols Mixer Akadémia)
Meglepetések a pezsgő világbajnokságról (VinCE Budapest)
Zacapa kóstoló Rebecca Quiñonezzel (Diageo)
Thai gourmet hét (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Wemyss kóstoló (WhiskyNet)
RumNap (WhiskyNet)
Masterclass with Robert Schinkel (Dilmah)
Nagy burgundi kóstoló (Buddha-Bar Budapest)
Glenfarclas mesterkurzus Ian MacWilliammel (WhiskyNet)
Choya mesterkurzus Takehiko Okazakival (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Japán whiskyk kóstolója (WhiskyNet)
Chateau Musar borvacsora (Baalbek Lebanese Restaurant)
A fenyőerdő és az elektromosság íze (Blue Fox The Bar)
Moët & Chandon kóstoló (Zwack)
Hendrick's piknik (Roust)
Star of Bombay (Dunapro)
Pálinkakoktélok (Schiszler)
Black Swan Signature Cocktails (Black Swan)
Negroni Night (Brody Studios)
Hordóhasználat a whiskyknél (Hangolódás a Whisky Showra)
A független palackozók világa (WhiskyNet)
Amerikai whiskeyk tesztje (Heinemann)
Grant's whiskyk (Koktélbolt)
Wine Night - Italy (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Diplomático mesterkurzus Tito Corderóval (WhiskyNet)
Bols Geneverek kóstolója (Roust)
Whisky Show 2016
Tokaj Wine Night (Buddha-Bar Hotel Budapest)
Molekuláris mixológia (NANO bar&restaurant)
Barangolás Skóciában (WhiskyNet)
Pezsgős koktélok Matthias Giroud-val (Buddha-Bar Budapest)
Champagne Night (Buddha-Bar Budapest)
Téli forró ital- és karácsonyi likőrkészítő szakkör (Bols Mixer Akadémia)
#KoccintsAszuval (Wineglass Communication sajtóklub)
Alchemists Night Christmas Edition (Brody Studios)
Furmint Február bemelegítés (Wineglass Communication sajtóklub)
Arran whiskykóstoló Andy Bellel (WhiskyNet)
Alchemists Burns Night (Brody Studios)
Bikavér Párbaj felvezetése (Wineglass Communication sajtóklub)
Furmint Február
Baijiu mesterkurzus Ulric Nijs-szel (Buddha-Bar Budapest)
TOP 10 Wine Night (Buddha-Bar Budapest)
Cocktail Art & Max 21 mesterkurzus Diego Ferrarival (Fabbri)
Vakkóstoló (WhiskyNet)
Haladó whiskykóstoló (WhiskyNet)
Bikavér Párbaj 2017
#LoveScotch (Diageo)
Unicum Riserva sajtóbemutató (Zwack)
VinCE Budapest 2017
Brody Alchemists Night: Taste the Music (Brody Studios)
Magna Mátra nagykóstoló 2017
Alchemists Night Taste the Music
Jägermeister Manifest sajtóbemutató Nils Boesével
Új koktélok a Tuk Tuk Barban
Bacardí Night (Good Spirit Whisky & Cocktail Bar
Pisco délután a Chilei Nagykövetséggel (Blue Fox The Bar)
Intercooperation szakmai nap
Barta-Nagygombos portfólió kóstoló
Fever-Tree kóstoló (Panna Cocktail)
Sörkoktélok a BB'z-ben
#1narancs1fa (Roust)
Foss Marai (Winestore-TG Italiano)
Fuxli bemutató (Wineglass Communication sajótklub)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Rumkóstoló Ken Rose-zal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
The Famous Grouse és The Macallan kóstoló (Gourmet Fesztivál)
Edingburgh ginkóstoló Hans de Langgal (WhiskyNet, Good Spirit Whisky & Cocktail Bar)
Brody Alchemists Night: Tiki! (Brody Studios)
High Note SkyBar (Aria Hotel)

CÍMKEFELHŐ

receptúra (268),whisk(e)y (103),vodka (91),gin (78),rum (68),kóstoló (67),scotch whisky (49),pezsgő (40),whiskynet (37),bor (35),martini (27),forró kevert italok (27),bourbon whiskey (27),bols (25),buddha-bar (25),tequila (24),iba official cocktail (22),bols mixer akadémia (19),konyak (17),old fashioned (17),aperol (17),campari (16),champagne (15),bacardi (15),negroni (15),angostura bitters (14),cointreau (14),finlandia (14),bols genever (14),punch (14),jenever (14),kreinbacher (12),vermut (11),bacardi legacy (11),irish whiskey (11),daiquiri (11),grey goose (11),johnnie walker (10),schok norbert (10),nikka (10),alkoholmentes (10),jack daniels (10),jönnek az oroszok (9),jagermeister (9),boutiq bar (9),tanqueray (9),mojito (9),havana club (9),calvados (9),kávébár bazár (9),gin tonic (9),blue fox the bar (8),jim beam (8),hendricks (8),vince budapest (8),japán whisky (8),arran (8),limonádé (8),bártúra (8),absolut (8),prosecco (8),grand marnier (7),whisky show (7),szombati zsolt (7),hot toddy (7),mezcal (7),ódor andrás (7),good spirit (7),moet et chandon (6),brody studios (6),alchemists night (6),the famous grouse (6),bombay sapphire (6),törley (6),benriach (6),aperol spritz (6),unicum (6),sör (6),caipirinha (6),bloody mary (6),cachaca (6),sherry (6),clément (6),kottra dezső (6),metaxa (6),sumire miyanohara (5),dez oconnell (5),the bitter truth (5),italfajták (5),felhősi attila (5),whiskey sour (5),vermouth (5),furmint (5),fabbri (5),christian drouin (5),gózon péter (5),uborka (5),belvedere (5),kilchoman (5),rye whiskey (5),gancia (5),nagy zoltán (5),receptúrák (5),bols natural yoghurt (5),hungaria (5),royal (5),galliano (5),white russian (4),dewars (4),zwack (4),moscow mule (4),veritas borkereskedés (4),pezsgős kevert italok (4),tonik (4),bols honey (4),Campari (4),tokaj (4),bartender (4),peychauds bitters (4),ballantines (4),dilmah (4),glenfiddich (4),sidecar (4),glendronach (4),laphroaig (4),bols créme de cacao white (4),trafiq (4),becherovka (4),molekuláris mixológia (4),sailor jerry (4),smirnoff (4),drambuie (4),wilson and morgan (4),jager mesterkurzus (4),morafcsik péter (3),tennessee whiskey (3),brandy (3),varga gergő (3),tuk tuk bar (3),tea (3),fever-tree (3),alfred gratien (3),berry bros and rudd (3),choya (3),ruinart (3),bols créme de cassis (3),rhum jm (3),unicum szilva (3),caorunn (3),híres italmárkák (3),edinburgh (3),bourbon (3),jose cuervo (3),teeling (3),keresztes ferenc (3),caol ila (3),gordons (3),manhattan (3),belvárosi sörfesztivál (3),szent tamás (3),cswwc (3),blog (3),glögg (3),jameson (3),el dorado (3),piper-heidsieck (3),színes város (3),tiki (3),taittinger (3),ciroc (3),koktél (3),whisky sour (3),boudier (3),ketel one (3),diplomático (3),illemtan (3),patrón (3),cocktail (3),christmas cocktail collection (3),charles heidsieck (3),mancino (3),budavári borfesztivál (3),malomhegyi anett (3),szepsy (3),artesian (3),bols peppermint white (3),russian standard (3),bikavér párbaj (3),grants (3),zwack sándor (3),fernet branca (3),kávés kevert italok (3),monin (3),angostura (3),bikavér (3),disznókő (3),szaké (3),kevert italok (3),woodford reserve (3),bols around the world (3),four roses (3),budavári sörfesztivál (3),pálinka (3),bar orchard ginza (3),matthias giroud (3),ardbeg (2),glenmorangie (2),simone caporale (2),cocchi americano (2),bollinger (2),Champagne (2),nightjar (2),kwai feh (2),el jimador (2),casati (2),ken rose (2),whisky (2),the lost distillery (2),borsos gergely (2),lossit (2),baalbek (2),allianz (2),blogverseny (2),koroknai klári (2),alia akkam (2),gordon and macphail (2),don julio (2),másnaposság (2),hadik (2),terasz budapest 2016 (2),terasz budapest (2),black swan (2),edukáció (2),licor 43 (2),sin limites (2),koccints aszuval (2),wray and nephew (2),gulyás csaba (2),mount gay (2),carousel (2),chairmans reserve (2),moe aljaff (2),magna mátra (2),szekszárd (2),lukács roland (2),wineglass communication (2),cider (2),glencadam (2),diplomático world tournament (2),star of bombay (2),vízsprint (2),jgasco (2),thomas henry (2),talisker (2),cynar (2),koval (2),chartreuse (2),no3 (2),darnleys view (2),maxime trijol (2),aria (2),varga krisztina (2),boulard (2),grog (2),ramos gin fizz (2),orosz ákos (2),ozeki (2),thomas girard (2),chateau musar (2),soha ne igyál ha vezetsz (2),tullamore dew (2),gourmet fesztivál (2),takehiko okazaki (2),six saints (2),ancnoc (2),wemyss (2),mai tai (2),juraj seman (2),iba (2),rozmaring (2),cuba libre (2),chili (2),bacardi original bar (2),haymans old tom gin (2),szakkör (2),bols parfait amour (2),maraschino luxardo (2),beefeater 24 (2),brokers (2),abszint (2),bols advocaat (2),bols banana (2),matusalem (2),chivas regal (2),macallan (2),dalmore (2),goslings (2),umeshu (2),tokio (2),bowmore (2),remy martin (2),bluecoat (2),bells (2),julep (2),smash (2),mint julep (2),stolichnaya elit (2),absolut elyx (2),pávai miki (2),frangelico (2),harrys new york bar (2),tabasco-szósz (2),hurricane (2),melange kávéház (2),black russian (2),rose maura lorre (2),long island iced tea (2),snassz kevert italok (2),tequila sunrise (2),cosmopolitan (2),scotch hot toddy (2),hot aperol (2),david wondrich (2),james bond (2),cointreaupolitan (2),harry craddock (2),bols around the world 2013 (2),tennesse whiskey (2),jäger grog (2),bols cherry brandy (2),rumba café (2),beefeater (2),ernest hemingway (2),glengoyne (2),knob creek (2),buffalo trace (2),sazerac (2),kings ginger (2),veuve clicquot (2),francois (2),disznókő pincészet (2),disznókő tokaji koktélverseny (2),bols cacao brown (2),margarita (2),old ballantruan (2),glenrothes (2),madeira (2),márkus györgy (2),warmup (2),longrow (2),benromach (2),diaego (2),monkey shoulder (2),Aperol (2),pommery (2),cabernet sauvignon (2),szabó dávid (2),vitáris róbert (2),pinot noir (2),merlot (2),cabernet franc (2),zubrowka (2),szilva (2),bols strawberry (2),bols peppermint green (2),makers mark (2),drinks international (2),brands report (2),bols elderflower (2),st-germain (2),paddy (2),bushmills (2),campari naptár (2),ír kávé (2),kávé (2),cinzano (2),armagnac (2),kovács istván (2),deák olivér (2),bols sloe gin (2),gin fizz (2),schweppes (2),flair (2),dolin (2),delamain (2),kilbeggan (2),bols melon (2),csatlós máté (2),wossala rozina (2)